proki 7 Napisano Jul 23, 2010 U prolazu, 43 postova Motocikl: HONDA Seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Posle voznje od 60-tak kilometara u rukama osecam trnce od vibracija, koje se ne osecaju u gradskoj voznji, a sediste manje vise svi koji voze ovaj motor znaju da je nezgodno. Motor lepo radi, dobro povlaci. Da li neko ima slicna iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan To je normalno za KLE, opet kazem neki dan sam napravio krug od 1004 KM i tijelo mi se raspalo od bolova......... al nema veze, zato mu je masina nepoderiva i vecna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madiv 101 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, ljudi kazu da nakon zamene rucica i/ili volana (eventualno dodavanja tegova) resili taj problem. Imas bobana iz zemuna da ti resi problem sedista Ja nemam nista modifikovano, ali nemam te probleme kao ti, najvise sto sam uradio je 450km u jednom danu i nije bilo strasno posle . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Posle voznje od 60-tak kilometara u rukama osecam trnce od vibracija, koje se ne osecaju u gradskoj voznji, a sediste manje vise svi koji voze ovaj motor znaju da je nezgodno. Motor lepo radi, dobro povlaci. Da li neko ima slicna iskustva? Kao što kolege već rekoše, to je uobičajeno na KLEmentinama. Ali, da bi maksimalno smanjio ovu pojavu potrebno je sledeće: -dobre gume -naduvati gume na propisani pritisak -centrirane žice na točkovima -izbalansirani točkovi -ispravne vile (semerinzi, ulje, pritisak) -korman u pravcu vila pod 90 stepeni -tegići na krajevima kormana -nacentrirani točkovi (desi se prilikom zamene zadnje gume ili prilikom zamene/dotezanja lanca da su točkovi u "šreh", odnosno, prednji i zadnji točak nisu u liniji) Ako se sve ovo poklopi, budi ubeđen da ćeš i dalje imati vibracije, ali dosta manje. Dobre rukavice ne smanjuju vibracije kormana, ali ublažavaju ih te se iste manje prenose na ruke Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikakve vibracije nemam u volanu ??? Cak ni posle celodnevne voznje, ruke su poslednje na sta mislim, jer od dupeta tesko mogu da dodju na red Stavi ti tegice na rucice, proveri gumu sto kazu kolege i ujedno proveri i lezajeve tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam prešao sa saputnicom za 7 sati 500 km Bosanskog puta, i kao što kolega kaže, dupe je jedino što stvara boli! Vibraci jesu prisutne na kormanu, ali ne toliko da bi stvarale bilo kakvu bol u rukama i ramenima. Zato na motore pa furaj........ ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan bez obzira na marku motora, ruke jako znaju boliti ako je covjek ukocen dok vozi, zato deep relax, popij 7-8 piva i ima da uzivas u drajvu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 24, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Obrati pažnju na položaj tela dok voziš. Možda iz ko zna kakvog razloga sediš tako da su ti ruke potpuno opružene u laktovima. Možda se i nesvesno kriješ ispod vetrobrana zbog trešenja kacige. Možda si previše ukrućen u ramenima. Sve je to možda pa razmisli. Na kratke staze nije strašno ali par sati u sedlu pokaže sve. Trebalo bi da ti dupe utrne ali ne i ramena i ruke. Ne odupiri se o korman i ne vuci ga ka sebi. Sedi opušteno sa malo savijenim laktovima. Pokušaj da nađeš pravi ugao kormana. A pre toga, naravno, poslušaj i odradi sve tehničke detalje koje su ti kolege opisale (gume, tegići, balansiranje...) KLE ima traljavo sedište ali se na njemu sedi vrlo pravilno u smislu položaja tela i ne bi smeo da te toliko zamara, naročito ne ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
proki 7 Napisano Jul 29, 2010 U prolazu, 43 postova Motocikl: HONDA Seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Najlepse hvala svima, nesto ce sigurno pomoci od svega. Inace na motorima sam 20 godina. THANKS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Jul 29, 2010 prisutan, 1141 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikakve vibracije nemam u volanu ??? Cak ni posle celodnevne voznje, ruke su poslednje na sta mislim, jer od dupeta tesko mogu da dodju na red Stavi ti tegice na rucice, proveri gumu sto kazu kolege i ujedno proveri i lezajeve tocka. Na koliko duvas prednju a na koliko zadnju gumu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
proki 7 Napisano Avgust 1, 2010 U prolazu, 43 postova Motocikl: HONDA Seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam proverio prednja mi je izgleda slabo naduvana 1,5 a zadnja 2,2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Avgust 1, 2010 prisutan, 1141 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan pa i meni su picile vibrecije zbog slabo naduvane gume,duvaj tu prednju bar na dva bara. pise na gumi koliko bi trebalo. a sic mi ide u zemun za par dana na presvlačenje kod bobana. pa kad to rijesim....,dupe ce da otpusti. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Avgust 1, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, sjajno, aj kad se vrati sa tapaciranja da opet odem do Korcule, ne postoji bolji nacin da utvrdimo jel sic bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Avgust 1, 2010 prisutan, 1141 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan pa kad ti je kamila umrla! kle zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cale kle 500 0 Napisano Septembar 25, 2011 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vibracije su normalna pojava narocito na duzim relacijama, ono sto ti je pokazatelj da nesto nije u redu je vec na 100 km strujanje u rukama. Preporuka je da odes i zamenis gume na balansiranju tockova insistiraj na svakom gramu tegica i neka provere dva puta dali su dobro balansirali.Reglaza t.j. pravac tockova moze a ne mora da izaziva velike vibracije,stvar koja zna da izaziva vibracije je viljuska. Na KLE u postoje na gornjem delu viljiske dve kapice ispod kojih se nalaze ventili koji su idendicni ventilima na gumama treba svremena na vreme odviti kapice i pritisnuti iglicu kako bi se vazduh ispustio.(cuo sam price da su ljudi duvali pritisak u viljusku sta se desilo sa viljuskom ne znam) Vremenom od udaraca u rupe tokom voznje u viljusci se podize pritisak i ona postaje tvrdja na ovaj nacin ce se popraviti malo stanje za nekoga neosetno a za nekoga osetno. nagib rucica kocnice i kvacila zastite za ruke na to treba obratiti paznju i postaviti ih u istu osu. Definitivno njvece vibracije dolaze od losih guma i nebalansiranih tockova tegici na volanu su takodje dobra stvar samo to treba da postavlja neko ko zna sta radi. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Septembar 26, 2011 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vibracije su normalna pojava narocito na duzim relacijama, ono sto ti je pokazatelj da nesto nije u redu je vec na 100 km strujanje u rukama. Preporuka je da odes i zamenis gume na balansiranju tockova insistiraj na svakom gramu tegica i neka provere dva puta dali su dobro balansirali.Reglaza t.j. pravac tockova moze a ne mora da izaziva velike vibracije,stvar koja zna da izaziva vibracije je viljuska. Na KLE u postoje na gornjem delu viljiske dve kapice ispod kojih se nalaze ventili koji su idendicni ventilima na gumama treba svremena na vreme odviti kapice i pritisnuti iglicu kako bi se vazduh ispustio.(cuo sam price da su ljudi duvali pritisak u viljusku sta se desilo sa viljuskom ne znam) Vremenom od udaraca u rupe tokom voznje u viljusci se podize pritisak i ona postaje tvrdja na ovaj nacin ce se popraviti malo stanje za nekoga neosetno a za nekoga osetno. nagib rucica kocnice i kvacila zastite za ruke na to treba obratiti paznju i postaviti ih u istu osu. Definitivno njvece vibracije dolaze od losih guma i nebalansiranih tockova tegici na volanu su takodje dobra stvar samo to treba da postavlja neko ko zna sta radi. pozdrav ja sam naduvao stapove vile na 1,5 bar-a,time sam dobio da je vila malo tvrdja,ne propada toliko pri kocenju ili saltanju brzina,ali zato se i cari naseg "dobrog" asfalta osete vise...inace ljudi pumpaju i do 2,5 bar-a! a i jos nesto...kod mene ima vibracija,ali zato sto je prednja guma postala grbava,tj neravnomerno se izlizala pa je dobila kao grbe i vec oko 100tke pocinju vibracije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pure 3 Napisano Novembar 2, 2011 U prolazu, 10 postova Lokacija: Prilep , Makedonija Motocikl: kawasaki 500 kle Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da par piva za pocetak resava pitanja svih vibracija! Vazno je i znati da nije pozeljno preterati sa pivom - zbog mogucih cestih pauza - radi praznjena! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
poka 43 Napisano Januar 22, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: KTM ADV 990 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice ovih vibracija, nemam mnogo da dodam. meni je nakon opstanja i drzanja laktova pod uglo 90 odnosu na volan. imam i ja pitanje. na moj motor nakon 70km/h pocne da mi mlati volan, kao da mi tocak seta. nemam dje da uradim reglazu (u PG), pa sam odlucio da kupim i nove gume. ima li ko slicno iskustvo sa kle-om? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...