ts-chopper 113 Napisano Januar 16, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan nema tu sta da se resava.. samo stavis kvalitetniju viljusku i zupcanik, mozda od TS-a 250/1 meni nikad nije to stradalo, ali nepaznjom u sklapanju(ne mojom nego "majstora") ispadao mi je iz 4 brzine i lepo ostetio vilusku 010 to je bilo pre 3 godine. Sredio sam to i evo navozah se bez ikakvog kvara sa menjacem.. Samo lagano sa menjacem i moze to da raje dugooo... Tacno... sa svojim ts-om nisam imao problema, a nisam ga bas stedeo... recimo da mi se desi 1-2 puta u toku sezone da ispadne iz trece i to kada ga ne ubacim lepo... mislim da je malo kvalitetnije nego kod etz-a, a mozda je sve stvar predhodnih vlasnika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 16, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan da dosta zavisi i od predhodnog vlasnika, meni se desava da nemam trecu(nema brzina posle druge, verovatno zaglavi selektor) pustim kvacilo i ponovo, sve ok.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 16, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan jel neko zaista uspeo da resi 3. kod etz... mozda je malo glupo pitanje ali red da pitam Tek nekih zilion puta ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Januar 16, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan da dosta zavisi i od predhodnog vlasnika, meni se desava da nemam trecu(nema brzina posle druge, verovatno zaglavi selektor) pustim kvacilo i ponovo, sve ok.. Ne "repetira" ti ona opruga koja vraca viljusku koja okrece selektor (tj. negde se zbuni) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 17, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan aha, hvala na odgovoru.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 23, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan pitanje u vezi 3. brzine kod ts150 zasto žviždi u menjacu kad ubrzavam trecom (nov menjac).....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 23, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pitanje u vezi 3. brzine kod ts150 zasto žviždi u menjacu kad ubrzavam trecom (nov menjac).....? Kvacilo ide kroz ulje.. ili se lanac kvacila istegao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 23, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan pitanje u vezi 3. brzine kod ts150 zasto žviždi u menjacu kad ubrzavam trecom (nov menjac).....? Kvacilo ide kroz ulje.. ili se lanac kvacila istegao hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan pitanje u vezi 3. brzine kod ts150 zasto žviždi u menjacu kad ubrzavam trecom (nov menjac).....? Kvacilo ide kroz ulje.. ili se lanac kvacila istegao hvala... Moze da bude, a mozda i ne ! Taj koji ti je sklapao taj novi menjac, da li ga je stelovao pre sklapanja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 27, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan neznam dal je stelovao, nisam bio kada je radio.... neznam stvarno.... verovatno jeste posto lik radi sa MZ masinama a i poznajemo se..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 27, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Onda ga nije dobro ustelovao ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan da dosta zavisi i od predhodnog vlasnika, meni se desava da nemam trecu(nema brzina posle druge, verovatno zaglavi selektor) pustim kvacilo i ponovo, sve ok.. Ne "repetira" ti ona opruga koja vraca viljusku koja okrece selektor (tj. negde se zbuni) imam isti problem,ponekad se to desi,kako da se to resi? kad mi se to desi ja pustm kvacilo i krenem da nogom prebacujem bez kvacila pa onda kvacilo i prebaci lepo...bas nervira to jer vozim malo zesce pa na visokim obrtajima ne prebaci pa kad "omasi"trecu brzinu opet jeci u drugoj...e da,etz 251 model Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 2, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nemam pojma, meni je to bilo nekad, vozio sam tako i nije mi smetalo(nije bila cesta pojava). I ljudi kako se svima to desava sa trecom brzinom, meni se to nikad nije desilo, doduse, ne pokusavam da propnem na zadnji tocak a palim gumu ponekad(vrlo retko). i ideee MZ.. (normalna voznja od 4-5.000rpm, preticanje do 6.000) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 2, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imam isti problem,ponekad se to desi,kako da se to resi? kad mi se to desi ja pustm kvacilo i krenem da nogom prebacujem bez kvacila pa onda kvacilo i prebaci lepo... samo pustim kvacilo pa ponovo stisnem, i presaltam u trecu brzinu.. (naravno sacekas da se obrtaji smire) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karlo98 0 Napisano Februar 3, 2024 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 7. 2010. at 22:15, Markoooo je napisao: Treca brzina je problem kod svih 250 mz-a, naravno to nece da crkne ako se motor normalno vozi, ako se sipa dobro ulje i proverava nivo. Probacu sada da nadjem slike pa da vam objasnim nekako a ako ne uspem cekajte dok ne uradim jos jedan mz pa da slikam. A ako neko ima frku sa tim i hitno mu je da uradi moramo da se cujemo da objasnim preko tel, prvo me kontaktirajte na pp. Ja imam problem mz 251 treca brzina mi je ko da je nema,pre generalne je radilo,a sastavio sam sve po pravilu svaki korak polako one viljuskice redom,kad sam ga upalio posle generalne provozao dva puta mi lepo presalto u 3cu iod tad vise nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...