mohikanac 1209 Napisano April 26, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo pre se vozam(aprilija af-1 125 cvaja) i pocnem iz zajebancije da zaletim,zakocim i dignem na predni,i tako 20-ak puta i zadnji put kad sam digao i motor krene da se spusta i vraca unazad spade mi ruka sa kvacila(odlomio sam deo rucice i sad je malo kraca,nikako da je da se nakanim da je zavarim)i na brzinu je opet raskvacim ali osetim motor lupa kao djavo i slabo prima gas. Ja prvo pomislim sigurno od trzaja okrenuo magnet i pomerio ugao palenja,ali sam se zaj..... jer kad sam pustio kvacilo motor krete u rikverc . Ja mislim da mu nista preterano skodilo(jeste malo jer nije bio pravi ugao paljenja i skoz kontra je vrtela),jer je vrlo kratko tako radila,i sad isto radi i ide kao sto je i isla.Pa bi molio kolege bajkere da mi potvrde da li ili nisam u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 26, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma nista joj nefali,desava se, vozi i uzivaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Okin 21 Napisano April 26, 2010 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo pre se vozam(aprilija af-1 125 cvaja) i pocnem iz zajebancije da zaletim,zakocim i dignem na predni,i tako 20-ak puta i zadnji put kad sam digao i motor krene da se spusta i vraca unazad spade mi ruka sa kvacila(odlomio sam deo rucice i sad je malo kraca,nikako da je da se nakanim da je zavarim)i na brzinu je opet raskvacim ali osetim motor lupa kao djavo i slabo prima gas. Ja prvo pomislim sigurno od trzaja okrenuo magnet i pomerio ugao palenja,ali sam se zaj..... jer kad sam pustio kvacilo motor krete u rikverc . Ja mislim da mu nista preterano skodilo(jeste malo jer nije bio pravi ugao paljenja i skoz kontra je vrtela),jer je vrlo kratko tako radila,i sad isto radi i ide kao sto je i isla.Pa bi molio kolege bajkere da mi potvrde da li ili nisam u pravu. Ako je dvotaktna mašina - ništa mu nije škodilo, ali ako je četverotaktna, onda mu je škodili, jer pumpa za ulje se vrtila u kontra smijeru i nije podmazivala!!! :-\ :-\ :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 26, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ipak je onako kako sam i mislio. Puno hvala na odgovorima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 26, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo pre se vozam(aprilija af-1 125 cvaja) i pocnem iz zajebancije da zaletim,zakocim i dignem na predni,i tako 20-ak puta i zadnji put kad sam digao i motor krene da se spusta i vraca unazad spade mi ruka sa kvacila(odlomio sam deo rucice i sad je malo kraca,nikako da je da se nakanim da je zavarim)i na brzinu je opet raskvacim ali osetim motor lupa kao djavo i slabo prima gas. Ja prvo pomislim sigurno od trzaja okrenuo magnet i pomerio ugao palenja,ali sam se zaj..... jer kad sam pustio kvacilo motor krete u rikverc . Ja mislim da mu nista preterano skodilo(jeste malo jer nije bio pravi ugao paljenja i skoz kontra je vrtela),jer je vrlo kratko tako radila,i sad isto radi i ide kao sto je i isla.Pa bi molio kolege bajkere da mi potvrde da li ili nisam u pravu. Ako je dvotaktna mašina - ništa mu nije škodilo, ali ako je četverotaktna, onda mu je škodili, jer pumpa za ulje se vrtila u kontra smijeru i nije podmazivala!!! :-\ :-\ :-\ Dvotaktna je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gorancha 49 Napisano April 26, 2010 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: KN13DN Prijavi odgovor kao problematičan A da ga nisi ''malo'' pregrejao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 26, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam ga pregrejo,nego samo zavrteo kontra i pogodio mu se ugao na paljenju da i tako moze da baci varnicu i da radi.Kad sam ga ugasio i ponovo upalio radi lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 26, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam bio klinac sastavio sam E90 i upalio ga na gurku i stisno kvacilo..pustio ga da radi ubacio u prvu i da krenem a ono rikverc........radio je jos par gasova i ugasio se jer je magnet okrenuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano April 27, 2010 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan I meni se to desavalo na Apriliji 125! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sl jastreb 4 Napisano Avgust 30, 2011 U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco Prijavi odgovor kao problematičan MZovi redovno pale na kontra stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...