Sinclair 337 Napisano Jul 31, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Jul 31, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jul 31, 2010 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Bravo carevi! Ajdee...jos slika i tekstova! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Avgust 1, 2010 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno predivno letovanje i iskreno napisano i ispricani postolovi i putovanje kroz ovaj putopis. Bravo,jedva cekamo nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Prava voznja i pravi razlozi za istu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Dan šesti i sedmi. 18-19. 07.2010. Naredna dva dana smo proveli u Makarskoj. Dane smo provodili leškareći na plaži, spavajući, kupajući se i ne radeći apsolutno NIŠTA! Uveče bi se malo prošetali do "grada", popili po par piva i spavanje. Drugi dan smo otišli do neke divlje plaže i tamo proveli dan u istom tempu...jedino što nam je trebalo jedno pola sata peške do tamo...i posle nazad...a posle smo skapirali da smo mogli skoro ceo put da predjemo motorima...jbg...ako neko bude išao, neka ima to na umu! Naravno, u kampu se ništa nije promenilo, šator do nas tri Bosančerosa su vikala do iznemoglosti po ceo dan, puštala glasnu muziku i teturali pijani po kampu. Milan je bio najglasniji...jedino njemu smo uspeli da čujemo ime. Ipak, granicu nisu prelazili pa nismo ulazili u bilo kakav konflikt. Čak, prilično su nas zasmejavali odsustvom bilo kakvom obzira za stotinak drugih ljudi oko sebe. Momci su zakupili kamp mesto, negde u njihovom svetu oni su kupili ceo kamp. Vrhunac je naravno bio u momentu njihovog odlaska iz kampa. Otišli su jedno jutro pre nas. Prethodno veče su se toliko napili da kad smo mi došli u kamp, oni su spavali u stolicama kako su sedeli dok su pili, i nisu se makli do ujutru! Nekim čudom su se probudili oko 6h i počeli da se pakuju. Neko od njih je primetio da nisu stigli da uzmu parče lubenice koju su prethodno popodne ostavili da se hladi u frižideru nekog matorca sa kamp prikolicom. U 6h izjutra njih trojica su počeli da ga dozivaju, traže svoju lubenicu i lupaju čoveku na vrata prikolice!!! ;D ;D ;D Naravno, verovatno njemu to i nije toliko smešno, niti bi meni bilo da sam na njegovom mestu...ali zaista je neverovatno koliko daleko neki ljudi mogu da odu! Naravno, nije im otvorio...otišli su bez lubenice! Jadni Bosančerosi! ;D Osim njih društvo u kampu pravila nam je i grupacija ljudi spakovanih u neka tri šatora... E njih nije bilo moguće prebrojati! Oni su se samo rotirali, nikad nisu bili svi na gomili u toku dana, uveče bi pevali i svirali malo na nekoj gitari...ili dve tri...a noću kad spavaju, bilo ih je 300...kao Spartanaca! Njima su šatori bili puni stvari, a oni su svi redom spavali napolju....zaista ne znam ni otprilike koliko ih je bilo! Posle dva dana provedena u Makarskoj odlučujemo da krenemo dalje...definitivno nas ne drži mesto! Idemo kod Vladinih na Pelješac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Dan osmi. 20.07.2010. Polazak planiran za nekih 08.00h. Krećemo skoro tačno u minut. Ovaj put praznog želudca jer smo prethodnih dana ustanovili da nam definitvno mnogo više prija vožnja ako smo gladni, ili bar ne previše siti. Od vrućine i punog stomaka nam se prispava...ne tako prijatna i opasna stvar na motoru. Srećom skapirali smo na vreme i bez posledica... Put nas vodi na Pelješac. Od Makarske ka Dubrovniku. Prelazak granice sa Bosnom kod Neuma, i onda ponovni ulazak u Hrvatsku. Ok...da vidimo kako će to izgledati. Radio veza nam konačno radi kako treba i vožnja je prilično olakašana. Na granici zatičemo kolonu od, rekao bih, skoro kilometar. Naravno, leva traka i gas...niko se i ne buni...bar ne naglas! Stajemo negde iz trećeg automobila u redu...da ne preterujemo... Carinik nas snima i pokazuje da prodjemo preko reda. Dolazimo do kućice...ni ne znam da li sam stigao da izvadim pasoš...mahanje rukom i prolazak...ok, može! Kratka vožnja do sledećeg prelaska, opet ulazak u Hrvatsku teritoriju...opet skoro ista slika...pa šta bi sa čekanjem na granicama? Izgleda da motor efikasno to prevazilazi kao i Beogradske saobraćajne gužve! Stižemo na Pelješac. Na ulazu na ostrvo stajemo u gradu Ston. Da se javimo Vladinima da smo stigli. Nema još ni 11h. Ston je prelep gradić! Gradjevine su od starog kamena, a iznad grada se proteže kameni bedem oko celog brda. Nešto kao umanjeni kineski zid. Zaista izgleda impresivno! Nalazimo se sa Vladinom tetkom koja je u Stonu. Raspituje se kako smo prolazili i da li je sve bilo ok. Upućuje nas do njihove kuće koja je još pola sata uz put. Vidimo se kasnije, ona ima još štošta da završi. Mi se još malo fotkamo po Stonu i odlazimo do njihove kuće. Sačekuju nas Vladini brat i sestra i posle zaista obilna 2 (dva) obroka odlazimo do plaže. Plaža je privatna i nas četvoro smo sami tu, osim dve porodice turista iz Češke. Mislim da iz vode nismo izašli jedno 4 sata! Probamo sirove prilepke i školjke....Lupar i Lostura... Ukus? Pa slano je! Posle toliko vremena provedenog u vodi sve je slano...čak i breskve! Posle večere, sredjujemo slike i utiske i preskačemo lubenicu i otišli direkt na spavanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Avgust 1, 2010 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan U kom mestu ste bili na Peljescu osim u Stonu? Krecem za 15 dana nesto slicno vasoj ruti... Ja idem na Peljesac u mesto Janjina a kupanje je u Dracama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Avgust 1, 2010 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan odlican put!!vidim izronio si perisku,e pa mislim da je to zasticena vrsta,samo se smiju vaditi odredjene velicine,pazi da te neko ne prijavi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
špico 0 Napisano Avgust 1, 2010 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast dečki Da ste najavili put ovdje na forumu, ja bih vas dočekao u Sesvetama (to je tamo gdje ste se kod Sv. Ivana Zeline uključili na obilaznicu oko Zagreba), pa bi skočili do mene na klopu, i normalno, na jedno hladno pivo. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 7, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Dan deveti. 21.07.2010. Ustajanje je opet jako rano. Samo ovaj put i ne žurimo sa polaskom. Imamo samo kraću vožnju do Trpnja. Pijemo kafu sa našim domaćinima, razmatramo životne teme i probleme u Srbiji i Hrvatskoj...dosta sličnih problema nas pritiska....ipak smo i dalje na Balkanu. Posle kafice zahvaljujemo se na gostoprimstvu. Dobro je da ne ostajemo duže...domaćini bi osiromašili. U prethodnih 24h sve su podredili nama. Svaka čast na gostoprimstvu! Pola sata vožnjice do Trpnja. Nije vruće još uvek, a plus za tako kratku vožnjicu nismo navlačili svu opremu. Povela se čak inicijativa da vozimo u papučama, ali nismo imali Fila, pa je i to otpalo...ili ćemo raditi kako treba ili nećemo raditi uopšte! Vožnja do Trpnja je kroz šarene predele ostrva Pelješac. I u momentima kada se more ne vidi u vazduhu je miris soli. Planine u daljini izgledaju kao da su nacrtane, što naravno zavarava, jer smo iz priče sa domaćinima saznali da tuda zimi ne može da se prodje kolima, a skoro ni peške...ono, sneg do struka... Sada to izgleda toliko daleko i neverovatno. Svuda pored puta ograđeni zasadi vinove loze...ma odmor za oči i dušu! Na ulazu u Trpanj atmosfera se menja. Osećam da je Vladu uhvatila nostalgija. Jedva je čekao da stignemo. Dogovor je bio da se nikome u Trpnju ne javlja kada stižemo, da bi mogli da popijemo kafu na rivijeri, jer posle nećemo imati priliku... Sedeli smo dobrih petnaest minuta pre nego što je Vladi stigla poruka da nas kod njegovih već uveliko iščekuju i pitaju se gde smo....toliko o dogovorima! ;D Sedamo sa Vladinom familijom. Pretresanje priča od prethodnog dana. Stari o temama za stare, mladi o temama za mlade. Tako to ide. Prethodni dan smo saznali da Vladin brat Darko radi kao policajac u Dubrovniku...eeej, ali ne kao bilo koji policajac! Darko je Marsovac! Darko vozi BMW-a! O Bože, našeg oduševljenja! Jedino da smo znali ranije zapucali bi i do Dubrovnika samo da ga vidimo dok je u smeni, i da se slikamo sa nekim "našim" Marsovcem i njegovim mezimcem. Kaže vozi F650 i "onaj veći"...nismo utanačili koji je taj veći. Stekao sam utisak da je Darku motor ipak sredstvo za rad. O svom motoru bi sve znao. I Vladin deda vozi tomosa, samo ne poštuje sigurnosne propise...ali njemu niko nije prigovarao. Trpanj je mestašce slično Stonu, stare gradjevine uglavnom u kamenu. Ulice su uske...preuske! Totalno šarmantno, i verovatno skroz nepraktično...meni se svidelo! Iako je na obodu ostrva prilično je živo mesto jer tu pristaje trajekt. Ima i dosta turista jer pored privatnog smeštaja ovde postoji i hotel. Vredelo bi se ovde zaglaviti. Darko i njegov sin Mate nas vode u vožnju barkom do neke plaže blizu Trpnja. Opet smo se kupali celo popodne...osim onog dela kada sam ja spavao! Posle večere kratka šetnjica po Trpnju, pivce i krevet! Ujutru je polazak opet rano...pozdravili smo se sa morem...idemo u kopno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 7, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 7, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Avgust 7, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Dan deseti. 22.07.2010. Polazak iz Trpnja je u 08.30h. Destinacija za danas je selo Vid pored Metkovića. Prvi put od početka putovanja idemo unazad. Pored toga što više nećemo biti na moru i to nam pokazuje da se krug polako zatvara. Već dva dana domaćini pokušavaju da nas zadrže "još makar jedan dan", a mi se objašnjavamo rečenicom koja zvuči toliko surovo: "Obojica radimo u ponedeljak." Jel moguće da je dotle došlo?! Pa ok...onda ćemo maksimalno iskoristiti vreme koje nam je ostalo! Pored nas opet promiču predeli Pelješca. Ne znam kako je na ostalim ostrvima u Hrvatskoj, ali ovo svakako ne bi trebalo propustiti. Još dugo će mi te slike ulepšavati misli. Prolazimo opet pored Stona. Opet me obara sa nogu kameni bedem koji okružuje celo brdo. Zaista ne znam šta je predstavljao i šta je čuvao. U ovim vremenima on izgleda kao kapitalna investicija. Neki srednji vek...ili ranije...taj se bedem graničio sa fantastikom! Napuštamo ostrvo i brzo smo na granici. U momentu mi na pamet pada školjka koju je Vladi izronila sestra. Pitam ga preko veze da li ju je poneo. Nije kaže, zaboravio, jbg! Ma jok...meni je sad lakše! Prvi put carinik i nije oduševljen što nas vidi. Pita Vladu kakav mu je to motor. Traži pasoše, vozačke dozvole, zeleni karton...ok, morali smo pogoditi i nekog drkoša. "Imate li šta za prijaviti policiji? Drogu? Travu? Ništa, jel?" Sine, pa da smo i poneli šta iz Beograda (centra Balkanskog podzemnog života ;D ), deseti dan bi imao mršave šanse da nadješ! ;D ;D ;D Ok...fasovali smo pretres. Vlada ide prvi. Skida sve stvari sa motora...kofer mu pregleda na licu mesta...odlaze... Ostajem sam sa dva motora, gledam gde su...nervozan sam...ne volim takve situacije! Predugih 15 minuta...ja sam svoje stvari već poskidao sa motora...samo da završimo što pre... Vidim da je danas neka gužva. Nismo jedini koje su izvukli. Svaka treća - četvrta kola zaustavljaju. Biće da je neka akcija. Vlada se vraća: "Šta radiš to, nesrećo?" Pruža mi pasoš i kaže, vozi! Pa šta sad bi? "Ništa...video da nemam ništa, i da sam krenuo da ga zaj...., pa mu bilo dosta" ;D ;D ;D ;D Pakovanje na brzaka...i tutanj. Uz obavezno javljanje sirenom ljubaznom domaćinu! ;D Skrećemo uz Neretvu, prolazimo kroz Metković i pravac Vid! U Vidu Vlada opet ima rodbinu. Mene je već sramota...moje smo potrošili odmah prvo veče...a kod njegovih smo mogli da spavamo celo letovanje! Naravno, opet neizbežan ručak...nigde nam nisu dali da budemo gladni! Obilazimo Vladinu rodbinu i prijatelje po Vidu, a zatim odlazimo u muzej Narona. Meštani Vida su od pamtiveka po selu nalazili novčiće, nakit, posude, kamenčiće iz Helenističkog doba. Sve su oni to čuvali, delove starog kamena ugradjivali u svoje kuće...sitnice čuvali kao ukras...nešto su i prodavali strancima... A onda su u jednoj štali...eeeej, štali! na pola metra ispod zemlje pronašli statue poredjane kao nekada. Sa sve mozaikom, očuvanim posle toliko vremena. Pametni ljudi su rešili da urade nešto za lokalnu zajednicu. Napravili su muzej na licu mesta, i od svih onih stvari koje su pronašli na licu mesta napravili su izložbu. Svi meštani su naravno priložili po nešto, tako da ima svašta da se vidi. Statue su prilično dobro očuvane...samo im svima fale glave. E sad...što glave...jer su one umetne, i mogu da se izvade a da se ostatak statue ne ošteti. To su neki ljudi iskoristili, i delove koji su bili zgodni za transport prošvercovali i prodali za verovatno veeelike pare. Jbg...Srbija brate...a ne, nije...to je neka druga država, ali ljudi su isti! Uveče su nas Vladine sestre izvele na piće u Metković. Par pića i priče za mlade...ok, to je to...sutra napuštamo Hrvatsku... :-\ Vratićemo se...čim pre! Bilo nam je predivno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...