rboban 1038 Napisano Decembar 6, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan DT 125,RX125,KDX 125,KMX 125,CRM 125,TS125. Msm da je to to EDIT:i posle nekog vreme skupis pare i kupis sm tockove Inace svi od 125ccm 4t samo izgledaju kao SM, a sto se tice voznje nema veze sa SM, tako da na njima sm tockovi samo za pokazivanje sluze. Slicna star je i sa 2t ali ima izuzetaka kad od full crosa napravis sm, to vec lepo ide ali ne kosta 1000-1500e, vec puno vise. Ovaj DEO mi nije NAJjasniji, kako to mislis da nemaju veze sa SM? Zato sto su slabi? Spori? Pojasni malo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 6, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno je vecina napravljena za rekreativnu voznju, pored toga sto imaju premalo snage imaju i smesne kocnice i ogibljenje, jedno je ciljano pravljen supermoto (koji ima na 125ccm preko 30ks) a sasvim drugo amaterska prerada starijeg motora od 9-10ks u sm, dodavanjem na njega felni 17 i to ne zicanih vec alu felni. OVde nije bilo pitanje koji sm motor od 125ccm vec koji sm od 125 do 1100e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno je vecina napravljena za rekreativnu voznju, pored toga sto imaju premalo snage imaju i smesne kocnice i ogibljenje, jedno je ciljano pravljen supermoto (koji ima na 125ccm preko 30ks) a sasvim drugo amaterska prerada starijeg motora od 9-10ks u sm, dodavanjem na njega felni 17 i to ne zicanih vec alu felni. OVde nije bilo pitanje koji sm motor od 125ccm vec koji sm od 125 do 1100e. pa dobro,hvala vam na svemu,uzimam 99% 2t kao sto sam i do sad vozio,pa sad dal cu da imam para za preradu,dal necu,nemam pojma...ali ako ne budem imao,vozicu taj "hard enduro" koji budem kupio,najverovatnije tsr jedno 2 godine i posle nesto kao drz 400 sm... pozdrav i hvala vam SVIMA jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da pise brembo ili nisin da bi dobro kocilo jeste da im ogibljenje nije vrhunsko Ali za stepenice je dovoljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da pise brembo ili nisin da bi dobro kocilo jeste da im ogibljenje nije vrhunsko Ali za stepenice je dovoljno mora da se proba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2444 Napisano Decembar 7, 2012 Andragog, 5010 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Al ste dosadni sa tim stepenicama. Verovatno da ces pet sest puta voziti po stepenicama i nikad vise. Ustvari mozes voziti samo niz stepenica ako je vise od 7-8 stepenika uz stepenice ( delje neces moci......) :staa: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Decembar 7, 2012 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice 125ccm imam iskustva samo sa takmicarskim kros motorima, imao sam ih dva, KTM 125 SX i KAWASAKI KX125, od ulicnih ENDURA davno YAMAHU DT125. Za voznju po ulici ako i preradis kros motor zaboravi... zbog mnogo razloga (prozvakano mnogo puta). Ali aj da ponovim najvaznije: - ne mogucnost svetla,signalizacije i naravno registracije - VELIKA potrosnja goriva i MAZIVA - mala trajnost, pogotovo u SM voznji (gde SVAKO moze da tera PUN gas na pravcu, sto na terenu nije slucaj) Od tih malih 4T navedenih gore imao sam priliku da pogledam i proucim XTX i Tomos SM, koji mi se cine bas ok, sa prednosu naravno na YAMAHI. To sa sirinom gume NE treba da te muci, sirina je adekvatna snazi ( zadnja guma je sira jer prenosi snagu na drum), a motor sa UZIM gumama je AGILNIJI, LAKSE se obara, sto je NAJevidentnije u S krivinama... Ti manji ako se ne varam imaju prednju gumu 110/17 i to je SASVIM upotrebljivo na transferu tezine pred krivinu, jer kocenjem se tada tezina prenosi na prednji tocak i to je NAJtezi zadatak za prednju gumu.. (postoji jos jedna muka za prednju, o tome cemo ako udjemo posle u dublju pricu o tehnikama SM voznje) Ima cak verzija ODLICNIH SM guma za manje kubikaze, snage i tezine ... u dimenzijama napred 100, pozadi 130 koje se voze u TOMOS SM kupu u sloveniji... naravno DOT gume, sto ih cini pristupacnim i trajnim u ulicnoj voznji.... Da li mozes da mi kazes sta znaci DOT guma ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan Al ste dosadni sa tim stepenicama. Verovatno da ces pet sest puta voziti po stepenicama i nikad vise. Ustvari mozes voziti samo niz stepenica ako je vise od 7-8 stepenika uz stepenice ( delje neces moci......) :staa: Kako ko,niz stepenica(nisam brojao Ali kada budem prosao tuda dana brojacu) ja se spustam,a uz stepenice to je Malo zajebano Ali do 7-8 stepenika najvise posle je jako zajebano dosadni sa stepenicama?pa neko voli to neko ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posto si mlad neverujem da imas puno iskustva sa motorima a narocito ne sa sm Prvo treba dosta kilometara da pojedes da bi stigao do stepenica...evo cist primer...kada se penjes na stepenice jel mozes odmah sa provog stepenika da se popnes na 5-i?Naravno da ne...e pa tako i u zivotu,voznji motorom...polako stepenik po stepenik...korak po korak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Posto si mlad neverujem da imas puno iskustva sa motorima a narocito ne sa sm Prvo treba dosta kilometara da pojedes da bi stigao do stepenica...evo cist primer...kada se penjes na stepenice jel mozes odmah sa provog stepenika da se popnes na 5-i?Naravno da ne...e pa tako i u zivotu,voznji motorom...polako stepenik po stepenik...korak po korak vozim 5 godina motore,1,5 godinu sam vozio ctx-a,nisam silazio sa njega,pa bt-a,skuter 150ccm i tako...nije nesto puno iskustva ali siguran sam u sebe i znam da mogu da vozim motor od 20-25 konja... a sa SM motorima nemam iskustva uopste,ali ih obozavam i ako ih nisam vozio...ali kad bih ga provozao siguran sam da bi bio jos vise vezan za sm...pa korak po korak i idem...4x motor od 50ccm,2x skuter(jedan 125,jedan 150ccm),1x 80ccm(ctx),sad 125 ccm,idem polako i znam sta zelim,mislim,kad bi sad imao 1500e ne bi odugovlacio nego bi odmah radio neku prepravku,naravno u SUPERMOTO... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan MX 125 je jako lep SM. Samo sto on nije 1100 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Decembar 7, 2012 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Dobra guza: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan MX 125 je jako lep SM. Samo sto on nije 1100 evra hvala ti za utehu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan a ljudi kakav je KLX300?msm vidm ne pise nista o njemu na netu,odrzavanje itd nema nista O.o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan a ljudi kakav je KLX300?msm vidm ne pise nista o njemu na netu,odrzavanje itd nema nista O.o moja preporuka,wr250x ili drz400 sm..to je to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan e,sto se tice prepravke,gledao sam na Leboncoin,to je francuski sajt za oglase raznorazne i nasao sam dosta Zicanih sm felni sa sve diskovima do 150e...ima ih puno do 150e zicanih.Nzm kakve su te felne posto su uglavnom sve sa raznoraznih Derbi-ja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2444 Napisano Decembar 8, 2012 Andragog, 5010 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je KLX 300 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice leboncoin,ja cu tamo da ih kupim(felne) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 564 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Dobra guza: Zna riba šta je dobar motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 8, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Da li mozes da mi kazes sta znaci DOT guma ? posto nema rbobana, ja cu da pojasnim-DOT gume je broj koji oznacava nedelju i godinu proizvodnje gume. npr DOT 1209- znaci 12 nedelja 2008 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zna riba šta je dobar motor pravi zenski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan posto nema rbobana, ja cu da pojasnim-DOT gume je broj koji oznacava nedelju i godinu proizvodnje gume. npr DOT 1209- znaci 12 nedelja 2008 godine. valjda 12 nedelja 2009 godine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 8, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan valjda 12 nedelja 2009 godine? DA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan DA stefi ti si legenda...umro sam od smeha!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 8, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan stefi ti si legenda...uro sam od smeha!!! Ova na XTX-u me totalno dekoncentrisala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...