DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, pocelo je da me zeza paljenje na mzu... Ne znam sta mu je i kako to da popravim , al znam sta nije : svecica je vise puta menjana, a sad stoji ganc nova i nista... Pali jedino na guranje... Sta li moze biti i kako to da popravim? isto tako moze li mi neko objasniti kao da "omeksam" prednji amortizer, suvise je "tvrd"... pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 17, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Prvo jesi li gledao da se isto nije pomerilo?Kakve su platine,zazor,jesi li pokusao da stelujes zazor?? Imali li pojava ,,pucanja ,, na auspuhu?? Ima li ulja kod paljenja ,da nije neki semering,ili mozda levi semering radilice,kod korpe...vidi boju ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo jesi li gledao da se isto nije pomerilo?Kakve su platine,zazor,jesi li pokusao da stelujes zazor?? Imali li pojava ,,pucanja ,, na auspuhu?? Ima li ulja kod paljenja ,da nije neki semering,ili mozda levi semering radilice,kod korpe...vidi boju ulja. ne znam na sta mislis da li se pomerilo? Svecica bi trebalo da radi dobro , zazor joj je ok i baca varnicu promenio sam jedno 3-4 starih i stavio sam sad i novu i nista , isto, a na guranje pali ko mina i sve radi super (ide ko zmaj i sve) i posle mogu da ugasim i ponovo upalim na kurblu standardno... Platine nisam proverio, a ne znam ni kako... Pucanje mi se pre desavalo , kad mi je svecica pokisla, al to nije sad... Za ovo ostalo ne znam, a ne znam ni kako da proverim , al kad ga upalim posle nekih po sata - sat , a ponekad i vise palim bez problema, al ako ostane malo duze mora guranje ne znam sta da radim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan jel ti radi sajla od sauha? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan obicno nece ladan mz da upali bez sauha... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ne cure semerinzi savetujem da viljušku ne diraš makar dok je sezona a po zimi možeš da rasturaš šta hoćeš jer ima vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sajla od sauha bi trebalo da radi , do sada nije pravila problem... a naravno da kad pomenem da nece da upali da podrazumevam da je probano sa sauhom a viljuscica mi se malo iskrivila , pa mislim da zbog toga amortizer prednji radi ko k... mz je inace skoro ceo fabricki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 17, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Odes lepo do " Mancule " i potrazis tamo nekog od onih momaka sto voze - il su vozili MZ-e, pa pogledate to zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odes lepo do " Mancule " i potrazis tamo nekog od onih momaka sto voze - il su vozili MZ-e, pa pogledate to zajedno. bio sam , al smo svi mislili da je paljenje, videcu ponovo , a i ovaj amortizer, ubi i po glatkom putu , a kamoli po sitnim rupicama... nece valjda sezona da se zavrsi ranije za men Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 17, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sa karburatora sa strane odvrnes sraf gde ulazi sajla za saug. Izvadis to sve, i vidis mali klip ( za njega je sajla zakacena ). Na donjem delu klipa treba da bude gumica. Mozda je ispala, pa ako jeste ( izvadis je iz karburatora ), vratis je u klip. Ako ispada - moras nabaviti novu ( nije skupa ). Sto se prednje viljuske tice, ako je kriva - mora da se pegla . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan mene je zezao sauh na jednom motoru.. nikako da upali na kurblu.... samo na guru ja skinuo karb ocistio podesio sauh pali na drugu kurblu... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo sam siguran da je u pitanju karburator... na onom es cije sam slike kacio (Milanov es), sam ugradio elektronsko paljenje, koje radi odlicno, motor super ide i odlicno ubrzava i ako je 175-ica prima gas kao 250. Medjutim isto mu se desava sto i tebi. Ako ne upali iz prve (sto se retko desava) onda mora na gurku. Proveri sve u karburatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo sam siguran da je u pitanju karburator... na onom es cije sam slike kacio (Milanov es), sam ugradio elektronsko paljenje, koje radi odlicno, motor super ide i odlicno ubrzava i ako je 175-ica prima gas kao 250. Medjutim isto mu se desava sto i tebi. Ako ne upali iz prve (sto se retko desava) onda mora na gurku. Proveri sve u karburatoru. i ja mislim da je to, cini mi se da ne "vuce" gorivo pri paljenju ( ili neshto sl tome), jer kad drmnem kurblu obicno se pomeri obrtaj i kao da bi da zapali , a nema shta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kad je loš akumulator pali jedino na guranje...kasnije se malo dopuni u vožnji pa pali i na kurblu...proveri imaš li dovoljno elektrolita u svakoj ćeliji(ako je olovni accu,premeri napon tad kad neće da upali na kurblu-ujutro npr.) to sam i ja mislio, akomulator mi jeste los i imao sam dosta problema, ali fora je sto provereno baca odlicnu varnicu , a da je do akomulatora (mozda gresim) ne bi bacao varnicu... a i daje solidan signal... pre je imao "fade to black" varijantu, pa sam logicno odmah znao sta mu je, ali sad stoji lep signal... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 17, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Neznam koliki ti je problem,skini gumu koja stoji na karburatoru i ide do filtera,stavi dlan na njega prilikom kurblanja....ima li onda pojave goriva,,unazad,, ka filteru??? e to me zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Redje ulje u amortizere da bi bili meksi...ali proveri kakvi su ti semerinzi!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam koliki ti je problem,skini gumu koja stoji na karburatoru i ide do filtera,stavi dlan na njega prilikom kurblanja....ima li onda pojave goriva,,unazad,, ka filteru??? e to me zanima pokusacu da to proverim cim dodjem kuci sa posla , ako uopste uspem da se snajdem jel te nisam bas najbolje razumeo Redje ulje u amortizere da bi bili meksi...ali proveri kakvi su ti semerinzi!? ne verujem da je do ulja juce mi je malo pao, pa sam jutros primetio da su mu je mnogo tvrdji amortizer napred... bubrezi mi bili u grkljanu dok sam stigao do posla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 17, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Evo da pojasnim ,vidi,skini gumeno crevo sa karburatora i izvadi drugi kraj toga creva iz kucista filtera vazduha,znaci skini ga skroz,zatim,stavi dlan na usis karburatora i zakurblaj nekoliko puta,zanima me dali slucajno baca gorivo ,,unazad,, tj ka filteru vazduha,rekao si da imas sumnje u dovod goriva u cilindar a da svecica ima varnicu,e pa pogledaj ovo sto ti kazem,ako ti na dlanu bude goriva,jedan od problema moze biti momenat paljenja,tj zazor platina/kad baca varnicu u odnosu na polozaj klipa/....itd za pocetak,usput baci oko na sam karb,narocito na dihtung karburatora na donjem sudu,kao i na spojeve usisne grane na cilindru.Pa javi....naravno uzmi u obzir i savete ostalih a vezane za karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da pojasnim ,vidi,skini gumeno crevo sa karburatora i izvadi drugi kraj toga creva iz kucista filtera vazduha,znaci skini ga skroz,zatim,stavi dlan na usis karburatora i zakurblaj nekoliko puta,zanima me dali slucajno baca gorivo ,,unazad,, tj ka filteru vazduha,rekao si da imas sumnje u dovod goriva u cilindar a da svecica ima varnicu,e pa pogledaj ovo sto ti kazem,ako ti na dlanu bude goriva,jedan od problema moze biti momenat paljenja,tj zazor platina/kad baca varnicu u odnosu na polozaj klipa/....itd za pocetak,usput baci oko na sam karb,narocito na dihtung karburatora na donjem sudu,kao i na spojeve usisne grane na cilindru.Pa javi....naravno uzmi u obzir i savete ostalih a vezane za karburator. da skinem ono crevce koje dovodi gorivo od onog dela gde se nalaze filter i "prekidac" goriva? i onda na onom delu gde je to crevo ulazilo dole da proverim? izvini sto sam "glup" al mi bas strani nazivi dihtung,platina,semerinz... al videcu da mi cale to malo pojasni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan xaxaxaxaaa do kad radis?? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imas PP ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 2 PP ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 PP ;D ;D odgovorio na oba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan e sad pisi kako pali... ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan imas PP ;D ;D 2 PP ;D ;D e sad pisi kako pali... ;) Ako znaš nešto što drugi ne znaju bilo bi lepo da podeliš sa ostalima a ne da se informacije razmenjuju PP-om. > Kad mogu majstori da besplatno dele savete a besplatno na svetu više ništa nema onda možemo i mi. Na kraju krajeva zato BJB i postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...