Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc HITNO!!! korozija u rezervoaru

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Imam problem sa korozijom u rezervoaru.Nosio sam ga na ciscenje bio je kao nov posle ciscenja ali se pojavila korozija u rezervoaru posle jednog dana.Da li postoji nacin da se zastiti unutra rezervoar nekom farbom ili necim drugim.Neki su mi rekli da ga plastificiram,a drugi da ce vremenom da pocne da se ljusti.Hvala svima unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

kupish set za chamce ili ti poliester kit , znachi zameshash poliester smolu i uchvrshcivach (prvo skinesh rezervoar i poskidash pumpu ako je unutra , i ostale delove ...) e da onda sipash smolu u rezervoar zapushish rupe i izvrtish rezervoar u svim smerovima tako da se smola razlije i napravi film po celom rezervoaru ... i onda pustish da iscuri sve napolje , i ostavish to da se cedi i da se sushi i posle 24 chasa namontirash nazad i vozi ... i imash faktichki plastificiran rezervoar iznutra i nema rdje ... od poliestera se prave cisterne za gorivo ... tako da je otporan i dugotrajno reshenje ...

• U prolazu, 8 postova

Ja se izvinjavam mnogo sam se namucio sa ciscenjem do sada me je kostalo 100 eura i nista koliko je to sigurno da se nece skinuti sa unutrasnjosti rezervoara

• с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova

Ja se izvinjavam mnogo sam se namucio sa ciscenjem do sada me je kostalo 100 eura i nista koliko je to sigurno da se nece skinuti sa unutrasnjosti rezervoara

Sinko pa od čega ti je taj rezervoar???Neki oldtajmer??

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa ocisti ga elektrolizom,pa posle na plastificiranje...

ili samo elektroliza,pa sipas unutra tecnost za zastitu rezervoara od rdje,ima u louisu da se kupi,ili kupi drugi rezervoar.. :D :D :D ako je neki motor za koji ima da se nadje,sve te plastike fantastike itd....

Guest farbach

ne mogu da nadjem ovo, a siguransam da je bila tema. evo ponovo

Z 1000 je spolja bio ok. Za svaki slucaj sam ga ispeskario i otkrio njegovu mracnu proslost i nesretno detinjstvo. 1.07 mm farbe je bilo na njemu. Vidi se na slici oko cepa kada se razlistala, koliko slojeva ima. Bilo je i rupa koje sam zavario i presao kalajem. To obavezno, posto je svaki var porozan i hoce da napravi bubuljice na farbi nakon nekog vremena.

Na poslednjoj slici je ofarban dvokompomentnim epoxy prajmerom. To obavezno, zato sto jedino on hemijski reaguje sa metalom i ulazi u njega, tako da ne moze da se ljuspa kasnije.

2OjWm_kif3318.jpg

7NDXB_dsc00165sm.jpg

CHs9X_p1130206.jpg

Guest farbach

Rezervoar je pre peskiranja elektrolizom bio ociscen od rdje, pa mi je ostalo da ga jos malo predjem sa antirostom. Kada se osusio i izbelio oprao san ga vodom i nakon susenja sipao sam u njega 1l acetona i 150 matica 10mm, pa sve na razanj 2 sata.

PxExO_p1130244.jpg

ponovo susenje i spreman je za boju

LsmYN_p1130213.jpg

FE3lf_p1130215.jpg

Boja se susi 3 nedelje i nakon toga svaba daje garanciju 20 god.

Prosle godine sam farbao 636/06 i nedavno fz1/08 i oba motora su imala dosta rdje u gornjoj zoni. O boldorkama i gepezejcimane vredi trositi reci.

Guest farbach

Ma kraju se jelo govana pa zamalo da ga probusim u zelji da izvucem jos jedno ulubljenje

wXfFo_p1130246g.jpg

Za kraj specijalna masina koju sam kupio u Francuskoj, izasla je manje od 5000 evrova ali mislim da ce se brzo isplatiti. Ako neko zna, mogao bi da mi prevede sta pise na remenici. Ne znam Francuski, Ruski sam ucio u skoli.

GsssK_dsc00170nt.jpg

• с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova

Celo objašnjenje je tu...eto ti saveta...pitao sam od čega je rezervoar jer ako si potrošio 100 eura a možda si mogao da nađeš polovan/dobar za te pare čemu onda zezanje ?

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Oprezno sa ulivanjem poliestera. Izgleda da nije svaki otporan na benzin. Ja sam jednom to uradio i posle cele sezone cistio karburator, narocito posle par dana stajanja umeo je da zalepi iglicaste ventile.

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Ja i drugar smo sredjivali njegov rezervoar.... Elektroliza preko noci, na "tihoj" vatri :)

Kad smo to odradili, rezervoar smo oblozili dvokomponentnom farbom za cisterne koju proizvodi Zorka...

Proslo je godinu dana od tad, rezervoar je kao nov, posao odlicno uradjen, torsak... oko 1500 din ;)

ne treba ti masina... ja i drugar smo okretali rezervoar na smenu ;)

Sto kaze farbach, ako neces da se potrudis malo, ti kupi nov ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja