Madiv 101 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.. Kao sto se da primetiti, novi clan, bajker od ovog leta, i ovo je bio moj prvi duzi put. 31.07 Krenuo sam u subotu oko 8 ujutro, i prilicno brzo stigao do Zlatibora, tu su pocele nevolje, kisha, kisha i jos kishe, odlucio sam da optimisticno cekam da prodje pa da nastavim dalje, cekanje me je kostalo jedno 4 sata, ali zaista ne volim da vozim po kisi i sto da je ne izbegnem ako je moguce pritom je vidljivost bila minimalna. Ovo sam uslikao par minuta pre no sto je pocela da lije. Nakon sto je prestala da lije nastavio sam dalje i nakon ulaska u Prijepolje kisa je skroz stala, cak je bilo i sunca na momente. Uzivao sam u voznji, to je negde valjda i poenta, putevi su savrseni, predeli prelepi, nisam slikao, zurio sam jer nisam znao kakav me put ceka do Zabljaka. A i mrzelo me da stajem, skidam ranac, stavljam objektiv itd, moracu da smislim neki prakticniji nacin, mozda da drzim aparat sa objektivom koji najcesce koristim u tank torbi? (zna li neko da li magneti smetaju optici/aparatu?) 01.08 Nakon sto sam spavao kao zmaj, dan sam iskoristio za upoznavanje sa Zabljakom, kupio kartu, sipao gorivo i krenuo malo nozno u obilazak, ipak mi je setnja/planinarenje ljubav isto . Verujem da je vecina bila na Durmitoru, necu trositi mnogo reci, evo par slika koje uvek kazu mnogo, mnogo vise. Na putu do Crnog Jezera, vreme je bilo oblacno, prilicno apokalipticno ali bez kapi kise ceo dan, savrseno za setnju. Trazeci vilin dame Durmitorske Jezero I opet... Cetinarske sume koje mame oci i pune pluca. U nivoima... Voda je osrednje hladna... A oko jezera vode odlicne staze koje su samo na mestima teske za pesake, tako da niko nema izgovor da ne prodje ceo krug. A kad se malo umorite, izadjete na stenu i uzivate u pogledu. A posle odmora valja nastaviti dalje. Ipak pazljivim korakom. Spominjao sam cetinare? Evo malo terapije za oci umorne od silnih pixela. Ako i kad legnete na ledja i gledate oblake kako putuju negde tamo daleko cekajuci znakove da suze puste na namucenu zemlju. Prilikom povratka, i predivnog dana na Crnom Jezeru. Posle rucka i kratkog popodnevnog odmora, docekalo me je sunce, brze bolje na motoric i malo po okolnim putevima/livadama. A onda je pala noc, jedina vedra, ne znam zasto nisam jos slikao... 02.08 SUNCE!!! Da ne bude da nigde nema motora, konjic u svom prirodnom okruzenju. Pod budnim okom Jesam beshe rekao da su putevi odlicni?.. Put ka Sedlu... Ne postoje reci koje mogu opisati kakav je to put, ako zanemarimo cinjenicu da je realno 1. uzak 2. opasan 3. prepun ludaka u dzipovima/kolima ah, to je apsolutno savrsen put . Uz koji vas konstatno prate nadrealni pejzazi. Dok put postaje sve bolji i bolji. Da steknete utisak koliko je zaista sirok. Posle povratka do kampa i nadoknade izgubljenih kalorija, doziveo sam .. "the" momenat. Nesto sto negde mislim da u osnovi izdefinishe svakog motordziju koji vozi ta dva tocka cekajuci to nesto, i zna tacno sta je to kad to vidi.. Mozda ovo nije TO za mene, ali za sada jeste, momenat kada sam video ovaj put, bio je po apsolutno svakom merilu cisto savrsenstvo. Iz gustih cetinara gde sam se sledio, sam izasao na livadu obasjanu suncem, i na put koji izgleda ovako. Sto bi rekli englezi.. "it doesn't get better then this" Jedna za uspomenu Jos jedna za wallpaper. Planine u pozadini. pogled na Crno Jezero sa nekog "brdasca"... Ostaje da svedoci sekunde koje odu u nepovrat. I tako.. 03.08 sam krenuo nazad, kratki odmor prekinut obavezama ali ne zalim, bilo je sjajno, jos milion razloga za otici u posetu Durmitoru opet. O motoru?.. Sta reci, prosecna potrosnja je bila oko 4.3-5l/100km, prosecna brzina oko 90km/h, mislim da je to odlicno. Nadam se da ste uzivali u ovom mom prvom putopisu, istina, nije klasican moto putopis, nema 100 slika motora, niti slika iz voznje, a ne nesto ni slika samih puteva, ali svako ima drugaciji pogled. Ako nekog interesuje oprema Canon 450D EF-S 10-22 USM EF 70-200 f4L Kawasaki KLE 500 Komentari, kritike, pitanja.. itd.. shoot! update: Mrzim horizontalni skrol, sad videh da slike mogu biti max 750px.. 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Avgust 4, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pejsaži su tipični slovenački, a i ti imaš "ruku" za fotografiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 4, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Wow! Retko tehnichki i likovno (ako se tako mozhe reci) savrshene fotke. Josh putuj, slikaj i kachi ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Avgust 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Pejsaži su tipični slovenački, a i ti imaš "ruku" za fotografiju. Jel sta valja ono odma' "tipicno slovenacko" ;D @Madiv prelijepa kolekcija slika , cestitam! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima sredih slike opet, nema vishe scrolla i vide se cele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 4, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za fotografije! Fantasticno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam pre koju nedelju prosao preko Durmitora, ali uhvati nas pljusak, sve smo videli u nekom sumornom izgledu, steta, sad kad vidim tvoje slike, pozelim da se opet tamo vratim, ali samo zbog Durmitora, na par dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 4, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Konacno! Definitivno najlepse mesto za voznju motora u ovom kutku sveta i to predstavljeno na savrsen nacin. Svaka cast za prvenac. Sad ti vise ne prastamo ni jednu voznju bez putopisa, pa makar bio i "mini" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Avgust 5, 2010 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Kad god prodjem tim putevima Durmitorskim produzim sebi zivot. Fenomenalna planina. Lep putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Avgust 5, 2010 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Video sam tvoj putopis na Kochinu preporuku (buduci da se za vikend verovatno spremam na isto mesto). Zaista, zaista FANTASTICNE fotografije. Svaka pojedinacno je pravo malo remek delo. Bravo! A posto si se, vidim, zarazio virusom putovanja, gledacemo mi, siguran sam, jos ovakvih fotografija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Avgust 5, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na lepim recima. @ Severian: uzivaj u putu, siguran sam da hoces, od Prijepolja na dalje put je prosto bajka, i malo paznje, bilo je na mestima dosta odrona, valjda su pocistili. Topli savet kad udjes u CG, pre bilo kog sela/mestasca prilagodi brzinu ogranicenju, ima ciki u plavom . Sto se virusa putovanja tice, uh, samo da je vise slobodnog i lepseg vremena, spremam se uskoro na jos jedan izlet od par dana, u susret mojoj omiljenoj Staroj Planini, bice fotkica cenim . p.s. zna li neko nesto o tome da li magneti od tank torbi mogu da stete elektronici/objektivima i slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Avgust 5, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Extra Gazda, vidim Koristish EOS-a, Extra Aparat, Svojevremeno sam imao EOS 20D sa 8.2 MPX al mi je nepraktican za motor pa sam kupio za 100 evra neko kompaktno smece od nikona....... Extra Putopis, de mi reci kako ti je dupe izdrzalo na KLE posto je poznato da je on udoban ko trotoar ispred prodavnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Avgust 5, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Ajoj fotografija, bruka jedna, kako bi rekli moji učenici. Kad sam ih pitao šta to znači, jer po meni bruka je nešto onako, sramota i td, objasnili su mi da je to nešto SUPER, EXTRA ... E pa fotke su bruka jedna... Pozz... i samo nastavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Avgust 5, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Igorak: Ako cemo realno, sediste nije udobno, medjutim ja nisam imao vecih problema, kad pocne da smeta, 10ak minuta pauze, ili vozim malo stojeci i sve prodje, svakako ce mi novo sediste biti neka od sledecih nabavki ali bi mogao i bez toga. Sto se aparata tice, ah, pa reci ti meni jedan dSLR koji je praktican za motor, pogotovo ako teglis vishe od 1 objektiva, pa de su tu filteri, pa stativ itd, ali svako bira gde pravi kompromise, ja nekako na fotkama ne volim da ih pravim pa teglim to sve .. Jedino sto trazim nacin da ipak malo pojednostavim, tipa aprat sa objektivom koji najcesce koristim u tank torbu da je na dohvat ruke.. To je u stvari problem samo ako tako odlucis, ako ja zurim negde pa me mrzi da gubim vreme da se raspremim da bi ufotkao nesto, e onda 'bem ti tu voznju, radje idem lagano i opusteno nego da negde zurim.. @profesor: hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 6, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ocjena odlican (5) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Avgust 6, 2010 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalne fotke. I sam sam prije 10 dana bio na Durmitoru (http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,186723.0.html) i bio sam ponosan na svoje fotke, ali sad sam posramljen. Svaka čast majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FubuNS 3 Napisano Avgust 6, 2010 U prolazu, 71 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Covece, preduhitrio si nas! Deki021 i ja smo se bas neki dan vratili odande! Obozavam tu planinu, deda mi je odande Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Avgust 6, 2010 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Fotografije, predjeli, teks!!! Cekamo sledeci putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Avgust 6, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Covece, preduhitrio si nas! Deki021 i ja smo se bas neki dan vratili odande! Obozavam tu planinu, deda mi je odande 2 keewaya? NS table? video sam motore parkirane ispred nekog kafica/restorana na putu do crnog jezera , mali svet. @Svakak, nista tvojim fotkama ne fali, ja samo zalim sto nisam imao srece sa vremenom koliko i ti, ali neka, blizu je durmitor.. tacno 370km od moje kuce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 6, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju............meni nepoznati............kao sto su mnogi napisali - pa da se pridruzim............FOTOGRAFIJE SU SAVRSENE !!! Zaista imas oko i ocigledno puno smisla za kadar. Cestitam ti. Ja sam uzivao..............verujem i mnogi drugi. Pozdrav..........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Avgust 6, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tura, odlicne fotke. Nastavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FubuNS 3 Napisano Avgust 7, 2010 U prolazu, 71 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nisu 2 keewaya Deki vozi Kawu Er-6n, ali da, mi smo svaki dan jeli u tom restoranu, koji btw, preporucujem sto zbog relativno malih cena, sto zbog enormnih porcija i odlicne usluge... E da, i imaju toceni LAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Avgust 7, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera za slike i put sad mi dajes jos vise zelje i volje da nabavim nesto vece pa i ja da krenem na dalje puteve. Sto se tice tih magneta i objektiva ti nemoj da ih stavljas blizu tj stavis obejktiv na frh tank torbe i nije u kontaku sa magnetom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korniSh1 364 Napisano Avgust 8, 2010 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Wuhuuuu! Thumbs up!!! Klap klap klap klap klap! Odlično! Sledeće godine Durmitor sigurno! Hvala na odličnim fotkama... P. S. Imam nekoliko pitanju u vezi korišćenja tih filtera koja pominješ. 'el okej da te za to "smaram" na pp?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...