Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi GY200 - problem sa strujom

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Super Ténéré XTZ 750

imam problemcic...

naime pre neki dan su mi riknule sijalice brzinomera i obrtomera... sinoc sam primetio da mi migavci rade neravnomerno, odnosno namiguju mnogo brze nego normalno... i levi i desni...

sta moze da bude? regler? akumulator?

jel moze da se sjebe napon na celom motoru ako ne rade dve sijalicicicice?!?

sta mislite? sta mi je ciniti?

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Izmeri napon punjenja, zameni dve sijalcicice (koje ne bi trebalo da imaju uticaja doduse), ako nemas nikakvih drugih problema osim sto brze trepcu - vozi.

• Drug član, 1359 postova

napon proveris na klemi akumulatora treba da je preko 12 a kad je upaljen 14 v ,neskidaj kleme kad radi motor da radis provere . sijalice u auto moto prdavnicama omv eko pumpama itd

• Drug član, 2265 postova

Posto je na tom motoru - nepristupacan, njega stavi na neki sraf na ramu, a + stavi na klemu. Motor prvo malo provozaj da se ugreje (da ne turiras na hladnu masinu), pa onda zaturiraj dok budes merio da pokrijes ceo opseg obrtaja, da vidis da li je napon konstantan na svim obrtajima. Varijacije bi trebalo da budu u okviru +-0.01-0.02 v. Uglavnom, sve izmedju 13.8 do 14.4 je zdravo, s'tim da je nesto ispod 14 samo na ler gasu.

Sijalcicice bi trebalo da su standardne za instrument table. Skini te tvoje i pogledaj po auto-prodavnicama, trebalo bi lako da nadjes. Ponesi 100din, mozda bude i kusur.

Cisto da spomenem i najgori moguci scenario, odnosno najneprijatniji.

Ako se ispostavi da je sve OK, moze biti i da se akumulatoru blizi kraj zivota, a fabricki akumulator ima obicaj da crkne iznenada na mrtvo, pa ostanes bez struje i bez mogucnosti rada motora.

Ne znam koliko je ovo verovatno, ali cisto da te upozorim, ako ti se desi da ti motor iznenada stane, da znas sta je u pitanju. Ako ne stane, a pocne da stuca na visim obrtajima i vecim brzinama, kao kad nestaje goriva i treba da prebacis na rezervu - ne staj ni po koju cenu, nego se okreci i pravac kuci brzinom koju budes mogao da razvijes bez trzanja ili toliko koliko ogranicenja nalazu naravno.

Sad sam kupio voltmetar na buvljaku za 350din  ;D

Skinuo sam oklop na strani gde je akumulator ne bi li proverio, s tim da nemam pojma da li sam radio ispravno jer sam sad prvi put cackao nesto oko stuje :) Dakle stavio sam crno na crno i crveno na crveno na akumulatoru.

Onaj tocak na voltmetru sam stavio na 20 ;D

Kad je ugasen pokazuje 13.85. Na leru je 14.35. Nisam mu davao gas, to cu sad da proverim. Migavci su pre par dana radili ubrzano, juce su jedva zaskiljili a danas ne rade uopste ???

Nisam gubio snagu na visim obrtajima ali sam pri paljenju par puta imao onaj zvuk kao kad odjednom izleti mnogo vazduha tako nesto  ???

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Meni se slično nešto dešavalo, provjeri kablove, meni se odvalila žica sa grla od migavca.

e u koji servis mogu da odem da mi provere struju?

uzeo sam qinqija od lika koji ga je servisirao u Novom Sadu. Gde ovde u Bgu mogu da ga odvezem?

i gde da kupim sprej za ciscenje lanca? i podmazivanje... koji da kupim? koliko kostaju?!  :o :o

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Za čišćenje kupi petrolej u farbari, četkicu i suvu krpu za brisanje.  ;) A sprej za podmazivanje imaš u skoro svakoj radnji koja prodaje moto opremu. Da ti ne nabrajam, u Beogradu ih je sve više.

• Drug član, 1359 postova

gde vidis da zice crn eobicno su vezane za neki sraf malo ga popusti  pa stegni mozda mu masa nije dobra . vidi koliki je napon na gasu kad su upaljena svetla migavci . ipogledaj malo djekove dali su korodirali ako jesu ocisti .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja