Bishke 263 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan pisao sam vec temu Sam daje gas...... Tada sam imao Mikuni 26 karburator koji je nenormalno prelivao i niko nije mogao da provali zasto preliva.... e sad glavno je da sam ja taj karb zamenio sa Delortom 28 sa Aprilie RS 125.... on je prvo bio zapusen nije pustao gorivo al sad sam ga namestio i ocistio tako da pusta gorivo u cilindar.... E sad moje pitanje za vas je..... Zasto nece da upali ako ima i varnicu i pusta gorivo u cilindar?????? jednostavno kurblam kao kreten dobicu upalu misica al nece da upali...odvrnem svecicu a ona mokra......osusim je al opet NECE da upali.... Jel zna neko sta je????? znam da sam dosadan i naporan sa mojim motorom vise ali ja ovako ne mogu ni da ga vozim ni da ga prodam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je da imas puno goriva u cilindru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas dobru varnicu i vlaznu svecu morao bi da upali....izduvaj ga osusi svecu i probaj na gurku...mora da da neki znak zivota... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel Šimon 3 Napisano April 23, 2010 U prolazu, 81 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Sprint Prince 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan sigurno ima previse goriva a malo vazduha pa nemoze da ga upali, mora da dobije vise vazduha. Nasteluj ti to jos malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da nije malo previse 28 mm karb za taj motor? Ocigledno previse goriva,steluj karb,vidi i kakvo ti je to gorivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 23, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a za pocetak promeni secicu,to sto na baca varnicu nemora da znaci i da je dobra... al malko mi lici i da ti je preveliki karburator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano April 23, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nije motor kriv,nego TI koji neces da se latis posla,nego seces usi da bi zakrpio dupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan U redu je pronto vec si rekao sta si imao i u predhodnim postovima..... ja radim sa mojim motorom sta hocu,kad hocu i koliko mogu..... ovde pokusavam da u pomoc to odradim sam...ako nemas savet neki nemoj me vise smarati....kako ovo kao ono.....necu da se prihvatim posla i ostalo.... u ovu yamahu sam ulozio dosta vremena i para.... Mislite da je previse veliki karb??? moj ortak je taj isti karburator stavio na tomosa CTX-a ;D njegov fabricki je 26 mm tako da mislim da ne predstavlja problem 2 mm veci karb..... Moguce je da svecica daje laznu varnicu....???..... jer on iako ima goriva ne daje nikakve znakove zivota! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma mora da radi sa 28 mm pa ja sam vozio Delorto 26 na E90 sto ne bi na DT isao 28???? Taman ni da nemas karburator ako nakvasis svecicu benzinom i tako je zavrnes on treba da trzne i da da neki znalk zivota......pogledaj jel imas dobru varnicu bez svecice da baca plavu barem 1cm ako je dobra probaj drugu svecu da stavis......mora da upali ako je dobra varnica!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirate 0 Napisano April 24, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan MIslim da ti je smesa neuskladjena, imas previse goriva a premalo vazduha, probaj da promenis svecicu, a proveri i benzin koji imas u motoru.Hoce da se dogodi,da ako imas malo goriva, a dugo stoji,da benzin izgubi svoja svojstva. Moj savet ti je da proveris ponovo karburator, promenis svecicu i dolijes mu malo svezeg goriva. Morace da da nekakav znak zivota. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano April 24, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo ti je (pred)paljenje? Ako i ima iskru ali je baca u jako pogresno vreme to je taman kao da je ni nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ma jOk nece da da nikakav znak zivota.... Mogu ce je da je svecica otisla.....iako baca dobru varnicu...poslednji put kad sam gledao bacala je plavu varnicu 1 cm.... ali sta mi se desavalo kad sam se zezao oko onog drugog karburatora.... varnica na svecici mi je bila zuta... :o ne znam kako.....a sad je normalno plava....!! Gledao sam i onaj sraf za smesu vazduha i receno mi je da je na 2 kruga od max stegnutog,pocetni polozaj za stelovanje...mozda da ga skroz odvnrem pa da vidim sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano April 24, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bishke ja ti se izvinjavam na tonu,ali i dalje ostajem pri stavu da si problemu pristupio na pogresan nacin. Da vratimo film koji mesec u nazad. Seti se pitanja vezanog za vodu u motoru. 'Ajde malo da razradimo tu pricu.Kako voda moze da udje u menjac dvotaktne masine?Ili u cilindar? Video si da je riknuo dihtung,znaci moguce je da je tako voda zavrsila u motoru,bolje receno u prostoru gde rotira radilica.Kako se sad pojavila u menjacu? Moguce je sledece:Da je direktno iz pumpe za vodu,zbog loseg semeringa,korodirale osovine,itd zavrsila u menjacu Ili,ono sto je meni u ovom slucaju logicnije,iz motora (prostora za radilicu) zbog loseg semeringa (na radilici) zavrsila je u menjacu.ILi mozda fali parce centralnog dihtunga.Ako si se ti ili neko drugi igrao i rasturao motor po pola,pa onda koristio pastu da to sve ponovo zadihtujes,moguce je da i tu ima problema.Nista nije za zapostaviti Ja se motorima (agregatima) narocito dvotaktnim,profesionalno bavim vec 15 godina.Desilo mi se toliko stvari o kojima niko nije ni pomisljao,da sam odavno shvatio da je pravilo da pravila nema.Najpoznatiji je slucaj sa crvom u karburatoru,ali to je neka druga prica,o tome mozda neki drugi put. Normalno je i logicno krenuti od karburatora,ali nije uvek u njemu problem.Da bi on korektno radio,potreban mu je odredjeni podpritisak (vakum) koji klip stvara u prostoru gde rotira radilica.Kada njega nema ili nije dovoljan,karburator jednostavno ne radi.Pa neka je i 38. Razumem i tvoj problem sa lovom,ali motori to ne znaju.Kad im das ono sto im treba,obicno ti to i uzvrate. Ovo je samo jedna od teorija,srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan pa naravno da ne moze da radi ako mu kuciste radilici nije zaptiveno......... to sto si naveo navodi da mora sve da rastavi i posteno da sastavi, ne moze bas da radi sa toliko losih stavki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan cekajte ljudi,polako.... sa radilicom je sve u redu,sve je zaptiveno i nigde ne pusta....zamenio sam mu dihtung glave..... to sa vodom sam sredio.... motor je radio i palio cak sam ga i vozio tako malo sa Mikuni karburatorom ali je zalivao....zato sam ga zamenio sa ovim delorto karburatorom..... hocete reci da sad zbog toga sto sam promenio karburator moram da rastavljam celu masinu ponovo?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako je sve zaptiveno i dobro onda bi morao da upali...ocigledno da imas neku gresku probaj neke kombinacije mora da upali i sa tim karburatorom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan pa probacu prvo ovo sa svecicom....posto ti kazem jedno vreme je bacala zutu varnicu.....ja toliko nisam obracao paznju na to jer sam u tom trenutku menjao karburatore al sada baca ponovo plavu....tako da cu je zameniti sa starom ngk svecicom koja nije mnogo presla pa cu videti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano April 24, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Ajd proveri da nije okrenuo kajlu na magnetu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam danas nije skliznuo magnet sa kajle....skinuo sam magnet i probao da zakurblam i posle 3-ceg pokusaja kurnlanja ispadne mi kurbla i sad vrti u prazno... nenormalno sam poludeo..... sad moram da skidam dekli i namestam kurblu a usput moram da vidim sta cu sa paljenjem motora..... neki stariji majstor ovde kod mene mi rekao da je sasvim moguce da je provrteo magnet....ali kad sam ga skinuo kajla je stajala na mestu i nije bila pojedena ili nesto drugo...sve je stajalo na svom mestu... Ovaj drugi karburator koji je sad na njemu,Delorto 28,sam uzeo od Buge sa Dorcola,moracu da ga nazivem da vidim njegovo misljenje zasto nece da upali iako je Delorto za 2 mm samo veci od standardnog.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ti imas problem sa strujom ili je crkla svecica ili je varnica u pogresnom trenutku, cak i da nemas karburator ,ako sipas malo goriva u cilindar ili u kuciste motora on mora da upali,naravno na kratko ili da se nakaslje,ako ti je svecica mokra moguce je i da je nalio previse goriva u cilindar ,pa je svecica probila.......probaj da ga izkurblas bez svecice i stavi novu svecicu........ ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan pa sad necu uopste moci da ga kurblam jer mi je spala kurbla i sad vrti u prazno.... kako mislis probila svecica?? on ima elektronsko paljenje ako se to tako kaze...ima 3 namotaja,jedan za svetlo,drugi za varnicu i treci manje,zaboravio sam zasta....znaci nema platinsko paljenje... Cuo sam to da,da ima varnicu u pogresnom trenutku,ali neznam kako se to sredjuje,ako uopste moze da se sredi... to mi pricao ovaj majstor kod mene,komsija....da klip nije na svom mestu kad svecica treba da baci varnicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da karter ne zaptiva dobro ne bi imao goriva u cilindru... Ti ili nemas dobru varnicu ili je nemas u dobrom trenutku,i sa bogatom smesom bi trebalo na gurku da se oglasi bar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa sad necu uopste moci da ga kurblam jer mi je spala kurbla i sad vrti u prazno.... kako mislis probila svecica?? on ima elektronsko paljenje ako se to tako kaze...ima 3 namotaja,jedan za svetlo,drugi za varnicu i treci manje,zaboravio sam zasta....znaci nema platinsko paljenje... Cuo sam to da,da ima varnicu u pogresnom trenutku,ali neznam kako se to sredjuje,ako uopste moze da se sredi... to mi pricao ovaj majstor kod mene,komsija....da klip nije na svom mestu kad svecica treba da baci varnicu... po prici izgleda taj motor trazi da se dobro pretrese probila svecica : znaci da baca varnicu kad je probas u prazno ,ali kad je stavis na motor posto je probila izolacija izgubi struju pre nego sto napravi varnicu . uvek moras imati kod sebe neku za rezervu cisto da mozes probati a neispravne odma bacaj . sredjivanje varnice ako je u pogresnom trenutku ostavi majstoru da sredi i nemoj menjati delove bez veze jer kad se budes sabro na kraju kostacete vise nego da platis majstora da to sredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6287 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1405 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj na namotaju onaj s tankom zicom da nije progoreo. Ako meris analognim voltmetrom ,na ac treba da izbaci oko70v ,ako se nevaram.Digitalni voltmetar ne vredi jer ce da slaze. Ili ti baca u pogresno vreme varnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 28, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Do sad sam pokusavao da resim sta to moze da bude na mom motoru..... veceras je bio jedan majstor kod mene,moj cale ga zna....Rekao mi je da ako se nije pomerio magnet onda se paljenje rastelovalo....???????? sa ja ga pitam kako se rastelovalo kad je elektronsko...Ima 3 namotaja,jedan za farove,jedan za varnicu i treci najmanji koji ne znam cemu sluzi... E sad on mi je spomenuo da svako paljenje mora da ima stelovanje,ako ne pomeranjem ploce paljenja onda pomeranjem nekog PIKAPA na namotaju... JEl moze neko da mi objasni sta je taj PIKAP,na namotaju???? inace verovatno cu kod njega da radim motor...mozda ga znate,Bumbar za zovu.... poZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...