monster 900 0 Napisano Avgust 3, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim bikerima, moj problem je prednja kocnica na monsteru 900 i e. Naime kocnica radi odlicno nekih 20ak km voznje i onda sama blokira tj u kocionom sistemu se nabije pritisak i tocak pocinje da koci i da bi zavrsio totalnom blokadom. Pritisak ulja se poveca tako da rucicu kocnice ne mogu uopste stisnuti. Tada na gornjoj ozracnici ispustim malo ulja i sve se vrati u normalu i tako ponovo za nekih 20 30 km. Vise puta sam izracio citav sistem ali opet isto.Ima li neko iskustva sa ovakvim problemom.Svaki savjet dobrodosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano Avgust 3, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak predlazem zamenu ulja u sistemu.Ne samo odzracivanje. Ako se posle toga situacija ne popravi problem moze da bude u nekom od creva ili u samom cilindru. Kao i za vecinu drugih motocikala,postoje kitovi za reparaciju cilindra.Rasturis,operes,zamenis sve gumeno (nekad je ukljucen i klip),naravno novo ulje i teraj.Prethodno se treba uveriti i u stanje cilindra.Ako je ostecen dzaba kitovi. Po pravilu bi trebalo menjati ulje svake dve godine,a creva svakih pet.Tako se izbegava puno problema.Ali..... Posto velika vecina ljudi potrosi poslednji dinar da uopste dodje do motora,o odrzavanju se kasnije slabo razmislja jer se za to nema "vremena",pa je nebriga vrlo cesto razlog za gomilu problema do kojih u stvari nije ni trebalo da dodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Avgust 4, 2010 Integrisan, 13052 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa koliko si puta to uradio? Mislim koliko si ulja do sad ispustio iz sistema? Gde je nivo na rezervoaru pre nego što počneš da voziš? Da li raste kad počnu simptomi? Jel su ti povezana klješta ili imaju posebna creva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Avgust 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Bice da ti je neko crijevo zapuseno i kad kocis posto je jak pritisak ulje djeluje u tom smijeru a kad pustis kocnicu nemoze da se "rastereti" i nakon par kocenja nabije pritisak tj. djeluje kao jednosmjerni ventil. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije pogresna kociona tecnost , DOT-nesto umesto DOT-4 , nabubrile gumice u pumpi , menjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti problem do ulja,zameni ga pod obavezno,celjust se greje,ulje se siri(pogotovo ako je lose,ne odgovarajuce)a na rucici ti ne radi ventil za povrat ulja,koji mora da vraca ulje u bocu,a ne da otvrdnjava rucicu.Rasturi,operi,promeni ulje,trebalo bi da bude reseno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Avgust 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije pogresna kociona tecnost , DOT-nesto umesto DOT-4 , nabubrile gumice u pumpi , menjaj. Nesto nevjerujem , dot4 ima vecu tacku kljucanja i neki zastitni faktor koliko se sjecam po necijem pisanju a i znam dosta njih sto su ranije sipali 2ku dok je 4ka bila rjedja u prodaji.Da su gumice nabubrile blokirao bi nakon prvog kocenja. Moze biti problem do ulja,zameni ga pod obavezno,celjust se greje,ulje se siri(pogotovo ako je lose,ne odgovarajuce)a na rucici ti ne radi ventil za povrat ulja,koji mora da vraca ulje u bocu,a ne da otvrdnjava rucicu.Rasturi,operi,promeni ulje,trebalo bi da bude reseno. Nema nikakav ventil za povrat ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakav ventil za povrat ulja. Ma nisam mislio ventil,nego klip u rucici kad se slobodno vrati nazad,kad je pusteno,ulje mora da iz celjusti nesmetano se vrati u bocu,ako bi recimo sirili celjust i klip vracali unutra. Kod njega se to ne desava,dakle nek proveri gumice,mozda je zaglavila na tom delu pa nedozvoljava ulju da kad je pustena kocnica se vrati u bocu vec mu napreze rucicu,pa postaje odma tvrda,mada moze biti i samo do klipa da ne vraca,vec ostaje uz disk pa bi tu pomoglo ciscenje klipa,menjanje gumica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak predlazem zamenu ulja u sistemu.Ne samo odzracivanje. Ako se posle toga situacija ne popravi problem moze da bude u nekom od creva ili u samom cilindru. Kao i za vecinu drugih motocikala,postoje kitovi za reparaciju cilindra.Rasturis,operes,zamenis sve gumeno (nekad je ukljucen i klip),naravno novo ulje i teraj.Prethodno se treba uveriti i u stanje cilindra.Ako je ostecen dzaba kitovi. Po pravilu bi trebalo menjati ulje svake dve godine,a creva svakih pet.Tako se izbegava puno problema.Ali..... Posto velika vecina ljudi potrosi poslednji dinar da uopste dodje do motora,o odrzavanju se kasnije slabo razmislja jer se za to nema "vremena",pa je nebriga vrlo cesto razlog za gomilu problema do kojih u stvari nije ni trebalo da dodje. Pozdrav pronto prvo da ti zahvalim na brzoj reakci u rijesavanju mog problema.Ulje sam zamijenio i potpuno je novo znaci nekih 250 km. a sto se tice kita za reparaciju palo mi je na pamet ali ne mogu nigdje da ga nadjem. Problem sam imao i sa kvacilom ali sam to rijesio tako sto sam sam napravio gumice al to je druga tema sa kocnicom ne bih petljo. Kod ducatia u servisu mi predlazu svasta nesto ali to izadje na 500 e. Dali postoji neka aftermarkt firma koja radi te kitove. Za japance ima svuda ali za ducati nisam nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Pa koliko si puta to uradio? Mislim koliko si ulja do sad ispustio iz sistema? Gde je nivo na rezervoaru pre nego što počneš da voziš? Da li raste kad počnu simptomi? Jel su ti povezana klješta ili imaju posebna creva? Zdravo tocrank. Ulje sam ispustio 3 4 puta nisasam 100%sig. Nivo je uvijek isti s tim sto kad povremeno ispustam ulje naravno pada. E sad jesu li povezana ili ne ne razumijem ali znam da iz glavnog kocionog izlazi jedno crijevo koje se posle racva i ide na jednu i drugu stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije pogresna kociona tecnost , DOT-nesto umesto DOT-4 , nabubrile gumice u pumpi , menjaj. Kociona tecnost DOT 4 po uputstvu proizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakav ventil za povrat ulja. Ma nisam mislio ventil,nego klip u rucici kad se slobodno vrati nazad,kad je pusteno,ulje mora da iz celjusti nesmetano se vrati u bocu,ako bi recimo sirili celjust i klip vracali unutra. Kod njega se to ne desava,dakle nek proveri gumice,mozda je zaglavila na tom delu pa nedozvoljava ulju da kad je pustena kocnica se vrati u bocu vec mu napreze rucicu,pa postaje odma tvrda,mada moze biti i samo do klipa da ne vraca,vec ostaje uz disk pa bi tu pomoglo ciscenje klipa,menjanje gumica... Poz. I ja imam osjecaj da se posle kocenja tekucina ne vraca u posudu, a mislim da bi trebala. Klipovi na diskovima se vracaju i klijesta rade odlicno (cak i previse sto i jeste moj probl) a da bi rasklopio glavni kocioni volio bih imati kit za reparaciju koji ne mogu da nadjem u ducatiu prodaju samo kompletan klip sa rucicom i to za 200 e ali u svakom slucaju ste mi dali ideje sta raditi veceras do kasno u noc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo rasturaj gledaj cisti sklapaj...sta te briga,pokvariti neces visse neg sto jeste. Kakvih 200e,oni nisu normalni(s'pravom mrzim italijane) ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Ako su kociona creva gumena, onda je verovatno u pitanju neko od creva. nabubri unutra i zatvori protok ulja, neko je vec napisao, ponasa se kao nepovratni ventil. Pritisak kada delujes na polugu kocnice je mnogo veci nego kada se klipovi celjusti sami vracaju, pa ulje ide ka celjusti, ali ne i nazad. Ne secam se kakva su kociona creva na monsteru, na 900SS su teflonska, ona ne bubre ali uvek postoji mogucnost da ih neka prljavstina zacepi posto su manjeg preseka od gumenih. U svakom slucaju ispusti tecnost, pazi da ne dospe na obojene delove motora jer je vrlo agresivna, produvaj i operi alkoholom (spiritus) delove kocionog sistema, a onda sve pazljivo sklopi, napuni ( DOT4), odzraci... Kupovanje delova ostavi kao poslednju varijantu jer je "Brembo" vrlo skup, kociona creva, cak i teflonska mozes da napravis nova, ima tema na forumu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Avgust 4, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ako su kociona creva gumena, onda je verovatno u pitanju neko od creva. nabubri unutra i zatvori protok ulja, neko je vec napisao, Imam ja svoj nick, cuj neko. ;D @ monster 900 kad ti se to desi tj. zablokira tocak popusti holender na glavnom kocionom i vidi jel pod pritiskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Avgust 5, 2010 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @M 900 cao sori za off topic sad procitah da vozis monster, pa da te pitam. ja imam suprotan problem sa prednjom kocnicom suvise pusta, tj ako je sasvim polako pritiskas (ili npr na nizbrdici drzis duze), pritisak polako pada, tako da mozes do kraja da pritisnes i da nema kocenja nikakvog ?! bio kod majstora - ozracio, dolio ulje. cujem iz onog kontejnera za ulje nesto sisti, kao vazduh da usisava. pitam majstora sta je bre ovo, on kaze a pa to je tako predvidjeno i sta je sad tu istina, jel i tebi ovako radi kad je ispravno? i ako nije tajna gde odrzavas motor? kuburim sa majstorima nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Avgust 5, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Papa stalin , ako sisti kad stisnes kocnicu , a majstor kaze da tako treba .... bez komentara. Rucica pumpe ti lagano propada , ako nigde ne curi tecnost ( video bi sigurno ) onda ti propustaju gumice u pumpi , menjaj. Braco@ napisao je da popusti kad osrafi gornju sisicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Avgust 5, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Da vidio sam ali ja sam protumacio da su to ona klijesta sto imaju zracnicu i odozdo i odozgo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 5, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Problem rijesen . Sinoc se cujem sa jednim poznanikom i on mi rece da ima polovan cilindar od neke aprilie.Ko munja sam zgulio tamo i stvarno brembo 16 mm isti moj.Kako njemu ne treba da mi ga za 20 eurica (macak u dzaku al vrijedi probati) sama rucica je toliko. I jutros rano to namontiram izracim i odem na posao. Kad sam se vratio odmah na testiranje(iako je padala sitna kisa), nakon 90 km sve ok.A kod stare klip mi ne pusta tekucinu nazad testiro sa pumpom za gume. Hvala svima koji su se zainteresovali za moj problem i dali savjete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monster 900 0 Napisano Avgust 5, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Arlon Belgique Prijavi odgovor kao problematičan @M 900 cao sori za off topic sad procitah da vozis monster, pa da te pitam. ja imam suprotan problem sa prednjom kocnicom suvise pusta, tj ako je sasvim polako pritiskas (ili npr na nizbrdici drzis duze), pritisak polako pada, tako da mozes do kraja da pritisnes i da nema kocenja nikakvog ?! bio kod majstora - ozracio, dolio ulje. cujem iz onog kontejnera za ulje nesto sisti, kao vazduh da usisava. pitam majstora sta je bre ovo, on kaze a pa to je tako predvidjeno i sta je sad tu istina, jel i tebi ovako radi kad je ispravno? i ako nije tajna gde odrzavas motor? kuburim sa majstorima nesto Poz stalin. Ne znam za to sistanje kod mene se to ne desava i kad radi ispravno radi kao i na svakom drugom motoru sto veci pritisak sve je tvrdja. Sto se odrzavanja tice do sada sam sam mijenjao ulje filtere lanac. Za sledecu sezonu bi trbo i remenje. Za majstora ti ne mogu nitsta reci jer zivim u Belgiji. poz.i puno km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Avgust 5, 2010 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u PUMPI, tacnije u polugi rucke, ili je ZAMENSKA ili ostecena pa GLAVI!!!! Tako da stalno drzi malo stisnuto.... ;D (deo koji pritiska klip obrusis malo, i sVe sto ulazi unutra FINO OBRADIS) Skini polugu skroz i provozaj LAGANO par kilometra ako mislis da gresim!! Samo PAZLJIVO!!!! Ovo je iz PRAKSE... POZZ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...