Jump to content

Moto Zajednica

Novi Sad - Helsinki - Novi Sad/ Avgust 2010

Recommended Posts

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: dl 1000

Ja i zena ulazimo u zavrsne pripreme za put koji nas vodi preko Madjarske,Slovačke,Poljske i td. do Helsinkija, a povratak bi trebao da uključi Petrovgrad i silazak kroz Belorusiju,Ukrajinu i Rumuniju.Polazak je planiran za 06. avgust. Mozda neko od Vas zna mesta koja su nam usput a nebi trebalo propustiti, ili puteve koje bi trebalo obići iz nekog razloga.Svaka sugestija ili savet je dobrodošao kada se uzme u obzir da nam je ovo prva ozbiljnija tura motorom (par hiljada km-a za 15 dana). Ukoliko neko kreće u tom pravcu možda i zajednički deo puta ili makar susret, u svakom slučaju obećavam putopis sa slikama (to sam izdejstvovao kod zene ) mogu da obećam pa da makar malo vratimo za sve fantastične informacije koje nalazim na sajtu i raznim putopisima objavljenim.

:) :)Pozdrav svima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Life Ain't A Fairytale, 239 postova
  • Motocikl: Cudni

Kad vec ides na tu stranu predlazem ti da krenes malo uzbrdo ka Nordkapp-u uz rusku granicu. Ja sam sa devojkom prosao tuda pre tri nedelje. Od Helsinkija ti je Nacionalni park Koli udaljen oko 500 km, baci oko http://en.wikipedia.org/wiki/Koli_National_Park, Taj deo ti je najlepsi deo Finske izuzimajuci Lapland. Ako se budes odlucio da se tuda provozas izbegavaj velike puteve jer je priroda prelepa, jedino sto smara su milijrade komaraca :). Ako te zanima ruta kuda smo mi prosli baci PM, nisam sredio ni slike ni logove jer smo jos mesec i koji dan na  putesestviju ;).

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: bio FJR

Ja sam bio u Helsinkiju krajem maja, samo sam ja stigao iz Svedske i otisao na sever :) Ako te interesuju predlozi za Helsinki, tu sam (mada sam sve isao po wikitravel-u) :)

Put br 7 (Helsinki/St Petersburg) je strasno dosadan, ako ne budete u zurbi izaberi neke lokalne puteve i na plasi se loseg kvaliteta - ja sam vozio 100kmh po zemljanom putu sportskim motorom, nema ni najmanje rupe ili izbocine, a krivine retke  8)

Baci pogled na youtube-u "ivkefjr" pa pitaj ako ti nesto bude interesantno.

Srecno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja