Jump to content

Moto Zajednica

Zapalicu Husqvarnu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Ja sam jednom prilikom sipao super benzin, i isto tako pukao klip, klipnjaca se pregrejala. Isao dobro ali samo jedan rezervoar i cao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Cilindar se brusi, nema veze koliko je ostecen... Cim je pukao klip, mora da je ostetio malo cilindar, a to malo obicno bude dovoljno za sradanje motora...Probaj na sledecu specijalu, ne bi trebalo da se to desi. I vrati sve fabricko dok ne razradis masinu, jedno 500km...

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Jesi li proverio ventil u izduvu ( ako ga ima), meni je KR1 umeo da istopi klipove kada zaribaju KIPS ventili pa ostanu u zatvorenom polozaju.

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

JAKO je bitno koje ulje koristis za smjesu!

Castrol jedino TTS

ja koristim motul 710 i 800, takodje sam pravi smjesu ali ipak dodam i malo u rezervar, e sad nemoj ni pretjerivati sa sipanjem u rezervar, jer ne valja ni puno ulja.

drug ima wre 125 2008 i nekih 7000km i sve ide i radi vrhunski, ALI samo najskuplje ulje.

drugo, nikad pun gas dok se ne zagrije!

• Andragog, 4990 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Bas mo je zao da se toliko mucis, pokusacu da ti dam nekoliko saveta!!!

1. neodgovarajuca svecica topi klip

2. kocenje nizbrdo motorom nikada, tada nema podmazivanja,

3. voznja na duzim pravcima bez saltanja brzine, na visokim obrtajima znaci blokiranje klipa u cilindru. Ne prija mu duze zagravanje bez pustanja gasa. On je stvoren za stazu, gas koci,....gas koci .  Kada putujes negde onda cesce smanji gas pa dodaj,saltaj...  

4. ulje 2t treba da bude RACING, Motul,Total, Agip, CastrolTTS, sve jedno koje je, samo da je Racing.Total Racing kosta 950 din ja njega vozim, extra je, mada Husqvarna preporucuje Agip racing ali on je 1600din. Razrada 3% ali tada ne dizi obrtaje mnogo jer se greje puno pa opet  blokira. Kada potrosis dva tri rezervoara onda mozes na 2 % ali i tada budi strpliv, bez duzeg drzanja visokih obrtaja i trajace ti  dosta dugo.

5. razrada motora traje cak i do 5000 km tako da ti u principu nisi ni stigao da ga posteno razradis, Huski ima dosta malu toleranciju izmedju Klipa i cilindra 004mm tako da i to treba uzeti u obzir. Cilindar se ne busi to je nikasil, ima dve specijale za honovanje, po 001mm po specijali.

Ovo sam ti pisao iz licnog iskustva s obzirom da sam mehanicar preko 25 godina a i  sam vozim Husqvarnu.

Pozdrav prijatelju sa istom argelom konja.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Citam sad temu od pocetka da se potsetim i bas mi zao sto toliki maler da izda toliko puta.......Stevan prica kao je przio 140 dugo na pravcu???????? pa to su obrtaji aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa do explozije i unistenja metala.......ne moze tako.....

Nego batalimo sad to jesi ti tu odskartao od delova sta valja a sta ne???? sezona je u toku i napolju je 30C!!!!!

Ajde vidi sta ti treba i sastavi to i vozi se ko covek, pomaze ti ovde ceo tim...

I posle vozis sa manje divljanja........pozzz i sretno sa sledecim klapanjem masine

• Andragog, 4990 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Citam sad temu od pocetka da se potsetim i bas mi zao sto toliki maler da izda toliko puta.......Stevan prica kao je przio 140 dugo na pravcu???????? pa to su obrtaji aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa do explozije i unistenja metala.......ne moze tako.....

Nego batalimo sad to jesi ti tu odskartao od delova sta valja a sta ne???? sezona je u toku i napolju je 30C!!!!!

Ajde vidi sta ti treba i sastavi to i vozi se ko covek, pomaze ti ovde ceo tim...

I posle vozis sa manje divljanja........pozzz i sretno sa sledecim klapanjem masine

Prava rec u pravo vreme !!!

• U prolazu, 14 postova

Ljudi hvala vam na odgovorima,pokusacu da izvucem pouku iz ovoga,sad sam kupio klip od Husqvarne CR 125 53,96mm cilindar sam poslao kod Proke u Zrenjanin da ga uradi pa cemo videti sta ce biti.Nisam vozio na zalost ove sezone Husqvarnu ali sta sad bice jos toplih dana.Kupio sam Tdm-a 850 97god vozio sam ga celu sezonu vozio tako da nisam bio potpuno bez motora,ako je neko zainteresovan za Tdm nek se javi,sad ide rasprodaja motora pred kraj sezone :-) A Husqvarna ako sad rikne,stvarno cu je zapaliti i dati ciganima u staro gvozdje,slike paljenja cu okaciti samo li jos jednom rikne :-)))))

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

dokle je stiglo sredjivanje husQVARNE?

traži upaljač.... ;)

• U prolazu, 14 postova

dokle je stiglo sredjivanje husQVARNE?

Husqvarna je na stand by-u ceka jos nekih 100-nak evra uzeo sam yamahu yz 85 2002 za jako smesne pare pa se sad oko nje zezam tj generalnu radim.

nisam citao svaki post, jel gledate kada ubacujete klip da strelica bude ka izduvu? I kakve je boje svecica kada je zaribao?

Da,da gledao sam da bude strelica okrenuta ka izduvu ali nisam obracao paznju kakva je svecica,pogledacu bas.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja