Jump to content

Moto Zajednica

Continental Trail Atack

Recommended Posts

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Zanimaju me misljenja ljudi koji su je vozili.

Ja sam se odlucio za ovu gumu iz drugog pokusaja. Bez obzira na testove, na kojima je odlicno kotirana, prvi put sam odustao od ove gume zbog iskustva prijatelja koji je ozbiljan i dugogodisnji biker. Medjutim, ove godine, u Dolomitima, video sam da jako puno Nemackih bikera nosi uglavnom dve gume, Metzeler Tourance EXP i Continental Trail Atack, naravno na maxi endurima.

Metzeler Tourance EXP sam vec nosio, nemam apsolutno ni jednu primedbu. Po meni savrsena guma. Iz ciste znatizelje, probao sam Continental. Do sada sam presao oko 2500km.

Pre nego sto sam ih kupio, na stranim forumima sam citao za jedan problem sa prednjom gumom. Na brzinama ispod 60km/h javlja se "vobling" tj drmusanje. Kad brzina predje 60km/h guma postaje mirna. Uprkos ovom saznanju, pomislio sam da svi oni Nemci nisu ludi, ali ovaj problem se javio i kod mene. Probao sam da ponovo balansiram gumu i podesim pritisak po fabrickoj preporuci, ali stvar je ostala ista. Ukoliko je voznja planinskim putem gde se vozi uglavnom ovim brzinama, osecaj poigravanja upravljaca je konstantan, malo manje pri ubrzavanju, a malo vise pri usporavanju. Ovo je sve jos neprijatnije ako je asfalt mokar ili ako sam u nagibu. Inace, prednja guma je Made in Korea, a zadnja Made in Germany.

Da li je jos neko imao slicno iskustvo?

Sto se tice ostalog iskustva sa ovom gumom...

Pri ostrijoj voznji, 80+km/h vrlo precizna guma, direktna, savrseno drzi zadatu putanju, dozvoljava odlicne uglove obaranja...Cak i bez preterano agresivne voznje, struganje fuzasterima nije strano. Po kisi na na nivou proseka, zadnja guma zna malo da klizne pri jacem ubrzanju.

Sve u svemu, ukoliko bi prednja guma bila na nivou zadnje, bio bi to sasvim dobar komplet.

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/motorcycle/general/links/news/cta_testwinner_en.pdf

Na ovom testu, Metzeler Tourance EXP, gubi trku sa Continentalom samo zbog trajanja gume. Meni su trajale zadnja 15000km, a prednju sam skinuo sa zadnjom, a nije bila jos za zamenu. Voznja uglavnom, natovaren bike u paru.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja