Hellboy 2 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Znaci problem se desio posle neke voznje od 100km parkirao sam motor i posle 10min upalim ga, on se odmah ugasi, kad sam ga opet upalio pustim ga na ler i nakon 3-4 sekunde culo se da vrace vazduh nazad u filter vazduga tako uradi 2 puta i samo se smanjuju obrtaji i motor se ugasi, znaci na ler ne moze da radi, sledece motor mi je promijenio zvuk i u voznji na pustanje gasa cuje se pucanje u auspuh kao da su petarde u njega i puca sve zaredom kao da ne sagorijeva. Isprao sam rezervoar, otvorio sam na dno karburatora saraf i ispustio sve iz njega sto je bilo, cak sam i svecicu novu stavio i nista se nije promijenilo. Sto se vuce tice nista se nije promijenilo osim zvuka. Promijenio sam fabricke auspuhe protocnim moze li bit da je to prouzrokovalo problem... Takodje ujutru kad ga palim puno teze upali, moram da mu povucem i sauh i da mu dadnem malo gasa i on onda upali i jako brzo digne temperaturu do 80c al preko toga ne ide, nije mi nikad grijao i slicno. Pomagajte ako znate sta moze bit, na sta da se obrati paznja? Hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 80 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pocni od karburatora,skini ocisti presteluj,pucanje na auspuh je znak da je slaba smesa,zato se vise i greje i mogu da izgore izduvni ventili,kakve boje je auspuh? mada nije ni iskljuceno da te nesto zeza struja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Moze da puca i od auspuha otvorenog na oduzimanje gasa, mada mirise na struju......hmmmm a moze i svasta drugo da bude.......probaj jos neke solucije sam pa nam daj jos informacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan pocni od karburatora,skini ocisti presteluj,pucanje na auspuh je znak da je slaba smesa,zato se vise i greje i mogu da izgore izduvni ventili,kakve boje je auspuh? mada nije ni iskljuceno da te nesto zeza struja Obicno kad otvoris auspuhe, a imas karburatore, valjalo bi da malo obogatis smjesu. To je sto se grijanja tice. A sto se tice problema.... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 80 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako sam dobro razumeo kada si stavio auspuhe sve je bilo ok....tako da mislim da oni nemaju veze sa tvojim problemom sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 19, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Posto su 2 karburatora nisam htio da cackam nista na njih pa sam motor danas ostavio kod majstora da ga ispretresa. I ja mislim da nije do auspuha al on ce mi rec kad nadje problem, sto se mene tice i ja mislim kao sto neko rece da je mala smjesa pa yato puca iz auspuha i dosta brzo dize temp. Auspuhe kad sam stavio super se ponasao motor i nije pravio nikakve smetnje i probleme, al sam cuo da je trebalo karbove dostelovat ya ove topove, pa cemo vidjet. Vice saljem ti ono sad ya neki dan... Ako je neko imao slican problem volio bih da to podijeli samnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 19, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma auspuh nije nikakav uzrok takvom ponasanju, nejasno je i zasto se vraca na filter vazduha????? to nikako ne bi smelo da se desava....jesi nesto cackao pa se to pocelo desavati, ili je iznenada poceo?????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 23, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo je odjedan put, znaci parkirao motor, posle 10 minuta sjeo, upalio ga i on se ugasi. Majstor je otvarao masinu, sve pregledao cak i danas karburatore cistio i prao i opet ista stvar, pomagajte ako iko zna sta moze bit uzrok ovome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 80 Napisano Jun 23, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan proveri kompresiju,da nije neiki ventil nagoreo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 23, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa hoce da puca u usisu ako je slaba smesha. Sad ne razumem, jel ti puca ka karburatorima ili disheka njima :S Da nije preskochio zub na bregastoj ako je losh lanac i shpaner ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Jun 24, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Da nije malo prezubio kao sto rece kolega gore???? Cim vraca na filter vazduha??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Majstor mi rece da je uocio na bregastoj luft od nekih pola milimetra, da li je to ok toliko odstupanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Jun 27, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan pola mm aksijalno ili radijalno? ako je radijalno, nije toliki problem u radu motora, čuće se kuckanje od pomeranja bregaste, vremenom će oglodjati sedište ležaja i samo povećavati problem -> sledi menjanje radijalnih ležajeva (trebalo bi da ima najmanje dva) Ako je aksijalno, u tom slučaju bregasta ne otvara dovoljno ventile i pravi haos. U oba slučaja, otvaranje poklopca glave motora i traženje uzroka "lufta" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Aksijalno, e sad imam toliko slobode da te pitam da li se bavite popravkama ili cisto nagadjate jer me majstor zamolio ukoliko se malo vise razumijete oko tih stvari da mi posaljete Vas br kako bi Vas on kontaktirao da mu objasnite neke stvari? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 27, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne bavim ovim poslom, vec imam dovoljno slobode da sam popravljam svoj motor, koliko god je moguce, i trudim se da po internetu, pitajuci ljude koji znaju, chitajuci... pronadjem odgovore na na one stvari koje ne znam, ili nemam iskustva. Ali mogu da ti kazem da je 0.5mm preveliki zazor. Recimo da je 0.05mm fabrichki max zazor na bregastoj pred zamenu. Camshaft holder inner diameter Specification: 12.000-12.027 mm Wear limit: 12.05 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da su u pitanju lezajevi bregaste aksijalno pa me uputite sta mi je za cinjet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 28, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aksijalni luft mora da ima,to nije strasno,a to sto ti puca iz auspluha,proveri lulice od svecice,vii koji je otpor u kapicama... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Ok za pucanje al zasto mi dise ka karburatorima, znaci vrati mi vazduh kroz usise vazduha karburatora pravo ka filteru vazduga pfff i ugasi se, povecam mu ler na 2000 tad se ne gasi i ne vraca vazduh nazad al opet cujem po malo da masina ne radi skroz ok vec po mrvicu trokira ne radi ravnomjerno, pa zasto se to desava, stavio sam cak i novu svecicu, kabal je na jedno mjesto malo probijao, al ga majstor nije zamijenio nego je nekako reguliso i kaze mi kao sad mi se cini da ne probija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 80 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moguce da zeza ugao pretpaljenja,pa kada je na malim obrtajima prerano baci varnicu i dobije kontra paljenje i vrati na filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 28, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mozda su ti pogoreli ventili,,skidaj glavu pa vidi... a kabl nemoz da se sredi nego se skine baci i stavi se drugi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 80 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mada nije iskljuceno i da je neki ventil usisni nagoreo,ili je pritegnut.....ali rekoh da te ne plasim odmah na najgore:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam dobio poziv od majstora, izgleda da je nasao uzrok. U pitanju je spaner lanca bregaste, spaner se nekako kako sam ga skapiro zaokrene i ne drzi lanac onda dovoljno nategnut tako da onda bregasta ne radi kako treba. E sad imam pitanje za vas da li spaner moze nekako da se sredi da se ne kupuje novi ili ipak mora novi spaner da se kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 28, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kolko se meni cini to je mehanicko uljani spaner,spanuje ga i ulje,i malo mehanike, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hellboy 2 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam nisam siguran, trebao bih pitat majstora da li je takav spaner, u svakom slucaju me interesuje da li se on moze nekako sredit da se ne kupuje novi ili ipak mora novi jer mi majstor rece da ce pokusat sjutra da ga sredi da spanuje bolje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije jasno o cemu se radi, valjda tvoj majstor zna.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...