Jump to content

Moto Zajednica

Bulevar oslobođenja - Novi Sad

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 139 postova

Tuzna sam i ocjana,preplasena i slike su mi neutesne.Imam klinca od 11 godina i bol u tragediji za detetom je neopisiva i samim tim potreba da nesto i kazem veca. I iz svega ovoga na zalost znamo da ce vest o nastradalom decaku doci i proci...zavrsice kao i svaka druga vest. Vi cete se prepucavati o pesackom,saobracaju,zakonu,legalnosti ovog i onog..ko je sta rekao,izgovorio...pet dana prepricavanja i kraj,ali ovo je ipak nesto sto svakom od vas treba da stoji u svakoj celiji.Na kraju kazna je ovde neminovna bila zakonski bila duhovno...jer vi ste ti koji voze motore,a ne kamione i automobile.

Mnogi ce reci-ja vodim racuna,pazljiv sam,vozim iz ljubavi,pridrzavam se pravila,ali gde su oni momenti kad svakom od vas dodje da malo ipak  date gas i dovedete sebe, samim tim i druge, sobzirom da ste u saobracaju, u rizicne situacije(sad necu staviti kacigu,popicu samo jedno pivo...)?

A opet i to je stvar momenta..neko ce da divilja do beskraja i procice bez posledica, neko ce da bude pazljiv i  desi  se tragican dogadjaj.Ko to zna?

Sustina je da svako od vas bude apsolutno svestan kad seda na motor u sta se upusta,a kad je vec seo da to bude maksimalno bezbedno i da svesno ni jednog momenta ne dovodite sebe ni ucesnike u saobracaju u situacije bez garancije.

Saucesce porodici :'(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 139 postova

sszgo druže bez uvrede ali imas sliku roditelja par postova unazad pa pogledaj i dobro razmisli dali bi im mogao reći  ; jebiga to je život da je malo bolje obraćao pažnju de vozi rolere sada bi bio živ.

Igra rečima, umesto ovog da je sszgo rekao: ''roditelji da malo paze decu na prelazima..'' :'(

Verujem da je to mislio ali rekao drugačije..tastatura je čudo...

• U prolazu, 14 postova

Tastatura je cudo...ali je sszgo neko ko te gluposti sa tockiranjem radi on daily basis...i jos se snima i stavlja na net...zelim mu da iz ovog tuznog primera nauci nesto i prestane sa egzibicijam dok ne bude kasno...

• U prolazu, 41 postova

Magarac na motoru sigurno nije po prvi put tuda prolazio, znao je da je tu pesacki, znao je da ako ga digne na zadnji nista videti nece, znao je da moze nekog da ubije,  i opet je to uradio, e pa ja mu ne zelim ni brz ni spor oporavak.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1200 Yamaha Majesty 250

LJUDI NIJE OVO NESRECA OVO JE UBISTVO ! ! !    SVI MI KOJI VOZIMO MOTORE I AUTOMOBILE SMO NAORUZANI !

DA LI SMO TOGA SVESNI ? ? ?    NECU DA RASPRPLJAVAM I VISE KOMENTARISEM ALI UMESTO DA IDEMO NE NEKI

SKUP JA BIH OTISAO I ODAO POSTU MALOM NASTRADALOM ANDJELU ! ! !

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Jako mi je zhao deteta...

Saucheshce porodici i prijateljima.  :'(

Jedna greshka i jedan zhivot nepovratno izgubljen i bar 2 porodice trajno unesrecene. Strashno, strashno...

Zhao mi je i choveka koji je ovo napravio, i da nije imao savest do sada - dobice je sigurno. Njemu je dovoljno da lezhi i samo 6 meseci (ko je bio zna o chemu pricham) jer taj zatvor nishta nece da promeni. Bolje da chovek shto pre izadje i da proba koliko-toliko da zhivi kako-tako. Njemu je sigurno mnogo teshko sada, u to sam siguran. Ne osudjujte choveka, jeste ispao divljak i napravio je veliku glupost tj. katastrofalnu ali ipak nije namerno ubio dete.

Sigurno nije bio ni svestan da ovako neshto mozhe da se desi. Ja mu zhelim da bude shto krace u zatvoru i da dozhivotno pamti shta je uradio i da proba da zhivi posle svega.

P.S. Ne replicirajte na ovaj post ako vam nije teshko, nemam nameru nikome da objashnjavam po nekoliko puta. Ko je shvatio, shvatio je.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1200 Yamaha Majesty 250

PISUCI ONO STO SAM NAPISAO , SAMO SAM HTEO DA SKRENEM PAZNJU STA MOZEMO DA URADIMO NE RAZMILJAJUCI !

DESILA SE STRASNA NESRECA ! ALI ZA BUDUCNOST SVIH NAS , NASE DECE HTEO SAM DA KAZEM DA IMAMO ORUZJE

U RUKAMA . KAKO CE I TAJ MOMAK ZIVETI SA TIM STO JE URADIO ? (ako prezivi)  JA NE BIH MOGAO DA ZIVIM SA TIM !

MOJ SURAK JE PREZIVEO NESTO SLICNO , IZLETEO MU COVEK NA AUTOPUTU ! MISLIS DA GA NE SANJA ? STRASNO

JE SVE TO !!!

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: Suzuki RF600R

S tim se ne moze ziveti. Mozda i uspe da prezivi sa tom mislju ako ima jaku psihu i ako ima svu drugu emotivnu podrsku (roditelje, bracu, sestre, devojku)...

• Svrati ponekad, 220 postova

svako nosi svoj krst!ako vec krenes da divljas po gradu (nebitno da li autom ili motorm) moras da budes spreman na svakakve posledice.a ne posle ''jaoj sta sam uradio!!!!'' posle je kasno

• Drug član, 965 postova
  • Motocikl: Lep

Mislite da se svako kaje? Nekima je samo bitno da izbegnu zatvor i uopste ih ne interesuje sta su uradili, oni koji bi se kajali, uglavnom i ne urade tako nesto.

• Drug član, 1392 postova

Tastatura je cudo...ali je sszgo neko ko te gluposti sa tockiranjem radi on daily basis...i jos se snima i stavlja na net...zelim mu da iz ovog tuznog primera nauci nesto i prestane sa egzibicijam dok ne bude kasno...

druze a jel si su tebe banovali pa si kreirao novi profil ili si napravio lazni samo da bi napusavao sszgo-a jer to neces sa svog profila da radis?

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=11561;sa=showPosts

jer NIJEDAN NOVI clan se ne registruje na forum i pravo napusavanje

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

druze a jel si su tebe banovali pa si kreirao novi profil ili si napravio lazni samo da bi napusavao sszgo-a jer to neces sa svog profila da radis?

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=11561;sa=showPosts

jer NIJEDAN NOVI clan se ne registruje na forum i pravo napusavanje

Stvarno ovaj lik proveo pola sta na BJB i odma poceo da pljuje, ne mogu da verujem kakvo ponasanje....ostao sam bez texta:(((((((

• Drug član, 1137 postova

xex, neki gay ocigledno

kalamurgut

njegovo pravo ime je anagram

GUTA KALMUR

provaljen si, bato, provaljen

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Kao sto sam rekao nije ovo jedini slucaj da nesavesni motoristi ubijaju pesake.Zalosno ali istinito.

U noći između subote i nedelje 2.8.2009,Ljubiša Stojilović, naleteo motorom na pešaka koji se uputio na drugu stranu ulice prema svom automobilu, svom silinom ga udario i odbacio desetak metara napred.

Zbog teških povreda, obojica su preminula na licu mesta, tako da je ekipa Hitne pomoći, koja je ubrzo pristigla na lice mesta, mogla samo da konstatuje njihovu smrt.

U ovoj nesreći teške telesne povrede zadobio je S. N. (17), takođe iz Porodina, koji je bio suvozač na motociklu. Očevici nesreće tvrde da je maloletni S. N. imao veliku sreću, jer je u ovom teškom udesu prošao samo sa prelomom ruke.

Da je vozio normalno ovo se nebi desilo 100%

• Free Rider, 126 postova
  • Motocikl: Kawasaki En 500

MOLBA SVIM MOTOCIKLISTIMA DOBRE VOLJE

da prisustvuju vožnji kojom ćemo, povodom nemilog događaja koji se dogodio pre tri dana u Novom Sadu - pogibijom dvanaestogodišnjeg dečaka, izraziti saučešće. Istovremeno, ovim putem želimo da osudimo divljanje nesavesnih motociklista!

Okupljanje će biti u nedelju 25. 07. 2010. u 12h na ranču kod... Sergeja( MK BROTHERS). Kolona motociklista će se zatim spustiti u grad i u samom centru obaviti paljenje sveća .

• Svrati ponekad, 366 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

MOLBA SVIM MOTOCIKLISTIMA DOBRE VOLJE

da prisustvuju vožnji kojom ćemo, povodom nemilog događaja koji se dogodio pre tri dana u Novom Sadu - pogibijom dvanaestogodišnjeg dečaka, izraziti saučešće. Istovremeno, ovim putem želimo da osudimo divljanje nesavesnih motociklista!

Okupljanje će biti u nedelju 25. 07. 2010. u 12h na ranču kod... Sergeja( MK BROTHERS). Kolona motociklista će se zatim spustiti u grad i u samom centru obaviti paljenje sveća .

+1

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie Cruiser

Molba za sve, iako znam da je prakticno nemoguce, ali ohladite malo glavu i procitajte ono sto je sszgo stvarno pisao. Ne vidim da brani majmuna koji je napravio sta je napravio i bacio ljagu na ostatak Moto zajednice u zemlji, ali da li bi on to mogao da uradi da nije povrsnog shvatanja stvari i plitke paznje, kao ni zaslepljenosti emocijama. Poginulo je dete i to je strasno, razumem emocije koje prorade u slucajevima poput ovog, pobogu ljudi smo, nismo od kamena. Razume da ce svi ovde da krenu u beskompromisni napad i pljuvanje vinovnika, ali, sta je doprinelo nesreci osim sto je doticni tockaros apsolutni debil? Doprinelo je i to da roditelji stvarno svoju decu ne paze onoliko koliko okolina u kojoj se nalaze zahteva, ne vode racuna sta i gde, razumem da je tu pesacki, razumem da zakon kaze jedno, razumem da pesak ima prvenstvo sve i da padobranom skoci na isti, kao sto vec neko rece, ali ne razumem da roditelj, ili odrastao pesak se ulazuci svoj ili tudji zivot na kocku kladi na taj isti zakon i zdrav razum u zemlji u kojoj niti prvi vlada niti drugog ima. Zakon je na papiru, a realnost oko nas, papir vas nece sacuvati budale koja ga ne zna, ne postuje ili iz sebi poznatih razloga misli da je iznad istog, a takvih ima na svakom cosku. Podvlacim ne branim vozaca Suzukija koji je svojim ponasanjem oduzeo zivot jednog deteta, ali razmisljam sta je sve moglo da se uradi na svim stranama da do toga ne dodje. Mogao je da postoji zakon, ili da se primenjuje onaj koji postoji, ali aparat za sprovodjenje zakona ne funkcionise onako kako bi trebalo, mogao je roditelj da bude pazljiviji na mestu koje jeste poznato kao kriticno, mogao je majmun ni da ne sedne na motor da postoje skole voznje i predavanja i sta vec bi moglo da jos kod dobijanja dozvole selektuje zito od kukolja, moglo je mnogo toga, i mislim da je izmedju ostalog sszgo hteo to da kaze, ali na zalost nije tako shvacen i doslo je do teskih reci upucenih nasem DRUGU sa foruma, doslo je do predvajanja, sada kada nam to upravo ne treba, i jos jedna stvar, njegov opis motora moze da bude i parodija na nacin razmisljanja on vozaca R-ova koji nisu u istom kosu kao nas drug. Mozete da ga krivite za nacin iznosenja misljenja, ili za to da je mogao u ovako emotivnom trenutku da pise nesto hladnije glave, ali mozete li da prihvatite da ste njegove reci previse plitko i previse emotivno shvatili? Vrlo cesto shvativsi ih izvan konteksta. Nisam ja tu da sudim, samo iznosim misljenje nekoga ko je namerno pustio da se malo stvar ohladi, makar u mojo jglavi pa tek onda otvorio temu da cita. Da ne gnjavim vise, dete da vratimo ne mozemo, ali zajedno kroz konstruktivnu pricu lisenu pljvanja mozemo da dodjemo do mnogo pozitivnih i potencijalno plodonosnih ideja za vadjenje iz situacije u kojoj se nalazimo, da sami otvorimo 4oci, kao i da pomognemo drugima da to urade za sebe, i mozda najbitnije, da se pokrenemo na razumevanje, mislim da nam njega najvise fali.

• U prolazu, 41 postova

Molba za sve, iako znam da je prakticno nemoguce, ali ohladite malo glavu i procitajte ono sto je sszgo stvarno pisao. Ne vidim da brani majmuna koji je napravio sta je napravio i bacio ljagu na ostatak Moto zajednice u zemlji, ali da li bi on to mogao da uradi da nije povrsnog shvatanja stvari i plitke paznje, kao ni zaslepljenosti emocijama. Poginulo je dete i to je strasno, razumem emocije koje prorade u slucajevima poput ovog, pobogu ljudi smo, nismo od kamena. Razume da ce svi ovde da krenu u beskompromisni napad i pljuvanje vinovnika, ali, sta je doprinelo nesreci osim sto je doticni tockaros apsolutni debil? Doprinelo je i to da roditelji stvarno svoju decu ne paze onoliko koliko okolina u kojoj se nalaze zahteva, ne vode racuna sta i gde, razumem da je tu pesacki, razumem da zakon kaze jedno, razumem da pesak ima prvenstvo sve i da padobranom skoci na isti, kao sto vec neko rece, ali ne razumem da roditelj, ili odrastao pesak se ulazuci svoj ili tudji zivot na kocku kladi na taj isti zakon i zdrav razum u zemlji u kojoj niti prvi vlada niti drugog ima. Zakon je na papiru, a realnost oko nas, papir vas nece sacuvati budale koja ga ne zna, ne postuje ili iz sebi poznatih razloga misli da je iznad istog, a takvih ima na svakom cosku. Podvlacim ne branim vozaca Suzukija koji je svojim ponasanjem oduzeo zivot jednog deteta, ali razmisljam sta je sve moglo da se uradi na svim stranama da do toga ne dodje. Mogao je da postoji zakon, ili da se primenjuje onaj koji postoji, ali aparat za sprovodjenje zakona ne funkcionise onako kako bi trebalo, mogao je roditelj da bude pazljiviji na mestu koje jeste poznato kao kriticno, mogao je majmun ni da ne sedne na motor da postoje skole voznje i predavanja i sta vec bi moglo da jos kod dobijanja dozvole selektuje zito od kukolja, moglo je mnogo toga, i mislim da je izmedju ostalog sszgo hteo to da kaze, ali na zalost nije tako shvacen i doslo je do teskih reci upucenih nasem DRUGU sa foruma, doslo je do predvajanja, sada kada nam to upravo ne treba, i jos jedna stvar, njegov opis motora moze da bude i parodija na nacin razmisljanja on vozaca R-ova koji nisu u istom kosu kao nas drug. Mozete da ga krivite za nacin iznosenja misljenja, ili za to da je mogao u ovako emotivnom trenutku da pise nesto hladnije glave, ali mozete li da prihvatite da ste njegove reci previse plitko i previse emotivno shvatili? Vrlo cesto shvativsi ih izvan konteksta. Nisam ja tu da sudim, samo iznosim misljenje nekoga ko je namerno pustio da se malo stvar ohladi, makar u mojo jglavi pa tek onda otvorio temu da cita. Da ne gnjavim vise, dete da vratimo ne mozemo, ali zajedno kroz konstruktivnu pricu lisenu pljvanja mozemo da dodjemo do mnogo pozitivnih i potencijalno plodonosnih ideja za vadjenje iz situacije u kojoj se nalazimo, da sami otvorimo 4oci, kao i da pomognemo drugima da to urade za sebe, i mozda najbitnije, da se pokrenemo na razumevanje, mislim da nam njega najvise fali.

Prvo, sve su tacke kriticne u Srbiji. Do koje godine deteta roditelji treba da ga prevode preko ulice???  12 godina je sasvim dovoljno da predje sam ulicu na pesacki prelaz kada nema vozila ili su daleko. ALI.... dete ne moze proceniti brzinu projektila koji vidi u daljini i nije svesno da projektil stize za 3 sekunde a tako je daleko. Tako nesto ne mogu proceniti ni stariji ljudi, ni zene. Ovo se nesrecnim slucajem desilo detetu, ali u istoj situaciji i trenutku stradao bi neko drugi koji je u tom momentu prelazio ulicu. Tako da price o deci ne piju vodu.

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

... a prilikom zadnjacenja, pri bilo kojoj brzini, pregled situacije na drumu je odlican! Ne zelim da napadam sszgo-a, niti bilo kga ko prica o nepazljivoj deci, ali realno - nevino detence nije stradalo vec je ubijeno. Zamisli coveka u kolima, vozi 150 a vezane mu oci! Da li biste i tada pricali o pesaku koji je izleteo na ulicu? I mislim da je krajnje vreme da svi koji na ovome mestu raspravljaju o ''bahatim pesacima'' procitaju zbog cega i koga je ova tema pokrenuta. Imate pre neki dan otvorenu temu o bahatim pesacima, pronadjite je i prebacite se tamo. Nema potrebe da ''branite'' sszgo-a, pa on sam je odlucio da se ovde na taj nacin vise ne oglasava i preselio se po tom pitanju na drugu, gorepomenutu temu. Posteno o dnjega, a hajd i vi tako nesto uradite.

Treba da ga vode onoliko koliko im treba da budu sigurni da je shvatilo da ove nase ulice treba da prelazi kao da prilazi minskom polju, ne volim sto je tako ali je tako. Ne odnosi se to samo na decu, i jos zalosnije ne odnosi se samo na bahate, mnogo je cinilaca u toj opasnoj igri. Ali paznja je ne samo pozelnja, nego obavezna. I jedna od duznosti roditelja i jeste da tome nauce decu, ali kako ocekivati tako nesto kada smo svesni da oko nas ima jako malo pozitivnih primera koje odrasli svesno ili ne upucuju onima koji uce od nas. Koliko samo puta sam video majku malog deteta kako ga vodina crveno svetlo ili van pesackog, jer u ovom ludackom tempu zuri negde, a mozak sabira probleme, kao i onaj vozac traktora sto je isekao hitnu jer zuri da Na'rani stoku.

... a prilikom zadnjacenja, pri bilo kojoj brzini, pregled situacije na drumu je odlican! Ne zelim da napadam sszgo-a, niti bilo kga ko prica o nepazljivoj deci, ali realno - nevino detence nije stradalo vec je ubijeno. Zamisli coveka u kolima, vozi 150 a vezane mu oci! Da li biste i tada pricali o pesaku koji je izleteo na ulicu? I mislim da je krajnje vreme da svi koji na ovome mestu raspravljaju o ''bahatim pesacima'' procitaju zbog cega i koga je ova tema pokrenuta. Imate pre neki dan otvorenu temu o bahatim pesacima, pronadjite je i prebacite se tamo. Nema potrebe da ''branite'' sszgo-a, pa on sam je odlucio da se ovde na taj nacin vise ne oglasava i preselio se po tom pitanju na drugu, gorepomenutu temu. Posteno o dnjega, a hajd i vi tako nesto uradite.

Ne kazem da je bilo ko drugi kriv osim vozaca motora, a da to ne bude u domenu krivice sredine, drustva, tempa zivota, bilo cega drugog, kazem samo da je nesreca, ili adekvatnije receno, UBISTVO, moglo da bude spreceno. Pa vec je neko rekao da je momak iz Rumunije poginuo na tom mestu, i koliko je to bio primer, ni malo, manje i od ovog slucaja koji mnogima nije otvorio oci, pa rece vec covek da su se nekoliko sati kasnije podjednako bahatili na tom istom mestu, gde je policija, gde je zakon, gde je neki osnovni red? 

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja