Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U večitim sam raspravama sa ženom. Voli da se pravi pametna a to joj nije jača osobina, ima jezičinu kao tri DID-ova lanca a ego joj se temelji na kontriranju celom svetu. Naročito je ispunjava ako se meni nešto desi što mi se ne dopada, takve trenutke sreće je teško opisati, ''hteo si a nemože - eto ti''. Radost u tuđoj nesreći nikada nisam razumeo i imam kasno paljenje kada se ovakva stvar dogodi. Prećutim jedanput, dvaput a posle nemogu da se smirim, kraja nema. Tada već nije greška u njoj kao ženi već u meni i mojoj prirodi koja mi ne dozvoljava da se sa porazom pomirim i teram dalje, pobeda je ili moja ili me nema. Zlo je ušlo u naše odnose. Svaki dan je gori od predhodnog pa mi se i ne leže u krevet jer znam da će sutra biti još gore. Ona pokušava da sredi stvar ali pravi greške svakog trenutka, ne bira reči a tako nervoznom nije mi potrebna bilo kakva provokacija, već sam van sebe. Vrhunac je došao i shvatio sam da mi ustvari smeta što postoji, što nemogu da je izbegnem i izbrišem svaki trenutak od kada sam je upoznao. Besan sam, na korak od agresije, jedva čekam razlog da se sa problemom suočim pa da vidimo ko je gde, ko živ ko mrtav. A onda mi padne na pamet da sukob treba izbeći i da zapravo treba da pobegnem što dalje dok se strasti ne stišaju. A gde da bežim? Pa ako je za Zemunski klan Zagreb bio bezbedan onda bi tako i za mene trebalo da bude. ;D Dakle, prva tačka je Svakak u ZG-u. Dalje ću verovatno u Pulu do drugarice a posle ću videti, Dalmacija me vuče. Ali 'ajde, da ne pravim nikakve planove nego se usredsredim na brzo bežanje pa ću sa Svakakom napraviti neku rutu. Obezbedio sam finansijsku podršku iz firme ;D, nosim stvari za par dana i namera mi je da odem u tri lepe p. materine, što dalje to bolje, da se izbacim iz katapulta i da kroz umor savladam sve negativno i loše u sebi što mi je ženetina nametnula. Kilometri, to je to, otvoren put, motor i ja! Zgaziću ga, tući po gasu dok ne steknem osećaj da ide na adrenalin, na krv a ne na benzin. Nažalost, u izboru motori ili ja donosim pogrešnu odluku već godinama i biram motore. Od opreme valja mi jedino jakna dok ostalo ne treba ni gledati - go sam. Verovatno bi bilo pametnije kada bih prodao jedan od motora zarad opreme ali mi se ne daje nijedan, trebaju mi oba sa sve prikolicom a fali mi još jedan MZ. Pre polaska zovem Bokilica. Kaže ''motor ti je dobar samo nemoj da se iživljavaš jer je ipak star, nikad se nezna, vozi polako 100-110-120 i preći ćeš planetu''. A onda dodaje: ''ma znam ja tebe, samo ne preteruj, ostani živ''. Krećem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Išao sam lepo pridržavajući se Bokilicevih uputstava, 110-120. Nije mi se žurilo nigde jer je ZG blizu pa mogu i sporije, bar se duže vozim. Smeta mi učestalo stajanje, te na naplatnim rampama te na granici... Svaki čas mora da se stane iz nekog razloga. Uz to, sračunam i da mi autonomija kretanja nije baš neka, da sa rezervoarom bezbedno prelazim 200km pa koliko god potrošio nema veze, neće stati a to je jedino važno. Kada sam ozbiljnije sračunao potrošnju video sam da je ogromna, 8 litara. :o :o :o Okrenuo sam se oko sebe i video da je ograničenje brzine po Hrvatskoj 130, da ga se retko ko pridržava i da je potpuno bezbedno da i ja vozim 130 a u preticanju 150. Izmerim potrošnju, opet 8l. E sad mi ništa nije jasno, kako god ga vozio troši 8 pa je bolje da ga držim na 5,000 obrtaja i 130km/h kada već nema razlike. Eto, pri povratku iz Koceljve pre neki mesec trošio je 5l, ume da potroši i malo samo sad neće, autoput je... Kada sam prešao granicu stao sam da popušim cigaru. Bezbedan sam, svi su problemi ostali u Srbiji i mirno mogu dalje. Odmorišta pored auto puta ima više nego kod nas. Kvalitetno su asfaltirana, hemisjki toaleti su čisti a gužve ka Zagrebu nema iako je turistička sezona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sa Svakakom se nalazim na naplatnoj rampi. To je najbolje rešenje jer u ZG može da se uđe na više mesta u zavisnosti od odredišta. Dok sam čekao Svakaka posmatrao sam šta se dešava na naplatnoj rampi. Red i mir, disciplina. Ali i pravednost, putarina za motocikle i motocikle sa prikolicom nije ista kao i za automobile pa ljudi pošteno plaćaju. I to plaćaju za dobar put, na pojedinim mestima gde to nije slučaj postavljen je znak da ima kolotraga koji su, ako se uzme u obzir na šta smo navikli, jako mali. Uz to i signalizacija je odlična, boja po asfaltu nije klizava pa je autoput do ZG-a pre svega bezbedan i zahteva dobru samokontrolu od nerazumno velikih brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Od Zagreba nisam očekivao ništa, to mi je usputno odmorište na kome sa Svakakom treba da se odlučim gde ću dalje. Opet, tamo su me sačekali Svakak i Ivana, izvanredni domaćini što me je nateralo da malo bolje pogledam gde sam. Mnogi će reći ''bio sam u Zagrebu'' i to govori samo po sebi dosta. Ipak nije tako jer Zagreb nije tako mali, pun je različitih sadržaja i da bi se video a ne upoznao nije dovoljno provesti u njemu dva dana koliko sam ja bio. To je moje prvo iskušenje za bes i nameru da ostavljam kilometre iza sebe bez obzira gde se kretao. Šta ću, tu sam, ako sada nešto ne vidim teško da ću opet imati prilike a i da hoću ima dosta toga sa čim se treba upoznati. Staršno me je nerviralo fotografisanje jer sam poneo i fotoaparat i kameru. Smeta mi da slikam iako sam svestan vrednosti dobijenih fotografija jer mi ne dozvoljava da se usredsredim na ono što vidim. Iz tog razloga nisam slikao dosta toga pa ispada da su najvažnije stvari ostale nezabeležene, sve ono što je okupiralo moju pažnju ovekovečeno je na najmanjem prostoru ili uopšte nije zabeleženo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Stari grad Zagreb nalazi se na uzvišenju dok je ostatak uglavnom ravan. Po arhitekturi dosta me podseća na Zemun ali i na delove u kojima je Beč ostavio traga na Knez Mihailovu. ZG je čist. Iz ugla Beogradskog taksiste gledano, nisam se sreo sa šljamom i ološem koji su neizbežan deo svake metropole. Dok sam bio tamo mislio sam da zapravo gradovi i ne bi trebali da su veći od Zagreba jer tada nastaju problemi prouzrokovani saobraćajem, infrastrukturom, ogromnom površinom kojom se ljudi kreću... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Do uzvišenja i kule koja se na njemu nalazi može se doći autobusom, peške stepenicama i uspinjačom koja je na većini prospekata o Zagrebu. Uspinjačom se nisam vozio jer ona nije sredstvo masovnog prevoza već turistička atrakcija koja ima svoj red vožnje a koji nam se nije uklopio u raspored šetanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ZG ima parking mesta za motore koja su lepo obeležena a parkirani skuteri su uredno složeni u lep poredak. Nažalost, fotografije su mračne ali treba slobodno uključiti maštu koja ne iskrivljuje stvarno stanje: ima dovoljno mesta i za veće motore, dovoljno je prostora oko motora pa čak i za trkeljanje po stvarima na njemu. Ovaj mi se parking dopao kao i znak koji ga obeležava. U povoju smo sa parking prostorom u Beogradu za motore, nema ih dovoljno a i ne vidi se jasna orijentacija kako treba da izgledaju. Ovaj parking je besplatan i nije veliki jer je u strogom centru Zagreba ali njegovo postojanje jasno govori da gradske vlasti Zagreba znaju da u njemu postoje motocikliusti i da imaju svoje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Možda baš zato što nemam afiniteta ka fotografisanju tehnika izdaje kada je najpotrebnija, crkoše baterije na aparatu. Dobio sam nakazan materijal jer je pola u fotografijama a pola u snimcima pa nigde nemam celinu. Od Zagreba sam video mnogo i nije moguće ''videti ga'' a da u tom gledanju ne pomaže neko ko je odatle. Svaku sliku prati velika priča, istorijat, osobenosti ambijenta i kulturološko okruženje koje daje suštinu doživljaja. Ja sam sve to od Svakaka i Ivane dobio i unapred sam se pomirio da ovim putopisom neću moći da interpretiram sve što sam naučio. Koga zanima treba da vidi jer je vredno gledanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U Zagrebu me je posebno zanimalo kako živi narod. Kulturnoistorijski spomenici neće pobeći iako su najvažniji ali su opet tu i kod narednih poseta. Opet, ekonomska kriza, privatizacija i standard građana su nešto što je daleko ispred preokupacija koje nam političari nameću pa je neminovno da se vuku paralele. Narod ima potrebe za robom široke potrošnje koje zadovoljava tamo gde je kvalitet ponuđene robe standardizovan, lokacijski je pristupačnost obezbeđena a cene prihvatljive. Beograd ima Rodića, Tempo, Metro... Zagreb ima Metro ali i Getro za koji nisam uspeo da utvrdim u čijem je vlasništvu tokom celog svog boravka u Hrvatskoj. Kada bih sad iznosio svoj stav o prisustvu stranih maloprodajnih lanaca debelo bih zašao u politiku što mi nije namera ali ostajem pri utisku da sam debelo zabrinut kakvi nam sve vetrovi duvaju sa severa. U Zagrebu ima daleko više Merkatora, Kinezi imaju daleko veći tržni centar nego u Beogradu pa sad može da misli ko šta hoće, i da je ponuda robe sveobuhvatnija i da se umesto objekata prodalo nacionalno tržište a mislim da su oba gledišta tačna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Glad među bajkerima nije dobro došla pa smo uživali u Ivaninim đakonijama. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Drugog dana boravka u Zagrebu postalo je jasno da ću morati da krenem i da neću moći da se zadržavam više zbog zakonskih propisa. Zakonodavac je odredio maksimalno zadržavanje u Hrvatskoj od 3 dana a da se ne prijavljuje boravak, već posle toga bi trebalo da se zna ko je gde završio. Kako sam u Zagrebu u prolazu nema svrhe da se u njemu prijavljujem jer ću završiti dalje a onda je potpuno besmisleno da se prijavljujem tamo gde neću biti. Iznad Zagreba je Sljeme kao Avala nad Beogradom. Fotografija nemam jer smo išli u vožnju pa nisam imao strpljenja za škljocanje. Put do vrha Sljemena liči na stazu na Golfu, od Avala Filma do Rakovičkog puta sa dužinom od oko 10km. Opet, taj put za Zagrebčane ima značaj kao naš Avalski put, ko bi malo da oseti motor zna gde treba da ga potera. Iako mi je Svakak rekao da ne treba da divljam jer po putu ima šetača, biciklista i ostalih pobornika prirode nisam propustio šansu da vidim kako je navrtati motor po Sljemenu. Da pamet nije svojstvena samo mojoj ženi već i meni shvatio sam kada smo se popeli na vrh, došla je hitna pomoć zbog stranog motocikliste koji je imao udes na istoj stazi a prošao je koji minut ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon Sljemena imali smo u planu vožnjicu koja bi rezultirala odlaskom na kolače u ... mada to i nije važno jer su stvari krenule drugim smerom. Upali smo u gužvu. Gužva je podnošljiva ali je nisam očekivao jer sam budala, otišao sam da nabijam brzinu i kilometre iz Beograda u Zagreb, pa ima li veće gluposti od te? U svemu tome iznenadilo me i ponašanje učesnika u saobraćaju: gužva je, ljudi to vide pa su strpljivi, niko nikome ne svira niti verbalno opšti sa članovima bliže i dalje familije, motori se uglavnom ne provlače u automobilskom gustišu i sve obećava da smo se debelo zakucali na duže vreme. Nervoza je uzela danak jer sam dao po gasu i prošao skretanje pa smo završili na putu za Kumrovec. To mi se učinilo interesantno jer je po pesmi ''Zagorje zeleno'' što je lepo za vožnju a kada već znam gde su ga pokopali trebao bih da vidim i gde se navodno rodio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Zagorje je i zeleno i lepo. Podsetilo me na Šumadiju ali na delove koji nisu opterećeni poljoprivredom. Koliko sam primetio onako sa motora i u Zagorju buja vegetacija bila ona proizvod prirodne strukture bilo da je reč o poljoprivredi. Delovi u kojima se radi zemlja obiluju vinogradima koji su na strminama brdašaca, čisti su i uredni pa sam bio uplašen rada koji je potreban da bi se vinograd tako održavao. Voćke rastu pa sam na momente bio uveren da sam u Grockoj. Muzej u Kumrovcu je turistički dobro osmišljen jer predstavlja Zagorsko selo u kome se našla i Brozova kuća. To je dobro jer se promoviše Zagorski kraj a ne kult jedne ličnosti koja ovom mestu daje dodatno na značaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Zagorsko selo predstavljeno je preko zanata koji su se u njemu radili. U svakoj kući je po jedna određena vrsta delatnosti a ima i kuća koje su namenjene promociji Zagorskih običaja kao npr. pripremanja mlade za venčanje i svadba. Tu je kovač, licider, vodenica, pravi se burad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put sam video kako se kuće ukrašavaju kukuruzom. Ideja je fenomenalna jer ovaj kukuruz nabačen na kuću nije njegovo spremište nego ima isključivo dekorativnu ulogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Naredne fotografije sve govore ko je najpoznatiji Zagorac i gde se rodio. Zbog poznatih problema sa baterijama unutrašnjost nisam uspeo da slikam ali i ovo što se vidi pokazuje da u čitavom kompleksu njegova kuća nije najvažnija već je samo jedna od prikazanih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da nema nikoga ko ovo nije video po poštanskim markama, razglednicama, slikama i crtežima svejedno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da sam ostao još u ZG-u sigurno mi ne bi bilo dosadno samo što me hvata nervoza jer sam se od osvajača autoputeva transformisao u turistu. No, idemo dalje, putevi zovu... Okrenem telefonom prijatelje kod kojih sam se uputio i kažem da ujutru krećem za Pulu. Ljudi iznenađeni ali 'ajde, pitaju kad dolazim kod njih. Onda se ustanovi da uopšte ne treba da idem u Pulu nego u Poreč, da sam bezglavo krenuo na put i da od Svakaka zavisi gde ću i kuda ići. Tada me zove žena telefonom, plače, nedostajem joj, sama je... A? ;D ;D ;D E pa polako, pošto je pomirenje izvesno neka se zaželi još malo jer sam tek krenuo na put. ;D Uzimam od Svakaka tank torbu i kartu Hrvatske i određujemo rutu za Istru. Od ZG-a do Istre može da se dođe starim putem kroz Gorski Kotar ili autoputem Zagreb - Rijeka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Rastajem se od dragih prijatelja što je baš tužno. Dva dana sam proveo sa ljudima a opet je to nekako nedovoljno jer dobrih ljudi nikada nemože da bude previše. Zahvaljujem se ovom divnom paru na ukazanom gostoprimstvu i lepim trenutcima koje smo proveli zajedno. :) Galerija fotografija iz Zagreba: http://picasaweb.google.com/112515192906237202925/Putopis?authkey=Gv1sRgCODThqjlj6rCWA# Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo sam starim putem kroz Gorski Kotar ali sam usput promenio mišljenje. Blesav sam jer neznam ni gde idem pa cenim da nije vreme za istraživačke poduhvate jer go transport do odredišta sam po sebi nameće dovoljno avanturizma. E taj autoput Zagreb - Rijeka je FENOMENALAN. Široke trake, odlični putokazi, vijugav put koji se proteže duž brdsko planinskih vrhova preko velelepnih mostova i vijadukta stvara u osnovi osećaj nemoći jer u prvi plan stavlja snagu prirode i beznačajnu osionost koju ispoljavam tokom puta. Znao sam ja da taj Gorski Kotar ume da bude zajeban jer su na vremenskoj prognozi dojadili i Bogu i narodu sa klimom koja je potpuno drugačija nego u celoj Hrvatskoj. Ako je svuda ovako onda je tu onako, vazda nešto drugačije, posebno, specifično, drugačije... Opčinjen prizorom upadam na jedan vijadukt i kasno uočavam vetrokaz koji samo što se nije iščupao. Vidim da je vetar izrazito jak i nabadam po kočnici ali ne uspevam da ukočim dovoljno pa mi predstoji borba sa motorom. Ljudi, vetar je tako duvao da je mogao da odnese i motor i mene kao slamku a dubina ambisa ispod vijadukta se sa puta ne vidi. Jedva sam se iščupao, nije mi bilo do fotografisanja i snimanja, svaki trenutak svog života sam ponovo preživeo i vrlo brzo sam shvatio da motor može da ide i tih 100-110 što kaže Bokilic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Moja želja, moj mladelački san u kome sam jurcajući na Tomosu zamišljao kako će doći dan u kome ću dostići sam vrh motociklizma i izaći na stazu na Grobniku. E pa autoput Zagreb - Rijeka vodi pored Grobnika na oko pola kilometra pa svako ko prođe a ne svrati nerazume motocikl koji vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Avgust 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Iako je dozvoljeno izaći na stazu od te ideje sam odustao kada sam video šta i kako ljudi voze. Italijani su doterali potpuno nove mašine i sasvim sam siguran da sam izašao sa motorom starim 30 godina među njih da bih odveo u smrt i posmatrače na tribinama. Koje su brzine nemam poima ali u prilogu je jedna jedina uspela fotografija od ko zna koliko pokušaja da se na njoj nađe motor na stazi u bilo kom obliku. Druga fotografija pokazuje da i mi sa prikolicama još postojimo i da nas nije pregazilo vreme. Da sam došao Crncem verovatno bih dobio nagradu za glupost. U ćaskanju sa ljudima saznajem da određena nostalgija za prošlim vremenima postoji jer Grobnik nije san samo mene kao klinca već svih klinaca bivše SFRJ. To mesto je prestonica motociklizma SFRJ i takve uspomene niko neće moći da zaboravi dok danas pistom jurcaju uglavnom stranci besno skupih motora većini nas nedostižnih. Po priči nedostaju duh i entuzijazam, nada da se sa prijateljima nešto važno može uraditi, da će ljubav da nadomesti nedostatak novca i da rezultati o kojima se sanja neće biti nedostižni. Kako god tužno zvučalo Grobnik ima svetlu perspektivu. Druga je draž ali nije da je nema, motociklizam mora da ide dalje a u razvojnom pravcu takmičarskog motociklizma ovo mesto će ostati vodeće na našim prostorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...