-dzony- 207 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Zanimaju me misljenja iskusnijih bajkera,pri padovima sa kacigama koliko je vazno da onaj kanap(kako da ga nazovem) sto ide kod brade bude zategnut,tj ja imam OVAKVU kacigu,i taj kanap ili kako vec mi je dugacak,tj nije uz bradu,pa ne znam pri padovima da li se kaciga silom lepi za glavu ili spadne....? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 13, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan svakako treba da bude dovoljno zategnut da kaciga ne seta mnogo,ako ti je toliko popusten da kaciga moze da spadne,onda je dzabe i nosis,mada ovakva kaciga moze samo da te spase od nekog grebanja,od nekog udarca te sigurno nece spasti. Mada tek sad vidim da vozis skuter,tako da je to ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 13, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao jet kacigu, procitao sam na forumu da prilikom pada u 62% slucajeva dolazi do udarca, povrede brade. Kako kacigu nosim zbog sebe, jet sam stavio u ormar a full-face kupio da nosim. Nema to veze sto je skuter i ja vozim skuter pa me jet nece videti ni na +50 stepeni. E da, ukoliko ne stegnes dovoljno da kaciga ne moze setati, prilikom pada kaciga nece ostati na glavi i nece odraditi posao. Naravno, da ti niko ne zeli da padnes, ali ko se cuva, bog ga cuva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Na svakoj kacigi imas podesavanje duzine a koliko mi se cini na slici iako se slabo vidi ima i na ovoj koju si stavio u linku. Ne moras krvnicki da zatezes da se ugusis, jednostavno da osecaj da te dodiruje i to bi trebalo da bude dovoljno ako ti velicina kacige odgovara. p.s. nisi valjda kupio ovu roze sa slike? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Avgust 13, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan p.s. nisi valjda kupio ovu roze sa slike? ;D Sto? Sta joj fali?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6727 Napisano Avgust 13, 2010 Ne silazi, 6571 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam licno veliki protivnik bilo kojeg drugog tipa,sem integralne. Gledao sam neke studije,izuzetno je velika verovatnoca da se pri padu udari bradom o zemlju. Zato ja samo integralno,pa nek' je vrucina koliko hoces. Gledam ljude voze sprave od po 100 ks i one noksire na glavi ???.Necu vise nista da pisem :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa dodiruje bradu,samo sto nije krvnici zavezano,a inace odgovara mi velicina. Stekam lovu za neku full face od nekih 100 evrica,pa cu uzeti,za sada bolje ista nego nista. Btw nije roza,narandzasta je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan skokni do pegaza, oni uvek imaju dobrih kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Avgust 15, 2010 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim flip, dižem ga samo dok se lagano vozim, čim malo brže, recimo 60 ili je gužva iako sporo, spuštam. Najveći broj udara je u bradu, to pokazuju statistike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Avgust 15, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan prilikom ispitivanja kaciga postoji i merenje čvrstine zadnjeg dela kacige koji uz saradnj trake ispod vilice (ili brade) zadržava kacigu da ne spadne. Pri merenju se kaciga vrlo ozbiljno zategne, ništa udobnost i ovlaš. I pogodite - dešava se da poneka kaciga ne prođe test. E sad ako nosiš kacigu zbog zakona, baš me briga stavljaj je kako god hoćeš. A ako nosiš kacigu jer smatraš da će ti glava još malo trebati, e onda je koristi na najbolji mogući način. To obuhvaa i razmišljanje pri kupovine. Kaciga koja se pravi u jednoj veličini plastike i mala glava u njoj znači debeo stiropor i vrlo lako mogući problemi s sletanjem kacige. Ako probate kacigu, kad je stavite na glavu i normalno zategnete traku, pa sa obe ruke povučete zatiljak kacige kao da hoćete da je skinete od pozadi ka napred, ako se pomeri bitnije ili čak krene da se svlači - nije bitno koje je ime, koliko je lepa ili koliko je jeftina - nije za vas. Ljudi imaju različite glave i ne odgovara svaka kaciga svakome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Avgust 15, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan prilikom ispitivanja kaciga postoji i merenje čvrstine zadnjeg dela kacige koji uz saradnj trake ispod vilice (ili brade) zadržava kacigu da ne spadne. Pri merenju se kaciga vrlo ozbiljno zategne, ništa udobnost i ovlaš. I pogodite - dešava se da poneka kaciga ne prođe test. E sad ako nosiš kacigu zbog zakona, baš me briga stavljaj je kako god hoćeš. A ako nosiš kacigu jer smatraš da će ti glava još malo trebati, e onda je koristi na najbolji mogući način. To obuhvaa i razmišljanje pri kupovine. Kaciga koja se pravi u jednoj veličini plastike i mala glava u njoj znači debeo stiropor i vrlo lako mogući problemi s sletanjem kacige. Ako probate kacigu, kad je stavite na glavu i normalno zategnete traku, pa sa obe ruke povučete zatiljak kacige kao da hoćete da je skinete od pozadi ka napred, ako se pomeri bitnije ili čak krene da se svlači - nije bitno koje je ime, koliko je lepa ili koliko je jeftina - nije za vas. Ljudi imaju različite glave i ne odgovara svaka kaciga svakome. Najmanje je nosim zbog zakona,zbog sebe je nosim. Shvatio sam otprilike,i znam da se brada povredjuje pri padovima,i planiram jedno vreme da koristim ovu kacigu do neke bolje full face kacige. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DEJAN ZEMUNAC 9 Napisano Avgust 15, 2010 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ako probate kacigu, kad je stavite na glavu i normalno zategnete traku, pa sa obe ruke povučete zatiljak kacige kao da hoćete da je skinete od pozadi ka napred, ako se pomeri bitnije ili čak krene da se svlači - nije bitno koje je ime, koliko je lepa ili koliko je jeftina - nije za vas. Ljudi imaju različite glave i ne odgovara svaka kaciga svakome. ovo nisam znao! :o @dzohy znaci ipak je vredela ona hajka na tebe u drugoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Avgust 16, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan @dzohy znaci ipak je vredela ona hajka na tebe u drugoj temi O da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kornjačin Vrač 8 Napisano Avgust 17, 2010 Džedaj vitez, 289 postova Lokacija: Ruma / Guangzhou Motocikl: Yamaha Dragstar 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su savetovali da zavezem traku/vrpcu/kanap i zategnem maximalno toliko da kad provucem prst izmedju nje i grla - i dalje mogu slobodno da gutam. E tek pošto to obavim sledi ovo što je pantah rekao za pokušaj skidanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan interagent 6 Napisano Avgust 17, 2010 U prolazu, 38 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Aprilia Caponord Prijavi odgovor kao problematičan Lepa kaciga za.... u stvari nije losa da spreci da ti nesto ne padne na pamet, il ako parkiras ispod terase da spreci saksiju u nameri da te onesvesti. Malo zezanje, bez ljutnje. Sa ti ne bi mogao reci brojke al je to otprilike ovako 80% padova je u gradu a ostalo na putu. Sad ti vozis kuter pa verovatno mnogo vise vozis grad i sad razmisljaj. Dalje, najcesce se tresne bradom ili celo pa brada (moj slucaj od pre puno godina u Grckoj al sam na srecu imao flipup kacigu, naravno spustenu i tragovi asfalta su na arkadi i na bradi). Sto se kacketa tice vezes ga davoljno jako da ne spadne a oped dovoljni labavo da se ne ugusis, dakle komotno. I menjaj je podhitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan I menjaj je podhitno. Da otvorim racun za donacije? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...