X3M 26 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Desilo mi se pre par dana sledece:Vozim ja normalno,oduzimam gas,usporavam,ubacujem u nizu kad odjednom krete da se gubi gas na kratko ali se ne ugasi vec ponovo primi normalno gas,moja prva reakcija je bila da mi se mozda ucinilo,sta znam,mozda se ne ponovi,nastavim ja da vozim i stizem do semafora,ponovo u nizu,pritiskam kvacilo da stanem i motor se gasi na semaforu,ja ga odguram do trotoara,probam da upalim,on nece da upali,zavergla 2-3 sec. i onda mrtav,ja ga ostavim,odem do SUP-a da predam dokumenta za registraciju,vratim se(proslo je jedno 1h dok sam to zavrsio i vratio se do motora) i probam da upalim,on upali kao mina,odvezem ga do kuce,usput malo produvam,zavrnem u blokadu,reko ako je neka trunka u karbovima da proleti,i problem se nije desavao sve do sinoc(znaci neka 2-3 dana),kada su se ponovili isti simptomi,samo sto mi ovaj put upali odmah,par puta sam i probao da dodam jace gas,ubrzam malo pa pritisnem kvacilo i pustim da se obrtaji smire ali on se ne ugasi vec vrati normalno na 1800 obrtaja kako je i namesten ler gas,dakle ugasi se iz cista mira,nebitno da li je bio na 10 000 obrtaja ili na 4000 obrtaja...Zna li neko sta to moze da bude?Napominjem da sam mu pred kraj prosle sezone radio kompletan servis i da su karburatori cisceni i stelovani,takodje napominjem da cesto vozim na rezervi i da motor nije vozen celu zimu...U pitanju je Honda VFR 750 rc24,1989 god... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 14, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni lici na truncicu u karburatorima / ler dizna ili prekinut dovod goriva. Da li si cistio rezervoar/slavinu u skorije vreme? Mozda je povukao djubre sa dna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nista cistio,zadnji put su samo karburatori ocisceni u avgustu i od tad je presao mozda 200-300 km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 14, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sta ja znam, za pocetak bi pogledao da li je protok dobar kroz slavinu. Onda bi skinuo lonce sa najpristupacnijeg karbona pa ako ima djubreta dzabe si krecio. Bar ces znati otprilike na cemu si. Mozda i pumpa za gorivo zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 14, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan lici na pumpu,cuvena hondina pumpa,,,, al nemora da bude,da se nekako dokotrljas do svilajnca pa da ti to ispregledam natenane,ta pumpa ima nezgodne platine koje znaju da se zaprljaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano April 14, 2010 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pored dovoda goriva meni liči na kontakt grešku na nekoj džeksni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Kad pomenu kontakt,takodje mi se desavalo da kada pritisnem start dugme da ga upalim nece da vergla,kao da je pritisnuto dugme off,ili nekad vergla ali vergla 2-3sec. i onda umre,ja ga onda ne diram neko vreme i on upali na prvu,a nekad takodje moram krvnicki da pritisnem dugme da bi upalio...Mozda to sve ima neke veze sa ovim sto mu se sada desava... P.S.Ako je pumpa za gorivo koliko ona moze da kosta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 14, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aha,,,,,,,pa za pocetak rasturi ti malko tu rucicu ocisti naprskaj vd,proveri punjenje akumulatora,dzekove kontakte,,, osigurace...ipak je struja kolko vidim,pumpa se otvara i revitalizuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan ok,hvala na savetu,uradicu to,jel sme vd da se prski po onim zicicama i kontaktima u unutrasnjosti prekidaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je pumpa, osetiš to vrlo lepo 5-6km pre nego što ti motor stane... Promeni rad, čuje se malo "suvlje" (ostaje bez čorbe, jel). Javljaj razvoj situacije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 14, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ti simptomi,jednostavno se ugasi,ili krene da gubi obrtaje,ja dodam gas malo jace i onda se vrati u normalu,sutra cu da naprskam vd-om onaj prekidac,pa cu videti dal slucajno nije nesto do toga...najgore je od svega sto moram sa njim ovako na protest u subotu al nadam se da nece praviti nekih problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano April 15, 2010 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ne daj Boze pumpa odgovara ti od Micubishi kolta.Potpuno ista kao od honde i od istog proizvodaca Micubishi.Provereno i isprobano.Sto je nakvaznije:MNOGO je jeftinija od one koju prodaje honda. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano April 15, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informaciji,mislim da je problem resen(jos nije sigurno jer ga nisam duze vozio ali za ovih 2-3 kilometra koliko sam ga provozao od intervencije na zicama)normalno se ponasa,izgleda da je problem bio do copave :o ustvari on se gasio kada pritisnem kvacilo i onda smo otkacili zicice sa kvacila koje daju signal sa copave jer je izgleda negde bio neki spoj koji j smetao i gasio motor kad god se malo duze zadrzi kvacilo(posto se meni motor gasi kada se spusti copava a motor u brzini),otkad sam skinuo zicice sa kontakta ovaj prblem se vise ne desava,mada malo sam presao da bih mogao da budem siguran da se nece desiti ponovo,pravi test ce biti u subotu na protestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...