lemy 1045 Napisano Avgust 23, 2010 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Registrovao sam masinu i još par stvari da se srede ovih dana pa da se bacim na voznju. Najveci problem mi je a verujem i ostalim vlasnicima ovog modela premekana prednja vila. Interesu je me sta ću prakticno dobiti ako zamenim ulje i sipam neko gusće, ako nema praktičnih iskustava dobro će doći i neko teorisko objasnjenje, u principu svi motrori bi trebali da se isto ponasaju posle ovog zahvata. Koliko ja shvatam mehaniku, sipanjem gusćeg ulja neću dobiti manje propadanje nego sporije propadanje prilikom kocenja. I to je u princip nesto, jer prilikom ječeg kocenja ovo brzo propadanje bas zadaje muke. Da ni se dobilo manje propadanje verovatno bi morao da se doda neki umetak na opruge i da se prednapregnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Avgust 25, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan DOBIJES DRUGI MOTOR Ja sam pre par dana zamenio ulje u vilama,a bilo ga je jedva 50tak ml i sipao sam neko nemam pojama koje je, znam samo da sam maznuo iz bureta za hidraulicne masine (bagere) 1l tog ulja i sipao sam po 150ml u obe viljuske i mogu ti reci da motor sporije propada prilikom kocenja i da je mnoooogoooo stabilniji A sto se teorije tice imas dva srafa 24 kljuc (il bese 22) koji su odozgo na vilama, njih odvrnes pazis da te ne opale po glavi jer oce daiskoce posto su opruge ispod njih sabijene, uzmes spric na koji je navuceno crevo u lepo usisas iz vila staro ulje, njega prospes, novo sipas, zasrafis dva srafa i uzivas u voznji. Pozzzz i javi utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1045 Napisano Avgust 25, 2010 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Onda menjam, samo nisam siguran da li cu sam raditi ili da majstor to uradi posto ga ionako sutra teram u servis da mu srede karburator. Nije skupo ni specijalno ulje za viljuske (mineralno) oko 1000 din za 1l, ali je ovo tvoje jeftinije , samo da nadjem neki bager i jedno crevce i da me bog vidi . Javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 25, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Zodini, gresku si napravio. Ima u vilama 2 - 2.5 deci ulja, samo to ti nisi primetio. Potrebno je da drukas amortizere da bi oni izbacivali ulje koje ces da usisas. Ovako si izvukao samo to sto je trenutno bilo dostupno. Lemy, ulje 10w pretpostavljam da bi radilo posao, a ako amortizer u pojedinim rezimima ili na kocenju bude sabijao do kraja, treba da ispod cepova ubacis podloske, od 2 - 4 cm, u zavisnosti od potrebe. Cilj je da na neopterecenom motoru viljuska bude rastegnuta skoro do kraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Vi'š to mi nije palo na pamet da drukam amortizere XD sledeci put cemo da ih drukamo, bitno da sam ja maznuo litar ulja pa ima da se proba i pogresi neki put hehehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...