Jump to content

Moto Zajednica

Aluminijumski Top case dodatak

Recommended Posts

• Drug član, 1826 postova

Dodatak za top case uradjen je od 3mm debelog aluminijuma isecenog vodenim mlazom. Na top case je montiran pomocu M6 distancera, ili kako ih prodavac na buvljaku zove... produzene matice.  ;D

Sa obe strane sam koristio M6 imbuse sa sirokom glavom. Umesto gornjih cu verovatno koristiti upustene srafove koje cu tecnim metalom zalepiti za plocu zajedno sa distancerimai kako bih sprecio kradju. Preko srafova ce verovatno ici guma koja ce ih skrivati i spreciti klizanje prtljaga. Usi za gurtne su dovoljno velike da cela kuka moze da prodje i da se zakaci na drugo mesto. Ovalnog su oblikazbog da mogu da se koriste i trake za ucvrscivanje. Plocu cu najverovatnije da plastificiram i dodam keder na rub.

4768172294_0d377f6191.jpg

4768173322_8572de1c85.jpg

4768175372_67ba5b10a0.jpg

4767536681_054ea60802.jpg

4767537411_b5174edfa5.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ukoliko je neko zainteresovan za 1 plocu koja mi je visak, moze me kontaktirati na PM.

Ploca nema rupe za srafljenje, posto nisu svi koferi isti. ;)

post-3508-12879084940087_thumb.jpg

Lepo urađeno.

Gde si radio sečenje vodenim mlazom i po kojoj ceni ?

Ne znam kako se zove firma. U kraju mi je (B. Kosa) Cini mi se da uglavnom seku mermer za spomenike. Za secenje 1 komada mi je trazio 20 EUR, ali je na kraju spustio cenu. Do sada sam za CNC obradu uvek dobijao precizne cene bazirane na duzini reza ili utrosenoim vremenu. Ovi onako bas lupaju cene, kako im dodje. Svojevremeno sam kod njih trebao da secem ogroman panel sa gomilom otvora za 50 EUR, pa sam ocekivao da ovo nece biti vise od 500tinak din. Ali sam se presao.  :-\

I sve to na kineski kUfer?  :D

Ne patim od markiranih proizvoda, ali ovo nije kinez.  ;)

Odlicno je, samo bih ja prosirio proreze, to jest stanjio meso, jos malo  ;)

Hvala. Mozda je i moglo jos da se stanji meso, ali nisam hteo da ga slabim vise od ovoga, posebno zbog mesta za srafljenje. Da su otvori duplo veci, nebi sve bilo mnogo lakse. Time bi mozda dobio nesto na estetici, i nista vise, ali bi izgubio na cvrstini. Sto je ipak prioritet.

Sa unutrasnje strane top case-a su isti siroki imbusi koje vidis sa gornje strane ploce sto je dovoljno, a sa  gornje strane top case-a cu ubaciti podloske. Hvala na savetu. ;)

...mora jos malo da se cacne.  :P

Sinoc sam imbuse sa gornje strane zamenio upustenim krstastim srafovima koje sam tecnim metalom zalepio za plocu, zajedno sa nosacima (distancerima). Sad su u ravni povrsine.  :) "Krst" sam takodje popunio tecnim metalom kako nebi bilo moguce gurnuti srafciger i odviti ga sto verovatno nebi bilo moguce i bez popunjavanja, s obzirom da je su zalepljeni. Predpostavljam da se plastifikacija nece primiti na mestu tecnog metala, ali to nije ni vazno jer se tu lepe 2 gumene trake koje ce da ih prekriju.

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Odlicno je, samo bih ja prosirio proreze, to jest stanjio meso, jos malo  ;)

Da bi moglo da se koristi i kao roštilj?

Mali update... imbus srafovi su zamenjeni krstastim upustenim koji su zalepljeni za plocu i distancere tecnim metalom. Nakon susenja povrsina je ismirglana i sve je u ravni.  :)

4779567006_45d09f6c4c.jpg

4779572036_b978e724b9.jpg

Stigao komad sa plastifikacije koja me kostala 200din.

4816104886_4aab6b4cc0.jpg

Ploca je porubljena kederom i nalepljena su 2 parceta gume kako bi se izbeglo klizanje prtljaga. Ove 2 gume ujedno pokrivaju glave srafova koji se jedva naziru ispod plastifikacije.

4816104898_53d6de0e10.jpg

4816104910_38423f08df.jpg

4816104904_bcee22bf63.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja