Jump to content

Moto Zajednica

Alarm sa pejdzerom.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ovde kod mene ga ima preko ebay da se kupi.

A u Srbiji pa valjda GPS srbija koja se nalazi u BG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 f3

I gde na kraju ima taj gps tracker?

Mada mislim da je ta varijanta za vecina preskupa...Bila je prica oko ubacivanja mobilnog telefona i povezivanja na akumulator da se puni stalno.Aktivira se drugar lokator pa mozhe priblizhno da se zna gde se nalazi.

Ne priblizno nego i metar. Samo treba da znas fabricki IMEI broj telefona koji telefon konstantno emituje. Sta mislis kako se pronalaze ukradeni telefoni?

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

ZNam to, ali zar ga oni ne traze po predajniku?Tj da ti kazu da se nalazi u blizini tog i tog predajnika sa kog uzima signal.

Jbg ne razumem se u tu tematiku toliko

• Svrati ponekad, 331 postova
Ne priblizno nego i metar. Samo treba da znas fabricki IMEI broj telefona koji telefon konstantno emituje. Sta mislis kako se pronalaze ukradeni telefoni?

to na metar moze samo ekipa na terenu sa mobilnim goniometrom :)

• Svakom po zasluzi, 12401 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kod "Certus"-a GPS Tracker je nešto preko 19 K dinara, ugradnja oko 3 K dinara i mesečna pretplata 1300 dinara, pa ko voli nek' izvoli :D

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Moze gps tracker da se poruci za nekih 80-ak dolara iz inostranstva, pa kako ko prodje sa carinom, ali i u najgorem slucaju mislim da je dosta povoljnije nego kod nas.

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Bas ste otisli u off.

Ja otvorih temu da se raspitam za alarm i za eventualnu ugradnju, kako za mene, tako i za ljude koji ovo prate.

Postavljen alarm, sve pohvale, gabaritno je manji od prethodnika, kao i sirena 2u1, postavljene blokade motora, osigurane pregrade na motoru, postavljen i mikorowave senzor.

Malo cemo da koristimo, pa da kazemo kakav je.

• Cuore Sportivo, 1337 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

‚Ja sam uzeo alarm sa imobilajzerom, kad pridjem motoru alarm se razoruža, čim se odmaknem on se naoruža.

Izbacio sam sock senzor i stavio senzor nagiba (posebno se kupuje), znači čim pomeraš motor on se aktivira a pored njega mogu pucači da pucaju do mile volje.

Da ne zaboravim ako bi me neko skinuo s motora na semaforu čim bi se odmaknuo od mene na par metara motor bi se ugasio (imobilajzer), a onda bih izvršio hirurški zahvat otvaranja lobanje kacigom...

A sad rzmišljam o gps tackeru al u uradi sam varijanti da dobijaš sms poruke o lokaciji motocikla na mobilni al to se lako hakuje gsm ometačem jbg.

Zato alarm i lanac oko bandere abus granit extreme (nivo zaštite 25), pa ako oće neko da ga ćorne ima da se pomuči.

Da li imobilajzer radi na istoj frekvenciji kao i daljinski od alarma? Ne razumem, zato pitam.

Problem je sto je sada u Srbiji zastupljena bezicna telefonija koja radi na istoj frekvenciji kao i alarmi + su vece pumpe "naoruzane" ometacima, a i jednostavan radio prijemnik moze ometati.

Ako radi, onda ljubimac ne ostaje zakljucan.

Sok senzor nisi morao izbacivati, malo ga "utulis", a za senzor nagiba sam se i ja razmisljao, zgodna stvar, ipak sam stavio microwave, ne volim da mi se neko zadrzava pored motora, ako to uradi pejdzer me obavesti.

Koliko je kostalo?

Ja sam trazio dodatne stvari da mi se postave na motor pa sam platio malo vise. 180 Eur

Inace bih platio 150 eur za stantardnu ugradnju sa 2 blokade motora i sok senzorom.

Excalibur AL1510 sam stavio sa pejdzerom, ugradjeno je skroz, skroz profi, sve sakriveno, cak i da znas gde je alarm ili sirena ne moze da pridjes "razbijanjem". Svaki kontakt zalemljen, izolovan termoskupljajucim buzirom, zice upakovane, uvijene.

Ugradnja alarma je trajala 6 sati, dugo, ali sve je uradjeno kako treba.

Super. Odlicna cena stvarno. S obzirom da sam alarm kosta oko 120 evra u maloprodaji. Ali nisi pogresio sa markom :)

Iskreno, 180 Eur sa skuter koji me je izasao malo manje od 3000Eur.

Mislm da nisam pogresio, Kada vidim sta se desava sa motorima, koliko ih kradu i kada se nadju, u kakvom su stanju... Uzas.

Dusa me zaboli. Sve u svemu, ja savetujem svakom ko voli svog ljubimca da ugradi ovakvu zastitu.

Ja sam isti ovakav alarm stavio i na auto i stvarno ne razmisljam o bezbednosti. Cak i kada se upali alarm i ne cuje se pejdzer ne moram da se lepim na prozor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja