Jump to content

Moto Zajednica

Popravka rezervoara

Recommended Posts

  • U prolazu, 32 postova
  • Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska...
  • Motocikl: -

E,ovako.Prvo da kazem da imam problem da mi je rezervoar za gorivo dosta supalj,(truo).Ima li ko kakav predlog cime bih mogao da ga okrpim,mislio sam da probam sa tecnim metalom,ali ne znam kako ce da se ponasa kad dodje u kontakt sa benzinom.Hvala unaprijed.

 

 

p.s.Ako ova tema vec postoji premjestite je,jer ja ju nisam nasao.

 

 

                                                                            Jelenko

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 173 postova
  • Lokacija: NS
  • Motocikl: BMW F650ST

Moze autogeno, ali se nevari obicnom tj glvozdjem vec mesingom cini mi se, moj ujak to zove zuta zica, mislim da je mesing, stim da se umace u neki prasak...to sam video i znam da radi...samo da nije bas bas jako truo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 32 postova
  • Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska...
  • Motocikl: -

Kupih poilovan rezervoar,od yamahe 350 kubika,za male pare.Morace malo da se preoravljaju nosaci ali nemam izbora ovaj moj stari rezervoar je svoje otpjevao.Bilo je tu svakakvih pokisaja da se zatvore rupe ali ne vrijedi.

Sad me zanima,hocu da ovaj rezervoar ocistim iznutra,pa pitanje glasi da li moram da skidam ovu "cesmicu" kad budem radio sa elektrolizom,jel smeta?evo i par slika..

 

7U7cv_pa080022.th.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/IN/iJYod_pa080023.jpg/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: TOMOS

Zemljace ....neznam dali si nasao resenje za tvoj problem a i vidim da je tema matora.......al opet da se nadovezem...........ja sam imao letos muku sa jednim rezervoarom ....i listajuci forum nasao sam temu gde je decko mislim iz Svilajnca prikazao postupak rada i slikama i recju naraavno.... kontaktirao sam ga i probao sa njegovim uputstvima koja je postavio na forumu

 

.Imogu ti reci da sam posle 7 dana al bukvalno 24h na dan drzao rezervoar na elektrolizi(2 puta na dan menjao sparing kao elektrodu jer se jako zasiti rdjom pa ne odradjuje svoju namenu) i potom ga ocistio tako da sam u nejga sipao rizlu koju posipaju na puteve zimi i to granulacijiu malo vecu .....muckao vrteo dok mi ruke nisu otpale ........potom isprao dobro ....crevo nabio u rezervoar i pustio slavinu desetak minuta.....e muka je posle da se turbo isusi rezervoar jer korozija napada vec posle nepunih 5 minuta !!

 

Resenje mi je bilo da gurnem u otvor industrijski fen da ga susim iznutra (bio je prosto vreo posle nekih 20minuta susenja) za sam kraj muka sam kupio epoxi boju koja je toliko otporna na naftu nitro i naravno benzin proizzvodi je Zorka Sabac i mesa se da me ubijes nemogu se imena setiti proizvoda al nije problem da saznam .Sipao sam ceo litar te boje i muckao pre toga naravno lepljivom trakom zatvorio sve rupe na rezervoaru ,,,,,slavina.......cep......visak boje posle par minuta okretanja (da se lepo razlije unutra )sam istocio iz rezervoara da ne bi bio debeo sloj boje,Posle desetak minuta vec se boja pocela susiti, A ja sam tek nakon 4 dana ugradio rezervoar jer nisam ni zurio u sklapanju motora....TESTIRAO sam komad lima sa namazanom bojom u posudi sa nitrom i posle i sa benzinom ostavivsi ga 3 dana potopljenog i nije podiglo boju! Motor se i danas vozi a muke sa rdjom i zacepljivanjem karburatora vise nema .Ova epoxi boja je iskljucivo za oblaganje cisterni i tankova za naftu i naftine derivate tako su mi rekli u prodavnici a i ne sumnjam u to jer i pise nesto i na uputstvu na kutiji sitna slova a ja mator pa se obnevidelo ........lakse mi bilo da mi trgovci procitaju :zvizduk:

 

 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 32 postova
  • Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska...
  • Motocikl: -

Hvala zemljace na iscrpnom odgovoru.. :zdravo:

 

Stari rezervoar sam bacio,jer ne vrijedi vise da se oko njega zezam,a ovaj na slici je od yamahe 350 ccm,ali bitno je da je zdrav.

Ima hrdje i u njemu,ali ne puno,Sad cekam da brat nadje farbu pa cu tek onda da ga sredjujem jer ovako i ne vrijedi bez farbe.Ja sam njega ocistio od hrdje ne potpuno i nasuo sam benzin da ne rdja dalje dok ne stigne materijal pa onda cu detaljno da ga sredim.

 

Ja sam porucio ovo,tu dodje i farba i razredjivac,ako je to sve...

ibylfs.jpg

 

Ps;Ne vidjeh da si pomenuo negdje "antirost" on se nanosi pre te farbe da "izjede onu "finu" grdju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: TOMOS

e vidis nisam namerno pomenuo antirost iz vise razloga:

 

prvo,......sama elektroliza resava skidanje korozije tako da fakticki isti posao radis na dva nacina ista ali po dva puta!.

 

drugi problem je: sto ako se posle elektrolize koristi antirost on pravi takozvani fini film (oblogu) na limu pa posle (savet nekih hemicara) postoji velika verovatnoca da sama ta boja koju nanosis od Zorke nece idealnoda se zalepi za zidove rezervoara.

 

Medjutim kako sam pre nanosenja boje u rezervoaru testirao na povecem komadu lima tako sto sam naneo boju i ostavio skoro 4dana da se susi a zatim probao na udarac kako reaguje i na fizicko savijanje lima ...cisto da vidim kako se ponasa boja dali puca odlepljuje li se sa lima i slicno.

 

Ostavilo je fantastican utisak na mene i po pitanju cvrstoce(elasticnosti i po stabilnosti prilikom testiranja na nitro razredjivac i benzin")

 

nadam se da sam naveo sve prednosti a mana i nema ...... :zdravo:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja