zmija31 0 Napisano Jun 16, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Sevojno Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za sve,a malo vise one iskusne.Kako odabrati pravu opremu???Prema kvalitetu i ceni??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Jun 16, 2010 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za sve,a malo vise one iskusne.Kako odabrati pravu opremu???Prema kvalitetu i ceni??? Samo nemoj da ti presedne ceo put zbog rukavica 10eur jeftinijih ili tako neceg, za ostalo ces lako Sve sto kupujes, posebno prvi put, probaj, drzi na rukama/glavi... 15-20min. Velicina koja ti odgovara od jednog proizvodjaca nije ista kod drugog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Jun 17, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za sve,a malo vise one iskusne.Kako odabrati pravu opremu???Prema kvalitetu i ceni??? Kako god okreneš na kraju se svodi da ćeš birati ovim redom ako ti stvarno treba: 1. možeš da platiš (odgovara ti cena) 2. sviđa ti se na izgled (dizajn i kvalitet na oko i pod ruku) 3. odgovara ti veličina (mora da bude udobno i da ti ne smeta u vožnji) Ukoliko ne zadovolji samo jedan od ta tri kriterijuma sumnjam da ćeš kupiti. Sve ostalo su nijanse... Srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za sve,a malo vise one iskusne.Kako odabrati pravu opremu???Prema kvalitetu i ceni??? Pre svega pokusaj da probas tudju opremu da naucis velichine. Do detalja prouci dimenzije svog tela, kako bi lakse mogao da izaberes neku opremu. Mislim da je ovo najvaznija stavka, narocito ako porucujes preko kataloga. Ja imam na papiru iscrtan otisak noge i shake, pa na osnovu mere vidim koju velicinu kod nekog proizvodjacha da trazim. A cena, pa to nije toliko bitna stavka koliko utisci i kritike musterija. Ako kupujes u LOUIS-u, pazljivo procitaj (koristi prevodilac ako ne znas nemacki) utiske i ocene kupaca za odredjeni proizvod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmija31 0 Napisano Jun 17, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Sevojno Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima. Bas sam u Luisu gledao par nekih stavki,i malo me bunile velicine..MAda trenutno mi je za Oko zapao Highway,ima odlicna jakna i cizme,al neznam gde im je radnja...a od rukavica mislim da mi se Probiker najvise svidjaju,a takve sam i ranije nosio(mada ne nesto mnogo dugo). E al za kacigu sam totalno neopredeljen...vidim da dosta njih nosi Dieneze i Nolan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze ko sta nosi, nego sta tebi lezhi ili ne lezhi. Nemaju svi istu glavu. LM, Pitanje za sve,a malo vise one iskusne.Kako odabrati pravu opremu???Prema kvalitetu i ceni??? Mozda zvuci blesavo, ali odgovor je da, prema kvalitetu i cijeni, tj. moje iskustvo sa moto-opremom je takvo. Obicno narod kaze "koliko para toliko muzike", ali kad je moto-oprema u pitanju to i ne vazi bas sasvim. Moto-oprema verzija je otprilike ovako: "puno para, velika sansa za muziku. Malo para, velika sansa za pichketanje (znas ono 'u p.m.' i to)". U svemu tome ima i logike, jer je moto-oprema "zahtijevna industrija", tj. i najkvalitetnija ipak na kraju smeta. Jako je tesko sa malim troskovima proizvesti dobru opremu. Pa su licence proizvodjaca kavalitetnih materijala skupe, a i visok im je nivo kontrole kvaliteta. To sve skupa znaci da su npr. jeftine jakne u principu od slabog materijala i sashivene navrat nanos. E sad, sve zavisi od toga za sta ti treba!! Ako ti je najduza voznja 10 km, i vozis iskljucivo u avgustu, onda ti je bacanje para za neki super goretex, ali ako vozis svaki dan, pa kisa, pa zima, onda mozes da biras izmedju "prvo jeftino, pa onda skupo" ili "odmah skupo". Losa oprema ima tendenciju da pokaze svoje pravo lice tek nakon intenzivnije upotrebe. Kozha: samo probas i osjetis kako ti lezhi (zhuljaju li protektori i to). Znaci kvalitet je 90% u komoditetu. Nekim chudom skuplje nekako bolje lezhi, a i taj "rajfeslus" se nakako lakse zatvori i bas je prakticno da je bas tu.. Kaciga: Uvijek tezak izbor. Dzaraj po internetu za iskustvima sa modelom koji ti se svidja (i koji ti lezhi). Magli li, otpadaju li djelovi s nje, buka....itd Rukavice: Za zimu sto deblje i vece + membrana(mucho $$$) ili smrz+mokre ruke. Za ljeto sto shuplje. Za kisu kvalitetna membrana (mucho $$$) ili mokre ruke ili drkanje sa onim navlakama. Textil: Provjerene tehnologije za vodu: Gore-Tex i H2Out membrane. Ako kupis no-name membranu za malo para, trebat ce ti puno srece da ostanes suh. Ako ne prva kisa, onda uglavnom sledeca je tvoja. (meni je prva kisa napravila dar-mar kad sam jednom htio da "profitiram na akciji") Chizme: Idealne($$$): Lako izuvanje/oblacenje!, vodonepropusne, sa zatvorivim otvorima za ventilaciju. Ako ne trebas vodonepropusne, onda bolje uzmi neki mesh sa sto vise ventilacije. ps. moda/design/izgled je meni irelevantan, tj. na zadnjem mjestu, kad je sve ostalo zadovoljeno, a jos ima izbora. Motor je skup hobi. :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Jun 17, 2010 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Sve informacije si dobio,a ja bi samo da dodam ;D Kakv motor vozis taku opremu i kupuj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmija31 0 Napisano Jun 17, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Sevojno Prijavi odgovor kao problematičan Odlican tekst i savet!! Hvala najlepse!! Znam dobro da bez para nema ni muzike,i da nije ni malo jeftin sport,al taman kad se sredim i resim da nesto kupim,tu iskoci nesto nepredvidjeno,a i sada su klinci na prvom mestu... al polako pa ce da se prikupi sve,i samo vruc asfalt onda..hehehei taman ce i oni da jos jaknu i porastu,pa ja i zence na mopedce..i ....heheheh hvala puno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...