ollivia 0 Napisano Maj 6, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Za Grcku neznam,ali za Nemacku ti treba obavezno medjunarodna dozvola.Srpska dozvola njima nista neznaci jer neznaju ni da je procitaju,u medjunarodnoj ima na nekoliko jezika.I da znas,ako nemas papire neke zemlje EU,sa svojom i medjunarodnom dozvolom moze najvise da vozis 6 meseci u Nemackoj.Posle 6 meseci si duzan da izvadis nemacku vozacku dozvolu,ali to bez dobijanja boravka nemozes uraditi.Dako da je odgovor na tvoje pianje: Da obavezna je medjunarodna i sa njom mozes da vozis najduze 6 meseci. Pozdrav narode! Nadam se da ne smeta sto pokrecem ovu staru temu ali pravila su i dalje ista a meni nista nije jasno. Kako ne znaju da procitaju srsku dozvolu koja je na srpskom i engleskom i latinicom pisana, ne shvatam.. A pasos mogu da protumace, on doduse ima i objasnjenje na francuskom, ali sta to nemcima menja.. Sa druge strane ne shvatam kako oni mogu da znaju koliko sam dugo ja u zemlji, Nemacka mozda gleda pecat ulaska u EU ali ja zivim u Svajcarskoj vec godinama, nemam ni jedan jedini pecat CH, kao da nikad nisam ni usla u zemlju. I da li ovo sve vazi samo ako vozite auto sa Srb tablicama? Da li neko zna imam li ja pravo da vozim auto sa svajcarskim tablicama i sa srpskom vozackom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Maj 6, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice nacionalne dozvole i opisa u njoj na engleskom jeziku to ne igra nikakvu ulogu jer su u pitanju medjudrzavni sporazumi. Dakle ako policajac postupa po pravilu, on ce otvoriti skriptu ili pozvati dispecera i proveriti da li je za zamlju Srbiju potrebna medjunarodna dozvola za voznju u doticnoj zemlji. To vazi i za zemlje EU, i njima je potrebna medjunarodna dozvola u zemljama za koje nemaju odgovarajuci sporazum. A posto zivis u CH, bez obzira na granicni pecat, (ako si legalno tamo) imas prijavljen boravak u toj zemlji od odredjenog datuma. Nacionalna Srpska dozvola ti vazi samo godinu dana (ako nije u medjuvremenu promenjen rok vazenja) od prijave boravka i u tom roku moras izvaditi Svajcarsku dozvolu. Sto se tice voznje vozila na CH table sa Srpskom i Srpskom medjunarodnom dozvolom u sustini moze van CH, ali ako su u mogucnosti da provere datum prijave boravka ili ako te zaustave na CH granici opet imas problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...