svetac 527 Napisano Avgust 3, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan veliko hvala!! pored tolike lepote nadjoste vremena da se bakcete sa nama koji uz monitor putujemo sa vama i zelimo vam sve najlepse na putu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 3, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 3, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Vlora... velik grad, doduse, deo u blizini plaza je lep sa pregrst novih hotela i visespratnica sa sobama i apartmanima za izdavanje, ali kada se samo malo udaljimo od plaze postaje uzurban, nervozan grad sa veoma gustim saobracajem u kom su saobracajni propisi na odprilike a i to se ne postuje bas najbolje... Nervozno se seku ulice, izlece... Ispred nas dvojica na motorima sa Slovackim tablicama, naizgled unezvereno, uplaseno i oprezno pokusavaju da se izvuku iz grada prateci reku automobila. Meni je prekipelo, pogotovo kada nas je zamalo pokupio lokalni kaskader u poluraspadnutoj asconi, pa sam ih obisao. Zamnom i Joseph a onda su nam se i Slovaci zalepili za rep i dugo nas nisu pustali iz vida. Verovatno im je bilo lakse tako a sigurno su i pretpostavljali da i mi idemo van grada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 3, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan I napokon smo izasli... da je jos potrajalo, zivci ne bi izdrzali tek tako. Ali mukama nije bio kraj... Put veoma los i svakim kilometrom sve losiji. Znam da vozim motor sa kojim to ne bi trebao biti problem, ali nas dvoje na motoru, natovareni, saobracaj uzasno gust u oba smera... reka automobila i kamiona zmijuga po krivinama i skoro ih je nemoguce obici... uzasss! I tako do Fiera... Od Fiera napokon novi autoput prema Tirani. Ovim putem cemo ici neko vreme a onda treba da skrenemo prema Elbasanu. GPS i papirna mapa se slazu u tome pa vozimo bez nervoze. A onda nesto sto ne da nisam video nikad nego nisam jos ni cuo. Na autoputu ulazi i izlazi nisu reseni petljama nego kruznim tokovima. Upozoravajuci znakovi za smanjenje brzine, nagla krivina ulevo i kruzni tok, pa izlaz i idemo dalje... Cudno ali njima izgleda radi posao. I tako nekoliko puta... Putokazi pokazuju jedino gde je Durres i Tirana a ostalo nista. Posto je GPS insistirao da skrenemo, tako smo i uradili. Sve losijim i losijim putem smo vozili nekih 25 kilometara kada nam je vec prekipelo pa smo stali da se osvezimo i sipamo goriva. A malo kasnije smo pitali i za pravac i ispostavilo se da moramo tih 25-30km nazad. Sta cemo... okreci i vozi do iskljucenja, pa dalje autoputem. Pored svega, jos su i veliki crni oblaci poceli da se navlace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo prema Tirani, prolazimo neku petlju sa mnogo guzve... vode na putu svuda... prodavci pecenog kukuruza i kojekakvih djakonija pored puta skupljaju svoje stvari razbacane svuda okolo... Izgleda da ih je nesto gadno dohvatilo... mokri su do gole koze. Prolazimo komplikovanu petlju bez putokaza nekoliko puta pitajuci za pravac ka Elbasanu i uspevamo da skrenemo gde treba. Put opet los, pun rupa punih vode i naravno krece kisa! Kada smo kretali na put odlucili smo da ne nosimo kisna odela. Da li smo toliko pogresili u proceni? Ipak kisa nas je pratila samo 15-ak minuta a onda je put polako skrenuo i kisni oblaci su ostali iza nas. Vazduh je postao topliji i mi smo se brzo prosusili. Na srecu oprema je dizajnirana tako da je potrebno daleko vise vode da bi se probila. Jedino moje duboke patike za letnju voznju su totalno propustile. Napokon prolazimo Elbasan i odatle fantastican krivudav put sve do Makedonske granice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Penjemo se serpentinama visoko i odjednomispred nas puca pogled na jezero... jos nekoliko krivina i eto nas na granicnom prelazu. Brzo prolazimo formalnosti i nastavljamo dalje. Sunce je u zalasku i bije nam u oci i zbog toga nismo uspeli da vidimo ove predele najbolje. Osim toga uzasno jaki naleti vetra su nas cimali i dobro razbacali po putu. Ipak stizemo do Struge i ubrzo smo u Ohridu. Malo nam je bilo cudno sto je uzasno velika saobracajna guzva, ali ipak smo brzo stigli i parkirali se na uglu, blizu Neima. Ispred njega vidimo parkirane motore. E sad... kada smo u odlasku bili kod Neima, najavili smo da stizemo oko prvog i saznali smo da je ovog vikenda festival piva, ali po planu smo mi trebali u povratku stici dva dana kasnije. Potpuno smo smetnuli sa uma festival. Misabmw mi je javio da je on 31-og u Ohridu kod Neima pa smo odmah predpostavili da su njihovi motori parkirani. Takodje Sasha je javio da ce i oni 31-og stici u Ohrid. Bice lepo drustvo, pomislili smo. Prolazimo pored parkiranih motora, ali ja ne obracam previse paznje dok Sandra nije uzviknula. Kada sam se okrenuo video sam poznat motor sa relija... JAGR iz Ljubljane!!! Medjutim nikog od njih trenutno nije bilo u restoranu. Konobari su nam pozvali Neima a on se malo naljutio sto se nismo najavili, posto je on pre desetak minuta cak i svoju sobu izdao i nema mesta ni ni ni! Tu je naisao Misabmw sa kojim smo popili kafu i odlucili da odemo negde da pronadjemo neki smestaj pa da se kasnije svi vidimo na picu i druzenju. Ali ni posle vise od sat vremena potrage nismo naisli ninajednu slobodnu sobu. Sve je puno i prepuno. Parkirani pored puta, razgovaramo o tome sta da radimo, kada odjednom nailaze sa uzvicima poznata lica... Sasha i Vesna. Oni su u porodicnoj varijanti stigli i smestili se u kamp u Strugi. Dogovaramo se da se okusamo na jos par lokacija, pa ako ne nadjemo nista da idemo i mi tamo. Ulazimo u centar, raspitujemo se za hotele, ali zvoni mobilni. Misa i Jagr zovu da se vratimo posto su nasli resenje. Parkiramo se i ulazimo u restoran. Neim je samo sa osmehom rekao da je sve reseno i da idemo sa njima. Jagr i Barbara su Sandru i mene uveli u njihovu sobu, razmakli krevete i primili nas za cimere. Malo cemo se stisnuti ali nista nam nece faliti. Bilo nam je neprijatno da se tako smestamo, ali insistiranje nije prestalo pa smo pristali. Misa je dogovorio da Joseph ide u njihovu sobu ali je Neimova majka odnekud izvukla jedan pomocni lezaj i Joseph je ubrzo dobio najbolji smestaj... hotel sa milion zvezdica pod otvorenim nebom na terasi. Prijatelji... hvala vam sto ste nam pomogli i ovako izasli u susret. Neim nije hteo da cuje o bilo kakvom placanju. Nikakvo insistiranje nije moglo da prodre kroz njegovu odluku. Samo je govorio:"prijtelji smo i tu smo da se ispomazemo". Skinuli smo se i raspakovali pa je sledilo druzenje. Misa sa suprugom i klincima, Jagr i Barbara, Ali (takodje iz SLO) sa lepsom polovinom, Sasha i Vesna sa sinovima, Neim, joseph i nas dvoje. kasnije su nam se pridruzili jos jedan bajker sa devojkom iz Skopja. Druzenje se oduzilo do kasno... 2... 2:30... ali onda je vec bilo vreme da se uvucemo u krevete i uhvatimo malo sna. Joseph se upisao u neimovu knjigu. Mi smo usput procitali ko je od poznanika prosao ovuda dok smo mi bili na putu... *********************** Napomena za BMW (Bojana)... jos kad smo kretali na put videli smo da si se upisao 2 dana pre nas sa Tanjom!!! Prosao si kroz SRB a nisi se javio!!! Za ovo pod hitno da se vidimo i za kaznu da platis par pica *********************** Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Tek je proslo sest sati izjutra, ali ja sam vec bio budan. Pokusao sam polako i tiho da ustanem ali u ovoj sobi kreveti skripe uzasno. Neim sigurno ovu sobu izdaje uglavnom mladim parovima . Dok je jos ceo grad spavao napravio sam par slika. Ubrzo se i Neim pojavio i dok su ostali jos spavali popili smo kafu i jos malo popricali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ipak, ubrzo su pocela jos neka usnula lica da se pojavljuju i restoran se polako punio. Naredna dva sata je drustvo opet provelo zajedno u razgovoru, kafici, dorucku. Oko 10 sati ipak vreme je bilo da se krene. Ceka nas 696km, a Josepha jos dodatnih 20km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Do sledeceg vodjenja i druzenja prijatelji dragi. Jagr, Barbara srecno sa prodajom i kupovinom novog motorceta, Ali nadam se da si sredio grlo i glas, Neime sve najbolje i hvala za sve, Sasa i Vesna nadam se nekoj novoj zajednickoj voznji i sve najbolje svima, Miso tebi i porodici lep provod. Vidjacemo se mi jos, ne moramo mi planirati... mi se srecemo neplanirano. veliki pozdrav svima!!! Izlazimo iz Ohrida i vozimo prema Gostivaru pa obilaznicom oko Skopja do Kumanova. Stajemo na pumpi da se malo odmorimo. kupujemo osvezenje i sedamo na travu u hladovinu. posle par minuta dva KTM-a ulazi na pumpu. Znatizeljno gledaju nase motore ali nas ne vide. mahnuli smo im pa su se parkirali i pridruzili. Dva momka iz Latvije, Zigmars i Janis. Oni su za nedelju dana od kuce preko poljske, ukrajne, Rumunije i Bugarske otisli do Meteora u Grckoj a sada se vracaju. Posecuju najraznoraznije stvari koje im padnu na pamet i za kojke cuju od prolaznika. Tako posecuju u Makedoniji jedan oz NASA-inih opservatorija, pa idu na Kosovo da vide jedan manastir, onda ce u BiH dca vide piramide, pa Drvengrad, mozda potraze kod ERA utociste za noc,... Proveli smo skoro sat vremena razgovarajuci sa njima, razmenjujuci neke dogodovstine i informacije. Dali smo ima malo uputstava za narednu deonicu putovanja, a od njih dobili kontakte i poziv da dodjemo kod njih u Latviju u goste. Vreme je neumitno prolazili i svi smo morali da krenemo dalje, koliko god ugodno caskanje bilo. Mi smo ubrzo prosli granicu i malo bezali od crnih oblaka. Napravili smo pauzu u Predejanama a zatim 400km dooooosaaaaadnooooog autoputa do NS. Sa cestim stajanjima, u NS na OMV smo stigli oko 10 sati uvece. dupla kafa, hladna voda,... rastajemo se Josephom. Putovanje se zavrsilo. Srecni smo zato sto smo se odlicno proveli i tuzni zato sto je kraj. Ipak bice jos putovanja... ideja imamo pregrst. Samo malo da se ustedi, da se nadju slobodni dani i mozemo ponovo... **************************************** Mala statistika puta * 3650km ukupno * 228l goriva potroseno * prosecna potrosnja na celom putovanju 6.25l/100km * Ukupno potroseno na gorivo 300eur * cena goriva u MK 70den (1eur=60den) * cena goriva u GR od 1.46EUR do 1.8EUR * cena goriva u AL 1.1eur SMESTAJ * Ohrid - NEIM - 20eur * Olimpiaki Akti (Paralia Katerinis) - 25eur x 3noci = 75eur (ovo uz pomoc poznanika) * Iteo kamp kucica u kampu 25eur * Nafplio (Hotel Nafplio) 50eur x 2noci = 100eur * Parga (dodacu ime i kontakt) 35eur x 6noci = 210eur * Himare AL (Hotel Gjicali - 0682446832) 45eur * Ohrid - NEIM - 0eur Ukupno = 475eur za 15 nocenja Putarine... u odlasku u makedoniji (50+30+30+30+30+20 denara)... u povratku nigde nista nismo platili ;D Ulaznice za arheoloske lokacije * Dion 4eur po osobi * Mikena 8eur po osobi * Olimpia 8eur po osobi Na suvenire, poklone, stosta smo potorsili oko 100-150eur Na hranu, pice, izlaske i uzivanje smo potrosili oko 600eur. Sto po osobi dnevno izadje na oko 15eur. Ali napominjem da se nismo ustezali niodcega. Jeli smo 90% po restoranima. Ako smo bili gladni, jeli smo, ako smo bili zedni, pili smo, ako smo hteli nesto kupiti, kupili smo Tu i tamo smo potrosili nesto malo cega se ne secamo... Uglavnom suma izadje na planiranih 1600eur ********************************************************************************************** Eto nadam se da vas nisam smorio i da vam se svidelo. Nama je bilo odlicno i vec planiramo sta cemo sledece. A sta nam je ostalo u najlepsem secanju? Pa licno meni evo tri najznacajnije stvari: 1. poslednje vece u Ohridu i drizenje sa prijateljima 2. Albanija 3. Nafplio pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Quasaar-e nisi smorio čak naprotiv. Hvala na ovom putopisu, pored toga što je dobar vrlo je i koristan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rute... Prva slika je cela ruta a druga bez autoputa kroz SRB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Avgust 4, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Predivno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Avgust 4, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo na ovako predivnom i iscrpnom putopisu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17667 Napisano Avgust 4, 2010 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da sam vec rekao, ali jos jednom: BRAVO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steeler 157 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 61 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis, svaka cast. Sada sam veoma, veoma zainteresovan za Albaniju, mozda cak i sledeceg meseca odemo. Pozdrav i hvala, stvarno sam uzivao citajuci, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na ovako lepom putopisu koji uopšte nije bio dosadan već naprotiv vrlo zanimljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paja_ribarac 0 Napisano Avgust 4, 2010 U prolazu, 54 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam bez reci, vlo lep putopis svaka cast, uzivao sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 5, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto ste se tako brzo vratili... prija citati ovo svaki dan po malo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hdominator 0 Napisano Avgust 5, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Brate svaka cast mnogo lepo,jos samo da ste mogli izgurati duzu turu koju ste planirali. Al kako kazu i sledece godine je leto jos jednom SVAKA CAST. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makedonac 1 Napisano Avgust 5, 2010 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Veles, Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Odlican provod, bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 6, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican provod, bravo E jos da smo se uspeli iskombinovati da se vidimo... Ali neka... ima dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Avgust 6, 2010 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Sa uživanjem sam čitao i gledao putopis!Svaka čast,to se zove duh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Avgust 6, 2010 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlican provod, bravo E jos da smo se uspeli iskombinovati da se vidimo... Ali neka... ima dana Imam samo dve primedbe. Trebalo je da odete do Volosa. Bilo vam je skoro pa usput Veles niste smeli nikako da propustite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 7, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican provod, bravo E jos da smo se uspeli iskombinovati da se vidimo... Ali neka... ima dana Imam samo dve primedbe. Trebalo je da odete do Volosa. Bilo vam je skoro pa usput Veles niste smeli nikako da propustite. Volos jeste bio u planu, ali negde se moralo prelomiti Veles... necemo to mesati... u Veles cemo otici onako samo... da vidimo prijatelje... a ne samo da prodjemo Inace sto se tice Grcke za neki sledeci put skupilo se vec dosta toga (Volos, Akropolj, jos 3 Mikenske lokacije, 2 lokacije u Argosu, Sparta, Monemvasias, Amykles, Mystras, Delfi, meteora... Grcka je prepuna istorije i to bas one koja mene zanima, o kojoj volim citati i gledati emisije... ali ne moze sve odjednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Avgust 7, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno lep putopis,velika kilometraza i mnogo lepih istorijskih mesta ste obisli. Ali pitanje je moje kako vas je sluzila oprema na putu? Mislim kacige (da li su tihe pri vecim brzinama, jakne da li su pretople i sl.) Ja sam ovog leta imao doduse kracu turu- Po- Kotor preko Visegrada, Trebinja i nazad do Nisa, pa preko Kladova i Dunavske magistrale nazad kuci. Dok si u putu- moze se, a kada usporis- vruce! Veliki pozdrav i puno lepih destinacija Vam zelim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...