Abdullah100k 8 Napisano Jul 2, 2010 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zaista ne shvatam pitanje, a narocito cudjenje, bar ovako iskazano....meni se cini da sam naveo vise mogucih uzroka pada, iako je najverovatnije bila kompilacija svega pomalo. Po meni, lako je moguce da mu je i sunce islo u oci, pa ukoliko se nasao blize sredini trake, a jednako tako i automobil iz suprotnog smera, meni sa mojim vrlo skromnim vozackim iskustvom zaista ne zvuci nerealno da mu je i to sunce itekako pomoglo da slabije sagleda situaciju, te da u pokusaju izbegavanja vozila iz suprotnog smera pridje previse bankini i uz pomoc poprilicnog sitnog kamenja kojeg je svakako bilo na putu, priljubi motor, odnosno svoju nogu uz rub bankine. Ko je ikada probao kako izgleda kada "povuce"bankina ili bilo sta drugo, ovde nema vise cemu da se cudi. Sam pad je najverovatnije usledio kada je u momentu "klizanja" noge po bankini Vlada naleteo na spoj dvaju bankina (na spojevima se bankine preklapaju, pa jedna nadviruje drugu iz smera nadolazenja nasih kolona) i taj spoj ga je povukao za sobom. Sad malo fizike i logike i valjda je jasno zasto i kako je preleteo bankinu. Iako je uvidjaj zavrsen, jasan uzrok tesko da moze da se definise prostom definicijom to-i-to je krivo. Kompleksna situacija najverovatnije je dovela i do kompleksnog uzroka a sta je i u kojoj meri kumovalo, tesko da cemo ikada znati precizno. Mislim da nije ni malo nerealno da pitam kako je doslo do pada prilikom kojeg je covek umalo ostao bez noge. ??? Jos vise mislim da nije nerealno moje pitanje s obzirom da se nije divljalo jer se islo grupno a bilo je i redara. Kako su motori ispred njega prosli tu istu krivinu, da li je on bio na celu grupe? Nisam znao da je zabranjeno pitati za uzroke nezgode i diskutovati o istim. Ne verujem da je covek pao eto tako. Lancia88 Mani bre provokatora. Čovek pao jer je tako bilo sudjeno. Nema zašto ni kome da se pravda. Tebe nisam pitao nista zato nemoj da se javljas. A da li ima kome da se pravda...a sta da se neko zakucao u njega? Kad vozis u grupi moras malo da mislis jer nisi sam. I zasto je na kraju pao??? Sunce mu je islo u oci?!?!? WTF? ??? a sta pitas gluposti kad mu je bilo sudjeno?! ko sto je meni presudio onaj lik sa sleperom pre par godina kad si me ti skupljao po ibarkoj nadam se da ce za veceras da mi presude da se sapletem od prag i da upadnem u neku ribu ;D Pazi samo da ne bude neka duboka, kako posle da te vadimo iz ponora ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 2, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan [glow=red,2,300] Lancia88 Mani bre provokatora. Čovek pao jer je tako bilo sudjeno. Nema zašto ni kome da se pravda. Tebe nisam pitao nista zato nemoj da se javljas. A da li ima kome da se pravda...a sta da se neko zakucao u njega? Kad vozis u grupi moras malo da mislis jer nisi sam.[/glow] Izvini. Učinilo mi se. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 2, 2010 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pa, eto, ni ja nisam znao da je zabranjeno ista pitati, ponajmanje za uzroke nesrece, pa sam sada procitao da je i to diskutabilno, mislim na zabranu ili dozvolu za pitanja na forumu...cudno, zar ne? Ko bi rekó... Iz kojih god razloga da je postavljeno pitanje, zbunjenost oko tezine preloma verovatno proistice iz letimicnog citanja dela price vezanog za zlosrecni spoj bankina koji je Vladu i povukao preko van puta, bas na tom mestu se prelom i desio, bas na tom mestu se i nalaze uzroci ovako nesrecnog pada. Docekivanje na zemlju je sigurno donelo jos nesto, ali najverovatnije je da je ovde pocela ta strasna prica vezana za sudbinu same noge koja je, srecom, dobila daleko lepsi i prihvatljiviji obrt. Uz Vladin vedar duh i raspolozenje, rane ce brze zarasti i mi im se oboma nadamo na iducem Reliju, kolima - kolima, ne mari nista...eto, ja znam da nije ni kolima bas tako grozno, dobar provod pre svega cine ljudi, motori samo pomazu u tome. Konacno, mozda nam je i vreme da lagano pustimo ovu temu da se odmara i da se radujemo sto brzem Vladinom oporavku a da analize ipak ostavimo za neke druge situacije. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 3, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Motoristi na drumu Mesto za diskusije o tehnici vožnje motora, o bezbednosti u saobraćaju, ali i mesto gde izveštavamo o padovima i nesrećama koje su se desile motociklistima... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladacbrpc25 162 Napisano Jul 4, 2010 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd//Novi Beograd Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan moze li bar neko ko zna reci kako je kolega? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 4, 2010 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, veseo, oporavlja se, ocekuje mozda jos koju operaciju i sada nastupa onaj period srastanja noge u funkcionalnu celinu. To nije nimalo naivan period, trajace mesecima do prvih prihvatljivih rezultata ali neminovan je. Zatim sledi rehabilitacija ali sve je to ciklus koji nastupa od momenta kada je noga spasena, i kada je stanje prilicno izvesno i lagano ulazi u odredjenu rutinu vidjenu dosta puta u praksi sto obecava i potpun oporavak u nekom trenutku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 5, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Jos vise mislim da nije nerealno moje pitanje s obzirom da se nije divljalo jer se islo grupno a bilo je i redara. Kako su motori ispred njega prosli tu istu krivinu, da li je on bio na celu grupe? Nisam znao da je zabranjeno pitati za uzroke nezgode i diskutovati o istim. Ne verujem da je covek pao eto tako. Na čelu zelene grupe, u kojoj je vozio i kolega iz Makedonije koji je pao, sam bio ja. Kolona NIJE divljala, čak naprotiv. Držali smo neki sporiji tempo i zaista vozili lagano i obazrivo. Put i same krivine na toj deonici su izuzetno zahtevni, te je dovoljan samo trenutak nepažnje ili loše procene, pa da nešto pođe po zlu. Kolega koji je pao je, po rečima njegovih drugara iz Makedonije, izuzetno dobar vozač. Na žalost, iskustvo ovde nije bilo dovoljno, a da se ne ispravi krivina. I ja sam, posle solidnog broja prevezenih km do sada, nedavno pao u sred grada. Popustila mi je pažnja i previše sam se opustio, pa sam kočio prednjom tamo gde to nije bilo pametno. Trenutak nepažnje i eto. Nadam se da ne kriviš nikoga od redara ili iz ogranizacije Relija što je do ovog pada došlo. Mi smo se svim silama trudili da vožnja bude pre svega što bezbednija za sve učesnike na Reliju. Na žalost, padovi se dešavaju i pored svih mera opreza Mene iskreno, posle svega što se desilo, najviše raduje ovo: ..veseo, oporavlja se.... i lagano ulazi u odredjenu rutinu vidjenu dosta puta u praksi sto obecava i potpun oporavak u nekom trenutku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Jul 5, 2010 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Motoristi na drumu Mesto za diskusije o tehnici vožnje motora, o bezbednosti u saobraćaju, ali i mesto gde izveštavamo o padovima i nesrećama koje su se desile motociklistima... Tako sam i ja shvatio. Nadam se da ne kriviš nikoga od redara ili iz ogranizacije Relija što je do ovog pada došlo. Mi smo se svim silama trudili da vožnja bude pre svega što bezbednija za sve učesnike na Reliju. Na žalost, padovi se dešavaju i pored svih mera opreza Ne krivim ja nikoga, nisam dao izjavu, samo sam trazio objasnjenje, zbog sebe i zbog drugih. Mislim da je to vise nego jasno da ovde nisu pale nikakve optuzbe, vec samo trazim uzroke nesrece da se metnu javno jer je ovo bio pad sa teskim posledicama, te mislim da bi upravo zato trebalo potencirati pricu kako bi i drugi izvukli neku pouku a ne samo... covek pao eto tako, umalo da ostane bez noge ali veseo je pa hajde da zaboravimo. Mene interesuje i sta je imao od opreme... cizme, koje, pantalone, koje, sta je bilo sa protektorima, koje je marke oprema, itd... ovo mi nije zanemarljivo jer tu opremu placam veoma skupo i zelim da znam koliko me to zaista cuva ili ne. Konacno, mozda nam je i vreme da lagano pustimo ovu temu da se odmara i da se radujemo sto brzem Vladinom oporavku a da analize ipak ostavimo za neke druge situacije. Slazem se, najbolje je ostaviti analize strucnjacima, a mi samo pun gas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 5, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja napisah na prvoj strani..da je covek imao od protektora..farmerke :'( Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Jul 5, 2010 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja napisah na prvoj strani..da je covek imao od protektora..farmerke :'( Hvala na podsecanju, to dosta govori. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan spora voznja, iskusan vozach, dobar put (za nashe uslove), jel pomislio neko na umor koji je proistekao nakon vishednevne voznje ? Josh ako je veche pre toga bila neka kafana do kasno. Umor je chest indirektan/direktan uzrok nesreca, a slabo se spominje. Super shto se momak uspeshno oporavlja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladacbrpc25 162 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd//Novi Beograd Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, veseo, oporavlja se, ocekuje mozda jos koju operaciju i sada nastupa onaj period srastanja noge u funkcionalnu celinu. To nije nimalo naivan period, trajace mesecima do prvih prihvatljivih rezultata ali neminovan je. Zatim sledi rehabilitacija ali sve je to ciklus koji nastupa od momenta kada je noga spasena, i kada je stanje prilicno izvesno i lagano ulazi u odredjenu rutinu vidjenu dosta puta u praksi sto obecava i potpun oporavak u nekom trenutku. kolegi od srca sto brzi moguci oporaval i povratak na dva tocka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Jul 5, 2010 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan spora voznja, iskusan vozach, dobar put (za nashe uslove), jel pomislio neko na umor koji je proistekao nakon vishednevne voznje ? Chovek je pao prvi dan Relija... Nemojte da shvatite moje pitanje zlonamerno (nije ni najmanje) ali od par ljudi iz te zelene grupe, sam chula da nije bilo nikakvog automobila iz kontra smera... ? Kolegi zelim brz oporavak i da sledece godine opet dodje na Reli ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan da al je pre toga koliko sam shvatio doshao iz Makedonije, a znate kako ode kad dodju gosti iz daleka ajmo klopa ajmo pice ... @Edit gde ja napisah M malo, dedovi mora u grobu da se prevrcu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, dosao je iz Makedonije, ali prethodnog dana! Zaboga! Mozda bi trebalo da se zapitamo kako je i gde spavao, mozda je kasno legao, nesto lose sanjao... Jel primecujete da ovo ide u besmisao! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jul 5, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Tema motoristi na drumu i crna hronika su na zalost prepune vesti da je neko pao a i poginuo a vrlo je malo ovako "analiticikih" komentara i pitanja kako se i zasto se to desilo. Verovatno "pad na reliju" pobudjuje vecu paznju nego "pad van relija" pa odatle interesovanje mnogih da se sazna svaki detalj...a i kad se sazna detalj ono da se proveri jos jednom da li je...bas to tako bilo ili ne daj Boze...mozda... ipak to nije bilo bas tako.... kako vi nama to opisujete...jer znamo mi da vi hocete da.... Ajd sad da vidimo mi to, svako ko je ovde pao s motora... kako je on to pao? Da li je to bilo bas tako kako je on to ispricao ili je to bilo onako kako sam ja cuo da je bilo ili onako kako ja pretpostavljam da je bilo ili... Mislim stvarno ne razumem da tema o nesrecnom padu jednog motoriste - pri tome gosta Srbije iz Makedonije - treba da se razvlaci u sitna crevca samo da bi neko stavio aluziju (http://vukajlija.com/aluzija) kako je do nesrece doslo: ne tako kako je prozvani opisao/odgovorio nego NEKAKO DRUGACIJE Dakle: objasnjenje kako je covek pao dao je lancia88 kao Direktor relija shodno onome sto je cuo, video i saznao od drugih. Svako ko mu ne veruje i ko misli da on laze treba da ima 00 (ne bukvalno naravno) i da otvoreno to ovde napise. Svako ko zeli da sazna "sitna crevca" o tom padu nek se raspita za Vladin broj telefona ili emali adresu, pa neka ga pita. Covek je uostalom krajnje otvorenog srca, komunikativan, druzeljubiv i sigurno ce prihvatiti razgovor i o tako neprijatnom iskustvu koje je doziveo. Ono... verovatno ce mu biti cudno takvo obracanje kad svi ucesnici relija znaju manje-vise sve okolnosti pod kojima se to dogodilo. Ko nema 00 da pozove Vladu direktno onda neka nadje nacina da procita policijski zapisnik i izjave svedoka koje su date tokom policijskog uvidjaja. U svakom slucaju mislim da je krajnje neumesno dalje u ovoj temi "mrcvariti" Vladin nesrecni momenat odnosno pad...ako vec nismo ovoliko i na ovaj nacin mrcvarili padove i nesrecne momente bilo koga od nas - koji ucestvujemo u ovoj temi - i padove i nesrecne momente drugih koji ne ucestvuju u ovoj temi a imali su ih na zalost objavljene ovde na forumu. A mozda da otvorimo temu "bezbednost na reliju" ? ...i da pustimo Vladu da na miru zaceli svoje rane ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 5, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan napokon Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 6, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pa možda nekome treba više da se objašnjava jer nije glup kao ostali pa da nasedne na priču. Teorije zavere, Tvin Piks, ovo - ono... Mada mene nije niko ništa pitao pa se unapred izvinjavam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jul 6, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tema motoristi na drumu i crna hronika su na zalost prepune vesti da je neko pao a i poginuo a vrlo je malo ovako "analiticikih" komentara i pitanja kako se i zasto se to desilo. Verovatno "pad na reliju" pobudjuje vecu paznju nego "pad van relija" pa odatle interesovanje mnogih da se sazna svaki detalj...a i kad se sazna detalj ono da se proveri jos jednom da li je...bas to tako bilo ili ne daj Boze...mozda... ipak to nije bilo bas tako.... kako vi nama to opisujete...jer znamo mi da vi hocete da.... Ajd sad da vidimo mi to, svako ko je ovde pao s motora... kako je on to pao? Da li je to bilo bas tako kako je on to ispricao ili je to bilo onako kako sam ja cuo da je bilo ili onako kako ja pretpostavljam da je bilo ili... Mislim stvarno ne razumem da tema o nesrecnom padu jednog motoriste - pri tome gosta Srbije iz Makedonije - treba da se razvlaci u sitna crevca samo da bi neko stavio aluziju (http://vukajlija.com/aluzija) kako je do nesrece doslo: ne tako kako je prozvani opisao/odgovorio nego NEKAKO DRUGACIJE Dakle: objasnjenje kako je covek pao dao je lancia88 kao Direktor relija shodno onome sto je cuo, video i saznao od drugih. Svako ko mu ne veruje i ko misli da on laze treba da ima 00 (ne bukvalno naravno) i da otvoreno to ovde napise. Svako ko zeli da sazna "sitna crevca" o tom padu nek se raspita za Vladin broj telefona ili emali adresu, pa neka ga pita. Covek je uostalom krajnje otvorenog srca, komunikativan, druzeljubiv i sigurno ce prihvatiti razgovor i o tako neprijatnom iskustvu koje je doziveo. Ono... verovatno ce mu biti cudno takvo obracanje kad svi ucesnici relija znaju manje-vise sve okolnosti pod kojima se to dogodilo. Ko nema 00 da pozove Vladu direktno onda neka nadje nacina da procita policijski zapisnik i izjave svedoka koje su date tokom policijskog uvidjaja. U svakom slucaju mislim da je krajnje neumesno dalje u ovoj temi "mrcvariti" Vladin nesrecni momenat odnosno pad...ako vec nismo ovoliko i na ovaj nacin mrcvarili padove i nesrecne momente bilo koga od nas - koji ucestvujemo u ovoj temi - i padove i nesrecne momente drugih koji ne ucestvuju u ovoj temi a imali su ih na zalost objavljene ovde na forumu. A mozda da otvorimo temu "bezbednost na reliju" ? ...i da pustimo Vladu da na miru zaceli svoje rane ? A shto? Kako je pao chovek znam prochitao sam, zashto je pao ne znam. Ovo je jedan od onih misterioznih padova i mene lichno zanima zbog chega je do njega doshlo. I uopshte ne zelim da rasparvljam o bezbednosti relija, nego me chisto zanima zbog chega je pad nastao. Kazesh aj da pustimo Vladu da zaceli svoje rane na miru a ovamo pozivash da ga zovemo telefonom i shaljemo mu mailove i josh kao trebaju neka 00 za to !!?? Ovde se analiziraju padovi i jbg ovaj je na tapetu, ako ti je Vlada lichni prijatelj pitaj ga da li on zeli da prekinemo diskusiju o ovome i ja cu prekinuti, ali samo ako on lichno to zeli iz ko zna kakvih razloga. U ono shto je lanchia88 napisao nemam bash ama nikakvog razloga da sumnjam, ali to je dogadjaj, a ne uzrok dogadjaja. Ako je neko maliciozno postavio ovu temu sa nekim drugim ciljem, gazeci preko povredjenog choveka i toga se gnusham, pa shto se mene tiche moze se zatvoriti ili se prichati uopshteno. Pa da, dosao je iz Makedonije, ali prethodnog dana! Zaboga! Mozda bi trebalo da se zapitamo kako je i gde spavao, mozda je kasno legao, nesto lose sanjao... Jel primecujete da ovo ide u besmisao! Ne, ne primecujem da ide u besmisao. Kao gore shto sam rekao znam kako je pao, ali ne znam zashto. Shto se voznje tiche postoje voznje od kojih si posle 3 dana umoran, shto se klope i pica tiche postoje vechere od kojih si posle 3 dana mamuran, ako hoces da kazesh da to ne utiche na voznju svaka ti chast. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1438 Napisano Jul 6, 2010 Drug član, 1953 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko maliciozno postavio ovu temu sa nekim drugim ciljem, gazeci preko povredjenog choveka i toga se gnusham, pa shto se mene tiche moze se zatvoriti ili se prichati uopshteno. Jeste, ja sam otvorio temu da gazim povredjenog kolegu zato sto sam lud.Pozdrav kolegi Vladi i zelim mu brz i potpuni oporavak. Ajd sad svi u voznju.Kad bude nesto novo nek urednici otvore opet temu i napisu kako tece oporavak. LOCK Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...