Iggor 2 Napisano Avgust 12, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Nis Motocikl: kymco grand dink 250cc Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je skuter kymco grand dink 250cc karburator 2005 god.. Dakle mesa benzin i ulje tj ulje smrdi na benzin. Zamenio sam ulje i posle oko 100km opet ulje smdi na bengu, mada nisam primetio da mi dize nivo ulja za sada ili vrlo malo pa ne primecujem. Skuter pali iz prve odlicno ide i nisam primetio nikakve promene u radu motora. Dakle kako da resim ovaj problem, POMAGAJTE.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 12, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne dize nivo ulja,onda verovatno tripujes da ti preliva. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 142 Napisano Avgust 12, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ne valja nesto u karbu , nivo goriva zbog plovka ili iglice plovka pa je smesa prebogata. Poznaje se sto odlicno pali kad je hladan ali lose kad se zagreje , dimi vise i svecica je cadjava. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iggor 2 Napisano Avgust 14, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Nis Motocikl: kymco grand dink 250cc Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne dize nivo ulja,onda verovatno tripujes da ti preliva. Definitivno ulje mirise na benzin, e sada pratim pa cemo videti koliko dize nivo ulja jer sam ga skoro menjao. Mozda ne valja nesto u karbu , nivo goriva zbog plovka ili iglice plovka pa je smesa prebogata. Poznaje se sto odlicno pali kad je hladan ali lose kad se zagreje , dimi vise i svecica je cadjava. Stvarno extra pali hladan, a ponekada doduse retko kada se zagreje ne upali bas na prvo verglanje. U svakom slucaju skidam svecicu i provericu karb pa cemo da vidimo. U medjuvremenu ako se setite jos necega pisite. Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speed150 1 Napisano Avgust 22, 2010 U prolazu, 8 postova Lokacija: Gracanica Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da to nije nista opasno ako se ne podize nivo ulja,i kod mene je na novom motoru prilikom prve zamjene ulje smrdilo na benzin.Mislim da je to kod benzinskih motora normalno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Avgust 23, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da to nije nista opasno ako se ne podize nivo ulja,i kod mene je na novom motoru prilikom prve zamjene ulje smrdilo na benzin.Mislim da je to kod benzinskih motora normalno de normalno nije to mz... ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iggor 2 Napisano Avgust 25, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Nis Motocikl: kymco grand dink 250cc Prijavi odgovor kao problematičan epa ovako, pre svega krenuo sam od filtera za vazduh koji kada sam skinuo vise je licio na filter za ulje. znaci crn i zacepljen skroz, a pored njega i malo ulja. uzrok ovome po mom misljenju, a vi me ispravite ako gresim, je crevo tzv iberlaufa koje je bilo sprovedeno u filter i koji sam sada naravno izvadio van a filter oprao. nadam se da ce ovo resiti problem ili je sledeci na redu karburator. e da negde sam procitao i da je normalno da pri izmeni ulja u njemu ima do 5% benzina. u svakom slucaju proveravacu nivo i dalje pa cemo videti. :o Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Avgust 25, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 5% to ti je 50 grama na 1l sad koliko ti staje u motor ulja pa + tih 5% Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajosk8 1 Napisano Septembar 9, 2010 U prolazu, 67 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Kawasaki Er-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da to nije nista opasno ako se ne podize nivo ulja,i kod mene je na novom motoru prilikom prve zamjene ulje smrdilo na benzin.Mislim da je to kod benzinskih motora normalno Nije to nikako normalno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Septembar 11, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iberlauf služi da uljna isparenja sprovodi u usisnu granu, meša ih sa gorivom i pali tako da smanji onečišćenje naše drage napaćene majčice zemljice. Ako ti prska ulje preko iberlaufa, tako da zapuši filter vazduha, napuni ga uljem ... tvom motoru je vreme za generalnu: Dešava se da karike ne dihtuju kako valja te sagoreli gasovi ulaze u karter, kovitlaju ulje i malo po malo ga izbacuju kroz iberlauf u filter ulja. Takodje ulje se "zagadjuje" neizgorelim gorivom i benzinskim parama, pa odatle miris. U ovom slučaju nećeš pirmetiti povećanje već smanjenje nivoa ulja. Kada motor radi, zapuši prstom crevo iberlaufa. Normalno je da osetiš neki pritisak, ali nije normalno da na prstu imaš ulja ili da ti ispali prst. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iggor 2 Napisano Octobar 28, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Nis Motocikl: kymco grand dink 250cc Prijavi odgovor kao problematičan Iberlauf služi da uljna isparenja sprovodi u usisnu granu, meša ih sa gorivom i pali tako da smanji onečišćenje naše drage napaćene majčice zemljice. Ako ti prska ulje preko iberlaufa, tako da zapuši filter vazduha, napuni ga uljem ... tvom motoru je vreme za generalnu: Dešava se da karike ne dihtuju kako valja te sagoreli gasovi ulaze u karter, kovitlaju ulje i malo po malo ga izbacuju kroz iberlauf u filter ulja. Takodje ulje se "zagadjuje" neizgorelim gorivom i benzinskim parama, pa odatle miris. U ovom slučaju nećeš pirmetiti povećanje već smanjenje nivoa ulja. Kada motor radi, zapuši prstom crevo iberlaufa. Normalno je da osetiš neki pritisak, ali nije normalno da na prstu imaš ulja ili da ti ispali prst. Mislim da si ovde sve lepo objasnio sta se dogadja sa mojim skutom tako da stvarno nemam sta da dodam, svaka cast . Dakle izabacio sam crevo iberlaufa van i tu duva i kada mu dam gas do kraja pljucka ulje po malo, odnosno vlazi crevo. Ono sto me malo buni jeste sto motor pali odlicno bilo toplo ili hladno, super ide i ima 130 km-h krajnju sto je sasvim ok za ovaj skuter. I dalje ulje smrdi na gorivo mislim da malo i potrosi ulja, malo doda goriva pa je na meracu tu negde oko normale. Nadam se da su samo karike a ne ceo motor tako da videcemo, za sada cu da vozim ovako do proleca. Hvala svima na odgovorima pa ako se setite jos neceg pisite. Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Octobar 28, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam procitao da moze da propusta benzin i kad ga gazis hladnog..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Octobar 29, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio kod Kocke jer mi je ulje zamirisalo na benzin i podigao se nivo u karteru. Ulje smo zamenili mada mi je čovek rekao da nije toliko jak miris kao što sam mislio (ulje inače miriše na benzin i u cirkulisanju kroz sistem je normalno da ima malo nečistoća). U svakom slučaju, nivo je bio viši nego što treba pa je dobro što sam to uradio - još ću pratiti situaciju. Takođe, rekao mi je da postoje dva razloga da ispravan agregat pušta benzin u ulje - turiranje kada je hladan ili prelivanje u karburatoru. Ovo sada već ima logike, jer mi je neispravan autosauh i moram malkice da dam gasa kada palim skuter ovih dana (inače se brzo ugasi). Iako se trudim da ga držim ispod 2.000 obrtaja, verovatno je to razlog za mešanje. Kocka me je upozorio da to ne radim, već da popravim sauh da se ovo ne bi više dešavalo. Možda je ovakav slučaj i kod tebe? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 31, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i ja jednom takav problem sa jednim skuterom kojeg sam popravljao, takodje je bio uzrok odma paljba na hladno. Vozac bez iskustva pa odma po gasu, nije cekao da sauh odradi svoje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Octobar 31, 2010 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako mesa benzin sa uljem ja to ne bih vozio. To lepo pere lezajeve radilice, skracuje im vek itd... Mnogo je jednostavnije srediti membrane na karburatoru ili eventualno zameniti karike ako je to u pitanju... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Novembar 1, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan To stoji, mada ovo sto sam ja naveo odnosilo se na nov-nerazradjen skuter. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Novembar 2, 2010 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je smrdelo ulje na benzin kada sam pao i kada je motor leteo dva metra u vis i isprevrtao se. Nekako se izmesalo i kada sam zamenio ulje sve je bilo normalno. Ne znam zasto sam ovo napisao ali nadam se da ce biti od koristi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...