Presretac 42 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Druže dok ne vidiš neki problem NE DIRAJ NIŠTA,oko štelovanja.Moj savet je samo da ti neko kompetentan proveri lanac bregaste,jer i ja ga nisam ni jednom čuo a dvaput sam menjao(otprilike na 60.000-70.000km).Što se potrošnje tiče tvoja je za neverovati,ja sam sa mojim prešao oko 78.000 (ukupno oko 155.000)i nikad nije mogao ispod 5,5 lit/100km(to znači da je tvoj naštelovan najbolje što može).To je odličan motor veruj mi! Tako sam do sada i radio , znaci samo pogledam plocice na kocnicama, menjam ulje, filter i teraj... Mada ove godine prvi put planiram neku duzu turu u trajanju od 4-5 dana, pa sam se zamislio... Posto vidim da smo komsije , verovatno znas za Milana u Loznici , o njemu ovde pricaju sve pozitivno... A sto se tice potrosnje , jednom sam samo proverio, i meni je cudno...Ovih dana cu ponovo , pa cemo videti.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 1, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj uvek održavao kod Milete iz Šapca,čovek je odličan majstor, a što je još važnije pošten je(iako mu je nadimak "lopov"),ali Mileta više ne radi pa sad ga održava Darko iz Bijeljine.I Darko je pravi majstor(sve po dogovoru odradi i uvek ako treba da predlog šta bi još trebalo).Maj ST je baš zahvalan motor a vidim da je tvoj još zahvalniji(potrošnja),i duži put mu ne predstavlja nikakav problem šta više on tek tada pokaže koliko je dobar.Pozdrav druže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 1, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Presretač imaš u temi motocikli-najjednostavnije i najizdržljivije(poslednja strana), kompletan spisak svih delova koje sam ja zamenio na mom ST-u pa vidi koliko je taj model zahvalan za korišćenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Presretač imaš u temi motocikli-najjednostavnije i najizdržljivije(poslednja strana), kompletan spisak svih delova koje sam ja zamenio na mom ST-u pa vidi koliko je taj model zahvalan za korišćenje. Procitao sam... Posto si dosta presao na njemu reci mi nesto sto se tice udobnosti... ja sam najvise prelazio 300 - 350 km u danu i posle nekih 250 km pocinjem da se vrpoljim .... zulja sediste..... Postoji li neka varijanta sa udobnijim sedistem ili nesto kao oni podmetaci u luisu .... ali su skupi , cini mi se oko 100e.... a ne znam vrede li.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano April 1, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan ...ili nesto kao oni podmetaci u luisu .... ali su skupi , cini mi se oko 100e.... a ne znam vrede li.... Ja prelazim i do 800km u danu na mom GS-u. Zhuljanje je neizbezhno i nishta ga necje eliminisati. Ali ga hocje ublazhiti drastichno! Vazdushni je najbolji po mom mishljenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 1, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam standardno sedište,i mogu dosta da izdržim(valjda što sam debeo,115kg)bukvalno odem do Ohrida(oko 9h) sa samo dva-tri stajanja po 15 min.za cigaru i gorivo, posle samo jednog dana se vratim.Udobnost sedišta nije kao na putnim motorima ali mene zadovoljava.Mislim da će ti posle 3-4 sata utrnuti zadnjica pa više nećeš ništa osećati .Dobijao sam razne savete i svi se uglavnom poklapaju sa Rikkovim savetom,ali nisam ništa probao već sam izgleda utrnuo.Moja žena počne da se žali posle 3-4 sata(ima 53kg)pa zaključujem da je problem u kilaži .Tako da ako ti je zadnjica dovoljno ppopunjena nemoj da brineš.Pozdrav komšija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano April 1, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za sve vlasnike BMW f650 , Vozim ovaj motor tri godine i jedino sam svake godine menjao ulje, filter ulja, sipao benzin i terao. Sad bih postavio nekoliko pitanja ( inace motor je 1994. god. i na satu stoji 63000 km. ): - da li je vreme da neko pregleda masinu u smislu nekog stelovanja ili ciscenja ( karburatori, ventili, vakum testovi itd. ), nisam neki strucnjak... Ja neke probleme ne vidim ,motor suv , ne trosi ulje, pali ( uvek iz prve , cudne zvuke ne cujem ili ne obracam paznju na njih...) , jedino pri naglom oduzimanju ili dodovanju gasa malo cima , valjda zbog jednog cilindra, i voznja na tri i ispod hiljade obrtaja ne ide nikako ... - sad onako neki podaci: , maks. brzina kojom sam vozio je 155 km/h , mislim da je i to maksimum , mozda 160 ... potrosnja , jednom sam merio sa zenom kao suvozacem , znaci lagana voznja 70-80-90 km/h , ispalo je 3,5 l/100 km... Sve u svemu , sta preporucujete , da ide na pregled ili nema potrebe za tim.... Kolega, jel ti ovo postavljaš neko pitanje, il se hvališ ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano April 1, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan ...Tako da ako ti je zadnjica dovoljno ppopunjena nemoj da brineš.Pozdrav komšija Zhiva istina. Nazhalost za mene... @Presretac: Ako ti se ne daju pare za neshto shto ne mozhesh da probash, prochitaj ovu temu http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/32556-jedna-nova-tema-koja-dom-svoj-nema/page__hl__federfufna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano April 1, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Ja prelazim i do 800km u danu na mom GS-u... Kad vecj spominjem, jel neko u fazonu da u utorak krene u Poljsku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 1, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам у фазону али радим, нисам нешто при кешу и немам времена Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano April 1, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Ja prelazim i do 800km u danu na mom GS-u... Kad vecj spominjem, jel neko u fazonu da u utorak krene u Poljsku? Bio sam 4 puta u Poljskoj, kroz Madjarsku dosadno, Slovačka jako lepa priroda, Poljska - Lođ je jedan od lepših gradova, Varšava još uvek se oseča komunistička arhitektura - dosadno ! Što mora baš u utorak ? Biće ti malo prohladno kroz Slovačku...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G.A. 0 Napisano April 6, 2012 U prolazu, 21 postova Lokacija: M.K.Gedeon Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,evo i ja kupio F650... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 6, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srećom.Kupio si jednu veoma zahvalnu mašinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano April 6, 2012 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,evo i ja kupio F650... Dobrodosao u sektu i neka je sa srecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano April 6, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,evo i ja kupio F650... Da te lepo služi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам у фазону али радим, нисам нешто при кешу и немам времена Nikakav problem, mi cjemo prvom prilikom do kontinentala Bio sam 4 puta u Poljskoj, kroz Madjarsku dosadno, Slovačka jako lepa priroda, Poljska - Lođ je jedan od lepših gradova, Varšava još uvek se oseča komunistička arhitektura - dosadno ! Što mora baš u utorak ? Biće ti malo prohladno kroz Slovačku...! Pfff, kroz Madju zazhmurim i udahnem duboko, pa dok ne prodjem. Skoro mi je postalo zanimljivo da istu prevalim bez stajanja. Chitaj, bez troshka novca u Madjarskoj. Kad imam vremena, ne koristim autoput, a poshto je sad vinjeta 8e za dan, definitivno se vracjam okolo. Od kako me je neki penzioner bacio u jarak, obilazim Madju, kad god mogu. I tako ja natochim na poslednjem OMV-u pred granicu, pa na prvom OMV-u u Slovachkoj. Ne pitaj zashto, motor mi najbolje ide i najmanje troshi kad tochim na OMV-u. A shto se tiche vremena i Slovachke, to je i bio razlog zashto je moralo u utorak. Vreme se nekako namestilo bash taj dan. Bilo je super, sve dok nisam doshao do Zvolen-a. Onda penjanje uz Tatre znachi i snizhenje temperature. Medjutim, uz porast adrenalina u onim krivinama, ta razlika u temperaturi nije imala znachajan uticaj. Recimo da sam imao srecje. Zimu sam osetio tek po ulasku u Poljsku. Nishta shto josh jedan sloj odecje ne mozhe da reshi. Ja redovno idem u PL, zhena mi je poljakinja, tako da cje biti pregrsht prilika za neku organizovanu vozhnju. Koga zanima, deo puta kroz Slovachku je interesantan. Sam asfalt je u delovima krpljen, ali kao shto sam prvi put rekao kad sam ishao kroz Slovachku, shto je severnije, to je bolje. Uticaj turizma se odrazhava na odrzhavanje puteva. Pozdrav iz Kraków-a Rikko p.s. Na poljskom se Lodj ustvari chita Uudj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano April 7, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se kaže Lođ, al sam dobro naučio kako se kaže desno. Kad sam išao prvi put pre jedno 7 godina, bez navigacije izgubio sam se baš u Krakovu, a zbog njihovog "desno" još više sam zalutao. Ponovo ću da kažem, geografski Slovačka mnogo lepa... Možda bi i voleo da odem još jedanput, al da se ne ženim u Poljskoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G.A. 0 Napisano April 7, 2012 U prolazu, 21 postova Lokacija: M.K.Gedeon Alpha Prijavi odgovor kao problematičan 'fala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rikko 16 Napisano April 9, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se kaže Lođ, al sam dobro naučio kako se kaže desno. Kad sam išao prvi put pre jedno 7 godina, bez navigacije izgubio sam se baš u Krakovu, a zbog njihovog "desno" još više sam zalutao. Ponovo ću da kažem, geografski Slovačka mnogo lepa... Možda bi i voleo da odem još jedanput, al da se ne ženim u Poljskoj... Da... Pravo na poljskom znachi desno Imacju u vidu sledecji put kad budem ishao, javicju ti pa ako 'o'sh do Slovachke, idemo zajedno. Ne moram ja da stignem u Poljsku isti dan kad krenem iz Bg-a Za sada, problem mi predstavlja sneg koji je pao juche, 5 dana pred povratak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 9, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,evo i ja kupio F650... Hajde napiši čisto najosnovnije utiske.Jeste da ovo nije mesto za to ali u 2-3 rečenice pa ćeš posle(kada ga upoznaš) u predstavljanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
G.A. 0 Napisano April 12, 2012 U prolazu, 21 postova Lokacija: M.K.Gedeon Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Prvi utisak su velike vibracije ispod tri hiljade obrtaja,startan za 48ks,brzo postiže 7000 obrtaja,malo me nervira zvuk jednog cilindra,dobra prednja kočnica,udobno sedište,slaba zaštita od vetra preko 110km/h,potrošnju benzina još nisam testirao. To su odprilike prvi utisci posle 150 pređenih kilometara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 12, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično baš volim taj zvuk,a za zaštitu uzmi veći vizir,za njega imaš da biraš.To je veoma zahvalan motor videćeš i sam!Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 13, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan ЈЕл неко за вожњу у понедељак?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mootoograf 360 Napisano April 13, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Aranđelovac-Beograd Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja radim do 12 u ponedeljak .Javi ako ćeš na ovu stranu. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano April 13, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja radim do 12 u ponedeljak .Javi ako ćeš na ovu stranu. Pozdrav! Тако сам некако и мисло да стигнем у твој крај.....а после можемо Рудник..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...