miksamgm 1068 Napisano April 28, 2010 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me kako se podesava zadnji amortizer na gsxf katani 98god.Gledao sam malo,vidim da moze da se podesava po visini,e sad mene zanima da li moze da se namesti da bude cvrsci,zato sto cim neko sedne pozadi,osetim da motor malo cuci.Video sam ispod sedista ima nesto za podesavanje i pise SOFT-HARD i neki saf kojim se steluje,ali ja nisam primetio da je amort. sada jaci tj cvrsci,a okretao sam taj saf u smeru za HARD ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Maj 4, 2010 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan niko nista? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Maj 5, 2010 Integrisan, 13053 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan To što čučne kad staviš cicu pozadi je zbog tvrdoće opruge. Možeš da podigneš zadnji kraj tako što ćeš da otpustiš osigurač iznad matice koja je na vr' opruge da zatim okreneš nekoliko krugova tu maticu u smeru k. na s. Taj šraf koji si čačkao, ako je na dnu i nema ni jedan drugi nigde na am., "podešava" otpor koji amortizer pruža sabijanju i povratku. Nek ti neko pridrži motor vertikalno a ti ga pritisni pozadi iz sve snage. Ako se polako vraća na gore okreni šraf ka S. Ako pak poleti na gore i započne novi ciklus okreni ga ka H. Nemoj da očekuješ ne znam šta od tih podešavanja od S ka H. Ovo sa dizanjem i spuštanjem zadnjeg kraja (mnogi pogrešno veruju da se tako sabija opruga u stvari "odguruješ" rep od već sabijene opruge na gore) je OK. A ako ti je nekom čudom to S - H na palstičnom točkiću kao na enduroturerima onda time dižeš i spuštaš zadnji kraj. Ako postaviš sliku mogu da razvejem sumnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Maj 5, 2010 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Zavis da li je 600 ili 750. Kod 600 ima samo opruga koja ima 7 stepena za podesavanje. Kod 750 f pored ovih 7 ima i dodatni rezervoar za ulje tako da moze da se dodatno podesava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Maj 6, 2010 Integrisan, 13053 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dodatni rezervoari su uglavnom za Azot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Maj 6, 2010 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan rezervoarcic stoji ispod sedista i mislim da je gasno podesavanje,tj da je gasni amortizer i da se od S - H podesava mekoca-tvrdoca amortizera.ja nebih da ga podizem da bude vislji,vec samo da bude cvrst,da kad neko sedne da se nesleze toliko.slikacu i postaviti slike o cemu pricam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Maj 6, 2010 Integrisan, 13053 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se precizno izrazio. To što se previše sleže kad sedneš je posledica mekane opruge. Ne postoji način da je "otvrdneš" sem da je zameniš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan74-Bgd 12 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Fabricke opruge su obicno pravljene za tezine koje su mnogo manje od nasih...a jos ako dodas godine i godine rada tog amortizera...verujem da je zamena opruge, jedino pravo dugorocno resenje..i to opruga za tvoju tezinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...