sszgo 10 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovi zaista imaju tehniku vožnje da je to prosto milina. Sve lako, "tečno" i sinhronizovano. Voleo bih da umem tako da vozim. Jedino što mi smeta u ovom slučaju je to da uslovi gde se ovo dešava nisu adekvatni za takvu vožnju. Ovo ne treba raditi na putu gde se odvija "normalni" saobraćaj. Sve što prilikom odvijanja saobraćaja bitno odudara od "proseka" u tom momentu, ugrožava bezbednost svih učesnika. A moje današnje iskustvo i zadovljstvo bilo je ovakvo: Hteo sam da probam šta možemo ja i moj motor pa sam navukao "protektore" na kolena i lepo izašao na put koji ima dva duga pravca, a između dve oštre krivine (po 90 stepeni) i jednu od 180 (podvožnjak ispod pruge). Sve je potpuno vidljivo a tim putem inače prođe poneki auto na sat vremena. Idealan poligon! Poveo sam i jednog drugara da mi pomogne ako se "umlatim". I lepo se provozam i "izduvam". Za dvadest minuta obuke i "trenaže" četiri puta sam otišao u livadu. Od toga tri puta motor na boku a ja na "guzici" i leđima. A pritom nikog nisam ni ugrozio ni uplašio. Čak ni sebe nešto bitno. I niko zbog mog ponašanja neće da kaže za motocikliste da "divljaju". I sad pitam one koji "točkare" posred grada ili idu tri puta brže od ustaljene (i dozvoljene) brzine na nekom mestu, ili se provlače između automobila "za dlaku". Rade li to da bi sebe "isprobali" ili da bi ih drugi videli? I još nešto vrlo bitno. Ovo se pitanje ne odnosi na dečurliju od šesnaestak godina što "zuje" na skuterima. Oni nemaju ni najosnovnija znanja niti oko tehnike vožnje niti o ponašanju u saobraćaju. Njima samo neka je Bog na pomoći. Pitanje je upućeno starijim i ozbiljnijim "bajkerima". kada 100 puta prodjes taj prazan poligon dosadice ti lokacija onda pocnes svuda tako da vozis... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 23, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Znaju znanje. Gledao sam ih odavno, skidam im kapu. ;D mogu da se kladim da svi prisutni u ovoj temi, i ovi sto kritikuju, sigurno imali neku zutu minutu i probali ludorije po ulici? Realno, nema onog koji nije probao tocak ;D Svi su probali, zato i govore da netreba divljat po gradu jer ovde ima ljudi koji su više prešli na guzici nego neki na točkovima, sve zbog kurčenja, sada kada se zamisliš shvatiš kakve si gluposti pravio i niko ti nije mogao dokazati da nisi u pravu. Pokušavaš to da preneseš sledećoj generaciji koja pravi iste gluposti i njima isto niko nemože dokazati da nisu u pravu. Oni koji preteknu od njih će se za koju godinu dozvat u pamet i počeće da "pametuju" sledećoj generaciji kojoj isto niko neće moći dokazat da nisu u pravu. I tako u krug... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 23, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ovi zaista imaju tehniku vožnje da je to prosto milina. Sve lako, "tečno" i sinhronizovano. Voleo bih da umem tako da vozim. Jedino što mi smeta u ovom slučaju je to da uslovi gde se ovo dešava nisu adekvatni za takvu vožnju. Ovo ne treba raditi na putu gde se odvija "normalni" saobraćaj. Sve što prilikom odvijanja saobraćaja bitno odudara od "proseka" u tom momentu, ugrožava bezbednost svih učesnika. A moje današnje iskustvo i zadovljstvo bilo je ovakvo: Hteo sam da probam šta možemo ja i moj motor pa sam navukao "protektore" na kolena i lepo izašao na put koji ima dva duga pravca, a između dve oštre krivine (po 90 stepeni) i jednu od 180 (podvožnjak ispod pruge). Sve je potpuno vidljivo a tim putem inače prođe poneki auto na sat vremena. Idealan poligon! Poveo sam i jednog drugara da mi pomogne ako se "umlatim". I lepo se provozam i "izduvam". Za dvadest minuta obuke i "trenaže" četiri puta sam otišao u livadu. Od toga tri puta motor na boku a ja na "guzici" i leđima. A pritom nikog nisam ni ugrozio ni uplašio. Čak ni sebe nešto bitno. I niko zbog mog ponašanja neće da kaže za motocikliste da "divljaju". I sad pitam one koji "točkare" posred grada ili idu tri puta brže od ustaljene (i dozvoljene) brzine na nekom mestu, ili se provlače između automobila "za dlaku". Rade li to da bi sebe "isprobali" ili da bi ih drugi videli? I još nešto vrlo bitno. Ovo se pitanje ne odnosi na dečurliju od šesnaestak godina što "zuje" na skuterima. Oni nemaju ni najosnovnija znanja niti oko tehnike vožnje niti o ponašanju u saobraćaju. Njima samo neka je Bog na pomoći. Pitanje je upućeno starijim i ozbiljnijim "bajkerima". pa ako si se to vreme tolko puta skrsio,ocigledno je da ta decurlija na skuterima bolje vozi od tebe,mozda i od vecine nekih vozaca ILI voze NEPROMISLJENO ALI DOBRO . a sto se tice ove dvojice,momci peglaju za medalju,a sad,sta je starije koka ili jaje,,,pravili su preksaje,mogli su da izginu zbog drugih,,pa sta sad,nisu i valjda nece,bar se nadam,peglaju ne za jednu medalju vec za tri ;D ;D ;D ;D ja bi im dao profi dozvolu,mnogi ukljucujuci i mene mogu samo da sanjaju o tom stilu voznje,a da nije po zakonu nije,ali ko nije makar jednom zgresio.. ja sam svaki put kad sednem na motor u prekrsaju,, ;D ;D ;D po neki put cak i u dvoristu ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano April 23, 2010 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi komentari oko obilaženja R-ova nemaju veze s vezom Prvo ovi na R-ovima su neki zbunjeni momci koji su se tu slučajno našli jer su krenuli na pijac samo im ceger još preko kormana fali tako da ova SM i R ekipa su dve različite kategorije koje se ni po čemu ne mogu porediti. Uvek je trik u šoferu a manje više u motoru Takođe je opšte poznato kakav drum više odgovara Supermoto a kakav R-u, nisam gledao video do detalja ali se radi o malim brzinama i jakim krivinama gde je supermoto kao konstrukcija superiorniji Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 24, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Znaju znanje. Gledao sam ih odavno, skidam im kapu. ;D mogu da se kladim da svi prisutni u ovoj temi, i ovi sto kritikuju, sigurno imali neku zutu minutu i probali ludorije po ulici? Realno, nema onog koji nije probao tocak ;D Svi su probali, zato i govore da netreba divljat po gradu jer ovde ima ljudi koji su više prešli na guzici nego neki na točkovima, sve zbog kurčenja, sada kada se zamisliš shvatiš kakve si gluposti pravio i niko ti nije mogao dokazati da nisi u pravu. Pokušavaš to da preneseš sledećoj generaciji koja pravi iste gluposti i njima isto niko nemože dokazati da nisu u pravu. Oni koji preteknu od njih će se za koju godinu dozvat u pamet i počeće da "pametuju" sledećoj generaciji kojoj isto niko neće moći dokazat da nisu u pravu. I tako u krug... pa po tome izgleda da sto si stariji to si gluplji jer bi tom logikom trebao odavno da shvatis da uzalud trosis reci i da od tog proseravanja odustanes i radis nesto korisnije zar ne? Upravo sam došao do tog zaključka, da ja sada pričam isto ono što i moj matori do prije godinu dana. Nekima treba više, nekima manje da skontaju. Ja sam skontao, vidim da sve ide u krug i neću više da trošim rječi u ovakvim temama, jer koliko god dobronamjerno bilo ima kontra efekat. Svako zna šta je najbolje za njega, pa tako znam i ja... I dalje ostajem pri tome da ko god se sjebe u gradu zbog kurčenja nije vrjedan moje pomoći, može jedino da bude predmet ismjevanja, toliko o tome "kolege bajkeri" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stevan Husqvarna Napisano April 24, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Znaju znanje. Gledao sam ih odavno, skidam im kapu. ;D mogu da se kladim da svi prisutni u ovoj temi, i ovi sto kritikuju, sigurno imali neku zutu minutu i probali ludorije po ulici? Realno, nema onog koji nije probao tocak ;D Svi su probali, zato i govore da netreba divljat po gradu jer ovde ima ljudi koji su više prešli na guzici nego neki na točkovima, sve zbog kurčenja, sada kada se zamisliš shvatiš kakve si gluposti pravio i niko ti nije mogao dokazati da nisi u pravu. Pokušavaš to da preneseš sledećoj generaciji koja pravi iste gluposti i njima isto niko nemože dokazati da nisu u pravu. Oni koji preteknu od njih će se za koju godinu dozvat u pamet i počeće da "pametuju" sledećoj generaciji kojoj isto niko neće moći dokazat da nisu u pravu. I tako u krug... znam sve to, i cale i ujak govore isto. i stvarno se trudim da ih skoro uvek poslusam ;D nema kod mene kontra efekta, znam da je skroz dobronamerno, hvala na savetima i razumevanju Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano April 25, 2010 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan I tako ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...