Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n 06'

E ljudi, kupio sam novu kacigu danas LS2 FF 370 easy, prelepa je, udobna mat crna :) samo je vizir obican a ja hocu crn, pa ako narucujem jel postoji velicina za vizir kao sto je velicina kacige ili je sve to isto? 0zbunjen.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: kawasaki

E ljudi, kupio sam novu kacigu danas LS2 FF 370 easy, prelepa je, udobna mat crna :) samo je vizir obican a ja hocu crn, pa ako narucujem jel postoji velicina za vizir kao sto je velicina kacige ili je sve to isto? 0zbunjen.gif

Na koliko si je km probao kad odmah znas da je udobna? Mislim da su viziri iste velicine kod svih velicina kacige jer ne vidim da se bira velicina kada biras boju vizira. Gde si ti uzeo ovu tvoju, lepo izgleda na slikama

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

HAhaha eee stefane to sam zaboravio da ti kazem. Kaciga ti je mozda udobna posle 10-20 min voznje, ali posle 30 ako pocne da ti trne glava prodaj odma

Na koliko si je km probao kad odmah znas da je udobna? Mislim da su viziri iste velicine kod svih velicina kacige jer ne vidim da se bira velicina kada biras boju vizira. Gde si ti uzeo ovu tvoju, lepo izgleda na slikama

Nisam je probao na motor, al sam je nosio po stanu ok je :D i ortak ima istu, zadovoljan je tako da...

Narucio sam je u barel yamaha

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

Hmmm, ja imam malo lose misljenje shto se tice tih "jeftinijih" kaciga. Naime probao sam par komada i ni sa jednom nisam bio zadovoljan(nisam ih kupovao nego isprobavao od drugara). Neke su mi bile neudobne, neke preteshke, neke su imale previshe turbulencije prilikom brze voznje i tako..... Ja sam sebi kupio 2009 kad sam uzeo i motor 'Suomy Vandal Max Biaggi replica' i sa njom sam prezadovoljan! Jako lagana kaciga, udobna, glava stoji mirno uvek( probao sam do 290 1nanana.gif, ne sa svojim motorom naravno1lol.gif) i jedno vreme sam nosio zatamljeni vizir(tachnije iridium blue) i to mi je uvek pravilo probleme. Jer prosto kad god odem negde dalje da se vozim i padne mrak ja praktichno postanem slep, nishta zivo ne vidim jer je vizir sam po sebi poprilicno zatamljen( da se razumemo po meni nema bolje stvari za voznju po danu). Tkd moj ti je savet da ne kupujesh zatamljeni vizir, pogotovo ako nemash nameru da nosish providni svaki put kad idesh u duzu voznju i planirash da se vracash po mraku. 1moto3.gif

Hmmm, ja imam malo lose misljenje shto se tice tih "jeftinijih" kaciga. Naime probao sam par komada i ni sa jednom nisam bio zadovoljan(nisam ih kupovao nego isprobavao od drugara). Neke su mi bile neudobne, neke preteshke, neke su imale previshe turbulencije prilikom brze voznje i tako..... Ja sam sebi kupio 2009 kad sam uzeo i motor 'Suomy Vandal Max Biaggi replica' i sa njom sam prezadovoljan! Jako lagana kaciga, udobna, glava stoji mirno uvek( probao sam do 290 1nanana.gif, ne sa svojim motorom naravno1lol.gif) i jedno vreme sam nosio zatamljeni vizir(tachnije iridium blue) i to mi je uvek pravilo probleme. Jer prosto kad god odem negde dalje da se vozim i padne mrak ja praktichno postanem slep, nishta zivo ne vidim jer je vizir sam po sebi poprilicno zatamljen( da se razumemo po meni nema bolje stvari za voznju po danu). Tkd moj ti je savet da ne kupujesh zatamljeni vizir, pogotovo ako nemash nameru da nosish providni svaki put kad idesh u duzu voznju i planirash da se vracash po mraku. 1moto3.gif

Druze, sta tebi znace jeftinije kacige a sta skupe? 1lud.gif

jeftine 50-100-150 evrica... JA sam navatao bio na super mega popustu dainese kacigu od nzm preko 200 e, za 5000 din... Bila jedna crtica izgrebana i ja uzeo bez razmisljanja. Ona je extra i sve, e sad evo jedna mana :D, njoj je farba kao guma neka tako da malo zakacim noktom ostaje ogrebotina 0ljut2.gif ... E sad sve bi bilo ok, da jednog dana nisam podigo vizir i nekako mi odleprsao sa kacige a da nisam ni osetio... Inace na 200-220 je dosta stabilna, ima extra ventilaciju i nije preterano vruce leti,a i dosta je tiha.

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

"Jeftine kacige", kao sto je rekao Dzony od 50-200e. Nisam mislio nikog da vredjam nego cisto radi poredjenja. Imao sam prilike da isprobam i Arai rx7 corsair i Shoei Xspirit II i mogu samo da kazem da je moja kaciga smeshna pored tih. I po udobnosti, kvalitetu izdrade, tezini, buchnost. . . Opet svako ima svoj trip, neko voli one flip up Nolan kacige koje imaju i po 2kg 0staa2.gif, imam drugara recimo koji se kune u tu kacigu, a uvek je vozi sa podignutom bradom, a veruj mi ja kad sam probao posle 5min je vrat poceo da me boli od tezine 1neznam.gif.

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Er6n 2008 / Versys 650 2017

Ja sam imao flip-up kacigu, neku bezveze i posle prvog ozbiljnijeg puta je pukla. Bukvalno na desnom djelu kacige je pukao saraf i cjeli flip se odvoio. 500 km sam vozio sa kacigom koju sam zaljepio selotep trakom i nije mi bilo svejedno. Posle toga sam odustao od bilo kakve flip kacige, jer vise nemam povjerenja. Ne kazem da ne valja nista, ali nikada vise. Ponajvise me odvratilo to sto je neko okacio link kako su ljudi prosli sa flip kacigama posle pada (bukvalno je jeziv sajt).

E posle toga sam uzeo opet "jeftinu" kacigu, IXS hx 240 i stvarno sam zadovoljan. Nije bucna, ne moze prednji dio da se odvoji :D

• Drug član, 1091 postova

Mislis da bi ljudi bolje prosli sa tim IXS-om pri padu? Uzmi je izmedju dve ruke i pritisni jako u pravcu napred-nazad. Ako pocne da se uvija makar malo( a uvija se dosta) mozes da mislis sta se desi pri padu kada dodje do face. Jedina kaciga koju sam video da se ne uvija nimalo je ARAI. Jesu teske ali mozes da stanes na nju i nece da se uvije ni za milimetar.

Tako da, koliko je sr¤nje flip-up, toliko je sr¤nje i ta....sto se bezbednosti tice.

Sigurniji mi je u svakom slucaju neku flip kaciga koje su u njenon cjenovnom rangu. Pa ako ne znas sta je dobro, znas sta je skupo u svakom slucaju. Uglavnom, niko vise me ne moze ubjediti da uzmem flip. (i evo uzeo sam i prtisnuo kacigu, uvija se ali ne toliko koliko ti tvrdis.

Nedao bog malo ozbiljniji pad sa flip up kacigom, puca donji deo i ode vilica ili jos gore da se plastika nabije negde.... Nikad nebi uzeo flip up samo fullface...

• U prolazu, 58 postova

Prica je jedno, a testovi drugo. Stefan je uzeo jednu od najsigurnijih kaciga danas po nemackim testovima:

http://sharp.direct....tings/ls2-ff370

Pogotovo ovaj podatak uporedite sa ostalim flip kacigama:

100%

Percentage of impacts where the faceguard remained fully locked

• U prolazu, 95 postova

Tokom leta stalno vidjam vozace sa nekim slemovima kao da su krenuli na vojnu vezbu. Kazu mnogo je toplo a samo su krenuli malo po gradu da se provozaju. To na moju glavu nece da ide. Za leto i vrucine cu kupiti dobru flip up kacigu. I to samo za lokal, kad se ne izlazi van grada. Za svaku drugu voznju ide integralka na glavu pa nek bude i 140°.

Sve ima svoju namenu.

Послато са XT615 користећи Тапаток 2

• Svrati ponekad, 155 postova

Jbg ljudi su uvek u fazonu nece bas meni da se desi....Ja nosim svoju xr'1100 na koliko god kratku voznju i u nezavisnosti od temp. Vrucina mi je stvarno najmanji problem da bi ugrozavao bezbednost zbog nje

Prica je jedno, a testovi drugo. Stefan je uzeo jednu od najsigurnijih kaciga danas po nemackim testovima:

http://sharp.direct....tings/ls2-ff370

Pogotovo ovaj podatak uporedite sa ostalim flip kacigama:

100%

Percentage of impacts where the faceguard remained fully locked

Kaciga ne samo da je sigurna, nego je laka i prijatna kad je stavis na glavu, vidi se da su sundjeri kvalitetni a i sama kaciga je prelepa, mat crna s odlicnom ventilacijom i + naocare za sunce koje su na dugme lake za koriscenje :D izasla mi 10 500din s sve postom :)

Pa sad da li je laka sa svojih 1.5 kg, to je diskutabilno 1oda.gif. Ali da je za te pare dobra kupovina, to jeste 0takoje.gif. 1moto3.gif1moto3.gif1moto3.gif

S obzirom na proslu kacigu koju sam platio 3000din pre 7-8god kad sam uzimao prvi motor, ova je zlatna 1Mina.gif

Tokom leta stalno vidjam vozace sa nekim slemovima kao da su krenuli na vojnu vezbu. Kazu mnogo je toplo a samo su krenuli malo po gradu da se provozaju. To na moju glavu nece da ide. Za leto i vrucine cu kupiti dobru flip up kacigu. I to samo za lokal, kad se ne izlazi van grada. Za svaku drugu voznju ide integralka na glavu pa nek bude i 140°.

Sve ima svoju namenu.

Послато са XT615 користећи Тапаток 2

Ja imam tu kacigu, kupio u Luisu za 10 evra i koristim je za tu namjenu, do grada... jednom sam se se provozao do Loznice i nikada vise, em sam bio sav izranjavan em 50 nisam presao. U pravu si kad kazes da ne treba nositi ni po gradu ali ja je i dalje nosim. Samo van grada nikada vise!

Za grad na +50 nosim jet kacigu , ali ona teska kilo i po.... a da kostala nova 350 usd a ja je uzeo od sanera za 50 novu u kutiji :P . Sta je ta sve prezivela dobro se drzi u jednom komadu sa skoro nevidljivim ogebotinama 1lol.gif

Mada kada sam uzeo dainese, uzivao sam u tisini :D, ventilacija extra ne oseca se vrucina previse leti, ne trese na 200 1zvizduk.gif e samo sto sam majmun izgubio vizir i to ne mogu da prezalim uopste, a on koliko sam platio kacigu ...

Ja sam poceo sa docekom i necu se trezniti do sledece godine buahahahahahhaaha

svidja mi se ovaj deo, pridruzujem se i ja :D cujemo se sledece godine 2cirka1.gif1lol.gif

• U prolazu, 58 postova

Treba mi mala pomoc ako neko zna. Nasao sam ove crash padove ali ne pise da li su za er6f ili n. Meni treba za f 2009, pa ako neko zna kako izgledaju da potvrdi da li su to ovi:

http://www.aliexpress.com/item/For-Kawasaki-ER6-2009-2011-Frame-Sliders-Crash-Pads-Left-Right-Black-A347/1441053597.html

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja