Najzli 158 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, pa uzeo deèko stromiæa, ekstra. Nov bajk, dobre koènice, lagan za vožnju, ja mislim da je odlièno izabrao. Neka mu neko poruèi da kupi i crash bar, èisto da ne ogreme mekinu kada bude roknuo, i neka vežba po pustim ulicama. Sa pravne strane, on je uradio potpuno razumnu stvar, poželeo je da vozi motor, otišao i kupio Strom. Mogao je da kupi i skuter, pa da koèi sa onim toèkiæima ispred svakog ležeæeg policajca i da vozi 60 kada je vreme mirno, bez vetra. Ode u Ljermontovu, uzme L tablice i pièi. Ima 15 dana da nauèi neke osnovne stvari, da se upozna s amotorom. Posle toga položi testove i vožnju, i eto ga na okupljanjima i vožnjama. Mogao je za te pare da kupi i neki R1, stranac, malo padano, gume malo lošije, curi ulje na prednjoj koènici... E to bi bio problem, i ne smao za njega... Ako deèko voli motore, aj nek mu neko kaže da je loše pazario. (Ne raèunaju se oni koji æe mu reæi da je motor ženski a koji planiraju da menjaju marku zbog koje su postali sekta) Ja kažem: Bravo majstore, ekstra bajk, gledaj da ga pravilno upotrebljavaš i polaži za A, doði na naš forum i spremaj pare da èastiš za pravi motor koji si kupio. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 13, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Da se oglasim i ja... Svaki od razlicitih klasa motora pa i motori u istoj klasi se razlicito voze. Nekad su u pitanju nijanse ali dovoljne nijanse da u odredjenoj situaciji znace razliku izmedju... Kao sto necete u vecernjem odelu i novim cipelama trcati ili pikati basket sa ortacima; E sad, iskusniji vozaci to znaju, pod iskusniji mislim na kilometre i na razlicite motore, jer ko ak i malo na brdo stoji, vise vidi no onaj pod brdo Ne verujem da je iko ovde pricao konkretno o ovom decku jer ga niko osim poretaca teme ne poznaje... pricano je u globalu... a gledano u globalu nema toliko rossi talenata za dvotockase! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 960 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desava kad vozish 60 kmh i glupi taksista ti zakoci uz skripu guma na 10 m ispred tebe...koji je zaustavni put...? Ja se uvek provlaèim pa nemam tih problema' date=' osim ako me ne iseku... Sta se desava kad parkirash masinu na copavu na blagoj nizbrdici i taman skines kacigu a ona krene nizbrdo sve brze i brze? Odeš posle kod dobrog plastièara, i više to ne radiš... Sta se desava kad u saobracaju gledas u retrovizor' date=' i nesto se zagledash i zbaoravish da si na 2 tocka i da auto ispred tebe moze i da ukoci...?[/quote']Provlaèiš se kroz kolonu, i paziš da sledeæi put ne bleneš, dobro dupe može mnogo da te košta Zar nije bolje da se sve to desi sa skuterom od koju desetinu kila i sa 50kmh nego sa svinjom od 200kg i par hiljada evra cene? Uvek je lakše sa manjim motorom ti kao da covek ima 100 god iskustva...bas ce da se provlaci sa 20km iskustva u dupetu na stromu u saobracaju gde nemozes iglu da bacish. U tome i jeste poenta. Covek nema iskustva pa samim tim i nema u arsenalu sve tehnike i taktike koje stoje na raspolaganju dugogodisnjim vozacima... No opet, samo lagano i nece biti problema. Nema potrebe da se dovodi u situaciju da bilo sta naglo radi, mada nam je takav sport, makar dok malo ne "skuva" stroma...a onda sektasima da pokaze kako se vozi..... :baeh: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snowman 1 Napisano April 13, 2007 U prolazu, 14 postova Lokacija: Kad ima chorbe svuda!!! Prijavi odgovor kao problematičan kako vidim misljenja su podeljena! sto je super! tema je izrasla u veoma lepu i poucnu konverzaciju! dosta toga cu mu preneti! :pivo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE 31 Napisano April 13, 2007 U prolazu, 93 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Bolje bi bilo da njega dovedes na forum jer ima brdo tema o kojima ne zna nista, a znacice mu itekako. Vrlo vazno je da ne vozi nikoga jer se tada najlakse gresi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 13, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da "isecemo" coveka ovde, nego da ga stvarno ISECE neko u saobracaju, ne daj Boze :roll: Ja ne verujem u "OK je 600, 750 ili 1000ccm za prvi motor, samo pametno" price, zato sto se zasnivaju na pretpostavci da je covek super stalozen, hiper razuman, izuzetno strpljiv i pazljiv kao u staklarskoj radnji. I ne kazem, ima i takvih... samo ih ima malo. Moje je dobronamerno misljenje da je bolji put ucenja step by step, ali sada sta je tu je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Imam prijatelja kojem je prvi motor (i upšte dvotoèkaš) bio Suzuki GSX 750 R sa onim natpisom SRAD.Poslje toga je imao i Hondu XX' date=' pa poslije opet nešto manje. Vozi evo veæ 5 (peta) godina. Ah, da, trenutno vozi Gileru Runner 50 ccm dok ne smisli šta æe. Znaæi sve je od toga šta imaš u glavi[/quote'] upravo tako a cim je on u startu bio stalozen da prizna da ne zna, da mu drugi dovede kuci motor ne boj te se za toga, opet kazem i ja sam prvi put u zivotu sjeo na stromica pa pitajte veceg kako sam se snalazio extra sasvim, a taj se motor vozi lakse i bolje od bilo koje vespe na planeti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 960 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ...zato mali skuter mesec dana pa na stroma.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kursula 0 Napisano April 13, 2007 U prolazu, 5 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Neko je ovde vec napisao da mozak glavu cuva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 13, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam prvi put u zivotu sjeo na stromica pa pitajte veceg kako sam se snalazio extra sasvim Jesi, dok se nisi skucao pa od Stromica ostali samo dugmici :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da "isecemo" coveka ovde' date=' nego da ga stvarno ISECE neko u saobracaju, ne daj Boze :roll: Ja ne verujem u "OK je 600, 750 ili 1000ccm za prvi motor, samo pametno" price, zato sto se zasnivaju na pretpostavci da je covek super stalozen, hiper razuman, izuzetno strpljiv i pazljiv kao u staklarskoj radnji. I ne kazem, ima i takvih... samo ih ima malo. Moje je dobronamerno misljenje da je bolji put ucenja step by step, ali sada sta je tu je.[/quote'] Sparco, jel vidiš šta se desi kada izdaš sektu.. Oma se okome na tebe. :wink: najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 14, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan vidim nazalost ;((( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosi72 4 Napisano April 14, 2007 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Melburn, Australija Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Dva puna dana (9-17h) obuke bi bila neki minimum da moze da izadje na ulicu. Cudi me da ne postoje moto-skole po Beogradu sa poligonima gde covek moze da se obuci, ali i potrazi strucan savet ? Otvaranje takve skole bi bila dobra ideja za posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaljavi 1 Napisano April 14, 2007 U prolazu, 16 postova Lokacija: bgd Motocikl: BMW Prijavi odgovor kao problematičan Neki oblik skole je oformio Vuk Tomanovic i prica se da to dobro funkcionise.Par prijatelja mi je reklo da radi temeljno i po PSu.Ako Vas zanima dacu vam broj telefona pa ga kontaktirajte :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano April 14, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moram i ja da se ubacim i da ispricam svoju pricu.Proslog proleca sam kupiuo motor i to kawasaki gpz 1000 kubika,a da pre toga nikada nisam vozio motor! Do sada sam presao oko 7000 kilometara bez ikakvih problema.Mislim da je najveca stvar u glavi jer sam i tada a i sada svestan koliko sam daleko od iskusnog vozaca tako da je za mene normalno da me u gradu klinci na skuterima obilaze.Postujem propise a svake savete starijih i iskusnijih upijam kao sundjer.Zato mislim da nije smak sveta voziti takav motor pos uslovom da je tip zdrave razumi i da mi ga treba maximalno savetovati pomoci mu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 14, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Cudi me da ne postoje moto-skole po Beogradu sa poligonima gde covek moze da se obuci' date=' ali i potrazi strucan savet ? Otvaranje takve skole bi bila dobra ideja za posao.[/quote'] garantujem da bi taj lik brzo propao i zatvorio tu motoškolu. što da se neko muèi kad to može sve da se sredi i plati. znaš ti šta je srpski mentalitet, jedan taksista je najbolji doktor - mehanièar - elektrièar - politièar... na svetu, ali je zato najgori taksista. ovde se ljudi raðaju pametni i nikakve obuke im ne trebaju, a da svi znaju da voze to se podrazumeva (pobogu, pa mama ih je gurala na triciklu sa 2 godine, gde æeš veæu obuku), dozvola je jedno obièno parèe papira koje služi samo da ti policija ne bi tražila dlaku u jajetu. ma jebeš dozvolu. na našu veliku žalost je tako. ima jedan mali broj savesnih ljudi koji na vožnju gleda drugaèije, i na sreæu èini mi se da je sve više takvih. ode ja u debeli off. mislim da æe se ovaj lik snaæi na malom stromu, ne poznajem ga pa da mogu bolje da procenim. u svakom sluèaju od njega zavisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 14, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Da, neka dodje ovde. Puno toga sam cuo i naucio od kad sam se prijavio ovde, tako da mu obavezno reci da dodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano April 14, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan ja se za njega ne bojim s obzirom na detalj da je zamolio druga da mu dovede motor kuci, svaka mu chast na izboru, srecna nova masina i puno ugodnih kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 14, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan zaista sta reci,osim neka mu je sa srecom...uz dosta paznje i pameti trebace mu i sreca...ali opet ako je covek iz grada,nije bas pametno sticati iskustvo u gradskoj guzvi...ali, mozda se covek i uklopi...u svakom slucaju,neka ga lepo sluzi uz puno predjenih kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano April 14, 2007 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na naziv teme... totalna glupost.... Mogu samo da dodam , krivo mi je sto ja nikad nisam pravio ovakve gluposti, pa da kupim motor koji mi se najvise svidja. Ovako moj put, a to je verovatno i put mnogih od vas (oprostite mi ako gresim), od automatika, T14, T15... pa do ???rezultat jedino mojih finansijskih (ne)prilika, i nemogucnosti kupovine nekog boljeg motora. Uglavnom, decko ce nauciti da vozi motor, praksa kaze da je to moguce za 40 dana i bice sve OK. Na kraju sezone, on ce mozda i bolje voziti motor od mene iako ja imam vise godina voznje nego on starosti. Jebi ga, pa zar nikog nije bilo u kraju da ga nauci malo voznje pre nego sto je kupio motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...