Jump to content

Moto Zajednica

Kappa K53 vs Givi V46

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Pročitao sam šta ima ovde da se pročita o ovome, ali me zanima sledeće...

53l ili 46l - nije mi mnogo bitno, kofer mi treba da mogu u njemu da ostavim kacigu, jaknu, i sl. kad se parkiram negde, dakle i jedan i drugi mi završavaju posao. Manji kofer od ovih ne bih, jer ipak povremeno mi treba mesta za dve kacige. Za put mi je svejedno, putujem sam i imam mesta za rol-torbu što mi je i više nego dovoljno. Cena im je ista. Motor je BMW F650GS, onaj novi. BMW Vario me ne interesuje, mnogo je mali i ne uliva mi poverenje što se kvaliteta tiče.

Ono što me interesuje je eventualna razlika u kvalitetu, ne između Kappe i Givia, nego baš između ova dva kofera...Zeky je imao neke primedbe na "uvijanje" plastike na K53, da li se to dešava i na V46 kada se napuni (prepuni), i generalno šta misle ljudi koji ih imaju/imali su ih...

Pozdrav!

EDIT: typo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5413 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pre mesec dana sam kupio k53 i za sad nemam neke krupne zamerke. Kofer generalno ne treba prepunjavati stvarima toliko da se poklopac tesko zakljuca, ali svi to radimo ponekad.

Svidja mi se sto je bas velik unutra, toliko da bez problema mozes staviti dve velike kacige (nosim schuberth s1, koja je gabaritno prilicno velika). Izgleda sjajno, a mogu mu se ugraditi i stop svetla od Givi Maxia kofera.

Ne svidja mi se sto posle prvog, drugog skidanja kofera oni gumeni odbojnici sa ploce izvuku jer se zalepe za kofer odozdo i onda ispadnu. Tako sam izgubio dve te gumice, pa sam posle morao da pravim nesto... Preporucujem da kad se kupi nov kofer, da se odmah zalepe te gumice super lepkom. Druga stvar koja mi se ne svidja generalno kod Kappe i Givi kofera je ona ploca. To jest, sto ta ploca nema metalnu plocu ispod kao Shad. Zato mi deluje kao da kofer moze da ispadne, mada je moguce da je to samo moj osecaj... Ranije sam imao Shad kofere i svi su zbog te metalne ploce i metalnog zuba na ploci, stajali ful cvrsto i sigurno...

Eto, nadam se da je pomoglo. Ukratko, ja preporucujem K53 kofer, bar za sad. :)

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Sve što je rekao Pablo: +1

Osim bojazni za zube na ploči. Jer da je išta bilo slabo do sada bi se sigurno raspalo. Kofer je prešao 10-ak hiljada na motoru, i ispunio je sve što sam od kofera očekivao. Ploča je od tvrde plastike, i ako je upola tvrda kao plastika kofera (u šta se uveriš ako stavljaš naslon na kofer, za šta je potrebno proburgijati dve rupe na prokleto tvrdoj plastici kofera) a jeste, ne treba brinuti. Truckalo se, išlo brzo, vozio se i prazan i pun, i zadovoljan sam.

Jedna opasnost je da se pri stavljanju kofera ta dva zuba ne promaše sa pripadajućim rupama na koferu, već samo škljocne brava kao treća vezna tačka, u kom slučaju će se ostati bez kofera... desilo se jednom poznaniku.

Za K53 mogu dati iskrenu preporuku.

• Drug član, 903 postova
  • Motocikl: V-Strom k8

ja sam dugo imao givi plocu ali aluminijum,al ode sa fazerom, sad imam plasticnu i smesno deluje spram metal.al valjda radi i ta plastika. :-\

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Imam K53 preko godinu dana i dosta kilometara sa njim. Imam i tu srecu da imam i Givi metalnu plocu i Kapinu plasticnu, vozio sam ga i na jednoj i na drugoj i nema nikakvih problema, cvrsto drzi zub i na jednoj i na drugoj ploci. Vozio se kofer i 180-200 i uvek sam ga nalazio iza sebe i ako oni tamo pisu da ne treba da ide preko 120. ;D  Velik je poprilicno, kad idem sam svasta natpram u njega, kacigu, jaknu, pojas, 2 para rukavica, flasu vode, Xenu, prvu pomoc.... ma svasta i jos ima mesta. Kada sam uzimao 53-ojku i ja sam bio u istoj dilemi da li 46 ili 53, nekako mi se ovaj drugi cinio prevelikim, ali kad sam ga stavio na motor i nije mi bio nesto mnogo veci od 46ice, a bio je mnogo lepsi i odmah sam prelomio da uzmem njega. Kazu da se Givi i Kappa rade u istoj fabrici i da je Kappa malo losijeg kvalteta, mada gledao sam Maxiu i K53 i ne videh neku razliku u kvalitetu. Pogledaj i jedan i drugi kofer na motoru ako imas mogucnosti, presaberi se koliko ti mesta treba pa odluci. Ja bih licno uzeo za iste pare veci kofer, mesta nikad dosta. ;)

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Korisno...

Nosač sam postavio, otići ću ovih dana da probam kako K53 leži na motoru pa ako je sve OK...

Hvala, pozdrav!

• Svrati ponekad, 322 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Meni generalno na sve novije BMW GS modele nekako estetski lepse leze alu koferi zbog same linije motora koja ima dosta ostrih ivica a plasticni koferi su svi okrugli ;)

Imam Kapa kofer starije generacije i jos mi se nije desilo da ga trazim po putu ;D  tako da mislim da je razlika najvise zelis li da platis Givi ime, a u svakom slucaju ni jedan od ta dva kofera ti nece biti siri od kormana tako da moj glas ide vecem.

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ja imam V46 i do sada nisam imao nikakvih problema. Vozio sam sa njim preko 200km/h, naravno bez problema. ;)

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: 2006 DL650 ABS

Da ne otvaram novu temu.

Da li ima ikakve razlike izmedju kappa i givi nosaca za kofer osim onog malog sivog logoa i malo manje cijene za kappa?

• Drug član, 2803 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , ZZR 1400

Pre mesec dana sam kupio k53 i za sad nemam neke krupne zamerke. Kofer generalno ne treba prepunjavati stvarima toliko da se poklopac tesko zakljuca, ali svi to radimo ponekad.

Svidja mi se sto je bas velik unutra, toliko da bez problema mozes staviti dve velike kacige (nosim schuberth s1, koja je gabaritno prilicno velika). Izgleda sjajno, a mogu mu se ugraditi i stop svetla od Givi Maxia kofera.

Ne svidja mi se sto posle prvog, drugog skidanja kofera oni gumeni odbojnici sa ploce izvuku jer se zalepe za kofer odozdo i onda ispadnu. Tako sam izgubio dve te gumice, pa sam posle morao da pravim nesto... Preporucujem da kad se kupi nov kofer, da se odmah zalepe te gumice super lepkom. Druga stvar koja mi se ne svidja generalno kod Kappe i Givi kofera je ona ploca. To jest, sto ta ploca nema metalnu plocu ispod kao Shad. Zato mi deluje kao da kofer moze da ispadne, mada je moguce da je to samo moj osecaj... Ranije sam imao Shad kofere i svi su zbog te metalne ploce i metalnog zuba na ploci, stajali ful cvrsto i sigurno...

Eto, nadam se da je pomoglo. Ukratko, ja preporucujem K53 kofer, bar za sad. :)

4 originalne gumice 150 din.

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Ja imam V46 i do sada nisam imao nikakvih problema. Vozio sam sa njim preko 200km/h, naravno bez problema. ;)

A jeeeeeeeste 1000.

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

K53 - Po meni je mnoooogo lepša od givija.Nema crvene boje na sebi. Imam je od početka ove sezone i sve je ok.

• ЗЕЉКАМП, 1825 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

A jeeeeeeeste 1000.

U pravu si, zaboravih da stavim keca ispred 200km/h.  :P;)

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

U pravu si, zaboravih da stavim keca ispred 200km/h.  :P;)

:D

Honda The Power of Dreams

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja