Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE vibracije

Recommended Posts

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: HONDA Seven fifty

Posle voznje od 60-tak kilometara u rukama osecam trnce od vibracija, koje se ne osecaju u gradskoj voznji, a sediste manje vise svi koji voze ovaj motor znaju da je nezgodno. Motor lepo radi, dobro povlaci. Da li neko ima slicna iskustva?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

To je normalno za KLE, opet kazem neki dan sam napravio krug od 1004 KM i tijelo mi se raspalo od bolova.........

al nema veze, zato mu je masina nepoderiva i vecna.

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: KLE 500

Hm, ljudi kazu da nakon zamene rucica i/ili volana (eventualno dodavanja tegova) resili taj problem.

Imas bobana iz zemuna da ti resi problem sedista :)

Ja nemam nista modifikovano, ali nemam te probleme kao ti, najvise sto sam uradio je 450km u jednom danu i nije bilo strasno posle :).

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Posle voznje od 60-tak kilometara u rukama osecam trnce od vibracija, koje se ne osecaju u gradskoj voznji, a sediste manje vise svi koji voze ovaj motor znaju da je nezgodno. Motor lepo radi, dobro povlaci. Da li neko ima slicna iskustva?

Kao što kolege već rekoše, to je uobičajeno na KLEmentinama. Ali, da bi maksimalno smanjio ovu pojavu potrebno je sledeće:

-dobre gume

-naduvati gume na propisani pritisak

-centrirane žice na točkovima

-izbalansirani točkovi

-ispravne vile (semerinzi, ulje, pritisak)

-korman u pravcu vila pod 90 stepeni

-tegići na krajevima kormana

-nacentrirani točkovi (desi se prilikom zamene zadnje gume ili prilikom zamene/dotezanja lanca da su točkovi u "šreh", odnosno, prednji i zadnji točak nisu u liniji)

Ako se sve ovo poklopi, budi ubeđen da ćeš i dalje imati vibracije, ali dosta manje. Dobre rukavice ne smanjuju vibracije kormana, ali ublažavaju ih te se iste manje prenose na ruke ;)

Pozdrav :)

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Ja nikakve vibracije nemam u volanu ???  Cak ni posle celodnevne voznje, ruke su poslednje na sta mislim, jer od dupeta tesko mogu da dodju na red :D Stavi ti tegice na rucice, proveri gumu sto kazu kolege i ujedno proveri i lezajeve tocka.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Pre neki dan sam prešao sa saputnicom za 7 sati 500 km Bosanskog puta, i kao što kolega kaže, dupe je jedino što stvara boli!

Vibraci jesu prisutne na kormanu, ali ne toliko da bi stvarale bilo kakvu bol u rukama i ramenima. Zato na motore pa furaj........ ;D ;D ;D

bez obzira na marku motora, ruke jako znaju boliti ako je covjek ukocen dok vozi,  zato deep relax, popij 7-8 piva i ima da uzivas u drajvu  ;D

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Obrati pažnju na položaj tela dok voziš. Možda iz ko zna kakvog razloga sediš tako da su ti ruke potpuno opružene u laktovima. Možda se i nesvesno kriješ ispod vetrobrana zbog trešenja kacige. Možda si previše ukrućen u ramenima. Sve je to možda pa razmisli. Na kratke staze nije strašno ali par sati u sedlu pokaže sve. Trebalo bi da ti dupe utrne ali ne i ramena i ruke. Ne odupiri se o korman i ne vuci ga ka sebi. Sedi opušteno sa malo savijenim laktovima. Pokušaj da nađeš pravi ugao kormana. A pre toga, naravno, poslušaj i odradi sve tehničke detalje koje su ti kolege opisale (gume, tegići, balansiranje...) KLE ima traljavo sedište ali se na njemu sedi vrlo pravilno u smislu položaja tela i ne bi smeo da te toliko zamara, naročito ne ruke.

• prisutan, 1141 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ja nikakve vibracije nemam u volanu ???  Cak ni posle celodnevne voznje, ruke su poslednje na sta mislim, jer od dupeta tesko mogu da dodju na red :D Stavi ti tegice na rucice, proveri gumu sto kazu kolege i ujedno proveri i lezajeve tocka.

Na koliko duvas prednju a na koliko zadnju gumu!!!

• prisutan, 1141 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

pa i meni su picile vibrecije zbog slabo naduvane gume,duvaj tu prednju bar na dva bara. pise na gumi koliko bi trebalo. a sic mi ide u zemun za par dana na presvlačenje kod bobana. pa kad to rijesim....,dupe ce da otpusti.  ;D

Eh, sjajno, aj kad se vrati sa tapaciranja da opet odem do Korcule, ne postoji bolji nacin da utvrdimo jel sic bolji  :P

• U prolazu, 3 postova

Vibracije su normalna pojava narocito na duzim relacijama, ono sto ti je pokazatelj da nesto nije u redu je vec na 100 km strujanje u rukama.

Preporuka je da odes i zamenis gume na balansiranju tockova insistiraj na svakom gramu tegica i neka provere dva puta dali su dobro balansirali.Reglaza t.j. pravac tockova moze a ne mora da izaziva velike vibracije,stvar koja zna da izaziva vibracije je viljuska. Na KLE u postoje na gornjem delu viljiske dve kapice ispod kojih se nalaze ventili koji su idendicni ventilima na gumama treba svremena na vreme odviti kapice i pritisnuti iglicu kako bi se vazduh ispustio.(cuo sam price da su ljudi duvali pritisak u viljusku sta se desilo sa viljuskom ne znam) Vremenom od udaraca u rupe tokom voznje u viljusci se podize pritisak i ona postaje tvrdja na ovaj nacin ce se popraviti malo stanje za nekoga neosetno a za nekoga osetno. nagib rucica kocnice i kvacila zastite za ruke na to treba obratiti paznju i postaviti ih u istu osu. Definitivno njvece vibracije dolaze od losih guma i nebalansiranih tockova tegici na volanu su takodje dobra stvar samo to treba da postavlja neko ko zna sta radi.

pozdrav

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Vibracije su normalna pojava narocito na duzim relacijama, ono sto ti je pokazatelj da nesto nije u redu je vec na 100 km strujanje u rukama.

Preporuka je da odes i zamenis gume na balansiranju tockova insistiraj na svakom gramu tegica i neka provere dva puta dali su dobro balansirali.Reglaza t.j. pravac tockova moze a ne mora da izaziva velike vibracije,stvar koja zna da izaziva vibracije je viljuska. Na KLE u postoje na gornjem delu viljiske dve kapice ispod kojih se nalaze ventili koji su idendicni ventilima na gumama treba svremena na vreme odviti kapice i pritisnuti iglicu kako bi se vazduh ispustio.(cuo sam price da su ljudi duvali pritisak u viljusku sta se desilo sa viljuskom ne znam) Vremenom od udaraca u rupe tokom voznje u viljusci se podize pritisak i ona postaje tvrdja na ovaj nacin ce se popraviti malo stanje za nekoga neosetno a za nekoga osetno. nagib rucica kocnice i kvacila zastite za ruke na to treba obratiti paznju i postaviti ih u istu osu. Definitivno njvece vibracije dolaze od losih guma i nebalansiranih tockova tegici na volanu su takodje dobra stvar samo to treba da postavlja neko ko zna sta radi.

pozdrav

ja sam naduvao stapove vile na 1,5 bar-a,time sam dobio da je vila malo tvrdja,ne propada toliko pri kocenju ili saltanju brzina,ali zato se i cari naseg "dobrog" asfalta osete vise...inace ljudi pumpaju i do 2,5 bar-a! a i jos nesto...kod mene ima vibracija,ali zato sto je prednja guma postala grbava,tj neravnomerno se izlizala pa je dobila kao grbe i vec oko 100tke pocinju vibracije...

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: kawasaki 500 kle

Mislim da par piva za pocetak resava pitanja svih vibracija! Vazno je i znati da nije pozeljno preterati sa pivom - zbog mogucih cestih pauza - radi praznjena!

• Haha 1

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: KTM ADV 990

sto se tice ovih vibracija, nemam mnogo da dodam. meni je nakon opstanja i drzanja laktova pod uglo 90 odnosu na volan.

imam i ja pitanje. na moj motor nakon 70km/h pocne da mi mlati volan, kao da mi tocak seta. nemam dje da uradim reglazu (u PG), pa sam odlucio da kupim i nove gume. ima li ko slicno iskustvo sa kle-om?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja