Jump to content

Moto Zajednica

Sta nositi na put?

Recommended Posts

• U prolazu, 87 postova

Pitanje za sve, kada idete na put od vishe hiljada kilometara, sta nosite od rezevnih delova za vasheg ljubimca?

Jasno mi je da to zavisi od motora do motora i da svako od nas zna slabe tacke (bar bi trebalo) svog ljubimca pa shodno tome nosi i neku rezervu za nedaj boze. Ali ako iskljucimo te specificne delove, sta nositi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Pitanje za sve, kada idete na put od vishe hiljada kilometara, sta nosite od rezevnih delova za vasheg ljubimca?

Jasno mi je da to zavisi od motora do motora i da svako od nas zna slabe tacke (bar bi trebalo) svog ljubimca pa shodno tome nosi i neku rezervu za nedaj boze. Ali ako iskljucimo te specificne delove, sta nositi?

ako planiras da se vozis po evropi, nista

uplati AMS, domace i medjunarodno clanstvo i nista od delova ti ne treba, sta god da se desi samo okrenes tel, kazes gde se nalazis i dolaze po tebe

• Drug član, 1260 postova

Samo pare i mobilni telefon.

Nikad ne mozes predvidjeti sta ce ti se pokvariti pa ne mozes ni ponijeti da popravis.

A ako znas da ce se pokvariti zamijeni prije polaska na put - ili dio ili motor

• U prolazu, 87 postova

Slazem se za AMS nego jedno pitanje za Tomerca,ti kada ides na put sa autom, da li poneses pare i mobilni a rezerni tocak i ceo alat ostavis kod kuce?

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Slazem se za AMS nego jedno pitanje za Tomerca,ti kada ides na put sa autom, da li poneses pare i mobilni a rezerni tocak i ceo alat ostavis kod kuce?

sa cime ti ideš na put, autom ili motorom? ako ideš autom onda poneseš i rezervnu gumu i neki alat. ako ideš motorom ponesi ono što ti je vec receno - mob. lova (što više) i brojeve tel. nekih službi država kroz koje ceš proci. naravno ti možeš ako hoceš poneti  radilicu, glavu motora, kilo kljuc i slicno za nedaj bog ali mislim da nema smisla pod uvjetom da znaš sa cime kreceš na put.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Sve sto nosim su 2 clanka lanca, ulje za scottoiler i nekoliko najosnovnijih kljuceva i kombinirke

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Sve sto nosim su 2 clanka lanca, ulje za scottoiler i nekoliko najosnovnijih kljuceva i kombinirke

U pravu je covek. A inace i ti si u pravu, sto kazes da sve zavisi od motora do motora sa kojim ides na put. Evo, npr, mi Afrikanci samo nosimo rezervni kljuc, ( mislim onaj za paljenje istog ), jer ako izgubimo glavni, mozemo samo da sedimo i placemo pored motora  ;):D

Salim se brate, ponesi samo najosnovnije kljuceve, jer po meni za svaki tezi kvar ti si nemocan sam na putu. A, da, ne zaboravi sprej za krpljenje guma!...

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Pored seta za krpljenje gume,ko ima unutrasnje mogu i one rezervne trebalo bi poneti bar sajlu kvacila i rezerve rucice za kocnicu i kvacilo,vidjao sam nekoliko puta kako ljudima motor padne u mestu,recimo dok pakuju stvari i polomi se rucica.Malo osnovnog alata i neko vec rece spojka za lanac.

• U prolazu, 56 postova

Kad je vec pitanje sta MI nosimo na put...

Nosim osnovni alat + mali sicusni fazometar12V,koji ne vata puno mesta,a puno znaci... nosim uze za vucu,kablove za start,pribor za gume, selotejp traka(siroka) uvek se nadze...

Nije stvar dal si ili nisi siguran u motor...lepo je da pomognes!!

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Kad je vec pitanje sta MI nosimo na put...

Nosim osnovni alat + mali sicusni fazometar12V,koji ne vata puno mesta,a puno znaci... nosim uze za vucu,kablove za start,pribor za gume, selotejp traka(siroka) uvek se nadze...

Nije stvar dal si ili nisi siguran u motor...lepo je da pomognes!!

+ REZEVNI KLJUC za motor i XENU

+ komplet za sajle iz LOUISA

+ jednu SVECICU

+ baterijsku lampu

- uze za VUCU

- kablove za START

• U prolazu, 87 postova

Pa da, tema je nastala jer sam nesto slicno video na You Tube, evo linkova sta oni predlazu, ovo je za GS-a, ali mislim da nije mnogo bitno, tu je sustain  ;)

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Bio sam neki dan do Gevare na nbg, kupio sam sprej. Šonsi mi je ponudio i set za čepovanje, nisam ni znao da imaju. Sprej je oko 1000 din, ne sećam se tačno, a set za čepovanje je manje, ali nema ampule za naduvavanje gume- samo alat i čepiće, i stvarno je malih dimenzija. Sprej uduvaš preko ventila u gumu kada se probuši pri čemu se guma naduva, a u njemu je zaptivajuća pena, koja iznutra prikrpi gumu dok se ne dotaljigaš do vulkanizera.

375Vx_16100120.jpg

Inače, prethodni sprej mi se katapultirao ispod mrežice na motoru na nadvožnjaku u Rakovici (dugačka krivina) i verovatno odleteo ko zna gde. Ako je nekog pogodio, molim da mi vrati.

;D

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Set za lepnjenje unutrasnjih guma, kljuc za tockove, 2 srafcigera, set vilasto okastih kljuceva, imbus kljuceve, T kljuc, kombinirke, rezervne srafove s maticama, plasticne vezice. Sve ovo stane ispod sica, a unutra jos stavim i flasicu 0.5 motornog ulja, par krpa, fluo prsluk, set rezervnih sijalica i prvu pomoc. Ovo nosim stalno. Dodatno - kablovi, sajla za vucu, rez. sajlice iz louisa, i sajlu kvacila.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja