Jump to content

Moto Zajednica

Podesavanje zadnjeg amortizera SUZA Gsxf

Recommended Posts

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

Interesuje me kako se podesava zadnji amortizer na gsxf katani 98god.Gledao sam malo,vidim da moze da se podesava po visini,e sad mene zanima da li moze da se namesti da bude cvrsci,zato sto cim neko sedne pozadi,osetim da motor malo cuci.Video sam ispod sedista ima nesto za podesavanje i pise SOFT-HARD i neki saf kojim se steluje,ali ja nisam primetio da je amort. sada jaci tj cvrsci,a okretao sam taj saf u smeru za HARD ??? ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13053 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

To što čučne kad staviš cicu pozadi je zbog tvrdoće opruge. Možeš da podigneš zadnji kraj tako što

ćeš da otpustiš osigurač iznad matice koja je na vr' opruge da zatim okreneš nekoliko krugova tu maticu

u smeru k. na s.

Taj šraf koji si čačkao, ako je na dnu i nema ni jedan drugi nigde na am., "podešava"

otpor koji amortizer pruža sabijanju i povratku. Nek ti neko pridrži motor vertikalno a ti ga pritisni pozadi

iz sve snage. Ako se polako vraća na gore okreni šraf ka S. Ako pak poleti na gore i započne novi ciklus

okreni ga ka H.

Nemoj da očekuješ ne znam šta od tih podešavanja od S ka H. Ovo sa dizanjem i spuštanjem zadnjeg

kraja (mnogi pogrešno veruju da se tako sabija opruga u stvari "odguruješ" rep od već sabijene opruge

na gore) je OK.

A ako ti je nekom čudom to S - H na palstičnom točkiću kao na enduroturerima onda time dižeš i spuštaš

zadnji kraj.

Ako postaviš sliku mogu da razvejem sumnje.

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Zavis da li je 600 ili 750. Kod 600 ima samo opruga koja ima 7 stepena za podesavanje. Kod 750 f pored ovih 7  ima i dodatni rezervoar za ulje tako da moze da se  dodatno podesava.

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

rezervoarcic stoji ispod sedista i mislim da je gasno podesavanje,tj da je gasni amortizer i da se od S - H podesava mekoca-tvrdoca amortizera.ja nebih da ga podizem da bude vislji,vec samo da bude cvrst,da kad neko sedne da se nesleze toliko.slikacu i postaviti slike o cemu pricam.. ::)

• Integrisan, 13053 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Nisam se precizno izrazio. To što se previše sleže kad sedneš je posledica mekane opruge. Ne postoji

način da je "otvrdneš" sem da je zameniš.

• Svrati ponekad, 193 postova

Fabricke opruge su obicno pravljene za tezine koje su mnogo manje od nasih...a jos ako dodas godine i godine rada tog amortizera...verujem da je zamena opruge, jedino pravo dugorocno resenje..i to opruga za tvoju tezinu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja