bozapb 2 Napisano Jun 24, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo da mi lupka iz desnog cilindra, tacnije glave, kad je u leru i dam mu gas pocne da lupka izmedju 3 i 4 hiljade obrtaja posle prestane. U voznji lupka isto na 3,4 hiljade ali mnogo jace nego u leru i samo se stisa lupkanje preko tih obrtaja ali kad pustim gas prestane i lupkanje. Gledao sam ventile usisni 0.08mm izduvni 0.10mm sve regularno. Pre nego sto pocnem da rasturam da li neko zna da ne treba mozda da nastelujem lanac bregaste da li moze zbog njega da lupa?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Lanac moze da zvecka ako se istegao. Stim shto se on obichno chuje na leru a kad dasah gas zategne se pa se smanji lupkanje, kao i ventili. Mozda oko sica ventila neshto, klip, neki breg na bregastoj mozda. Sad lupetam, al ko ce ga znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 25, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Motor sve najnormalnije pali, ne ide nista slabije, sve regularno samo na konstantnom gasu od 4k obrtaja ima taj zvuk. danas sam dotegao lanac ali se i dalje cuje. A primetio sam da mi iz kucista ventilator dopire neko zveckanje da li je moguce da se zvuk prenese do glave. Kad naslonim sipku na glavu motora nije bas kao da dopire odatle ali se cuje. Ulje je promenjeno pre 500km elf 20-50. Nista drugo sem zvuka. Da li je moguce da je otisao lezaj ventilatora?? Ne znam nisam pametan, a ne otvara mi se masina ako je nesto bzvz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa moz da bude, al ne mora da znachi HAHA Da ti nije mozda popustio na izduvnoj grani pa da se chuje prasak od eksplozije po malo :S A to za ventilator bi se chulo ja mislim samo kad radi. Pazi, glupo je da nagadjamo. Najbolje da se otvori, ako je tolko kritichno. E sad je samo pitanje shta je kritichno a shta nije.... Mada ako se chuje ne valja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 25, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ventilator mi se vrti cim se upali motor, pricvrscen je na bregastu. Kad upalim motor sa skinutim deklom sve mi se cini najnormalnije nema nista da se toliko klati da bi proizvodilo takav zvuk. Cak i kada vrtim radilicu rukom ne primecujem nista. I ja sam pomislio da je bregasta ali kad naslonim sipku na mesto gde mi stoji bregasta a uvo na sipku nista se ne cuje. Motor ne dimi nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma moguce da je neka glupost, da nije strashno. Meni se skoro desilo na sred autoputa da je pocheo motor da zvechi neshto chudno ko da ce neshto da pukne, i to od pozadi... A ispostavilo se da je ili kljuch od kofera, ili neka plastika zvechala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 142 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Moze da bude da ti se lanac bregaste istegao toliko da kaci negde a njegov spaner se srafi u desni cilindar tako da je moguce da prenosi zvuk kao da odatle lupka , ako reaguje na dodavanje gasa , lupa/ne lupa najverovatnije je to , ili prolupao motor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 25, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Na leru i do 4k nista se ne cuje kako dodje na 4k lupka ,zvecka, tandrce, do 4,5k posle prestane. A moguce je da je lanac rastegnut jer sam palio nekoliko puta na gurku, ugasim motor a zaboravim svetla i sta ces. Inace zvuk je poceo da mi se cuje kada sam isao uzbrdo i dodao gas na 7000 iz 3 u 4 i poce da lupka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma nece da se istegne od paljenja na gurku, nema shanse. Nego da nije samleo neshto u cilindru :S Vidi lanac presteluj, pa vidi shta se deshava. ne znam na tom motoru koliko je komplikovano shtelovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 25, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Nastelovao sam lanac, napisao sam u postu gore. Posle stelovanja na leru se skoro ne cuje samo znaci na 4k obrtaja u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan A jes, zaboravio sam. Nisam pametan shto josh da predlozim. :-\ Aj mozda se javi josh neko sa nekim predlogom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 25, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slucaju na predlozima . Videcu jos taj ventilator da nije on, ako nije onda redom lanac, bregasta, klip, podizaci ventila :-\. Nadam se samo da nece zveknuti u putu posto moram za Sabac u nedelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo vozi laganica pa kad imash vremena na "laki remont", shto kaze moj ortak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 26, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Isti ovakav mi je zvuk samo na 4k obrtaja u leru nista, i to samo kad drzim gas kad pustim a on i dalje na 4k ne cuje se? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 26, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo zvuchi na bregastu/klackalice/ventile. Da je klip bilo bi drugih problema: dim, slaba kompresija... Ne zvuchi mi uopshte kao lanac, a ne zvuchi mi ni kao bash sitan problem. Ne znam kakve klackalice ima tvoj motor, ali prekontrolishi to malo. Po uchestalosti lipanja rekao bih da je neshto shto se okrece brzinom radilice (bregasta ide duplo sporije). Da nije dobio luft u maloj pesnici :S Mora to da se rasturi da se vidi. Ali se chuje dosta, ne zvuchi mi naivno. Mozda nije veliki kvar, ali zvuchi mi kao da moze lako da napravi neki veliki kvar... Zao mi je shto ne mogu da ti pomognem mnogo ovako preko neta, ali stvarno moze da bude svashta. Treba rasturiti pa proveriti zazore, i videti da li sve lezi na svom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 26, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo odgovora sa nekog foruma: The '78 engine had a bad knocking sound when I bought it from the P.O. While working on that engine yesterday, I removed the transmission and checked the rods. As predicted, the right side rod is quite loose , so that was the source of the problem. A evo sa nekog sajta isto: -if you have tapping noises, check the camshaft lobes for flat spots or wear. -check the cam chain tensioner and guides throroughly. -check the crankshaft bolt, make it tight. -lastly, if it is knocking, it could be crank bearings. Other possible problem areas on CX500 is faulty stator and water pump seal at the rear of the engine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jun 26, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Glavu sam prekontrolisao, nasao sam snimak neki gde se na yamahi isto na 4k cuje slican zvuk i vidi se na snimku da je lanac. Ne znam, meni ne valja i faza na alternatoru mozda je i to. Mada meni nije tako ucestalo cangrljanje kao na snimku ali je taj zvuk. cak kada dostigne 4k i konstantno vozim na tom gasu zancangrlja sa vremena na vreme na stalno pretpostavljam da je lanac. Hvala na odgovorima, predlozima i vremenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bozapb 2 Napisano Jul 2, 2010 U prolazu, 36 postova Lokacija: Rakovica, BGD Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan To sto mi je lupkalo iz glave je ustvari bio ventilator, koji se sada rasprsao i samim tim mi je i masina prokuvala. Ventilator je skinut i sada sam stavio elektricni ali mi se sada cuju ventili katastrofa pretpostavljam da mi se pokrivile glave? Gde da nadjem dihtunge?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6195 Napisano Jul 2, 2010 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne diraj glave i ne skidaj ih ako ne curi ulje ili mesa ulje i vodu. Presteluj ventile i kraj. Od jednog prokuvavanja nece da se iskrive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovo cbx 2 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Honda CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imo cx 650 e 83 snjm sam bio preso 48.000 km i uvjek je zvecko tako sam ga prodo i dan danas vozi a otiso je spaner lanca i kad dode na odreden broj obrtaja pocne da zveci i onda prestane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...