Jump to content

Moto Zajednica

kako probuditi uspavano govece? (ktm600lc4)

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ma radi samo tako . Mora da se stave slike i sa dodatnim rezervoarima i cudesima i klasicnim rezervoarom .

Malo sredjivanja preko zime i bice jedan od boljih ktm-ova u toj klasi i godistu .

Ima i suvise opreme za njega . Duple rezervoare jedan veci jedan manji . Dva nazad sa strane . Ma ekstra je a jos i bolje ide .

E sad ostaje jedan zesci offroad pa ce da padnu i slike i utisci .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: ktm 600 lc4

ja se izvinjavam na kasnjenju slika evo par slika goveda

ktm-600-lc4.jpg

ktm-kod-cepka.jpg

budjenje-1.jpg

slikao bi ja jos nego posle ovew zadnje slike ruke si mi bile stroookave pa nisam mogo ....

• U prolazu, 49 postova

Šta bi upalil ga...?

To je krš od motora i više nikada neću imati motor bez alnasera.

Ja sam na svom odradio generalku (ne pitaj kako sam do dijelova došao).

Prepakovana radilica,novi ležajevi iste,nova vodena pumpa,nove karike, ona bronza u klipnjači takođe nova ,predihtovan...

Eh sad, ima nekoliko dana kurblam i izgubio sam volju (a kakav si ti Druže?).

Puca iz auspuha .

Evo prilike da pitam šta bi moglo da bude?

Paljenje? Na magnetu imam dva utora za kajlu (takvo nešto nikada nisam vidio nisam još pokušao na onaj drugi nemam kad)...

Možda ga nisam dobro uzubio ?Držao sam se svih pravila prilikom montaže lanca na bregastu kontam ako nije sjelo na svoje zveknuo bi klip u ventile?!

Ha? jesam li u pravu ili u zabludi? 

druze nesto ti tu nije kako valja sta neznam ali pazi kad je ovo moje govede posle 4,5godina stajanja upalilo na prvu kurblu, sigurno te zeza nesto oko paljenja ili karba sitnica neka koja ce ti dusu izede dok je napravis ali kad to sredis ima da se vozis ....

mi juce sa drazom raskupusali moj karb oprali sredili i sad govedo mnogo bolje radi ide ko nenormalan ostalo mi samo da sredim filter za vazduh on me mnogo zeza probali sa kn filterom snjim nece a beaz filtera otima se iz ruke, to cu vec nekako srediti imam neke ideje nega sa prvim zescim teranjem iskrso je novi problem naime desava mise da ispadne iz druge brzine  ??? ??? ??? kad lagano idem nista kako lagano ubrzavam pocinje kao lagano da trese i ispadne a na naglo dodavanje gasa odma ispadne u svi9m drugim brzinama se ponasa normalno e sad sta to moze biti i koje resenje za ist??? a zupcanik???

• taj sam, 175 postova
  • Motocikl: Bandit 600

[glow=red,2,300]druze nesto ti tu nije kako valja sta neznam ali pazi kad je ovo moje govede posle 4,5godina stajanja upalilo na prvu kurblu, sigurno te zeza nesto oko paljenja ili karba sitnica neka koja ce ti dusu izede dok je napravis ali kad to sredis ima da se vozis ....

mi juce sa drazom raskupusali moj karb oprali sredili i sad govedo mnogo bolje radi ide ko nenormalan ostalo mi samo da sredim filter za vazduh on me mnogo zeza probali sa kn filterom snjim nece a beaz filtera otima se iz ruke, to cu vec nekako srediti imam neke ideje nega sa prvim zescim teranjem iskrso je novi problem naime desava mise da ispadne iz druge brzine    kad lagano idem nista kako lagano ubrzavam pocinje kao lagano da trese i ispadne a na naglo dodavanje gasa odma ispadne u svi9m drugim brzinama se ponasa normalno e sad sta to moze biti i koje resenje za ist??? a zupcanik???[/glow]

Ma  moja je krava upalila (bilo je do struje).

Karb je očišćen u bocu do najsitnijih detalja (PHM 38 sd).

Motor je upalio međutim ne prima gas kako treba (Kada ga dodajem lagano ok je dobije obrtaje ali kada dodam naglo gas motor se uguši i ugasi).

Kada krenem takođe se ugasi.

Šta bi to moglo da bude?

Opet ću pogledati jesam li ga dobro uzubio prilikom montaže bregaste jer sam primjetio da kada kurblam vrati gasove na karb.

Daj molim te fotografiši taj dio gdje se kopča sajla na dekompresor da vidim kako izgleda jer je i u mene identična ta plava mašina ali dekompresor nije skopčan.

Jedina razlika između mašina je u vodenoj pumpi (u tebe je integrisana na bregastu dok je kod mene električna) u tebe je vjerovatno 89-90 god

PS Imam nekakvih manuala za nj. pa ako te interesuje rado ću ti poslati ;)

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

d4do koj ti je karburator na njemu .

To sto vrati gasove na karb je normalno i na ovom vraca . Pazi da je vazduh u redu i kako treba tj.filter . Ovde je filter sundjerasti i u ocajnom stqnju . Ugradili neki drugi i nema sanse da radi . bolje radi bez nego sa filterom . Tako da proveri vazduh opet a like ce Zika da ti posalje ako ne vidi ja cu da mu kazem jer nije cesto no ovom forumu .

• taj sam, 175 postova

d4do koj ti je karburator na njemu .

To sto vrati gasove na karb je normalno i na ovom vraca . Pazi da je vazduh u redu i kako treba tj.filter . Ovde je filter sundjerasti i u ocajnom stqnju . Ugradili neki drugi i nema sanse da radi . bolje radi bez nego sa filterom . Tako da proveri vazduh opet a like ce Zika da ti posalje ako ne vidi ja cu da mu kazem jer nije cesto no ovom forumu .

Karburator oriđiđi Dellorto PHM 38SD.

Bez filtera radi prima gas ali kada krene STOP :-\ uguši se i ugasi.

Sa filterom slabija turaža i beng ,puf opet ništa :'(

Lijep pozdrav!

• U prolazu, 49 postova

druze evo slicke dekompresora mada i kod mene se cini da je nesto budzeno opet neznam ali mislim da nije bilo ovako orginal, mada funkcionise besprekorno

080920101093.jpg

e ako bi mogo da te zamolim i ja tebe za 2 slicke ;D mucime ovo oko filtera za vazduh ako ti nije tesko da slikas znaci poklopac filtera za vazduh, i druga ,mucime de ide akumulator bemu misa jel ima uopste akumulator ovo moje govede bez akumulatora pali ide a bivsi gazda kaze da treba da ima, i jos jednno pitanjce imas li lampicu za ulje i teperaturu na motoru???

• taj sam, 175 postova

druze evo slicke dekompresora mada i kod mene se cini da je nesto budzeno opet neznam ali mislim da nije bilo ovako orginal, mada funkcionise besprekorno

080920101093.jpg

e ako bi mogo da te zamolim i ja tebe za 2 slicke ;D mucime ovo oko filtera za vazduh ako ti nije tesko da slikas znaci poklopac filtera za vazduh, i druga ,mucime de ide akumulator bemu misa jel ima uopste akumulator ovo moje govede bez akumulatora pali ide a bivsi gazda kaze da treba da ima, i jos jednno pitanjce imas li lampicu za ulje i teperaturu na motoru???

ISTO SRA*E DRUGO PAKOVANJE >:(

Pa nije kod tebe decomp. skopčan.sajla ti nije zakačena isto ko kod mene ne znam gdje se kači.

Ima lapica za temp motora, nema od ulja.

Nemaš problema sa temp ulja bar ja mislim kod ovih modela što ulje ide u ram/štel to im je dobro odrađeno.

Poslikaću ti ovih dana poklopac filtera.

Akumulator nemam i nema ni mjesta za isti u štelu, a takođe ni priključaka za nj.

Ovo je fantastična mašina ali nije dorađena do kraja, ali to je na novijim modelima ispravljeno.

Uči se kao i ja jer što reče jedan moj KTM-džija :"Ko ima KTM-a mora uvijek nešto da čačka oko njega" :-\

;D ;D ;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 2 postova

Sad samo zamenis ulje i "vatra"pun gas :)ja sam imao lese iskustvo sa ktm-om,mrzelo me da uradim servis,isto motor stajao dugo,ja ga kupim 3 voznje i poceli problemi.....tako da,obavezno jedan mali servis  :)

• U prolazu, 49 postova

@d4do druze kod mene znas kako ide, sajlica je fiksirana za sraf auspuha a bozur za dekompresor tako da kad stisnes rucicu bozur sajle pritiska dekompresor i to funkcionise extra, a sto se tice ucenja i prckanja oko ktm-a sto rece draza sve su to cari ktm jbg stalno nesto ceprkas po njemu al zato kad mu zavrnes usi nemoz da prodje bez ;D htedoh jos date pitam kako te sluzi menjac, meni ispada iz druge zimus moram to da vidim sta je ti si rece rasturao tvoje govedo sta mislis sta bi moglo to da bude viljuska? Zupcanik? I jos jedna molba rece imas neke manuale bio bih ti zahvalan do neba kad bimi to poslao ja sam nesto naso po netu al to nije to ja sam samo naleteo na neki ktm lc4 400-620 hvala unapred 

@spele-gsxr  sad samo osnovno ulje filter i filter vazduha jer je ocajan i zeza me karb zbog njega i sto ti rece vatra da uhvatim bar malo sezone a zimus ce da padne rasturanje u sitne mikrone i veliki servis tako da se nadam da iduce sezone da imam malo manje cari ktm-a

;D

• taj sam, 175 postova

@d4do druze kod mene znas kako ide, sajlica je fiksirana za sraf auspuha a bozur za dekompresor tako da kad stisnes rucicu bozur sajle pritiska dekompresor i to funkcionise extra, a sto se tice ucenja i prckanja oko ktm-a sto rece draza sve su to cari ktm jbg stalno nesto ceprkas po njemu al zato kad mu zavrnes usi nemoz da prodje bez ;D htedoh jos date pitam kako te sluzi menjac, meni ispada iz druge zimus moram to da vidim sta je ti si rece rasturao tvoje govedo sta mislis sta bi moglo to da bude viljuska? Zupcanik? I jos jedna molba rece imas neke manuale bio bih ti zahvalan do neba kad bimi to poslao ja sam nesto naso po netu al to nije to ja sam samo naleteo na neki ktm lc4 400-620 hvala unapred 

@spele-gsxr  sad samo osnovno ulje filter i filter vazduha jer je ocajan i zeza me karb zbog njega i sto ti rece vatra da uhvatim bar malo sezone a zimus ce da padne rasturanje u sitne mikrone i veliki servis tako da se nadam da iduce sezone da imam malo manje cari ktm-a

;D

Hvala za objašnjenje u vezi decomp.

Evo i manuala

http://rapidshare.com/files/418365093/1990_KTM500_600LC4_FRAME.PDF.html

http://rapidshare.com/files/418365883/1992_500-600LC4_en.pdf.html

• U prolazu, 49 postova

kako nema druze govedo sljaka ko blentavo, radi ko satic, e sad ima tu jos stosta poraditi recimo zadnja guma mi je totalni celeston neznam sta da stavim dali neku t63 ili ... mozda neku polovnu cross... kad bude para jedino nisam resio ono oko menjaca to sam ostavio za zimu i naravno preko zime mora da padne jedno ulepsavanje farbanje itd evo i jedna slicka sa poslednje voznje

rtanj-2010-19.jpg

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

kako nema druze govedo sljaka ko blentavo, radi ko satic, e sad ima tu jos stosta poraditi recimo zadnja guma mi je totalni celeston neznam sta da stavim dali neku t63 ili ... mozda neku polovnu cross... kad bude para jedino nisam resio ono oko menjaca to sam ostavio za zimu i naravno preko zime mora da padne jedno ulepsavanje farbanje itd evo i jedna slicka sa poslednje voznje

To je vrh Rtnja, ako se ne varam? Da li je problem otići do gore? Predpostavljam da nije čim si se popeo sa tom ćelavom gumom.

• U prolazu, 49 postova

bane jeste to je vrh rtnja i kao rece aca uopste nije naivno izaci do gore ni pesaka a kamoli motorom, bilo je tu i guranja i padanja i ... zna draza i zagor :rolleyes: kolko mi je tezak ktm :D iskreno da mi nije bilo njih nikad se nebih usudio da podjem ali kako tako izasli smo na sam vrh i bilo je fenomenalno, guma totalni celeston ona mi najvise i pravila problema jbg,

@d4do nije to druze kawa to je mali kinez cetvotrotakni od 125cm sa kojekavim prepravkama (podignut, produzena viljuska ...) motorce ludo ki struja nemoz da ga stignemo po rtnju :lol:

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

;D

Mozes li mene da uputis na taj manual za LC4620, moj je 1995. i radi, ali ne znam sta je na njemu fabricko a sta budzeno, a bogme ga je muka upaliti na kurblu. Ako ima neka tajna, da proucim i uvezbam do proleca.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja