Marokanac 1882 Napisano Jul 29, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka............nije 27,95 USD vec 24,95 USD za godinu na PhotobucketPro.............. NASTAVAK………… 15.06.2010…………… Odmorni krenuli smo iz hotela. Rekog sam sebi, nema potrebe da palim Garmina jer sam juce prilikom dolaska video tablu za “Ancient Olympia”……………. a plan je da obidjemo Olimpiju pre podne pa onda gaaaaassss…………..preko brda nacionalnim putem do Atine (tacnije do luke Pirej) gde cemo se ukrcati na trajekt za KRIT. Rezervisao sam i platio trajekt za motor, Vericu i mene + kabina sa 2 lezaja……………ukupno odlazak i povratak oko 360 evra. Trajekt krece uvece u 21:00 i stize u Iraklion u 05:30 AM. Pa ………..krenusmo i normalno …………..ne mogu da nadjem ono sto sam video juce. Kad neznas ………………pitas, pa tako i ja…………..stadoh i u nekoj garazi sam pitao i covek mi lep objasni da samo nastavim pravo i videcu tablu. Malo dalje smo naisli na autoznak koji nas je odveo do OLIMPIJE. Parkirali smo se izpred Taverne “Ambrozija”……… Odmah smo narucili pice da se osvezimo jer temperatura je vec dost visoka………………kazu oko 40 stepeni…………… Popili pice, ja spakovao kacige, jakne I “zastitio” ih mrezom……………. Vidimo da ima puno autobusa punih turista…………..izgleda da je ovo popularno mesto, vredno da se obidje…………. Krenusmo polako da obidjemo i mi to poznato turisticko-istorijsko mesto……… Necu pisati o Olimpiji, zainteresovani ce naci sve na Wikipedia……… Verici se “svideo” ovaj bilder, ja sam bio neodlucan………………. Mozete videti plan Olimpije……….. Usli smo u muzej ……………..cena nije mala (oko 20 evra po osobi) ………..Verici je odmah skocio pritisak kada je videla cenu…………… Ali…………………muzej je klimatiziran i vredi zaista platiti ovako visoku cenu karte…………unutra je sve lepse od lepsega………………izuzetno, uostalom pogledajte…………………… a klima radi ........divota........... Verica sve vrlo detaljno razgleda (pa………platili smo, pa koristimo za sve pare……) I ja sam odusevljen…………………. Nastavljamo…………………….meni se najvise svideo HERMES, mozda zato sto je u jednoj zasebnoj sobi i izuzetno osvetljen, cak su i napravili kanal oko statue kako niko ne bi mogao da mu se priblizi…………….. Neverovatno je sta su znali da naprave od stakla…………….u to vreme Maketa Olimpije………… I tako mi obidjosmo muzej……………..ako ste u prilici, OBAVEZNO ga obidjite bez obzira sto je zaista skupa karta……………..ali vredi. Eh, sada krenusmo da obidjemo i ruine stare Olimpije……………..staza nas vodi kroz parkic do kapije gde moramo da pokazemo karte da bi usli……………. Cudne neke puzavice po drvecu…………….. Obilazimo……………..obilazimo…………….lepo je Vrucina postaje nesnosna, poneo sam flasicu vode ali ne pomaze……………kazem ja Verici “OK, obisli smo dovoljno…………..ajde da idemo”…………………..ma kakvi – nece ni da cuje………….hoce ona sve da vidi…………… Onda joj kazem, idi ti razgledaj, ja cu te sacekati ispod ovog drveta……………… Ode mi zena u razgledanje……………….. Vratila se posle dvadesetak minuta……………..pa smo nastavili prema izlazu zajedno…………… Probao sam da “gurnem” da vidim jel to cvrsto …………………..da znate da jeste………….. Nastavili smo do izlazna kapije gledajuci da izbegnemo grupe turista……………mada je Verica bila zainteresovana da cuje sta im to pricaju vodici…………….ovaj put me poslusala i ubrzo smo nasli izlaz……….. Gde sam se maltene “istusirao” na slavni sa hladnom vodom…………………..zaista je jako toplo. Ja sretan ………………izadjoh ziv iz obilaska stare Olimpije…………….kako li je tek njima bilo u to vreme kad su tu ziveli po ovakvim vrucinama i to bez klime……………….mozda su zato i nestali ……………….i nema ih vise…………….zato sam ja lepo rekao Verici da skratimo obilazak…………..nije zdravo…………. Kako smo ostavili motor sa stvarima……………tako smo ga i nasli…………..nadgledali su ovi iz restorana. Skinuo sam kacige da se malo olade u hladovini dok mi rucamo……….. Narucio sam corbu…………….kelnerica samo sto se nije izvrnula, kaze – pa gde po ovoj vrucini hocete corbu…………………..ali ja znam, naucio sam po Iraku i nekim drugim “vrucim” zemljama da upravo kada je jako vruce treba tople napitke unositi …………a zimi …………SLADOLED. Nastelovao sam Garmina da nas vodi preko brda do Pireja……………….i krenusmo……… Dali je ova vrucina udarila i Garmina u glavu…………ne znam, ali odveo nas je u neko bespuce gde je jos samo falilo da padnemo ……………….ufantazirao Garmin da nas vodi preko brda ………….ali KOZIJIM STAZAMA………………. Prvo nas skinuo sa asfalta na makadam, zatim je taj makadam koji prolazi kroz neke vikendice prerastao u kamenitu stazu koja se pretvorila u uzbrdicu od oko 40%, motor trza.............ASC (anti slide control) radi svoj posao ali..................istina - tesko je odrzati ravnotezu, dvoje nas je i stvari............. Kako smo se popeli na ravno............stadoh da vidimo gde smo. Verica ode peske da vidi dali se ova staza spaja sa putem koji vidimo u daljini..........vraca se i kaze da put izbija iz tunela a nasa staza ide preko tunela i nastavlja prema nekim tamo drugim brdima............ Odlucih da se vratimo laganica..............Verica mi kaze "idi ti ..........ja cu peske, jos mi samo fali da padnem na ovo kamenje "..............tako i bi..........sidjjoh sam, pope se Verica i tu................medju vikendicama........... …………naisli smo na taksistu…………. koji nam je objasnio da je bolje da idemo preko grada Patra do Pireja jer ako idemo nacionalnim putem posto ima radova na putevima moze da se desi da zakasnimo na trajekt……………sipali smo gorivo I gaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssss…………………………. Vruce je…………………..41,5 stepeni………….. Vruce, vruce pa neka je………………….ne boji se ko je BIKER…………. :D :D Stanemo, popijemo …………………i nastavimo…………………. Ovo stvarno postaje jos toplije……………………..42,5 stepeni………….. :o :o :o Nebitno…………….vozimo se…………….uzivamo …………..i stizemo u Pirej………….. Trajekt je tu………….. Potvrdjujemo karte i ukrcavamo se……………… Motor parkiran, vezan…………….brzo u kabinu da ostavimo kacige, jakne………………. Pa u razgledanje ovog velikog camca………………a da je veliki……………….veliki je………………. Sve smo pregledali……………sve je OK………….mozemo da isplovimo………………… Ovaj put cemo ploviti pod 2 zastave………………Grcka i Srpska………………….. I odosmo mi na veceru, imaju dobar restoran, cak smo dobili na poklon 2 flasice maslinovog ulja I to odlicnog kvaliteta…………………bas lep gest. Zatim……………….zna se, na tusiranje i u krevet na spavanje……………….sutra je novi dan, stizemo u 05:30 i imamo nameru da odmah odemo do Agios Nikolaos………………rece mi jedan drug da je lep gradic, ako sam dobro zapamtio………………….. Ciao………………NASTAVAK USKORO……………………. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Jul 29, 2010 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan U bre Marokanac zaje...s me uvjek,sve ono idem na spavanje,pa ono ajd malko da pregledam forum,kad tamo neki od tvojih putopisa....,i tu sam donji,nema spavanja dok se ne pregleda i procita..... ;D E bas se nadam da ce te put nanijeti u B. Luku pa da te upoznam,pa koliko imas km u dupetu a i svjeta si obisao,tu ima sta da se cuje!! Svaka cast,BMW prava lutka!! A putopis.....,no koment!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 31, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan To matori! Nizete ove kilometre kao raznjice. Za svaku pohalu i do novog putesevstvija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jul 31, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan E ovako se pise putopis......Dalje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Avgust 1, 2010 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Uvek prelepi putopisi,svaka cast.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 1, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Uvek prelepi putopisi,svaka cast.. zna majstor. odlicno pet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 1, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK...... 16.06.2010............. Probudio sam se malo ranije ........nestrpljiv da sidjemo sa broda i da sednemo na motor. Izasao sam na palubu...........kakav mir! ............u daljini se vidi ostrvo Krit. Verica mi se pridruzila, kaze ...........hladno je.......... Brod se priblizava Iraklionu........... Trk po stvari .........pa trk u garazu da izvezem motor medju prvima.........ja tako volim....... Ima ih koji su se spremili pre nas............... Ali ima ih koji su posle nas................. Cak neki jos dremaju ............verovatno.......... Izasli sa trajekta, put je odlicno prosao, more je bilo mirno..............nikakav problem, krenuli smo oko 09:15 PM i stigli kao sto je i bilo predvidjeno oko 05:30 AM. • Moram da vam obratim paznju da je vreme koje vidite na nekim fotografijama (sa Vericinog aparata) imaju sat vremena manje ovde u Grckoj – nismo menjali vreme. * Pa smo dali gaaaaaaaassssssssssssss........................do Agios Nikolaos, priroda – zanimljiva......... Stvarno dosta strme ulice........... :o Agios Nikolaos nije daleko od Irakliona.........oko 65 km cini mi se........ Moj drug Nesha Bokser mi je pre par godina poslao par slika sa odmora, bio je u Agios Nikolaos-u sa porodicom i kako mi je napisao – bio je jako zadovoljan. Eh, sada nastaje mali problem.............ja jesam dobro zapamtio da je Nesha bio u Agios Nikolaos-u ....................ali to nije bilo na Kritu............vec na Krfu. Pregledali smo ovo mesto po imenu Sv. Nikola............uzduz i popreko i iskreno.............bez veze.........puno prasine, ulice, automobili, ljudi..........nista nam se ne svidja.......... Mnogo je rano ............sve je zatvoreno, popismo malo nase vode i setismo se face kelnera na brodu. Naime dok smo vecerali, a znate da sam ja komunikativan (tojest brbljiv ), kelner (koji za divno cudo ne govori nijedan jezik sem grckog, nas je pitao u koji grad idemo na Kritu. Kad smo mu rekli da idemo u Agios Nikolaos...........cudnu neku facu napravio, ja ga pitah koja su lepa mesta sem ovoga gde smo se uputili i on nam rece RETHYMNO !!! Pa da poslusamo coveka...................opet gaaaaaaaaassssssssssss..................nazad do Irakliona pa jos oko 90 km do Rethymno (Retimno). Put odlican, ostrvo ogromno...........ima oko 200 km u duzini i oko 40 km prosecno u sirini. Sve detalje cete naci na Wikipedia (ukoliko ste zainteresovani). Stigosmo i ajde da probamo da se raspitamo za neki dobar smestaj u turistickoj agenciji.............tojest rent-car agenciji. Covek iz agencije nam odmah preporuci hotel u blizini.......koji izgleda pristojno spolja............za 60 evra dnevno...............iznutra bez veze........... Idemo dalje...........vidimo imaju vozic koji prevozi turiste po gradu...........simpaticno. Vratismo se po motor........... Vidimo da cene ukoliko zelite da iznajmite auto nisu tako visoke.......... Ko trazi..............taj nadje.......... Nasli smo ono sto smo trazili u vidu hotela „PLAZA SPA SUITES“ sa ***** (pet zvezdica)................soba – tojest apartman O D L I C A N..................uostalom pogledajte............... Pogled sa terase............. Odmah smo postavili opremu da se „provetri“......... Imamo i sef u plakaru.............prakticno........ A kupatilo...............eh, kupatilo.........pa ima bar 12 m2 .................... Nas prtljag smo odmah raspakovali i smestili po ugradnim ormanima........... Cena apartmana sa doruckom (izuzetno bogat svedski sto) + privatna hotelska plaza ................108 evra dnevno. Platili smo odmah za 6 dana, toliko smo odlucili da cemo ostati ovde................ I sta da vam kazem, klima radi, super mi je prijatno.............istusirao sam se i legao da malo odremam dok je Verica razmestila stvari, istusirala se i posto imam zenu koja me slika u svakakvim situacijama.................evo kako to izgleda dok malo "odmaram oci" ................. Eh, sada da vam ispricam malu pricu............... Radi se o mojim zubima, pre godinu dana sam krenuo da „sredim“ zube.......dotrajali mi ............kazu nista nije vecno. Zubarka (jedna vrlo simpaticna zenica po imenu Nena) mi je preporucila da ugradim par implanta i da to radimo laganica posto dolazim svakih 6 meseci. U maju 2009. mi je ugradila implante i namestila privremene zube, zimus mi je sve to pregledala i ugradila jos jedan implant i vratila ove privremene zube. Pred put u Grcku je sve pripremila tako da kad se vratim sa puta montira mi stalne zube................ Ali......................privremeni zubi su zalepljeni sa lepkom koji nije tako jak tako da moze da se desi da se odlepe. Snabdela je ona mene sa lepkom i objasnila mi kako se to radi. Kad smo krenuli sa Krfa meni se razmrdali gornji zubi, u Pirgosu sam otisao do zubarke koja mi je uzela 40 evra a nije uradila posao kako treba, samo mi je „zakrpila“ pukotinu koja se stvorila..........ali nije zalepila „most“. Da skratim................morao sam da uradim „zubarski posao“ sam............... Mogu vam reci, posao je odradjen kako treba i zubi su drzali do Beograda..........bez problema......... ;D ;D ;D Prosetali (motorom) malo gradom.........................kad smo dosli do pesacke zone, parkirali smo motor. Malo pogledali turisticke „mamce“............... Nista nisam kupio, sto je ucinilo da Verica bude raspolozena................eh, sto volim kad mi je zena nasmejana i vesela.............. :) I da vam kazem......................kelner je bio u pravu 100%.............Rethymno je izuzetno lep gradic.........sigurno najlepsi i najbogatiji grad na Kritu. NASTAVAK SLEDI USKORO.............................. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 1, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK...... 17.06.2010............. Ustali, doruckovali.............i to dobro.........i spremili se za plazu.......... Moja zena mnogo voli vodu, jeste da je rodjena u znaku ribe...........stalno me pozuruje, ajmo......ajmo..... Ja joj kazem..........“cek malo samo da slikam kako izgleda unutar hotela“ ........a stvarno je vrlo zanimljiva arhitektura ovog hotela. Ima ukupno 5-6 bazena, kompletnu SPA (razne vrste masaze i kojekakve sprave za odrzavanje zdravog tela)..........svasta ima..............a lepo............. Motor se odmara na suncu................ima i drustvo ........zenska „Vespica“ mu se opasno priblizila..........kao da nije imala mesta da se parkira dalje, nego bas pored naseg bucmastog lepotana :o Verica vec na plazi.............. Ocas je u vodi...........iz koje izlazi posle izvesnog vremena.......... Dok ja.................odmaram u hladovini............kupio sam i dusek (a ne znam sta ce mi) nego svi vuku dusek...........pa rekoh ajde i mi da se ne „separatisemo“ .........reci ce , vidi ovi nemaju ni za dusek, a i kosta 5 evra. Posle kupanja u moru, ajde da se malo kupamo i u bazenu................a moze i neko pice...........sta fali? Gledam u kljuc od sobe............gledam u motor............... Kazem Verici ajmo mi lepo negde na rucak, vreme je............... Posto smo se raspitali jos juce na recepciji gde ima dooooobbrrrraaaaaaaa jagnjetina, idemo do nekog sela koje se nalazi nedaleko u brdima................ Nadjosmo mi selo, ali taverna koja nam je preporucena ..........NE RADI !!! :-[ Sta je ovo ? kako bre da ne radi, sta cemo sada.............gladni............ Nismo mi smotani, Verica se prosetala i pitali smo nekog decka gde ima neka druga kafana...............on nam kaze „Ovde nema“ ali nastavite ovim putem i na vrh brda cete naci jednu tavernu, dobro se jede............nemozete da promasite jer put vodi samo do kafane. Gaaaaassssssssssssss...............i eto nas do kafane – taverne koja RADI !!! :) Pogled je neverovatan i predivan................ Ja sretan, sad cemo da jedemo............... Cekam nestrpljivo dok Verica sa domacicom sprema sto.............jedini smo gosti. Stize pivo, salate, tzatziki.......hleb. Ja koji sam gladan................cekam strpljivo, dok Verica halapljivo „skace“ na tzatziki.............. Ako ste mi poverovali.................onda ste dosta naivni, Verica jeste probala tzatziki, a ja sma jeo salate, pio pivo i slikao u isto vreme.........mogu ja to – sposoban „decko“. :D Stize i jagnjetina ...............i to jagnjetina kuvana u svojoj sopstvenoj masnoci (Verica narucila) i jagnjetina kuvana sa povrcem i paprikom.........hum...............odlicno ! Posto smo lepo pojeli, krenusmo nazad lagano....................najradije bi se izvrnuo ovde na parkingu........ali mnogo vruce............ Ostavljamo Tavernu u daljini iza nas............. I krecemo da silazimo sa ovog brda............ Usput srecemo koze i neke cudne kokoske..............Verica mi kaze da se to zove MORKE..........verovatno je u pravu, ja nisam strucan. Ima i lepih vila ................. Asfalt je malo klizav, prljav...........a i zvezda upekla, malo prasine...........treba ostati oprezan....... bez obzira sto je 40 stepeni celzijusovih................ I tako prodje ovaj dan............laganica – pa na odmoru smo, jel tako ? :) NASTAVAK SLEDI USKORO.............................. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 1, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Al je Vama loshe. ;D Chekam nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6410 Napisano Avgust 1, 2010 Enduraš, 6387 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Marokanac, ubedljivo si najbolji putopisac ovde I eto, sad zbog tebe ima da se uspavam ujutru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 2, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan @ mali_zmaj "izvini" za za..eb, :D Ako Bog da .............videcemo se jednog dana u BL, vrlo rado. @ zverinjak paaa......raznjici su iz nase kuhinje.............zar ne @ Vlada Afrika Hvala Vlado................. @ doktorka Hvala "doktorka"................ @ Mile fazer Hvala Mile.............. @ ugac loshe .......nego kako.........mislish da je lako zdrati na 40 stepeni.... @ aca-pn Izvini Aco, ali vredelo je ............zar ne ? Usput - montirao sam crash barove i legli su kao dupe na noshu.............postavicu slike u putopis http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58161.0 Svima veliki pozdrav ...............iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Avgust 2, 2010 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ovdje ne znas sta je zanimljivije, citati ili gledati. Imam osecaj da sam citavo vrijeme bio sa vama samo ........... sad osecam glad ........... i zelju za putovanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 3, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Ovdje ne znas sta je zanimljivije, citati ili gledati. Imam osecaj da sam citavo vrijeme bio sa vama samo ........... sad osecam glad ........... i zelju za putovanjem To je normalno................od bilo kog rada pa i od citanja..............covek ogladni.......... Drago mi je da ti se svidja........... Tvoj putopis sam pregledao i cestitam vam na turi, vredelo je ............zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Avgust 4, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Priznaj da je Garmin po malo lucidan... ;D Jos malo pa ces postati "pravi Garmin user"...znaces da prepoznas kad se sali, a kada je ozbiljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Avgust 4, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Toliko dobro, realisticno da se citajuci i gledajuci fotografije bojim da mi u jednom momentu ne iskoci neki Grk i ne naplati neku jagnjetinu ili boravak na trajektu, a Boga mi pazim zajedno sa vama i kad vozim nizbrdo! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Apsolvirao sam ovaj putopis, samo ces nam na kraju napisati koliko te je kostalo ovo putesestvije ( uzivanje ), da vidim koje dete da prodam ;D ;D!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Avgust 4, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek veoma rado gledam i citam tvoje putopise. Neces mi verovati ali samo par dana pre tebe sam presao preko mosta u Patri! Cekam nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 7, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK………. Evo da objasnim zašto kasnim sa postavljanjem slika i teksta. Zadnjih oko nedelju dana sam morao da odem sa ekipom do buduceg kamenoloma NZOGO koji ste upoznali u jednoj ranijoj reportaži……. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39333.0 došlo vreme da se krene u konkretne pripreme……..uskoro (do kraja godine) treba da pustimo u rad drobilično postrojenje……….to je plan. Krenuli smo čamcem, nazvao sam da iznajmim onaj čamac što smo već par puta koristili (2 x 200 KS vanbrodski motori Yamaha) ali ovaj put smo se zadovoljili sa 2 x 130 KS………onaj drugi je na remontu. Ovaj vozač čamca je neki novi i nezna put po reci………tako da sam ja vozio kroz reku……….moliću lepo……….niko se nije bunio…….svi smo ostali živi i zdravi……… Evo i nekoliko slika iz šume ……… Put koji vodi do magacina eksploziva je za ovih skoro godinu dana zarastao dobro……..jedva se probismo kolima. Sva sreća što znam tačno put (bar tako ja mislim…….) ispalo je dobro……nismo zalutali …….. A, evo kako smo uz pomoć lokalaca našli gde ima vode pitke……….tu ćemo malo da prokopamo da se napravi mali prirodni rezervoar ………pa ćemo sa kamionom cisternom da uzimamo vodu i da punimo mali vodotoranj kako bi imali naši ljudi vodu za tuširanje i pranje sudova i šta već treba. Za piće ide flaširana voda. Morali smo malo da se prošetamo oko 300 – 400 metara u šumu pešaka……… Usput smo naišli na jedan lep termitnjak……… I došli do potčića…….. Znate sada je sušna sezona, što znači da za vreme kišne sezone (koja je ovde oko 9 meseci) biće vode dovoljno……………. Evo kako izgleda moja ekipa lokalaca…….. Ah, da…………usput smo videli dosta slonovskih balega…………znači ima slonova (šumskih)………naišli smo i na tragove ……… I oni idu na vodu ……….kada ožedne…….. OK…………to bi bilo to…………sada ćemo nastaviti sa putopisom kroz GRČKU……..ako se slažete……… Znači ………….NASTAVAK SLEDI…………..i to večeras…….. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK………… 18.06.20102………….. Danas smo rešili da odemo do SAMARIA. Samaria je drugi po veličini kanjon u Evropi.........tako kažu. Dugačak je oko 16 km, ne brinite nismo poludeli.........nećemo ga proći peške.......... Početak sa kopna se nalazi na visini od 2.080 metara i dostupan je putem, kraj izlazi na more i odatle može samo brodićem do nekog od okolnih mesta.........nama to nije problem jer ga nećemo proći. Rešili smo da se provozamo ............ Krit ima planinski lanac čiji pojedini vrhovi dostižu i 2.400 m. Krenuli smo ...........pejizaži su vrlo interesantni........... Ponegde crkva.......... Put se penje..............penje............. Posle odredjenog vremena nazire se vrh Samaria........... Stižemo do lepo uredjenog parkinga koji je ujedno i vidikovac......... Kao i svaki dobar turista ............snimamo i slikamo se............. Evo kako to izgleda na karti........... A ima i jedan zanimljiv kameni putokaz.......... Pogled je zaista vrlo impresivan........... Vidimo da tu ima neke stepenice...........koje vode do jednog restorančića.......... Verica ode stepenicama............a ja.............pa – moram da odvezem motor, neću valjda da ga ostavim ovde samog. Pogled je izuzetan.................. Popismo po piće, malo smo gledali dvogledom da slučajno ne vidimo neku divokozu............nismo je videli............ Spakovasmo se i odosmo da se vozimo..........do Rethymno ima oko 120 km lepog krivudavog puta........... Dadosmo gaaaaaaaasssssssssssssss....................čim smo sišli sa planina i stigosmo dosta brzo do našeg gradića........... Vreme ručku je .................a mi kao što znate..........poštujemo taj običaj i ručamo redovno ........svaki dan. Parkirasmo motor pored crkve i udjosmo u obližnji restoran..........riblji. Odlično smo jeli.................a kako ne bi kad smo ogladneli i to dobroooooo............ Naš verni bucmasti motorić nas je mirno čekao ...........uživajući u lepom pogledu na more........... Da ne zaboravim, ne mislimo mi samo na sebe.............dok jedemo morske plodove, ribe...........redovno sipamo NAJBOLJI benzin koji nadjemo na pumpama........98 oktana............bar. Te tako prodje ovaj dan....................... :) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK………… 19.06.20102………….. Danas sam počeo dan probom Djakuzi kade…………Verica zaludna…….pa me slika. Rešili smo da danas nadjemo neku lepu uvalicu sa plažom van Rethymno-a. Idemo prema Chania i na nekih 13-14 km smo našli ono što nam odgovara…….. Nama prelepo……….ko sa slike………. Ima sve……..kafić, tuševi, ležaljke, suncobrani i naravno………….taverna … Motor smo parkirali na parking…….. Popili kaficu………. I uživali u kupanju i sunčanju…………….. Mnogo lepo………tišina, nije gužva……..maltene mali raj………. Morali smo da prekinemo ovu vrstu uživanja i da nastavimo sa unosom hrane ………što je isto tako jedna vrsta uživanja………. Početak ručka…………. I ubrzo………… Sve smo to zalili sa par piva………Mythos…….. Oko nas su mirno i dalje šetale i pasle travu ………guske……. Sta vam kažem………….mali raj………… Tako nam prođe ovaj deveti dan odmora…………u pravom smislu reči………. :) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK………… 20.06.20102………….. Sinoć ………..kad smo se vratili iz naše uvalice, otišli smo da večeramo u obližnji gradić………slučajno smo stali ispred jednog restorana jer nam se svideo spolja i tu upoznali kelnera. Kelner je naš čovek……..Nišlija – Zoran Veličković bivši reprezentativac Jugoslavije u rukometu. Popričali smo i Zoran nas je pozvao da sutradan popijemo kafu i upoznamo njegovu suprugu Branku………što smo rado prihvatili. Našli smo se u gradu u 10:00 i otišli do jednog predivnog kafića……….. Lepo se ispričali………..Zoran je u Grčkoj već 14 godina, ima ćerku koja igra košarku, bavi se dizajnom i štampom a uveče tokom sezone kelneriše …… Branka se bavi uredjivanjem enterijera i ujedno kompletnim renoviranjem vila, restorana………. Sve u svemu jedni vrlo fini ljudi…………. Objasnili su nam da u jednom obližnjem selu jedan njihov prijatelj ima tavernu u kojoj je jagnjetina ……….izvrsna. Poslušali smo ga i otišli sa namerom da ručamo u toj taverni………. Stigli smo do sela…….našli kafanu………NE RADI ! Jeste da je nedelja………….ali, rekli su nam da radi……….greška. Vratismo se mi lepo u Rethymno i odosmo da ručamo u restoran "Gorgona" - gde smo već ručali………pre par dana. Lepo smo ručali i na kraju ja poručih SLADOLED………mada mi Verica reče « Ma, šta će ti sladoled ……..sada »………… Nisam je poslušao i ……………………. Ovaj sladoled mi je pokvario ostatak dana………… Vratili smo se u hotel da se presvučemo i da idemo na plažu. Meni odjednom nije bilo dobro…… :-[ …iskreno – borio sam se da se ne onesvestim. Neki osećaj kao da ću povratiti ali ujedno u glavi borba………da se ne onesvestim…….tako sam se bar osećao. Pretpostavljamo da je sladoled kriv. Preživeo sam, na plažu nismo otišli……….predveče smo polako prošetali i kupili supu u kesici, Verica skuvala i nismo otišli u Zoranovu tavernu……… Otićićemo sutradan………….. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK………… 21.06.20102………….. Ceo dan smo proveli odmarajući na plaži…….na bazenu krajem dana…….. Tako je prošao dan. Dok smo se spremali da idemo na večeru u tavernu kod Zorana………i čekajući da se Verica spremi……..slikao sam …….. Zalazak sunca………. Neke devojke na plaži su pokušavale da se slikaju u skoku………..slikao sam ih i ja….. I odosmo da večeramo u zaista vrlo lepoj taverni gde Zoran radi……… Verica je birala šta da naruči …………. A ja sam slikao sve detalje ove prelepe kafane……… Pa malo sednem da se odmorim……. Popijem malo piva………Mythos. Pa nastavim sa slikanjem……….. Večerali smo dobro………..Verica zadovoljna………… Bilo je to baš lepo veče…………. Evo potrudio sam se da ubacim nekoliko dana. Sutradan napuštamo Krit, vraćamo se na kopno………… O tome u nastavku koji će uslediti što je pre moguće……….. Pozdrav do sledećeg nastavka……… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orthodox Viking 15 Napisano Avgust 8, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Makedonija, privremeno Afganistan :) Motocikl: BMW R1200GS 2015 Triumph Street Triple R 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Marokanac, potrudio si se Prosto budis u nama zelju za putovanje.... hvala! ;D Pozdrav.....iz Iraka. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da ti se svidja.......Grofe MKD......... Gde si u Iraku ? ja sam svojevremeno 1981. bio u Bagdadu, Basri,........petkom smo isli na Habaniju (neko jezero pored Bagdada).........Imam lepe uspomene iz Iraka...... Pozdrav........iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orthodox Viking 15 Napisano Avgust 8, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Makedonija, privremeno Afganistan :) Motocikl: BMW R1200GS 2015 Triumph Street Triple R 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno, u Baladu, sjeverno od Bagdada, najveci vojni aerodrom u Iraku. Tu sam proveo vise od dve godine, ako se ne racunaju odmori Danas letim za Bagdad, a kroz par dana kuci u Makedoniju... i onda, ko sto kazes ti - gasssssssss, da se malo provozamo po balkanu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...