pirate 0 Napisano Maj 12, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, drugari bajkeri ) Imam plan da ovo leto (odmor) provedem u Grckoj. Ideja je, da spakujem devojcicu na ledja, i da napravimo jedan tour de Grcka od nekih 10 do 15 dana.( naravno motorom). Iici ce jos ljudi sa nama (kolima), njih cu proglasiti tehnickom podrskom ;D (oni ce nositi visak cipela moje lepse polovine) tako da se toga ne plasim mnogo. Planiram da nakacim sator na motor i da obilazim kupalista i znamenosti. Posto je plan usvojen od strane ucesnika, ostalo je jos da odaberemo lokacije za obilazak.... Moja je ideja da bezciljno vozim i da stajem gde mi se svidi, na to su me svi zgrozeno gledali, pa sam morao da pristanem na par kompromisa i da se obavezem na nekakav plan obilaska. (jbg) Da nedavim vise... Krecem sredinom jula, idem za makedoniju i nocim na Ohridskom jezeru, posle toga put Soluna i Atine. Tri dana sam ostavio za Svetu Goru i Meteore. Molim vas, ako imate sugestije ili ideje sta bi bilo dobro da se vidi od gradova i znamenosti, vi napisite koji red Naravno ne odbijam savete oko puta, na sta trba da obratim paznju,vasa iskustva i slicno. ;D ;D ;D Drugari, pisite Hvala i pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1425 Napisano Maj 12, 2010 Drug član, 1947 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo i mene interesuje. Pratim temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Maj 12, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Hmm ne znam bajkerski da odgovorim :-\ al ja dosta dugo idem na drugi prsten halkidikija,pri vrhu poluostrva,prelepo je,naravno ako se ima camac...e sad neko ce mozda reci da je malo smorno i dosadno tj da nema sta da se vidi al je poenta u prirodi koja je prelepa...tu dolaze solunci na vikend varijante,a mozda je i malo daleko od soluna da bi skretali sa puta al sto se mene tice preporuka!naravno mozete i svratiti ako budete u julu ja cu biti tamo!naravno nikako ne zaobici krf koji je prelep,meteori standardno,solun naravno....meni su sporadi isto bili mnoogo lepi al opet sam isao camcem pa je malo drugacije al sto da ne i tamo,cak je usput ako idete ka atini!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Maj 12, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, a sta mislis da odes na Thasos....vec kada si motorom to ti daje prednost da obidjes celo ostrvo u krug ( 80km ), i da se zavuces makinom na plaze do kojih je nemoguce spustiti se kolima. Sta kazes....devojcica, ti, motor i more......pa kud ces lepse letovanje. Ja samo predlazem, na tebi je da odlucis..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 12, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa rekoh da su sv predlozi dobro dosli ;D sto se tice Thasosa, razmisljam da obidjem, mogao bih da na njega "potrosim" max 3 dana. Cuo sam da je prelepo a i na putu je kad obidjem Hilandar. Sto se tice halkidikija, nemam pojma... bio sam tamo prosle godine, kolima i bilo mi je extra, sada mi je plan da idem ka Atini. @ Vlada Afrika Sta mislis, oce li mi biti dovoljno 3 dana? @ mariner Vidim camac i to, se bavis time? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Maj 12, 2010 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan U principu, tri dana za vožnju oko Tasosa je OK. Samo se potrudi da izbegneš veliku zlataru u Limenariji, isteraće ti devojka sve jevriće iz džepa. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Maj 12, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Pda bavim...tj volim,bi se vise moglo reci ;D ;D ako budes prolazio ja cu biti tamo u julu,slobodno se javi malo da se provozamo camcem,a i mi planiramo na hilandar,mozda odemo i zajedno,samo ne znam tacno proceduru,hteo sam jedne godine al bio neki problem sa agencijom preko koje to sve ide koliko se secam...verovatno znas vise od mene?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 12, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D ;D Mislim da cu da obidjem zlataru u siiiiiirooooookom luku! ;D ;D ;D Hvala ti na savetu i sreca je sto sam saam procitao post, inace....od putopisa bih napisao "... i tako, stigo smo do zlatare i sutradan se vratili kuci stopom" Pitao sam te da li se bavis time, jer se i ja bavim slicnim poslom pa rekoh da nismo kolege Kad budem znao detalje i kad krecem,dogovoricemo se preko PP o detaljima. Hvala na pozivu. Sto se tice Svete Gore, procedura je jednostavna (mislim kada vec postoji). Mora da se trazi dopustenje za ulaz na Svetu Goru od kancelarije koja izdaje te dozvole. Znam da postoji kancelarija u Solunu i da treba jedan dan da se odobri dozvola. Postoji mogucnost da se to zavrsi u Beogradu preko SPC, unapred, za tacan datum posete. Bolje je da se odradi unapred jer onda moze vise stvari da se vidi i oni vas provedu kroz celu SG, a kada se dozvola uzme dan ranije, onda je pitanje koliko monasi imaju vremena. Ove podatke sam skupio od drugara koji je bio tamo prosle godine, tako da bi trebalo da su istiniti ja cu ovih dana da se raspitam pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Maj 14, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan AA pa kakav je to posao u pitanju??? U svakom slucaju ako znas tacan datum bolje odavde da se sredi to,ja sam jedne godine zalutao sa camcem u centar soluna i nikad vise ??? ;) tako da mi se u onaj guzvanjac ne ulazi!dobro ti ces ici tamo i ovako pa ti svejedno! Naravno kad saznas sta kako javi pa se dogovaramo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KRX 82 48 Napisano Maj 17, 2010 U prolazu, 58 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: BMW F800 GS Prijavi odgovor kao problematičan Thassos je prelep,isao sam vec ali u septembru opet! Mislim da cu ici tamo svake godine jednom! More,priroda ma sve u kompletu! Veliki pozdrav,srecan put i dobar provod! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Thasos sam obisao motorom i toplo ga preporucujem. Jako lepo malo ostrvo koje opusteno moze da se obidje za 3 dana. Ako si u fazonu nudizma i divljih plaza - super. Sa devojkom moze da bude veoma zabavno. Ako si za neki lud provod i izlaske, verovatno ces se smoriti. PS. Nemoj da slucajno vozite bez kacige. Kazne su jebene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6652 Napisano Maj 17, 2010 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Thasos... bez greske...odlicne plaze, fenomenalne masline,a jagnjetina u centru ostrva,mesto se zove Teologos...mmm... Nema Britanaca,mozda malo pcela...sve ostalo...super. Prosle godine isao kolima,a ove godine ja motorom,a zena ispred kolima sa decom...putuju pod pratnjom To je za jun... Za avgust...opet Grcka...Parga kod KRF-a....bez dece... Kum drzi kafic/klub i tamo svira...Penthouse band iz Nis-a...koj je cuo...odlican provod zagarantovan. Iskreno vise sam za odmaranje,plazu,provod,klopu...a ko voli znamenitosti...ima na pretek... Srecan put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 19, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima, kako vidim ja cu da se zakucam na Thasosu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 19, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ma jooook... ako cesh da budesh na ostrvu sa motorom onda idi dole na krit... tasos je mnogo mali... a ose smaraju bash bash a ako idesh po kopnu prodji drugi prst uzduzh i popreko, van turistichkih mesta... plazhe su prelepe... evo par slika od proshle godine iz grchke: http://www.flickr.com/photos/rusic/sets/72157621816613957/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan ma jooook... ako cesh da budesh na ostrvu sa motorom onda idi dole na krit... tasos je mnogo mali... a ose smaraju bash bash a ako idesh po kopnu prodji drugi prst uzduzh i popreko, van turistichkih mesta... plazhe su prelepe... evo par slika od proshle godine iz grchke: http://www.flickr.com/photos/rusic/sets/72157621816613957/ Upravo tako,drugi prsten je jos uvek ne preterano naseljen turistima pa samim tim i vrlo lep za voznju i kupanjac,a moj predlog je krf.....uhh kako se navozah prosle godine tamo skuterom....raj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima, kako vidim ja cu da se zakucam na Thasosu ;D Ako ne planiras ozbiljniji obilazak, vec samo Tasos, bolje iznajmi motor od agencije nego da se smaras motorom do Grcke. Svi daju popust kad uzmes ne nekoliko dana. Ako se ne varam skuter 125cc na Tasosu sam placao oko 12EUR, i to cudo je vuklo mene i devojku sa stvarima uzbrdo iznenadjujuce dobro. Ako si u Limenariji ili okolici, preporucujem ti Moto Zagos: http://www.motozagos.gr/ Ako nisi ranije iznajmljivao motor, obavezno trazi full osiguranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Thasos je prelep i odličan za vožnju. Još jedna preporuka. Ja bih ti preporučio da svratiš na par sati i u Kavalu, usput ti je a čuo sam da je baš lep gradić. Nadamo se putopisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan izvini na off-u a jel moze da se kampuje po tim manje prometnim plazama ili naplacuju kazne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 20, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan meni su drugari koji zhive tamo ovako objasnili... nije legalno i kazne postoje... ali ako dignesh shator kad padne mrak, spavash i ujutru ga spakujesh, niko te nece cimati... ja sam spavao na par plazha i nisam imao prob... e sad, dal' sam imao srece ili shta vec, ne znam... spavao sam jednom i bez shatora onesveshcen na gradskoj plazhi u ne znam ni sam kom mestu pa me niko nije dirao ujutru me sunce probudilo pa sam otishao pravo u more da se osvestim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 20, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Mi krecemo 17. jula, takodje planiramo spavanje na ohridu Sto se tice same grcke, plan je: *** ja hocu da posetim mikenu, korint, spartu i olimp i da odem sto juznije *** ona hoce tu i tamo da se ukotvimo na 2-3 dana za more Najverovatnije cemo po kompasu i karti u zavisnosti kakvog smo raspolozenja stim da posetimo ova mesta. U povratku cemo najverovatnije na Zakintos da se vidimo sa prijateljima koji ce biti tamo i sa njima da provedemo par dana Uglavnom je planirano 20-22 dana, ali bice po principu, kada potrosimo pola kinte okrecemo se na sever pa polako nazad. Sve mi se cini da cemo se negde sresti pa cu da blenem okolo i gledam tablice. Mi cemo 99% sa crvenim transalpom, ako se ne desi neka promena do tada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Maj 20, 2010 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis vec da vidis nesto u Gr,bezveze ti je da se zakucas na jednom ostrvu zbog plaza,jer je cela Grcka u prelepim i pustim plazama. Sto juznije to je lepse.Za Grcku treba vremena da se obidje cela,..treba obici bar Meteore,Delfe,Atinu,Korint,Mikenu,Epidaurus,Olimpiju,Spartu.. i jos mnogo toga. I ja idem pocetkom Avgusta na Sithoniju,ili divlji srednji prst ;D,a mozda i do Atine,pa u krug,tako da ce nas biti dosta u isto vreme u Gr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 20, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svi hvale Thasos pa ja onako u sali rekao da cu tamo da se zakucam, inace danas sam se raspitivao za Svetu Goru i trebalo bi da trazim blagoslov, stim da devojcica cuva motor tih dana. Verujem da cu to ostaviti kao posebno putovanje, za neki drugi put. :-\ Jimmy ako znas koja sve mesta treba obici, molimte nabroji ih pa cu ja da googlujem. Plaze ce da budu usputna razonoda. Plan je jos u fazi razrade,stim da ce ruta naj verovatnije ici ka jugu zapadnom obalom a posle do Atine, a istocnom obalom povratak do Thasosa, gde cemo se odmoriti par dana i onda nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Maj 21, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan meni su drugari koji zhive tamo ovako objasnili... nije legalno i kazne postoje... ali ako dignesh shator kad padne mrak, spavash i ujutru ga spakujesh, niko te nece cimati... ja sam spavao na par plazha i nisam imao prob... e sad, dal' sam imao srece ili shta vec, ne znam... spavao sam jednom i bez shatora onesveshcen na gradskoj plazhi u ne znam ni sam kom mestu pa me niko nije dirao ujutru me sunce probudilo pa sam otishao pravo u more da se osvestim hvala na info ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Maj 21, 2010 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Jimmy ako znas koja sve mesta treba obici, molimte nabroji ih pa cu ja da googlujem. Plaze ce da budu usputna razonoda. Plan je jos u fazi razrade,stim da ce ruta naj verovatnije ici ka jugu zapadnom obalom a posle do Atine, a istocnom obalom povratak do Thasosa, gde cemo se odmoriti par dana i onda nazad. Grcka je zemlja sa bezbroj istoriskih znamenitosti,i meni prelepom prirodom,tako gde god da krenes imaces sta da obidjes i vidis. Pa evo ovo sto sam gore nabrojao moze ti biti neka smernica.Meteori,Olimpia,Delfi,Korint,Mikena,Epidaurus,Atina(Plaka i Akropolis),u odlasku mozes ici preko Metsova starim putem(lepse je mnogo),zatim mozes na Pervezu(tunel ispod mora),zatim preko "novog" mosta kod Patre..itd, a u povratku ces proci turistima zanimljiv klanac Tempi.Spartu sam izostavio,ona je malo dalje na jugu. Kad krenes ka Tasosu prolazis pored Soluna u koji bi trebao da svratis,i ako te zanima,tu je i Zejtinlik,Srpsko groblje vojnika sa Solunskog fronta,takodje atraktivna turisticka destinacija. Ako hoces da dozivis pravu grcku kafanu i muziku,idi u stari deo Atine -Plaku,ima mnogo restorana na tako reci krovovima kuca,ispod Akropolisa..da slusas buzuki,gledas kako veseli Grci skacu uz sirtaki,probas Mythos pivo,i naravno sta bi jeo u Grckoj nego souvlaki,i grcku salatu ;D Ostatak odmora ako zelis da provedes na mirnom mestu,bez prevelike guzve i sa lepim plazama,takodje ti preporucujem Tasos,a i Shitoniju,a ako volis provod i guzvu,idi u neko vece turisticko mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima Jimmy, sada je na redu googlovanje i odabir destinacija za obilazak. pisite drugari ako imate kakve sugestije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...