Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Sport 150cm

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

Odmah da kazem da ne pokrecem ovu temu radi rasprave o celokupnoj kineskoj moto industriji. Takvih tema ima i previse. Ovu temu postavljam da mi prenesu utiske svi oni koji su vozili neki od Keeway-ovih motora. Znaci Keeway motori a ne opsta rasprava.

Znam i sam koliko je diskutabilan kvalitet kineza, pa svaki post koji ce da uopsteno pljuje po kinezima bice stvarno suvisan.

Ali svaki komentar koji je u vezi Keeway-ovih motora (prevashodno mislim na bilo koji ne-skuter model) bice dragocen u mojoj krajnjoj odluci.

Planiram da kupim Keeway Sport od 150cm. Trenutno nemam para za nesto skuplje i jace (~1700 evra imam u budzetu).Mnogi ce me verovatno savetovati da kupim nekog japanca. Postovi koji mi predlazu neki "japanski" model a uklapaju se u moj budzet takodje su dobrodosli. Medjutim za te para znam da mogu da kupim nekog matorog japanca na kome se neko izivljavao vec 10godina,pa smatram da mi je bolje da kupim Keeway,kakav god da je imacu garanciju 2 godine,a svakako mislim da za godinu ili 2 promenim motor i kupim nesto od vise kubika.

Znaci pocetnik sam sto se tice kubikaza vecih od 50cm (trenutno vozim raspadnuti APN4),pa sam mislio da mi je logican prelaz nesto do 150cm.

Znaci trazim motor za voznju po gradu,ali i da mogu da se vozim po ne-asfaltnim putevima(ne pitajte ali do moje kuce ima 1km zemljanog puta koji je ruiniran). Zato mi trkalice nisu zanimljive jer cu odvaliti neku plastiku na prvoj rupi.

Izvinjavam se ako je post pomalo konfuzan i

hvala svakom na dobroj volji da me posavetuje.

pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 50 postova

moj jako dobar drug je kupio arn125 prosle godine na pocetku sezone. Motor sada ima nekih 5-6 hiljada kilometara. Mogu ti reci da sam i sam bio iznenadjen kako motor ide lepo. Kvalitet manje vise nije los, delovi jeftini jako... plocice 500din....

E sad kod svih keeway skutera je po meni problem jako malo rastojanje najnize tacke od zemlje, tzv ground clearance. To kod ovog sporta sigurno nije problem pa se i namece kao logicno resenje za tvoj 1km offroad-a.

Svrati do njih na batajnicki put, jako su ljubazni mozda ces moci i da probas motor

• Svrati ponekad, 273 postova

Dugar vozi krosa 200ccm. Exxide model cini mi se. Solidna masinica. Ide 90 na otovrenom bez problema, lako upravljiv. Potrosnja OK.... Nema vecih primedbi. Sto se tice kvaliteta videcemo tek je presao 1000 s njim...

pozdrav

• U prolazu, 17 postova

E ovo je bilo brzo. :) I to jako. Mislim na odgove na topic. :)

Inace sam iz Novog Sada,ali znam gde je predstavnik u NS-u. Hteo sam prvo da vidim sta kazete vi iskusniji bajkeri.

Smekam ja taj Keeway vec neko vreme,i j*** ga vidi se da je zavrsna obrada slabija,ali bitno mi je da je motor dobar i da mi izdrzi te max 2 godine dok ga ne prodam. Zato i pitam da li ga je neko ima,koliko mu se kvario,dal mu je nesto ne daj boze otpalo ili otkazale kocnica :? . Ta vrsta pitanja.

• Svrati ponekad, 273 postova

Ovaj moj drugar ga je uzeo polovnog od manijakalnog majstora. Koji je sve rasrafio i ponovo zasrafio... Podmetnuo gumice, sundjere i sl.... Tako da ti nije reprezantivan. Ali je motorche sasvim ok, za te pare...

pozdrav

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

veruj razmisli jos jednom ja jesam pogledaj moj pos pre oko 10-tak dana pricali smo bas na tu temi i mene likovi dobro i drugovi i ostali lepo ubedise da uzmem 10-tak godina starog japanca. E sad kazes dve godine ces da vozis. Pa japanac posle 2 god posce cena za max 200-300 evra a tvom keewayu cim izadjes cena pala za vise od 300 evra, vido sam par polovnih 1 god stari za po 1300 i manje, a za 2 god hmmm pitanje je sve to. Ako vec uzimas pogledaj i KinRoad manje para 125cc ( jeftinija reg. ) a za kusur kupi bisage ok kacigu ... pazi 2 god sigurno kako kazes po gradu neces preci vise od 10 000 km a da neznam kakav da je Kinez mora da izdrzi toliko. Zamerke koje sam nalazio uglavnom su bile na zavrsnu obradu lose srafove ( prico sa jednom serviserom u Nisu i covek kaze da se veoma retko kvare i da su sasvim drugaciji od skuera pa ih i netreba uporedjivati )

p.s. Mondial koji sam nasao a koji je par evrica vise je najbolji izbor u tom cenovnonm rangu a Turski motor ( nije full Kinez - prosle god u Turskoj i okolini prodali oko 80000 komada a delovi jeftini pa mozes i o njemu porazmisliti ) a kao slag na tortu ako nisi velik Yamaha Virago 125 ili 250 ili moj miljenik Honda Rebel ... mozda Suzuki Marauder a Kawu gledaj da izbegnes do 500cc bar...

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Uglavnom imam zalbe na kvalitet plastika,i zavrsnu obradu.Ovaj moj Focus nije bas ni najudobniji.Ali sto se tice masine,odlicna je.Imao sam 2 Focusa,jednog je vozio cale,i prodao ga posle 3000km bez ikakvih problema,a ovaj jedan je jos uvek kod mene,ima 10.500 km na satu,i prosao je svasta,i jos gura.Ako od motora ne trazis prebrzu,sportsku voznju,jurcanje,onda ce ti Keeway biti odlicno resenje!

Potrosni materijal dzabe,za mog su plocice 400 dinara.

Jedini problem je oko prodaje posle,izgubices dosta para,i trebace ti dosta vremena i muke da ga prodas,ali ako ti to ne predstavlja problem uzimaj keeway-a bez razmisljanja.

• U prolazu, 17 postova

Danas sam imao zanimljivu situaciju : Idem do faksa i vidim garija kako vozi neku krosericu, i desi se slucajnost da gari parkira pored nekog kafica usput. Ja brze bolje do njega i skontam da motor jedan od onih Qingqi (kakvo grozno ime).

Pitam ja njega kako ide motor,koliko je zadovoljan i tako to. Pazario je motor pre mesec dana i za sada kaze da nema zamerke (osim naravno zavrsne obrade). Inace motor je QM SuperMoto Cross i ima 200cm (kosta 1600evra). U tom mi spomene da njegov drugar je kupio QM Choper 250cm(kosta 1700evra) i da su rastavili totalno motor pre neki dan i da su skontali da motor kao motor je cak sjajan. Kaze mi da su Qingqi 10 godina proizvodili motore za Suzuki,i da su krenuli da prave sopstvene motocikle stim sto uzimaju Suzukijeve motore,Suzuki im nadgleda proizvodnju u fabrikama. Znaci kao Suzukijeve masine a kinezi prave ram i sve ostalo i naravno sklapaju u celinu.

Da li neko zna da li je ovo tacno ili me je gari lagao da opravda svoju kupovinu ili da se folira. Jel neko vozio neki od Qingqi ne-skuter modela?

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200
U tom mi spomene da njegov drugar je kupio QM Choper 250cm(kosta 1700evra) i da su rastavili totalno motor pre neki dan i da su skontali da motor kao motor je cak sjajan. Kaze mi da su Qingqi 10 godina proizvodili motore za Suzuki' date='i da su krenuli da prave sopstvene motocikle stim sto uzimaju Suzukijeve motore,Suzuki im nadgleda proizvodnju u fabrikama. Znaci kao Suzukijeve masine a kinezi prave ram i sve ostalo i naravno sklapaju u celinu.

Da li neko zna da li je ovo tacno ili me je gari lagao da opravda svoju kupovinu ili da se folira.[/quote']

U ovakvoj situaciji se uvek setim Balasevicevih stihova iz jedne pesme koja kaze: ...ako su lagali mene, i ja lazem Vas...i tako...;)

Prodavci svasta umeju samo da bi prodali proizvod, eto u tome je razlika izmedju dobrog i loseg prodavca..;)..mislim da Qingqi nema nikakve veze sa suzukijem, osim geografske, a to je da su i Kina i Japan na istocnom delu planete..:D

• U prolazu, 17 postova

Da slazem se sa konstatacijom za prodavce.

Stim sto ja nisam pricao sa prodavcem nego sa totalnim strancem. Video sam da vozi neku krosericu,startovao ga na spiku i razmenili par reci,on usao u kafic i ja na faks.

Zato i kazem : ili je govorio sto on misli da je istina ili je lagao da bi se folirao predamnom.

Inace mozak mi je u totalnom kolapsu : Sad osim Keeway-a razmisljam i o ovom Qingqi-iju, i skontao sam neki post u kome gari prica o nekom Bajaj Pulsar. Malo sam prevrteo slike i cini mi se da ni taj mozda nije los,medjutim ne mogu da pronadjem nijednog dilera. Jel zna neko ko u Srbiji prodaje motore Bajaj. Hteo bih da ga pogledam uzivo a naravno da pitam i za cenu.

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Stim sto ja nisam pricao sa prodavcem nego sa totalnim strancem. Video sam da vozi neku krosericu' date='startovao ga na spiku i razmenili par reci,on usao u kafic i ja na faks.

Zato i kazem : ili je govorio sto on misli da je istina ili je lagao da bi se folirao predamnom.[/quote']

Upravo to sam i hteo da ti kazem,on ti je samo prepricao sta su prodavci rekli njemu da bi kupio motor od njih..;)..

U svakom slucaju ti zelim srecu pri izboru i kupovini, i podrzavam da je NOVO, NOVO! ;) bez obzira sto ces kineza mnogo teze prodati i dosta ce mu pasti vrednost za kratko vreme, ali zato je tu garancija, pa ne daj Boze nesto da kiksne, a ti njima za vrat..:)

• U prolazu, 75 postova

QingQi ima veze sa Suzukijem, utoliko sto im oni proizvode motore do 250 cc. Sve motore do 250 cc! Onda to u Japanu sklope, prekontrolisu i udare svoj znak i "made in japan". Suzuki je vlasnik 30% akcija u QingQi-u.

Kad kinezi prave hard diskove za WD i procesore za Intel nem pojma zasto ne bi mogli da naprave motor. Ja i drugar smo doooobrooo gledali taj motor koji si pomenuo i kros koji je 200€ jeftiniji. Taj kros je Suzuki DR200 fotokopiran sto se masine i koncepcije tice. Bukvalno!

Na ovom supermoto su obrnuti amortizeri napred i promenjeni tockovi. Ram je isti. Kvalitet izrade je OK za te pare (a nov motor) koliko sam mogo da vidim. Uopste slabo cega ima sto bi na njemu ukazalo da je shit, cak i one skrivenije plastike imaju obradjene rubove da se ne iseces. E sad, to ne zanci da ne postoji relacija koliko para toliko muzike...

Garancija je godinu dana. Kapiram da za tih godinu dana mozes da ga prodas, dodas 300 do 400 i kupis potpuno nov. Inace u Beogradu ih prodaje i servisira bukvalno isti lik (videli ga u radnji u kombinezonu, drzi i servis za druge motore), tako da bi sam sebi kvario poso kad bi to bilo sranje.

• U prolazu, 17 postova
Taj kros je Suzuki DR200 fotokopiran sto se masine i koncepcije tice. Bukvalno!

To sam bas i ja hteo da kazem. Qingqi proizvodi ocigledno vec uspele modele Suzukija i prodaju pod svojom markom. A koji to kinezi ne rade. :wink:

Jako mi se svideo taj SuperMoto. Da nemam ogranicen budzet verujte mi odavno bi ja vijao Yamahu YBR 250cm, a posto imam onda mislim da mi je za 1600 evra ovo i vise nego dobra kupovina.

Moracu jos da razmisljam i da smekam. Svi predlozi i sugestije su mi i dalje vise nego potrebne. Hvala svima koji su post-ovali.

• U prolazu, 75 postova

Ja cu da uzmem isto to ili krosa.

Cisto poredjenja radi:

bfF5Z_22407784fg0.jpg

Inace, i ja bi uzeo 250cc masinu za po gradu, ovim redosledom:

Honda VTR 250

Honda CBF 250

Yamaha YBR 250

Hyosung Comet 250

Uzimo bi ja inace 125cc za prvi bajk, ali mi nije odgovarajuce kilaza :)

• U prolazu, 17 postova

ma bezi nema to S od Suzukija . Kakvi bre Kinezi ili ko vec molim te pa ne samo da nikad neces imati lep osecaj kad si na njemu uvek ce te gledati ma sta vozi ovaj a odgovor ma nekog kineza jer niko nece znati ni kako se zove ni kako se izgovara em sto je LOS , samo ces imati problema sa njima. A da nepricam da posle neces moci naci budalu kome ces da prodas polovnog Kineza mislim da niko nije tako glup da kupi to a cena ce ti pasti na ispod 1000 evra cim ga izvezes iz salona ! Ako imas para za bacanje samo napred vozi tamo nesto sto dobija ime kad se baci neki njegov deo niz stepenice.

Mislim KINEZ sta ti tu nije jasno ? Kupi ko covek neki polovnjak i uzivaj u PRAVOM motoru ko sam normalan svet ! A i ti sto te ssavetuju ili imaju korist ili su ono i oni slagani ... u svakom slucaju pazi se ! Jak je Kineski lobi nemozes ih prepoznati iza nickova po forumima ali se po stiliu pisanja lako prepoznaju.

srecno prijatelju ! ovde 99% ljudi vozi ne kineze pitas li se zasto ?

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
ma bezi nema to S od Suzukija . Kakvi bre Kinezi ili ko vec molim te pa ne samo da nikad neces imati lep osecaj kad si na njemu uvek ce te gledati ma sta vozi ovaj a odgovor ma nekog kineza jer niko nece znati ni kako se zove ni kako se izgovara em sto je LOS ' date=' samo ces imati problema sa njima. A da nepricam da posle neces moci naci budalu kome ces da prodas polovnog Kineza mislim da niko nije tako glup da kupi to a cena ce ti pasti na ispod 1000 evra cim ga izvezes iz salona ! Ako imas para za bacanje samo napred vozi tamo nesto sto dobija ime kad se baci neki njegov deo niz stepenice.

Mislim KINEZ sta ti tu nije jasno ? Kupi ko covek neki polovnjak i uzivaj u PRAVOM motoru ko sam normalan svet ! A i ti sto te ssavetuju ili imaju korist ili su ono i oni slagani ... u svakom slucaju pazi se ! Jak je Kineski lobi nemozes ih prepoznati iza nickova po forumima ali se po stiliu pisanja lako prepoznaju.

srecno prijatelju ! ovde 99% ljudi vozi ne kineze pitas li se zasto ?[/quote']

Jel' ovo piše struènjak/poznavalac ili neko kome treba pomoæ??? Pažljivo s reèima, ako ne želiš da te vredjaju i napadaju, nemoj ni ti da...

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ja imam QINGQI, a koko mi je sa njim imas ovdje

http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2750&highlight=qingqi

i ovdje

http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=5551&highlight=kino+zemljo+velika

dakle, nikakva krupna za*ebancija ali zato sitnica... no, koliko para toliko muzike.

Pored svih tih problema smatram da je ipak NOVO bolja kupovina od POLOVNOG

Sta mozes naci za 1350 eura (cijena mog novog motora sa carinom+PDV)polovno da valja?

P.S. Napravicu poredjenje mog Qingqija i Yamahe YBR jer imam prilike da vozim i jedno i drugo.

• U prolazu, 17 postova

Heh pa gledao sam taj YBR 125. Inace je 2280evra. Ne znam odakle ti onih 2100. :)

A jel znas koja je fora sa tim YBR. To je model koji je Yamaha razvijala sa Zongshen-om. Zato je toliko jeftiniji. Jesi ti stvarno pomislio da moze novi japanac da se kupi ispod 4000evra.

Nemoj ni slucajno da pomislis da pokusavam da te vredjam. Jasno mi je da zelis da mi pomognes,i zahvalan sam na svim sugestijama. Ja trenutno tragam za novi motorom,tako da nisam rekao da definitivno zelim da kupim kineza. Zelim da kupim motor,a koji ce do kraja biti e to cemo videti. Zato i trazim savete od vas kojim smerom da tragam.

Evo jel mozes ti ili bilo ko drugi da mi kaze kako da nadjem nekog polovnog japanca. Inace sam iz Novog Sada i u zadnjih 3 nedelje vrtim sve zive oglasnike i novine medjutim ne mogu da nadjem nista do 250ccm. Uglavnom se prodaju skuteri i motori vece kubikaze. Jel mozda zna neko neku firmu ili nekog ko uvozi polovne motore. Mozda da vidim da li mogu nesto da pronadjem na taj nacin.

Hvala svima.

• U prolazu, 75 postova

Ne znam sa kim je razvijan ybr 125, ali znam da se prvo proizvodio u Brazilu, a ovi primerci sad? E oni se proizvode u KINI.

Imaju oni likovi sto idu oko svet na 125 kuba i jedan i drugi.

• U prolazu, 17 postova

Pa to sam i hteo da kazem. YBR 125 je kinez preko koga je prelepljena Yamaha. Doduse zavrsna obrada je dobra pa se to i ne primeti na prvi pogled ali je tako. :roll:

Glupavi kinezi. Za 30 god ce vladati svetom. :x

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Mislim da je Yamaha YBR 125 2080 eura u salonu u Podgorici.

Moj Qingqi je bio 1350 eura, ali ih nema, bar kod ovog uvoznika iz Bara.

Pretpostavljam da su i u Srbiji cijene tu nedje. Ponavljam ipak je NOVO NOVO.

Za novac jednog novog kineza mislim da ne mozes kupiti polovno da valja.

Racunaj dodatni trosak na pakne, ulje, gume filtere i moguce po koju sitnicu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja