Jump to content

Moto Zajednica

Strugao malo asfalt danas

Recommended Posts

• U prolazu, 50 postova

Krenuo sam danas  u banku da uzmem neki kes i ne lezi vraze-reko ajde malo da se provozam.Izasao sam iz Pozarevca i krenuo prema Toponici(jako lep i zanimljiv put). Od "opreme" : sorc,majca i kaciga.Dok sam blejao levo desno i terao ragu koliko moze pojavila se S krivina na nizbrdicii(uzgred budi receno znam taj put kako izgleda).U desno nekako je islo e onda u levo PROBLEM a motor ko da ga magnet vuce u desno. Da ne bih proklizao(prashnjavo, kocio bas minimalno zadnjom ) ispravim u shanac pored puta(30,40cm dubine) u nadi da cu da ga vratim na put ali u jednom momentu motor se zabija u zemlju a ja katapult preko guvernale  :D ;D ;).

Suma sumarum:

-motoru nista(slomljen chok za sauh kolenom dok sam preletao guvernalu i malo iskrivljen drzac fara-vraceno na mesto)

-oguljotine na levoj strani, kuk,lakat,dlan,rame.

SVE U SVEMU DA SAM IMAO  JAKNU RUKAVICE I LONE NEBI MI BILO NISTA!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: Lep

Toponica, put za Zaovu tako?

Na tim krivinama sam saznao da motor moze da legne i na tipa 60khm do dole, naravno, saznao jer sam mislio da cu izleteti  ;D

Gledaj barem rukavice da nosis, makar sakama da se lakse "pridrzavas" ili "grebes" ako padnes.

• U prolazu, 50 postova

Toponica, put za Zaovu tako?

Na tim krivinama sam saznao da motor moze da legne i na tipa 60khm do dole, naravno, saznao jer sam mislio da cu izleteti  ;D

Gledaj barem rukavice da nosis, makar sakama da se lakse "pridrzavas" ili "grebes" ako padnes.

Taj je put,razmisljao sam o pitaj boga cemu i eto,pojavila se krivina iznenada i podmuklo(dupla) :D.

A sto se tice stapova zaglavio sam se sa ramom i jednom delom mashinom(uzorao sam shanac) tako da su stapovi mislim ok.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Dok sam blejao levo desno i terao ragu koliko moze pojavila se S krivina na nizbrdicii(uzgred budi receno znam taj put kako izgleda).

A da si gledao na put malo... cuo sam da motor ide tamo gde gledas, mozda i nije tako ali neki bajkeri tvrde da je istina pa sad...  ::)

Sreca da si nosio opremu :) Brz oporavak zelim.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

a da si malo vezbao countersteering takodje ti ne bi bilo nista

Mislis da je pazio na casu?

A koja je to brzina bila kada ti nisi mogao da zaustavis 125cc sa 2 kocnice?

• U prolazu, 50 postova

A koja je to brzina bila kada ti nisi mogao da zaustavis 125cc sa 2 kocnice?

Hm....nisam gledao u sat....petom...dosta brzo...problem je sto nisam gledao u put vec razgledao prirodu....pokusao sam da oborim motor u desno pa u levo(dupla krivina na nizbrdici) i izleteo da ne bih proklizao(unistio bih motor,posle shanca se nalzi drvece u koje bi se moped zakucao),kochenje nije dolazilo u obzir (nesto malo zadnjom) jer sam vec oborio motor....mozda sam trebao jos da ga oborim pa ako prokliza,prokliza.Sve u svemo, sve  ovo sam pisao u cilju PROMOCIJE OPREME jer sam se ogulio  tachno na mestima gde se nalaze protektori i provuko bih se bez i jedne povrede a ovako sam se ogulio ko konj(shorc i majca od "opreme").A shto se tichetoga shta sam trebao da uradim......ko ce ga znati...mnogo je tu faktora....i naravno da je moja greshka!!Oticu danas da prodjem kroz tu krivinu da vidim kako mi deluje ....shta je tu je.

• Svrati ponekad, 331 postova
  • Motocikl: H H-Crni

Pa peta u crvenom je oko 80 km/h,  a pošto taj motor koči bezobrazno dobro sa dva diska , mislim da si imao fore da ga ispraviš nabodeš obe kočnice, i ponovo oboriš, sa upola manjom brzinom, verovatno bi prošao kroz krivinu..naravno i kineske gume ne obećavaju...

Ovo je ipak teorija....u praksi...kad razgledaš prirodu švalerski gas.....a kad voziš maksimalna koncentracija na put.......

Da ti ne stajem na muku,......što pre izvidaj rane ....i da, naravno vrati se na mesto "zločina", i pokušaj da uvidiš svoju grešku.. i da analiziraš propust...neko uči na tudjim greškama ,neko na svojim......

• Ne silazi, 7590 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja isto kao i on napravio sranje pre par meseci skuterom od 50cc, zaletim ga oko 70+ i ne pripremim se lepo u krivini i odem previse spolja, znaci dal je imalo 20cm od ivice krivine, a od ivice jarak i to veliki plus topole. Zadrzao pogled i oborio, sreca nove Dunlopke i izdrzale. Mogao sam da najebem i da je nesto naislo iz suprotnog. Takav sam idiot ispao, trebalo me je isutirati.

• Drug član, 1392 postova

Klasicna pocetnica greska zbog straha od obaranja

Iznenadio bi se kad bi video koliko moze taj tvoj motor da se obori

I ja sam napravio istu gresku na svom prvom motoru,jedino sto sam ja vozio Yamahu XT125R pa sam sa njom u kosutnjaku ispravio krivinu - strah da cu pasti ako oborim jos pa sam legao na kocnicu i motor mi se ispravio a onda sam fokusirao pogledom meste gde cu izleteti…

Sve greska za greskom

Jedino sto sam ja imao lagani enduro pa sam se posle izletanja provukao izmedju nekog drveca i presao preko dzombi i bio sav srecan sto sam ostao na motoru ;) (a i sto se nisam zabo u drvo)

Ok ti je namera da nas upozoris za opremu ali evo tebi upozorenja ponovo:

“aj na parking pa da vezbas countersteering i obaranje” i dok ne budes dobar u tome nema voznje preko 50km/h (postuj ogranicenja ;)) niti razgledanja okoline dok se vozi.

A kad skupis prve pare i promenis te kineske plasticne gume onda ces steci i vece poverenje u sebe i u motor u nagibu

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

I odgledaj obavezno Twist of the wrist 2 ili jos bolje kod Laze na kurs pa onda samo vezbaj, vezbaj i vezbaj.

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: GSXR-600 K1

Kada si u krivini nemoj gledati 5m ispred sebe nego gledaj gde ces biti za 5 sekundi. Sto dalje gledas u krivinu lakse ce ti biti da skrenes. Motor sam ide tamo gde ti gledas, ako si usao previse brzo u krivinu i gledas gde ces da sletis sa puta sanse su da ces sleteti, ako vidis rupu na putu nemoj se koncetrisati na tu rupu posto kolko god ti zelis da je izbegnes, ako gledas u nju onda ces 100% preci preko nje. Motor ide tamo gde ti gledas.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Kada si u krivini nemoj gledati 5m ispred sebe nego gledaj gde ces biti za 5 sekundi. Sto dalje gledas u krivinu lakse ce ti biti da skrenes. Motor sam ide tamo gde ti gledas, ako si usao previse brzo u krivinu i gledas gde ces da sletis sa puta sanse su da ces sleteti, ako vidis rupu na putu nemoj se koncetrisati na tu rupu posto kolko god ti zelis da je izbegnes, ako gledas u nju onda ces 100% preci preko nje. Motor ide tamo gde ti gledas.

Samo da se nadovezem...

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=235&Itemid=51

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=244&Itemid=51

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Dobro je skolu si platio izvukao nesto pozitivno iz ovoga.To je naj vaznije.Zamisli da si tako bio odsutan a da si vozio 4x jacu masinu od tvoje.E onda bi te sajdzija kupio.

Dakle,pametan se uci na tudjim greskama a budala na svojim ;)

Od sad pamet u glavu

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi

posprejaj lanac.

Uz to, naravno, proveri da li ti je motor registrovan. Eventualno operi far.

Jel ima jos neki savet?

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ako je put bio cist,onda je isklucivo tvoja greska tj. neiskustvo,ali u krivinama sa rizlom,prasinom ili blatom i iskusan bajker moze lako da strada.(uleces u krivinu malo brze sa nadom da ces oboriti motor i proci,ali prc. ne mozes po rizli obarati) imao sam 2-3 puta ovakvu situacju i nije ni malo prijatno,osecaj je kao da se vozi po ledu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja