Jump to content

Moto Zajednica

Putopis iz Chernobilja

Recommended Posts

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Ceo sluèaj Èernobilja je neverovatan... Ljudska greška, dizajnerska, nedostatak novca... Pola kile Plutonijuma ubije sve ljude na planeti... Ne verujem da iko može da ostane ravnodušan posle ovakvog putopisa... Jebote, kada pomisliš da sva tvoja buduænost i sreæa mogu da zavise od jednog pogrešnog klika mišem... Vuèija zemlja... Jebeno...

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 978 postova

Procitao sam to na engleskom... i malo bunario po google-u i nasao da je skoro cijeli putopis izmisljen i da ta cura uopste i ne vozi motor. Naravno bio sam duboko razocaran nakon toga, kao kad malom djetetu objasnjavas da Djed Mraz u stvari ne postoji...

Inace se cijela tragedija desila jer je "pametni" inzinjer htio da testira izdrzljivost i pogasio uredjaje za automatsko iskljucivanje, naravno onda su stvari posle tako kako su posle i tu vise nije bilo spasa. Naravno na svim novijim elektronima ti uredjaji se ne mogu iskljuciti. Kruze price da su to sve organizovali naftni energetski lobiji jer je nuklearna energija najjeftinija (pored toga sto je najcistija, medju neobnovljivim), ali to su samo glasine.

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Sjajan tekst. I poucan. Da li je prevara ili ne, manje je bitno. Ocigledno je da je neko tamo bio sa Kawom, sad bas ta riba ili neka druga, wtf...

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Naivan, ali i dalje impresioniran, odoh ja do kraja ovog putopisa i upisah se u knjigu utisaka. Eh da, otici do kraja tj procitati ceo tekst je esencijalno.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ja sam naišao na taj tekst prošle godine, i bio vrlo impresioniran celom prièom, kako devojkom koja tera po toj pustari, kao i samim fenomenom te zone. Tek nedavno sam naišao na par sajtova koji osporavaju verodostojnost njenog putopisa... Nisam preterano razmišljao o tome, jer mi je njen tekst, bio on fiktivan ili realan, jako prijao...

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

To je stara prièa koju smo odavno prožvakali - veæina stvari u putopisu

je izmišljena, iako sve skupa nije loše za proèitati. Što se tièe katastrofe treba znati da je Èernobil napravljen kao izrazito nesigurna elektrana po ruskom sistemu koji mnogi nisu prihvaæali jer se znalo da je opasan - francuzi i ameri nikada nisu pravili takve elektrane nego po svom - pokazalo se puno bolje i sigurnije jer nije moguæe ( ako se izuzme

teroristièki napad ili slièno ) da zbog takve greške doðe do tragedije

nesagledivih posljedica, koja je istovremeno bacila sjenu na kompletnu

nuklearnu proizvodnju u svijetu i usadila ljudima u glavu "strah" èim se

spomene nuklearka. Btw, francuzi ih imaju oko 60 i sve rade ok. Nažalost, nama u blizini nalazi se jedna slièna, koncepcijski zastarijela i po ruskom sistemu graðena nuklearka - u gradu Paksu u Maðarskoj. Odavno je trebala biti zatvorena no nema alternative odakle nabaviti dovoljno struje, pa još gura uz èeste preglede i pod budnim okom struènog osoblja. Sreæa pa su maðari normalni ljudi.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Mozda sam previse naivan ali(uz duzno postovanje prema poklonicima teorije zavere) koji su tu dijelovi koji ukazuju da je nesto u prici izmisljeno?

Sta ti "izmisljeni" dijelovi u sustini mjenjaju?

Citao sam ovo vec u neom moto casopisu (motopuls ili MM ili...)al ne mogu da se sjetim i prica mi se svidjela!

Da sa tog linka sam procitao :)

Ante a Krsko?

Krško je puno manja nuklearka od Paksa, a i tehnološki nemjerljivo

sigurnija i modernije napravljena. Cernobil i Paks su u svijetu nuklearki

kao Trabant i Volga u svijetu automobila, tako nekako.

Znam ali je opet nuklearka :) Sta ste uradili sa Slovencima ima li kakvog dogovora?!

Nemam pojma jesu li što dogovorili ili ne, niti je važno, ako se ne budu

sami dogovorili bude arbitraža i to je to. Nuklearke nisu ni blizu opasne

kako ljudi misle, a tako misle zbog Èernobila i vlastitog neznanja i

neinformiranosti koja je posljedica uglavnom medijskog lupetanja bez veze - daleko su za okoliš opasnije termocentrale i hidrocentrale koje

trajno mjenjaju okoliš, dok je nuklearka opasna samo u sluèaju havarije, dok je odlaganje otpada tehnièki i tehlološki savladana stvar. Svijet ide

naprijed i struje treba sve više i više :D

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Prica jeste interesantna, maksimalno! Procitao sam sve i na kraju sam ipak malo skeptican... ne lici ni na jedan putopis koji sam citao... nije pisan u tom duhu... mada to nije glavni razlog moje skepse...

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator

Da li je montaza ili ne-ja sam se najezio!Na ovakvim mestima bih nocu smeo da budem samo ako sam okruzen sa 50-ak riba koje ja odaberem pa kud puklo,nek pukne.

• U prolazu, 38 postova

potpuno je nebitno kako je bila, busom ili motorom, totalno nevazno, vecina nas se nebi usudila ni busom otici, skidam joj kapu za inicijativu pa makar i da nikad nije bila tamo. potpuno je u pravu da opasnost od cernobila nije gotova, nista nije sanirano, sarkofag propada, vreme prolazi. pitanje je vremena kad ce ponovo povecati zracenje i napraviti jos vecu katastrofu.

potpuno je nebitno kako je bila' date=' busom ili motorom, totalno nevazno, vecina nas se nebi usudila ni busom otici, skidam joj kapu za inicijativu pa makar i da nikad nije bila tamo. potpuno je u pravu da opasnost od cernobila nije gotova, [b']nista nije sanirano[/b], sarkofag propada, vreme prolazi. pitanje je vremena kad ce ponovo povecati zracenje i napraviti jos vecu katastrofu.

Toèno, koliko ja znam nije ništa sanirano, tj. reaktor su zalili betonom

i nekom masom.

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator

Tacno i ta masa propada i za 30-ak godina od katastrofe treba da se opet zalije kako bi se odlozilo za jos neko vreme prolazenje RA supstanci u atmosferu.

Jeste sablasno ali i zestoko ovo putesestvije. :twisted:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja