doktor 4750 Napisano Avgust 16, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Plan za ovogodisnje putovanje je donet jos prosle godine. Odlazak na Corsicu. Imao sam citavu zimu da smislim gde, sta i kako. Od svega, jedno je bilo jasno, ne zelim dva puta proci autoputem BG-ZG. To je predvidjalo da idemo preko Crne Gore do Italije, onda preko Sardinije na Corsicu gde bi se vozili nekoliko dana, pa nazad do Italije gde bi prosli kroz Dolomite u svrhu izbegavanja autoputa, svracanje do Slovenije kako bi dopunili opremu i kuci. Znaci pravimo kruznu turu i malo vise trajekta... Prvobitna ideja je bila da se iznajmi neki smestaj koji bi bio baza, i da se odatle kruzi po ostrvu. Ovo je u sustini dobra varijanta jer za vrlo pristojnu lovu moze da se iznajmi odlicna kuca za vise ljudi. Posto nije bilo vise ljudi spremnih za putovanje, mi smo odlucili da ponesemo opremu za kampovanje i tako omogucimo sebi da idemo gde hocemo bez obaveze da se vracamo u bazu. Kampovi su fenomenalni, pored mora, jeftini i ova varijanta je, takodje, super. Medjutim, zbog vremenskih prilika, ni sator nije rastvoren ni jednom. Posto nismo rezervisali nikakav smestaj, jedine rezervacije koje sam napravio bile su za 2 od 4 trajekta. Prvi na liniji Bar(MNE)-Bari(IT) i drugi na liniji Civitaveccia(IT)-Olbia(Sardinia, IT). Drugi trajekt je odabran jer iz Civitaveccie ne postoji direktna veza sa Corsicom, vec mora preko Sardinije. Neki okvirni plan puta je postojao, ali osim prve dve noci na trajektima, sve ostalo smo udradili spontano i ispostavilo sa da smo pravilno postupili. 13.05.2010. Dosao je i dan polaska. Treba doci do Bara u Crnoj Gori, pokupiti karte za ferry, ali pre toga videti se sa nekim drugarima sa V-strom foruma, Goranom i Nikom, i svratiti do Gasha u piceriju. Posto smo ovaj deo puta, do sada, prosli vec vise puta, ne pravimo previse stajanja i brzo smo u Crnoj Gori. Dogovorio sam sa Goranom da se vidimo u Puleni, ali u Sutomoru. Stigao je i Niko, bivsi Stromer, ali sada GS-ovac. Malo bikerskih prica, vec je poslepodne i eto nas u Baru. Podigli rezervisane karte i otisli u Pulenu da sacekamo ferry i upoznamo se sa Gashom. Tu nam je on dao malo saveta, popili pice i na ukrcavanje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Avgust 17, 2010 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Idemo,idemo..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 62 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Konjarnik-Bgd Motocikl: dr 650 se - T7 Prijavi odgovor kao problematičan pazljivo pratim na Doktorovom casu putologije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Avgust 17, 2010 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Doktor ne omanjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Juce taman krenem da postavljam, kad ne radi forum...nastavak danas popodne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Avgust 17, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da se upisem, ne sme se propustiti... Ziv bio Doktore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta-dzoksova 413 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd/Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da ce biti zanimljivo pa da se upisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan strpljen-spasen! i ja kao ovisnik o sajtu sam juce bio "zabrinut" jer nije otvaralo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki 086 5 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Cetinje - MNE Prijavi odgovor kao problematičan Đe nesta ovaj čojek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Pratim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pratim i ja ;D! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Avgust 17, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Cudo je taj Strom 1000....gde je sve stigao, a, Doktore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Avgust 17, 2010 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Cekam nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Avgust 17, 2010 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Cudo je taj Strom 1000....gde je sve stigao, a, Doktore? A šta tebe sprečava ? Ah da ti postade metrosekualac :D Doktore, preduzimljiv si kao i uvek svaka čast pa da se upišem i ja za praćenje teme. Dobar provod... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cudo je taj Strom 1000....gde je sve stigao, a, Doktore? Pravo velis!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 14.05.2010. Prva noc na putovanju, budim se rano, vec oko 5.00 i izlazim na palubu da gledam izlazak sunca. Predivan osecaj. Sunce koje se uzdize iznad pucine zacinjeno zvukom talasa. U Bariju nas je sacekalo lepo vreme. Taj dan je planirano stici do Civitaveccie na ferry za Sardiniju. Imamo oko 600km, planiramo ici autoputem kako bi dobili na vremenu da obidjemo Pompeju. Garmin nas je i uz jedno moje krivo skretanje na raskrsnici, vrlo uspesno doveo do ulaska. Tu sam motor parkirao pored jedne trafike koja prodaje klopu i pice, zamolio prodavacicu da ostavim kacige, i dao joj 5E. Naravno, ona je odbijajuci pruzila ruka. Ne znam kakvi su obicaji, ipak je Napulj blizu, pa za svaki slucaj. Pompeja je prica za sebe. Fenomenalno ocuvan grad, koji je bio sadrzajniji od mnogih gradova danas. Zatrpan je erupcijom vulkana Vezuva 79. godine, i do danas je ostalo jos nekoliko delova koji nisu otkopani. Da smo imali vremena, sigurno bi joj posvetili makar jedan ceo dan. Ovako, zbog nedostatka vise vremena, dobili smo dozu na kasicicu, taman da imamo razloga da joj se ponovo vratimo. Na mene je ostavio neverovatan utisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Izlaz iz Pompeje je predvidjao da omirisemo gradsku guzvu, jedno krivo skretanje, jedno uspesno vracanje na pravi put i idemo dalje. Ovde sam se ja ponasao kao „pravi Garmin user“ tako sto sam ignorisao njegove predloge za put do Civitaveccie. Ovaj deo puta, potpuno je poludeo i sve vreme je predlagao neku toliko suludu rutu, koja je u jednom trenutku isla sa obale Tirenskog preko obale Jadrnaskog mora do Civitaveccie. A vrhunac njegovog ludila je nastupio na petlji za iskljucenje sa kruznog autoputa oko Rima. Istu ovu rutu sam ukucao, kad smo se vratili, u Map source i predlozena ruta je bila potpuno OK, bas ona kojom smo isli, tako da mi je njegovo ludilo ostalo totalna misterija. Tog dana sam, na pumpi izmedju Barija i Napulja, iskusio potencijanu mogucnost prevare dok sam sipao gorivo. Dao sam novcanicu od 100E da bih platio gorivo, pumpadzija mi je vratio kusur do 50E i napravio malu pauzu da vidi da li cu u brzini da strpam pare u dzep. Posto sam bio obazriv, sa ispruzenom rukom sam cekao ostatak para, pa sam dobio nazad jos 50E. Naravno, ovo se dogodilo narednih dana jos nekoliko puta i potvrdilo moju sumnju da je u pitanju bila potencijala prevara po sistemu APP(ako prodje prodje). Na ulasku u Civitavecciu, pocela je kisica, koja se neckala citavo vece do polaska. Luku smo lako nasli, ali zgradu sa salterima za podizanje karata, jedva. U okviru luke se nalaze razdvojeni dokovi za ukrcavanje, stara marina za ribarske brodove sa ribljom pijacom, kruzni tok sa gomilom izlaza, naplatna rampa za izlaz sa autoputa, gomila putokaza, informacija...A u luci, svasta zanimljivo... Na kraju smo se, uz par napravljenih prekrsaja, ipak snasli. Brod na koji smo se ukrcali je izgledao impozantno i kabina je bila odlicna. Jedino je kisa koja je napolju padala malo kvarila utisak. Civitaveccia sa broda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 15.05.2010. Kisa je padala tokom cele noci. U Olbiu smo stigli vrlo rano, vec oko 6.30 i docekali puste, neprobudjene ulice okupane sitnom kisicom i prilicno hladno vreme. I mnogo motora spremnih za iskrcaj. Trajekt za Corsicu smo imali iz male luke, Santa Teresa Galura, do koje smo imali oko 85km. Da je bilo lepse i toplije vreme, imali bismo malo vise volje da barem malo osetimo cari Sardinije, ali ovako, samo smo prosli planiranom rutom. Iza tmurnog jutra nazirali su se fenomenalni predeli prosarani odlicnim krivudavim putevima. Vec oko 8.30, stigli smo u port da kupimo kartu za Corsicu. Tu nastupa prvo iznenadjenje, karte za motore za prvi trajekt u 10.00 su prodate i moramo da cekamo sledeci u 11.00. Pogledam na dokove i nigde ni jednog motora, ali ubrzo pocinje da se formira kolona za ukrcavanje. Luka u Santa Teresa Galuri, gradic je malo iznad na brdu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na trajektu pocinje da pada jaka kisa pracena vetrom. Neveliki brod se jako ljulja na talasima. Pitam se kako ce nas vreme docekati na Corsici. Vec sa broda, pocinje da se vidi Bonifaccio i njegov stari grad, cije zgrade vise sa visoke litice nad morem. Docekuje nas lepo vreme, praceno malo jacim vetrom. Kasnije sam saznao da je upravo taj vetar, jedan od zastitnih znakova Corsice. Prvi utisak, koji sam imao kad smo se iskrcali, je da ima toliko puno bikera sa svih strana sveta. Parking u marini, kao i onaj na starom gradu, prepuni su motora svih vrsta. Malo smo obisli stari grad, Bonifacio. Sa litice nad kojom stoje zgrade, pruza se neverovatan pogled. Parking za motore u starom gradu. Imali smo plan da dodjemo do Porto Vecchia, pa odatle u planine.Prvi deo puta je vodio uz more. Vetar je duvao toliko jako da sam imao utisak da ce da nas preturi. Kad smo se odvojili od mora, uzivanje je moglo da pocne. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo shto lichi na ulicu je zapravo kanal otpadnih voda, a ova ostrvca su predstavljala jedinu suvu zonu od trotoara do trotoara. U gradovima starog Rima kanalizacija nije bila bash nasrecnije reshena. Prvu ozbiljnu kanalizaciju i podzemni odvod ljudskog otpada reshio je grad London u skorijoj istoriji. (izvor: Discovery chanel - neka kanalizaciona emisija ;D) Sori za ovu malu digresiju. Chekamo nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U Porto Vecchiu smo se malo promuvali i vec je bilo dobro posle podne. U medjuvremenu, kisica opet pocinje da sipi i mi odlucujemo da potrazimo hotel, a odlazak u planine ostavimo za sutra. Posto smo setajuci gradom videli da su restorani neobicno skupi, idemo do marketa da kupimo nesto za klopu. Tu nastaje prava misterija, koja traje sve vreme dok smo na Corsici. Marketi ne postoje. Nigde. Ni jedan. Posle mnogo trazenja, lutanje, odlaska na obilaznicu u potrazi za bilo kakvim mega marketom, na ulasku u grad sa jedne strane, vidimo parking trznog centra i konacno, na cilju smo. Posle nabavke odlazimo u hotel. Pre ovog, obisli smo nekoliko hotela i svi su bili dosta skupi. Ovaj smo platili 85E/BB za dvoje. Samo jedan je bio jeftiniji, ali je izgledao dosta jadno. Uvece smo prosetali. Stari deo grada je na brdu, a u podnozju je marina i noviji deo grada. Inace, Porto Vecchio je na nas ostavio najslabiji utisak sa citave Corsice. Na Corsici se odrzavao nekakav turisticki moto rally, gde ucesnici citaju road book-ove, tj pokusavaju da pronadju pravi put. Posmatrajuci ovu grupu koja je zastala ispred naseg hotela, to ni malo nije lak zadatak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Avgust 17, 2010 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 16.05.2010. Predivno jutro. Plan je preci cuveni Bavella pass i poznatom metodom planinica-krivinica preci sa istocne na zapadnu obalu pa uz more severno dok se moze. Prvi deo puta je uz more. Svracamo na prvu plazu na koju smo naisli. Ubrzo skrecemo na put koji vodi na prevoj. Priroda je sve lepsa, a temperatura sve niza. Prolazimo jednu grupu nemaca na motorima. Ubrzo ih vidim u retrovizoru, pustam ih da me prodju i vec na sledecoj serpentini jedan od njih sa Varaderom pada. Na srecu bez posledica i po njega i po motor. Uspon na Bavella pass je fenomenalan. Medjutim, u nasem slucaju, bas pri samom vrhu pocinje magla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim,super ti je putopis Darko.Cekam nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Prisutan... zanimljivo putovane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 17, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Cini se da ce imati sta da se zanimljivo procita.Te da se upisem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...