Laki 086 5 Napisano Avgust 24, 2010 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Savrseno!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 24, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eeeeee, ovo ja zovem putovanjem! Posle svakog tvog serijala slika sam sve više i više oduševljen! Tačno koristiš motor onako kako bih i ja voleo, na ovakvom putu. Staješ gde god ti se dopadne, vidiš mnogo, slikaš mnogo. A sve za što manje utrošenog novca. To je smisao 2 točka i putovanja! Svaka čast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Avgust 24, 2010 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan lepo,lepo ... svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 24, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast,odvazno,hrabro,lepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 24, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hxala momci,ja sam za oxakva putovanja uvek i nadam se da cu i iduce godine moci da priustim sebi neko novo putovanje,a ako ste za neki zajednicki projekat kontaktirajte me. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 24, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj bezvizni režim nam ide na ruku Bićemo u kontaktu, sve je moguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Avgust 25, 2010 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom, fotografije su fantasticne, svaka cast na slikopisu, nedostaje malo "prica", ali sobzirom koliko si sveta obisao, mogao bi razmisliti o pisanju knjige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano Avgust 25, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan OVAKO ja zamisljam bajkersko putovanje,nekako je bas viteski spavati na otvorenom i voziti se!!!Zanima me da li si imao nekih neprijatnosti zbog spavanja na plazama i koliko je kostalo ovo putesestvije?SVAKA CAST!!!Ako dolazis na moto skup na Adi imas pivo od mene:))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 25, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao neprijatnosti zbog spavanja na plazama ali sam uvek gledao da ne budem bas uocljiv na plazi i da ne privlacim paznju setaca i zato sam uglavnom isao na spavanje oko 12 sati uvece.Imao sam samo jednu situaciju u Spaniji kada mi je oko 4 ujutru prisao lik,ali sam ga ja osetio i odmah iskocio iz vrece pa je on onda otisao i vise se nije vracao jer sam ja nastavio da spavam jer su mi sve vredne stvari bile u vreci za spavanje. Ukupno je otislo 2100 evra od cega 750 na gorivo a ostatak na hranu i za opravku vezanu za sajlu za kvacilo.Jos 200 evra je otislo na muski provod ( brazilku i bugarku ;D ) Kada je taj moto skup na Adi? Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 25, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje! Uzivajte! Almerija,plaza Spavanje,spavao sam sa desne strane motora u luku od kamena,da me ne vide setaci sa setalista koje se nalazi sa leve strane jer sam procenio da ima dosta lopova,proslo je bez problema - mirno sam spavao ... Ovakvog je kvaliteta put gde god sam isao Spanijom,i tvrdim da imaju najbolje puteve od svih zemalja gde sam prosao.Oni pored ovih puteva grade jos jedan,u nekim delovima zemlje su pri kraju a negde su na pocetku,tako da ce za godinu dana imati najbolju povezanost putevima. Put za Marrbelu Marbbela,pogled na plazu Interesantno uredjen plato (sa kog sam slikao prethodnu sliku)sa klupama i drvenim umetnickim krovom. Privatna plaza... Setaliste,dole je celom duzinom mermer(ili granit- nisam siguran) Crnci u panici(preprodavci tasni,naocara)jer su videli policiju u blizini,razbezali su se jer... su ova dvojica dosla... Restoran gde sam rucao.Lepa klopa,narocito dezert. Neki spomenik u glavnoj ulici na izlazu iz grada. Gibraltar u daljini ...Iz drugog ugla Luksuzan prekookeanski brod pri izlazu iz Gibraltarske luke. Gibraltar sa plazom na levoj strani.Nazalost nisam mogao da udjem jer za nas SRBE treba viza.Tako je rekao cika granicar,pa sam se okrenuo i nastavio dalje put Generatori na brdu odmah posle Gibraltara,inace od ove tacke pa nadalje obalom Spanije i Portugala ove generatore ima da vidite svuda jer stalno duva vetar ( vozite 50m i onda dune vetar i pomeri vas metar u stranu i onda opet tako i tako kilometrima...) ... U pozadini AFRIKAAAAAA!!! ... ... sam jug Evrope,Tarifa Plaza na Tarifi,ja se nisam kupao u hladnijoj vodi u zivotu,ostao sam samo jedan minut u vodi i morao sam da izadjem. Staro utvrdjenje nekog Spanskog ... (ulaz je zatvoren,nije bilo dozvoljeno za posetioce) Sa desne strane preko puta ulice sam parkirao motor i otisao u obilazak grada i kada sam se vratio nasao sam kaznu za nepropisno parkiranje u iznosu od 120 evra.Naravno,upalio sam motor i otisao. ;D E ovo je kazna! Plaza sa druge strane.U pozadini sa leve strane je takodje staro utvrdjenje u kome je sada smestena policija. ... Jedan od cuvara mora ... Put ka utvrdjenju Klupa... I dalje put ka utvrdjenju ... Unutar utvrdjenja,a videcete posle sta pise na tabli koja je na kapiji ... Ulazna kapija i tabla na njoj Ovde nikako nisam smeo da udjem,sreca pa me nisu videli. Obratite paznju na sare,ja ovakvu macku prvi put vidim Obratite paznju na stenu u pozadini ... Utvrdjenje i prelepi galeb ... ... Drugi cuvar treci cuvar Jos jedno staro utvrdjenje Katapult unutar utvrdjenja ... ... Zapazite kako je zid napravljen ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Originalna ploca sa natpisom nekog Arapskog osvajaca. Ovo mesto je osvajalo tokom vekova vise razlicitih osvajaca i time svako je donosio svoju kulturu i znamenje,i vrsio modifikaciju utvrdjenja cime je doprineo da ono sada u sebi ima vise razlicitih stilova gradnje. ... ... ... Utvrdjenje sa vrha ... Radovi na restauraciji u unutrasnjosti utvrdjenja. Preuredjeni deo na vrhu... ... ... Pogled na luku i na utvrdjenje ministarstva unutrasnjih poslova Interesantan krov i deo zida sa leve strane Zabranjeni deo ... Izlazna kapija iz daljine... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan onaj ravnjac pjeska nije samo za ravnanje pjeska na plaži vec najcešce imaju na sebi od iza instajirano vibro sito i na neki nacin dok vozi , u širini traktora,usmjerava pjesak na sito gdje se vibrira i pada na pod a na situ uglavnom ostaju necistoce kao i šprice narkomana koji ih nakon upotrebe bacaju i na i pod pjesak. opasnost je da se hodanjem po pjesku nabodete na špricu pa stoga i to vibro prosijavanje pjeska na plažama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 26, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje sa letom! Cadiz , Spanski gradic. Na izlazu iz grada sam osetio umor u ocima i stao sam pored puta u zaustavnoj traci i legao na jedan betonski blok da se odmorim.Posle 5 minuta sam cuo motore kako se zaustavljaju pored mene i videh policiju.Pitali su me da li imam neki problem i rekao sam im zbog cega sam se zaustavio na sta su mi oni odgovorili da tu nije dozvoljeno zaustavljanje i rekli da ce me odvesti gde mogu da se odmorim.Ovo je mesto iza benzinske pumpe gde su betonske klupe ( u pozadini mog motora) za odmor,a ovo je saobracajac koji (za divno cudo) prica engleski i sa kojim sam se lepo ispricao.Slikao nas je njegov kolega i na kraju su mi pozeleli srecan put. Put za Sevilju.U pozadini na brdu je bik koga u Spaniji pored puta mozete videti na panoima na svakih par kilometara.Panoi su velicine 5 X 7m. Ulaz u Sevilju Crkva ... ... ... ... ... ... Buduci motor ( nadam se do kraja godine) ... ... Starina Centar i okolina Sevilje ... Katedrala OGROMNAAAAAA... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Muzej ... Centar ... Most,granica sa Portugalom Plaza Vila Real St. Vincent Samo na ovoj plazi sam video ovoliku sirinu dela plaze gde deca sa roditeljima prave od peska ... Oprema za spasavanje Jedan od znatizeljnih pogleda na koji sam stalno nailazio na putu.Ljudi su se smejali koliko stvari ima na motoru Celo setaliste je uradjeno u ovakvim mozaicima i svaki mozaik se razlikuje Spavanje na lezaljci Zamak na putu za Sagres Sagres,utvrdjenje Princa Henriya.Na tom mestu je bila naj poznatija pomorska skola u XV veku Ispred utvrdjenja ... ... ... ... ... ... Replika grba koji su koristili portugalski moreplovci da oznace novoosvojene teritorije.U podnoziju su spomen ploce americke mornarice u cast moreplovcima. Objasnjenje simbolike grba. Stara crkva ...?Nije bilo jasnog objasnjenja cemu sluzi Restaurirani deo glavne zgrade... ... Pogled sa tvrdjave je neverovatan uz stalni vetar,za slikanje svake fotografije mi je u proseku trebalo po minut( morao sam da cekam da vetar oslabi) ... ... ... ... Pomorski kompas ili po drugoj teoriji suncani brojcanik koji su koristili u ovoj skoli za obuku moreplovaca... Mislim da sam lepo preveo ali evo objasnjenja za prethodnu sliku na ovom panou. Isto... ... ... Prostorije sa interesantnim kosim kanalima koji vode ka moru( u donjem uglu leve prostorije) ... Prostorija u kojoj se nalazio rezervoar za vodu... Rezervoar sa vrha.Ulazna bocna vrata su zatvorena. I objasnjenje... Strazara,sa pogledom od 180... ... Mapa sveta Franceska Roselija, moreplovca, koji ju je objavio 1502 godine u Veneciji.Pokazalo se da nije bas tacna. Mislim da je bivse skladiste municije. Skladiste municije koje je posle sluzilo kao konjusarnica. I objasnjenje. Put kroz Portugal... Plaza pored Satubala Druga strana ... Spavanje... Lisabon ... ... ... Vozic uspinjaca... ... ... ... ... ... ... ... Panduri... Jedan od mostova(koliko sam ja video ima ih dva,nakoji god da udjete placate mostarinu,a pri izlazu nista se ne placa) Spomenik moreplovcima... ...iz drugog ugla,sa jasnom simbolikom Ulaz u spomenik... Objasnjenje... ... Stara tvrdjava ... ... ... ... Prelepa fontana... ...Arhitektura...bez komentara ... Muzej Vasko De Gama Pozirali su... ... ... ... ... Most Vasko De Gama,duzine oko 10km,neverovatno je biti na njemu ... ... ...Ja sam se izgubio kad sam ga video Lisabon sa mosta Nastavak sledi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Avgust 26, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan samo da znas da sam ti postao zavidan prelepo pa gde ces tek stici kad budes uzeo novu teneru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Avgust 27, 2010 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti čast. Ovo je prelijepo putovanje, o kome većina nas sanja. Samo ne mogu čudu da se načudim da te na tim plažama niko nije opljačka. Puno sam putova kroz Španiju(kamionom) pa znam kakvih su sve muka pojedinci imali sa lopovima. Još smo mi spavali na parkinge koji su osvijetljeni i koje policija obilazi. ps. jedva čekam nastavak tvoje avanture!!!!!!!!!!!1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Avgust 27, 2010 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam nesto razmisljao, prakticno... Ova godina je neverovatno kisovita u citavoj Evropi...jel moguce da si ovoliko puta spavao pod vedrim nebom, a da kisa ni jednom nije pala tj. nisi pokisao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milka-Pa 1 Napisano Avgust 28, 2010 U prolazu, 14 postova Lokacija: far away Prijavi odgovor kao problematičan Zoki je blokiran jer je postavio vise od 10 gb slika inece moci da nastavi putopis do 18.09...prokomentarisite... Spanija moj zivotni san, ostala sam bez daha gledajuci,dajte mu sve moje gb da moze da nastavi odmah ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 29, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisu uspeli da nas obore,let i dalje traje! Zamak u Estremozu Zamak koji je preuredjen u hotel. Spomenik na parkingu ispred hotela Crkva pored hotela Dnevni boravak hotela ... ... Basta u dvoristu hotela stepeniste koje vodi ka vrhu hotela ... ... ... ... ... ... Pogled kroz otvor na terasi Na vrhu... ... ... ... Pogled sa zamka na grad Estremoz Slikano kroz resetku,ovde je zabranjen prilaz. ... ... Zamak spolja ... ... Elvasili Care,ispred spanske granice ... Trujilo,nocenje.U ovom selu sam jeo najbolju picu do sada,za te pare dobijate mnogo vecu i ukusniju picu nego bilo gde u evropi gde sam jeo. Madrid,siri centar ... ... ... ... ... ... Centar setalista ... ... ... ... ... Jedan od rariteta... ... Fantasticna fasada na zgradi Katedrala Muzej Del Prado,obratite paznju na krov Zaobljene stepenice ... ... Centralni park Dvorac na putu za saragosu La Muela , nocenje na izlazu iz grada Saragosa , tvrdjava u kojoj je neko ministarstvo ... , policijski automobil na parkingu tvrdjave ( pogledaj te samo te divne boje automobila ) ... Centar ... ... Domisljati spanski dizajneri. ... ... Postansko sanduce ... Predivan rad na crkvi ... Trafika. Interesantna rotirajuca vrata Javni WC Sat Gradski bicikli za iznajmljivanje.Razlikuju se ne samo po boji od grada do grada vec i po dizajnu (jedino u Saragosi sam video da je prednji tocak manji od zadnjeg) Most Ulaz na most ... Renoviranje katedrale Zicara Most na izlazu iz Saragose Magistralni put 101 ka Francuskoj ... Francuska Biarritz , plaza na zapadnoj obali Francuske Nisam stigao da slikam mesto gde sam spavao,jer su me talasi oko 4 ujutru probudili pa sam bio zauzet susenjem vrece za spavanje i podmetaca.Naime dosla je plima dok sam ja uveliko spavao. ... Vidikova linija Prelep park uz obalu ... ... ... ... Bordo,centar ... Parking na kome sam video lepu bajkerku ali na zalost nisam stigao da je fotografisem,Steta sto ih nema vise kod nas.Nadam se da neka od njih gleda ove fotke. ... ... ... Katedrala u centru muuuu... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Avgust 29, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima! Na putu me je 3 puta hvatala kisa.Prvi put ispred Como-a ali bio je dan a kasnije te veceri sam prespavao kod Italijana tako da me nocna kisa nije zatekla.Drugi put u Nemackoj blizu granice sa Salzburgom ali sam prespavao na autobuskom stajalistu pored puta koje je naravno imalo krov,sliku sa tog mesta videcete u albumu kada bude dosla na red.Treci put kisa me uhvatila u Salzburgu i opet je bio dan,a prespavao sam na odmoristu na benzinskoj pumpi u satoru ( nije u toku noci padala kisa). Milka hvala na ponudi za Gb , mozda ce mi trebati tvoja pomoc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano Avgust 30, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan IZVINJAVAM se moja greska,ja sam razumeo da ste ga vi blokirali...da li je trebao da smanji format slika ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Septembar 1, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem (ili sličan) je imao i Oroku kada je postavljao svoj putopis Rešismo ga očas posla... Zoka, ako želiš, mogu i tebi da dam FTP nalog kod mene na serveru, pa trpaj fotografije ovde. NEMA LIMITA, naravno... To je najmanje što mogu da učinim za tebe i tvoj fantastičan podvig! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Septembar 1, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan I opet idemo dalje,letimoooo... Jedan od konvoja kojih na putu po evropi ima svugde, i uvek idu u pratnji vise automobila sa rotacionim svetlima Ulaz u Fouras. U pitanju je helihopter Sikorski "Sijuks" Velika plaza i staro utvrdjenje ... Mala plaza,slikano za vreme oseke. Hteo sam da se kupam dok je bila plima,medjutim poceo sam da propadam u mulj.Onda sam video da se ustvari niko i ne kupa vec se samo suncaju,a kada je nastupila oseka onda sam shvatio i zasto. Zamak pored velike plaze samo iz drugog ugla. Spomen ploca komandantu Lukasu koji je herojski poginuo u odbrani zamka 11-12 Aprila 1809. ... ... ... ... ... ... Utvrdjenje je obnovljano od strane Jehan II of Brosse - a od 1480. do 1490. godine , a 1689 godine je ojacano i zidovi su podebljani da bi se na njima formirala terasa koja je primala 9 velikih topova. 1693. godine je formirana mala baterija (mali topovi) da bi se kontrolisala reka Charente.Ceo taj raspored tih topova je bio u obliku meseca. U periodu od 1889 do II svetskog rata tu je bila signalna stanica. ... Iznad ulaznih vrata pri samom vrhu se nalazi sat.Na sledecoj fotografiji se vidi detaljnije. Suncev sat ... ... ... ... U gradu ... Zamak nocu Nocenje,i susenje peskira Na putu za Nant . Saobracajci na delu,i oni imaju zadatak da napune budzet kao i nasi. Nant Zamak ... ... ... ... ... ... ... Katedrala ... ... ... ... ... ... ... ... Ulaz u zamak ... Unutra ... Bunar ... ... Pogled sa zamka na grad ... ... ... ... ... ... Konicne puskarnice u kontra V ... ... ... ... ... Izlaz ka podnoziju zamka ... Kornjace i ribe Rucak u Japanskom restoranu Centar Nant - a ... Nocenje u Granville. Spavao sam na stolu. Carantan. U ovom gradu je bio pocetak iskrcavanja saveznika na Normandiju. Spomenik u cast 101. padobranske divizije americke vojske ... ... St. Come du Mont. U ovom gradicu su se iskrcale prve snage padobranske divizije.Na slici je muzej "Mrtvih" a sta je u njemu sledi u narednih nekoliko fotografija. ... Replike i originalne uniforme nemackih i americkih vojnika.Verovali ili ne,cene originalnih bluza koje su nosili americki i nemacki komandosi dostizu cenu i do 1500 evra. Originalne stvari vojnika (sibice,brijaci,sapuni,dugmad,kopce,bajoneti,kasike... ) Slemovi,kape,bombe... Colt M1911 Goverment (1200 Evra) , kompas (150 evra) ... Veliki nozevi cija je cena od 450 do 890 evra , a mali perorez 125 evra Automati Tomson i drugi koji su takodje na prodaju ( od 1200 evra pa navise) , verovatno sa zatopljenom cevi (trofejno oruzije) Spomenik iz I svetskog rata iza koga se sakrio nemacki vojnik za vreme invazije na Normandiju 44-te tokom ulicnih borbi. Americki vojnik koji se kretao pored prozora kuce sa leve strane (u pravcu Kanadske zastave ) je spazio nemackog vojnika i istovremeno su pucali jedan na drugog.Americki padobranac je poginuo , a nemackog ranjenog vojnika je spasao americki lekar.Sve to je gledao francuz iz kuce na sledecoj fotografiji. Tabla sa objasnjenjem na kuci. Kuca iz koje je gledano. Kamion za obilazak po gradu Crkva koja je bila mesto okrsaja americkih padobranaca i nemackih vojnika u noci 5-og juna 1944. po ulasku americkih tenkova u ispovedaonici crkve su zarobljena 2 nemacka vojnika. Crkva iznutra ... i spolja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad Nis 2 Napisano Septembar 1, 2010 U prolazu, 38 postova Lokacija: Nis Motocikl: XVS1300 Midnight Star Prijavi odgovor kao problematičan Jaaooo!!! Zaista je prelepo. Ovi dvorci i katedrale... a da sam usao u antikvarnicu obukao bi se kao SS-ovac, seo na mog cruisera i vozio bi se po lokalnim mestascima. Izgledao bih kao da sam prosao kroz vremensku kapiju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano Septembar 2, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam DOSAO nazad ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Septembar 2, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dule,nasli smo nacina da se putopis nastavi,mislim stvarno ko bi cekao do 18.-og.Sto se tice svih onih uniformi i opreme koje se prodaju u onom muzeju mogu reci da ih ima dosta,a zamislite oni to prodaju vec godinama,Dok sam bio u toj radnji bilo je ljudi koji su ponesto i kupili iako je papreno skupo,valjda im to i nije bilo toliko bitno.Ko zna,mozda su tu i stvari uzimane sa mrtvih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka1976 0 Napisano Septembar 2, 2010 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dolazak na Utah plazu. Na ovoj plazi su se iskrcale prve americke trupe i to je plaza na kojoj ih je najvise poginulo (oko 2200 vojnika) U ovom bunkeru americke su trupe po osvajanju plaze uspostavile komunikacioni centar.Tu je sada restoran a u tom delu bunkera koji vidite na slici je kuhinja restorana. Musee du debarquement utah beach (u ovom muzeju se nalaze neka od vozila koja su koriscena pri iskrcavanju na plazu) Spomenik ispred muzeja Izlaz na Utah plazu ... Spomenik poginulim oficirima i mornarima koji su se hrabro borili i poginuli u operaciji Overlord,spomenik je podigla americka vlada. Spomenik prvoj Inzenjerskoj Specijalnoj Brigadi Obelezje unutar jednog od bunkera ... Ulaz u bunker Utah plaza , ovo je bila krvava plaza a sada se tu kupaju posetioci ... Jos jedan od spomenika Sherman iza muzeja , pomeren sa mesta ispred muzeja zbog renoviranja ... i haubica Zapusten bunker U prvom planu kuca koja je sazidana do komandnog staba koji je sada okucnica Signalni bunker Restoran - kuhinja sa pocetka U restoranu,novine iz doba invazije Vrata koja vode u kuhinju restorana Bunker ... ... ... ... ... Unutar bunkera ... Saint-Marcouf-de-i'isle. Baterija Crisbeco,sematski prikazi baterije ... ... ... ... Kompeks bunkera Top Skoda 210 mm koji je pokrivao sektor od Saint - Vaast -La - Hougue do Pointe du Hoc Staticni deo gde se nekada nalazila haubica.U pozadini na zidu (u koji gledaju momak i devojka) su natpisi crveno bele boje sa sifrovanim imenima koja su sluzila za navodjenje aljtiljerije od strane izvidjaca. Imena izbliza. Magacin pogonskog punjenja ( eksplozivno punjenje za granate haubice) Jos jedan signalni bunker Unutrasnjost bunkera.Vide se ostaci od instrumenata za navodjenje ( osnova nekadasnjeg signalnog uredjaja).Na zidu se jos vidi ventilacioni otvor i kreveti za odmor ljudstva. Ulaz u prostoriju bunkera Otvor gde je nekada bio signalni uredjaj Bunker u kome je skladistena municija,ovako je i nekada izgledao - originalna maskirna sara Ulaz Hodnik Originalne caure artiljerijskih proektila.Iznad je tabla sa obavestenjem da se ne uzimaju kao suveniri. Ostaci mina ... ... Jos jedan od bunkera Unutar bunkera,fotografije... ?! Osteceni deo bunkera ... ... Komandni bunker Unutar tog bunkera,verni prikaz sa vostanim lutkama. Komandant baterije Porucnik Walter Ohmsen koji je uspeo da probije americki obruc i pobegne.On je tada odlikovan gvozdenim krstom od strane njegovih predpostavljenih.Prilikom bekstva je ostavio ranjene i neke americke zarobljenike,ali je kasnije uhvacen.Oslobodjen je 1946 godine. ... ... Bunker - kuhinja Ulaz u bunker Kuhinja Radionica Bunker - ambulanta ... ... Bunker - hladnjaca , i nepoznata sprava (verovatno mlin) ... Jos jedno od postolja za haubicu Jos jedan signalni bunker ... ... ... Ostaci sina po kojima se kretala haubica ... ... Magacin licnog naoruzanja ... ... ... ... Ulaz u bateriju Baterija Azeville. Ona je smatrana vitalnim delom Atlantskog zida,zbog njenih podzemnih kompleksa.Osvojena je posle 3 dana zestoke borbe. Sematski prikaz baterije kojju je opsluzivalo 170 ljudi Ulaz u kuhinju ... Oficirski kadar Zastakljeni deo bunkera u kome je sada prodavnica suvenira i ulaz u podzemne hodnike ... ... ... ... ... Originalna maskirna sara na bunkeru Unutar bunkera Zona dejstva baterije ... ... Izlaz iz podzemnih tunela Ulazak u podzemni tunel Spavaca soba Periskop Sistem grejanja Izgled prostorije nekad .. ... ... ... Otvor za ventilaciju ... ... ... Sistem za evakuaciju ... Bunar pijace vode Pointe du Hoc To je bilo jedno od strateskih tacaka nemackih utvrdjenja na obali normandije.Osvojen je od strane drugog bataljona rendzera pod vodjstvom Pukovnika J.E.Rudder-a . Oni su se uspeli uz zidove konopcima,poginulo je 135 rendzera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...