Jump to content

Moto Zajednica

Totalnom pocetniku potrebna pomoc

Recommended Posts

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ovako, posle puno godina premisljanja, odlaganja i trosenja para na "bitnije" stvari, odlucih se najzad da pazarim motor, pa bih zamolio buduce kolege za pomoc

btw, uradio sam domaci (procitao gomilu postova) :)

Procitao sam dosta tekstova ovde o motorima i sveo svoj izbor na soft enduro ili supermoto, ali bih voleo da mi neko predlozi konkretan model, s obzirom na moju visinu, tezinu i zelju da malo ekonomisem sa gorivom

Zeleo bih kupiti motor koji bi prvenstveno koristio za voznju do posla i nazad, povremeno i neki blazi offroad.

Inace, sto se tice nekih duzih puteva, ne bih ga koristio za relacije duze od 100km, tako da mi nije neophodan preterano jak motor. Ni max brzina mi nije od presudnog znacaja, zadovoljan bih bio sa udobnom voznjom od 100km/h na duzim relacijama...

Visok sam 189, 115kg (i najcesce bi se samnom vozila devojka), sto ce reci da motor treba da povuce cca 170-180kg Smile

Uff, kad vec smaram...

... spremio sam budzet od 2.000e

Unapred hvala na pomoci

:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600
TDM

Za te pare...neverujem da moze da nadje TDM-a ... Iako bi naravno TDM bio extra motor za njega, visina i tezina vozacha i namena motora....

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Uff' date=' kad vec smaram...

Unapred hvala na pomoci

:)[/quote']

TDM

Nisam bas siguran da ce da se uklopi u budzet s'obzirom da one najstarije (91-92) kostaju po 2500e...ali ako nadjes, sve preporuke idu na TDM-a ;)

TDM

Za te pare...neverujem da moze da nadje TDM-a ... Iako bi naravno TDM bio extra motor za njega' date=' visina i tezina vozacha i namena motora....[/quote']

Mina, moracu da castim pice u A'BRE-u zbog ovog istog misljenja istovremeno iznesenog :D

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Mina' date=' moracu da castim pice u A'BRE-u zbog ovog istog misljenja istovremeno iznesenog :D[/quote']

:jos_piva: :D

Strièevi' date=' tetke, kumovi, babe, etc. kod vas je to popularno...[/quote']

Ehh, bilo popularno dok se imalo manje godinica... nazalost :)

Ajd jos jedno pitanjce, iako pretpostavljam da je suvisno posle prilicno sinhronizovanih odgovora:

Sta bi mi konkretno predstavljano problem kod nekog endura manje kubikaze (tipa 250), i da li su dobra investicija dominator, transalp ili super tenere oko 1990-og godista, kao jeftinija opcija?

• Zainteresovan, 577 postova
Sta bi mi konkretno predstavljano problem kod nekog endura manje kubikaze (tipa 250)

obzirom na gabarite' date=' ovde nema sta da trazis. eventualno te kubikaze preporucujem [b']samo TDR250[/b] (jaaaako retka zverka), ostala boranija, i to 4T, nema niti snagu, niti brzinu, zaobici u sirooookom luku.

da li su dobra investicija dominator' date=' transalp ili super tenere oko 1990-og godista, kao jeftinija opcija?[/quote']

po meni jesu. okolo 600+ kubika, okolo 90+ godista, za oko 2000 evrica, imas poveci izbor. rovari po oglasima, iskopaces ih gomilu. 8)

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Zasto ljudi uvek postavljaju ista pitanja : Koji motor da kupim bla bla bla.

Ne zelim ja da ovde napadam coveka ali to je isto kao kada bi ja nekoga vodio u grad da mi kupi odecu. Ako kupujes motor i znas koji tip zelis onda lepo sednes za komp, pogledas oglase po net-u (sad ih ima mali milion pre sezone), onda uzmes novine i pregledas oglase, suzis izbor, nazoves ljude, obidjes motore da vidis u kom su stanju i koji ti se svidja i koji ti lezi, colujes za njega, odvezes ga kuci i mir. Onda dodjes ovde na forum, kazes da si se ponovio i pitas recimo za savete u vezi sa tim motorom.

Ne zelim ja da ovde napadam coveka ali to je isto kao kada bi ja nekoga vodio u grad da mi kupi odecu. Ako kupujes motor i znas koji tip zelis onda lepo sednes za komp' date=' pogledas oglase po net-u (sad ih ima mali milion pre sezone), onda uzmes novine i pregledas oglase, suzis izbor, nazoves ljude, obidjes motore da vidis u kom su stanju i koji ti se svidja i koji ti lezi, colujes za njega, odvezes ga kuci i mir. Onda dodjes ovde na forum, kazes da si se ponovio i pitas recimo za savete u vezi sa tim motorom.[/quote']

Apsolutno se slazem, i tako bih i uradio da znam dovoljno o tematici, tj. da znam koje modele da obilazim po oglasima...

Molba za savet je i bila u cilju da se suzi broj modela koje cu juriti po oglasima ovih dana...

Hvala svima na savetima

Ne zelim ja da ovde napadam coveka ali to je isto kao kada bi ja nekoga vodio u grad da mi kupi odecu. Ako kupujes motor i znas koji tip zelis onda lepo sednes za komp' date=' pogledas oglase po net-u (sad ih ima mali milion pre sezone), onda uzmes novine i pregledas oglase, suzis izbor, nazoves ljude, obidjes motore da vidis u kom su stanju i koji ti se svidja i koji ti lezi, colujes za njega, odvezes ga kuci i mir. Onda dodjes ovde na forum, kazes da si se ponovio i pitas recimo za savete u vezi sa tim motorom.[/quote']

Ima istine,treba znati sta zelis, ali svakako treba i prvo se raspitati o tome da li je dobro ono sto zelis? A mislim da je ovo pravo mesto za tako nesto ..;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja