svetac 527 Napisano Avgust 28, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan na pragu sam izrade nekog bobbera! za sada pokusavam sastaviti mozaik u glavi,posto mi nedostaju neki delovi slagalice obracam se postovanom auditorijumu za ideju! kontam da zaupcati kais na autu moze da podnese cudo svega i mnogo kilometara,pa bi ga mozda bilo zanimljivo nekako staviti i na motor. od cega i kako?? mislio sam da to bude napred onaj zupcasti sa radilece nekoga auta a nazad npr veci kao sto ide na bos pumpu ili ko zna sta? a posto bih ga radio od MZ es 175,tamo su mi najavili problem sa strujom i voltazom! naravno da ce ici palenje bez platina,ali kazu da ce struja biti jadna. pored svih gluposti koje su mi padale na pamet(nadam se da cete ih i videti) palo mi je na pamet da se ubaci i alternator koji bi ujedno sluzio i kao neki spaner za kais!! ocekujem,ideje,sugetije,pa i pljuvanja su dobro dosla! jer znam da su od srca!!!! ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Moze se nabaciti kais ali ne vidim varijantu gde da smestis alternator? Fizicki cak i ako je neki manji, gde u liniji kaisa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 28, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan dobro,makar nesto! kako bi po tebi ta kombinacija i od cega mogla da bude,vezano za kais? neznam moze li alternator da radi bez akumulatora,no ako on ni ne moze on je manje bitan u odnosu na ideju sa kaisom! vozio sam ove godine transalpa i celo vreme je bila neka frka oko lanca,sada ako bih mogao da ga izbegnem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako misliš na glavni pogon točka i da za to iskoristiš zupčasti kaiš od automobila, zaboravi! Ne prenose velike obrtne momente. Za to ti treba daleko širi i daleko deblji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 28, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ako misliš na glavni pogon točka i da za to iskoristiš zupčasti kaiš od automobila, zaboravi! Ne prenose velike obrtne momente. Za to ti treba daleko širi i daleko deblji. stvarno mislis da jedan MZ koji bi isao do 100km/h proizvodi veci obrtno momenat od nekoga dizela? cela prica je potkrepljena takodje polemikom oko kaisa za auto sa jednog foruma "Prednost kaisa je u sledecem: Jeftiniji je za proizvodjaca (teze je uraditi lancanik i termicki ga obraditi nego uraditi remenicu od Al) Tisi je i elegantniji. Prenos snage nije bitan za izbor, jer snaga koju prenosi je snaga potrebna za otvaranje 3 ventila kod cetvorocilindricnog. To svaki kais moze da prenese. Lanac trazi odrzavanje koje se ne vidi, odnosno mora biti podmazan. Usled loseg podmazivanja, lanac se otkine lakse nego bilo koji kais, ali zato kai trazi cescu zamenu. Lanac ne dozvoljava vece brzine i dosta je neprecizniji u razvodu sto danasnji motori tesko podnose (mnogo je veci zazor izmedju zuba lancanika i osovinica lanca nego u zubu remenice i zupcastog). Ovde vlada jedna velika zabluda. Motor sa zupcastim kaisom moze se paliti na kurblu kao i svaki drugi. Prezupcenje je moguce samo i samo ako kais nije dobro naspanovan. To ti je velika zabluda jer je kais gumeni a ne metalni, a cim nije metal toi je mekano i krto i lako se kida." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan čekaj, čekaj .... ako govorimo o ovom lacu, mala je verovatnoća da će se upašati neki automobilski zupčasti. Suviše su dugački Ako govorimo o pogonskom lančaniku, znači lancu koji prenosi obrtni moment sa izlaznog vratila menjača na zadnji točak, tu ćeš već naći po dužini odgovarajući, ali po čvrstini teško. U svakom slučaju ideja ti je zanimljiva ali realizacija verovatno prelazi van budžeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 28, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan paaaaaa,zamislio sam da upadne u budzet! da se iskombinuje od nekoga auta sa kaisem od istoga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ACY 13 Napisano Avgust 28, 2010 U prolazu, 65 postova Lokacija: Bačka Topola Motocikl: HD Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas malo vremena svrati do Backe Topole pa cu ti pokazati kakav je kajs kod HD-a. Mozes da uporedis sa onim od auta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice struje,za jednog bobbera mz ima sasvim dovoljno struje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice struje,za jednog bobbera mz ima sasvim dovoljno struje... eto,misterija resena! hvala! generalno znam da u voznji sija kako treba ali na leru je malo slabo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...