fantommacan 76 Napisano Jun 27, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 79 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam skuter JONWAY ASTRO 150 ccm,pre 30-tak dana.Pošto je skuter nov,prešao sam ubrzo 300 km i uradio prvi servis.(zamena ulja u motoru,zamena ulja u menjacu,zamena svećice...).Motor se dobro pokazao na kratkim relacijama (u gradskoj vožnji).Dobro vuče,startan,u svakom pogledu zadovoljava potrebe.Pošto sam planirao da idem sa njim na turu od Obrenovca do Zlatibora-preko Uba,Mionice,Divčibara,Požege,Užica. (200km),interesuje ma kakva iskustva imate sa kineskim skuterima i imate li neke predloge vezane za to putovanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jun 27, 2010 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Da mene pitas,ja bi sa njim i na more Ja sam sa mojim (50cc) isao do Sapca,Mladenovca,kud god pozelis.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Bas ti je lep skuter! A sto se tice voznje-samo gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Jun 27, 2010 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo teraj, nece mu nista biti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan A zašto stalni ta sumnja u "Kineske" motore, skutere...??? Na put možeš sa svakim ispravnim vozilom bilo ono Kinesko, Nemačko, Srpsko ili čije god. Ako je ispravno, ako način i brzinu vožnje prilagodiš mogućnostima svog vozila, ako se pravilno opremiš, možeš na svaki put. Sedneš i uživaš. PS. I posle napišeš jedan lep putopis sa sve slikama da i mi uživamo Srećan put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantommacan 76 Napisano Jun 27, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 79 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda XL1000V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan to sam i očekivao da čujem od vas.pozdrav za sve i obećavam slike i putopis kad se vratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice rezrvnog alata ja bih poneo samo sprej za gume, rezervni kais i nesto osnovnog alata. Inace kao sto rekose, kad je ispravna masina bilo da je kineska ili brend svuda mozes sa njom da odes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Jun 28, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan I jos bih dodao, posto je skuter nov da uzmes odmah sarafciger u ruke i 13-ku pa zategnes sve sarafe, posto ko zna kako su to oni iz servisa sastavili. Znaci cisto da budes siguran da je sve na svom mjestu. A za put se nemas sta sikirati, moze to i na more sto rece skols Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 30, 2010 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj skuter razrađivao predviđenih 1.500 km uz 2 zamene ullja u motoru, 300 i 1 k, a u reduktoru na 400 km. Prvu turu sam izvezo do Kraljeva, nekih 180 km sam. Posle sam sa suprugom vozao Kosmaj a pre dve nedelje sa još 4 jaka motora put Tare, 404 km sa povratkom za jedan dan. Bez problema ikakvih. Dok je bilo ravnog, beže mi, obiđu neki auto al i ja polako. Uz Debelo Brdo na pravcima uteknu al čim zakrivinarimo, stižem ih a nizbrdo tek lagano. Uz brdo, pun gas i podneo je motor sve kako treba, digne temperaturu, ohladi ventilator...Ako nemaš koga da juriš, sasvim lepa i normalna vožnja. Ja bih ipak sačekao da razradiš motor ili pak da voziš u okviru fabričke preporuke. Uskoro planiramo supruga i ja put mora. Nije problem ići sa Kinezom zaista. Ja sam pregledao skuter kad je bio nov, nijedan šraf nije bio labav kao ni sad nakon 3,2k. Al proveri. Srećan put i lep provod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jun 30, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Kolko si platio ovaj skuter? Podseca me na Sprin Grizzy koji se prodaje u METRO-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 30, 2010 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kad se pojavio, decembar 08, kupovali ljudi po 1.900. Sad mu je redovna cena 1.700 ili 1.600. Ja sam platio nešto niže, zimski i poslovni popust, nije regularno da bi bilo merodavno. Pisao sam o iskustvu. Sinoć sa suprugom išao 95 al sa evropremijumom, a sa običnim u dvoje 90. Inače, to su kopije Honde SH sa 16" točkovima i svi na 5 metra izgledaju isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jul 1, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Gryzi je isti proizvodjac tj Jonway koji se brendira kao sprint. Ne znam da li je u metrou na akciji bila 50-ica ili 125-ica. Razlika izmedju 125 i 150 je samo u klipu i cilindru, koji je malo veci i dodaje tih 25ccm. Kit za 150 moze da se nadje za oko 2000 din . Mozda postoje neke razlike jer sam kupac diktira ugradjene komponente, cenu a i kvalitet mada ne bi trebalo da postoje velike razlike, isti proizvodjac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 1, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan 125-ica i kosta nesto malo vise od 600 eura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jul 1, 2010 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Moj Keeway i ono u Metrou nemaju ničeg zajedničkog. Na Otlooku je vodenjak, 13 konja a tamo slabiji. Za Outlook pašu svi delovi motora od Honde SH 150 što se ne može reći za ostale kineske agregate od 150 kubika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Octobar 22, 2010 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan eee...kad si prod'o SPEED-a sad gledaj u pasulj dal'ces sa tim "astro-nautom" da stignes 'de si 'teo... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kratko i jasno.......pali,vozi,uživaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...