Jump to content

Moto Zajednica

Akumulator za Kawu

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 141 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Pozdrav svima,

 

Procitao sam sve teme na forum koje se bave tematikom akumulatora za motore ali nisam bas naisao na odgovore na pitanja koja mi se vrzmaju po glavi. U pitanju je Kawasaki ER-6F 2006. god (ako je bitno zbog snage akumulatora...motor ima 650ccm). Na njemu se trenutno nalazi akumulator YUASA (fabricki, nikad nije menjan) a oznaka akumulatora je YTX12-BS,12V 10AH . Posle 4 godine koriscenja, doslo je vreme da se promeni (crko je ;) nece vise da se napuni, alternator je proveren u servisu i ok je :) ).

 

Nov YUASA YTX12-BS akumulator u Guevari kosta oko 70tak eura (u pitanju je gel akumulator).

 

Moje pitanje je : Da li postoji bolji akumulator od ovog (a recimo za manje para :) )? Ili jednostavno, da li postoji bolji akumulator za iste pare? Da li moze da se stavi i neki malo "jaci" akumulator koji ce imati vecu rezervu energije (i koji)?

 

Po katalogu, dimenzije akumulatora bi trebale da budu 150x87x105 (SxDxV).

 

Takodje me interesuje gde u Beogradu mogu da se kupe npr Vartini akumulatori za motore ? (nisam uspeo da nadjem ni jednu prodavnicu koja ih ima, hteo sam da uporedim cene sa YUASA-om).

 

Hvala unapred svima na odgovorima (ako ih bude :) )

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 496 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

  Takav akumulator nigde nije jeftin, postoje i jeftinije alternative ali ako imas love mislim da ti je to najbolja opcija, stavi ono sto je fabrika za to namenila i nemas o cemu da razmisljas. Naravno ako si tanak sa parama uvek postoji exide ili unibat koji su verovatno duplo jeftiniji ali ne ocekuj cudo, trajace koliko budu trajali pa opet sve iz pocetka.

 

Pozdrav

    Darko

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 141 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Dizem temu iz mrtvih, nema nigde da se nadje YUASA (bar ne model koji meni odgovara) :( Nema cak ni jedan koji moze da zameni ovaj koji je meni potreban. Ponudjen mi je neki LandPort u zamenu za YUASU (mada je naglaseno da je daleko po kvalitetu od YUASA-e). Ima li neko konkretan predlog gde moze da se kupi neki kvalitetniji akumulator (moze i jaci i skuplji i jeftiniji od ove yuase, samo neka valja i neka radi :) )?

 

Jos jednom, hvala unapred na odgovorima :)

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 141 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Resio sam problem danas (mozda ce znaciti nekome informacija).

 

Posle detaljne analize trzista akumulatora, najjeftiniji AGM akumulator koji sam nasao je bio oko 3500din (Exide). A onda - moje iznenadjenje! Varta akumulatori kod uvoznika direktno (Torex, nalaze se iza eurosalona kod maxija na vilinim vodama), kupio sam VARTA  akumulator od 10Ah, 12V oznaka YTX12-BS za celih 2200din ! Ocekivao sam oko 4000 (kolika je namjanja cena u prodavnicama u Beogradu) a platio sam pola od toga :) 

Formiranje akumulatora kosta 250din u servisu Rally Auto u Dimitrija tucovica... perfect :) (Akumulator je sa AGM tehnikom, nije kiselinksi obican)

 

Dakle, ako nekome treba akumulator za motor, a odgovara mu Varta kao proizvodjac (ne znam zasto nekome ne bi odgovarao :) ), najjeftinije ce proci ako isti kupi direktno u magacinu uvoznika. Jedina caka je sto je pozeljno znati oznaku akumulatora a to se moze naci na http://www.hr.varta-automotive.com/index.php?id=297&L=8 . Posto je tu i veleprodaja, ljudi su u guzvi i znaci im ako imate tacnu oznaku akumulatora koji vam treba (mada je generalno dovoljna i oznaka koja pise na samom akumulatoru).

 

Nadam se da ce nekome pomoci ova informacija (i eventualno mu ustedeti koju hiljadarku :) ).

 

Ako nekome zatreba pomoc oko pronalazenja tog magacina...slobodno neka pita (ja sam se namucio dok sam ga nasao, malo je zavuceno..) :)

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 142 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati SFT

Varta akumulatori kod uvoznika direktno (Torex, nalaze se iza eurosalona kod maxija na vilinim vodama), kupio sam VARTA akumulator od 10Ah, 12V oznaka YTX12-BS za celih 2200din ! Ocekivao sam oko 4000 (kolika je namjanja cena u prodavnicama u Beogradu) a platio sam pola od toga :)

 

Ako nekome zatreba pomoc oko pronalazenja tog magacina...slobodno neka pita (ja sam se namucio dok sam ga nasao, malo je zavuceno..)

 

 

mene interesuje neki kontakt, dal je ovo jos uvek aktuelno, tj dal' su uvoznici jos uvek na vilinim vodama ili su negde na nekoj drugoj adresi...

i meni treba za er6n YTX12-BS

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja