Jump to content

Moto Zajednica

Dodatna noćna/"off road" rasveta

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Želeo bih da ugradim još 2 dodatna fara na mom prevozu (Yamaha XT600). Neretko mi se dešava da obična vožnjica van modernih saobraćajnica preraste u celodnevni djir sa povratkom u gluvo doba noći. Što znači da mi treba rasveta za slabo i nikako osvetljene šumske, brdske i seoske puteve.

Prioriteti: relativno dobar svetlosni snop, razumna cena, estetika.

Viziju nosača i kačenja već imam blago iskristalisanu, ali nemam veze koje reflektorčiće koristiti niti kako sve to povezati. Moram napomenuti da se u struju ama baš ništa ne razumem, ali se nadam da ću uz vašu pomoć završetkom ove teme ipak nešto i napraviti. ::) Očekujem da mi predložite koje farove da uzmem i kako da ih osposobim.

Na motociklu trenutno ne postoji nikakav grunf. Svi potrošači su fabrički: glavni far, žmigavci, štop svetlo i nešto siromašnog osvetljenja na satovima.

Ovo je otprilike zvezda vodilja, s tim što bih ja koristio manje farove. :)

142147277-L-1.jpg

Hvala unapred! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Pa ne bi trebalo to da ti bude problem. Mogao bi da izvuces poseban prekidac da ih palis i da ih malko okrenes u stranu da ti osvetljava malo i sa strane a regularna svetla pravo. A mogao bi i da ih poveze da ti svetle kad upalis dugo, posto duga u saobracaju koristis kad ionako nema nikog da zaslepljujes... Ne verujem da je neki problem da se ugradi, veci je problem po meni da nadjes kvalitetne drzace koji nece da ih odlome pri nekom offroudu...

Sa srecom, pratim temu!

• Zainteresovan, 501 postova

ja bi ih montirao umesto migavaca.. mislim da cak i po zakonu svetla za maglu moraju biti nize od obicnih farova a ako su iznad moraju biti pokrivena

mozes cad da napravis varijantu far i u njemu migavac, i onako ih neces koristiti po drumu nego samo offroad gde ti migavci ne trebaju

a kad ti trebaju migavci, neces ukljucivati farove

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

mislim da su mnogo bolja verzija "maglenke" i to da se kače niže ispod fara... ima Šejtan i ja se razmišljam da nabavim kad taj deo dođe na red  ;)

@Bbmf

Ne bih ukrštao dosadašnje prekidače sa tim dodatnim farovima. Mislim ok je ideja da se klikom na dugo pale apsolutno sva svetla, ali trebace nekad i samo dugo bez ta dva dodatna. Znači nov prekidač.

Pitanje: Gde kupiti neki prost taster za pali/gasi svetlo?

@Japanx

Nije loša ideja. ;) Razmotriću, ali se plašim da će to biti previše posla za moje neznanje. ;D

@Bmw

Oni "PIA" sa mrežicama bi mi legli samo tako. :P Naravno, da imam bolji motor. ::)

@RBoban

Samo kad se mora. ;)

@Popsy

Na kakve maglenke ciljaš? Baci da vidim šta si smislio. :)

• Drug član, 1962 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

http://www.touratech.com/shops/008/product_info.php?cPath=20_151&products_id=7770&osCsid=8fb3034fd0f471e074e8eff4187a7b78

Pogledaj ovaj link. Ova svetla su u touratach-u skupa ko djavo. Cuo sam da je  komplet far tj ova lampa marke hella. Takva ista moze da se kupi u Bg-u za 6000 din i to obe. Jedino sto neces imati ovaj aluminijum sa natpisom touratach a i koji ce ti .....

Unutra su sijalice H4 ili H7. Znaci potpuno iste kao iz touratach-a. Cini mi se da ima hella radnja kod tosinog bunara pa pogledaj tamo ako ti odgovara cena.

Sve ovo sam cuo od coveka koji je narucio po ceni sa linka a kasnije je video da ima za 6000 din i to u Bg-u.

Evo kako izgleda na motoru:

http://www.touratech.com/shops/008/index.php?cPath=4_55_432&osCsid=8fb3034fd0f471e074e8eff4187a7b78

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

@Bbmf

Ne bih ukrštao dosadašnje prekidače sa tim dodatnim farovima. Mislim ok je ideja da se klikom na dugo pale apsolutno sva svetla, ali trebace nekad i samo dugo bez ta dva dodatna. Znači nov prekidač.

Pitanje: Gde kupiti neki prost taster za pali/gasi svetlo?

Aaaaahahahahaa pa bilo koji od Yuga-Fice-Keca bi vrsio posao (onaj koji pali poziciju i kratko)

Ionako vozis ruzan motor sto ti je estetika bitna? Mislim bez uvrede XT nije neki lepotan ;D. A i prekidac mozes da sakrijes bilo gde, cak i ispod rezervoara da se ne vidi tako da ti gledaj da nadjes kvalitetne i dobre farove i nosace za njih a prekidac ces lako ;)

Posalji link od teme fibra-i ili joska-i oni su carobnjaci za ovu vrstu budzevine  ;)

A jesi li probao da prvo ugradis Nightbrakere pa onda da budzis? Komplet od dve sijalice je oko 1400 din u METRO, mozda ti to bude dovojno?

Koja ide u XT? Balonka, H1, H4,H7?

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

ja sam imao ideju da umesto prednjih migavaca koji su u masci(transalp '89) ubacim neke maglenke,a migavce izbacim sa strane kao sto paprike imaju! ali nisam nasao nesto adekvatno. ostao je prostor ispod fara,sa dolnje strane vile gledajuci od tocka ka gore! mislim da u svakom slucaju ne bi moglo da skodi!

@ Bbmf

Samo ružna raga je besna raga. :-*

Nego, kad sam pominjao estetiku nisam mislio na prekidače već na same farove. Fora je naći neke odgovarajuće da ružno pače progleda i krene svojim putem oporavka i prolepšanja. Glupo bi bilo ukopati ga nekim klempama sad. ;D

Shto se tiče balonki, nemam veze koje su. :-\

http://www.touratech.com/shops/008/product_info.php?cPath=20_151&products_id=7770&osCsid=8fb3034fd0f471e074e8eff4187a7b78

Pogledaj ovaj link. Ova svetla su u touratach-u skupa ko djavo. Cuo sam da je  komplet far tj ova lampa marke hella. Takva ista moze da se kupi u Bg-u za 6000 din i to obe. Jedino sto neces imati ovaj aluminijum sa natpisom touratach a i koji ce ti .....

Unutra su sijalice H4 ili H7. Znaci potpuno iste kao iz touratach-a. Cini mi se da ima hella radnja kod tosinog bunara pa pogledaj tamo ako ti odgovara cena.

Sve ovo sam cuo od coveka koji je narucio po ceni sa linka a kasnije je video da ima za 6000 din i to u Bg-u.

http://www.touratech.com/shops/008/index.php?cPath=4_55_432&osCsid=8fb3034fd0f471e074e8eff4187a7b78

Ovo uopšte nije loše rešenje. Možda bih za nijansu stavio veće farove, ali ponavljam ni ovi nikako nisu loši.

Čini mi se da sam na pijaci video komplet nekih turskih za 15ak-20 jevreja. Dosta su slični ovim farićima. Možda ni to nije loše uzeti, problematične spojeve naliti silikonom i staviti odgovarajuće sijalice.E, a baš to me i najviše kopka. Koje sijalice? Koje snage? Da li će to da izdrži moj motor?

@ Svetac

Prati temu. Možda se i tebi kristalizuje neki grunf. :)

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

greška prijatelju....u tim lampama su XENON sijalice (ili HID).....a to košta puno više od 6000 dinara.

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

greška prijatelju....u tim lampama su XENON sijalice (ili HID).....a to košta puno više od 6000 dinara.

ispravka, nisu xenon nego h3, a imas i opciju sa xenonom unutra i kostaju x2 u odnosu na obicne, ja na africi imam sa h3, a drugar je na stromu ugradio xenone u te farove, u hella-i kostaju 6750 din i njih sam kupio za rezervu, potpuno su isti kao i one iz touratech-a

Gošo, to pričaš o Micro DE modelu (http://www.hella.com/MicroSite/offroad/EN/index.html pod Auxiliary Spotlights, pa Mixro DE / DE Xenon)? Ili neki drugi?

da, bas o njima, to su identicne maglenke kao u ove iz toratech-a, ako imas nekoga da ti na cnc masini napravi stitnik ustedeo si 180e ;D

Super to izgleda, ali kako svijetli?

odlicno, isto mi je dali vozim sa njima ili sa farovima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Pl(j)us! Hvala. ;D ;D ;D

O ovome sam razmišljao da stavim nekako na FZ6, dok je bio kod mene. Koliko vidim ekstra je stvar i može da se namontira praktično na svaki motor. A znači samo tako...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja